Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η ιταλική εταιρεία παρουσίασε τη νέα πισωκίνητη έκδοση του δημοφιλέστερου supercar της γκάμας της, ένα απολαυστικό όχημα υψηλών επιδόσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει η Lamborghini, η Huracán EVO RWD προσφέρει στον οδηγό μια αγνή αίσθηση και του δίνει τη δυνατότητα να έχει πιο ενεργή συμμετοχή. Παρά την κίνηση στους πίσω τροχούς και τη δύναμη του κινητήρα, το αυτοκίνητο παραμένει ακλόνητο ακόμη και στο χιόνι, χάρη στα πρωτοποριακά συστήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πισωκίνητη Huracán εξοπλίζεται με το σύστημα «Performance Traction Control System (P-TCS)», το οποίο βελτιώνει την πρόσφυση στις στροφές, καθώς και με το «Adaptive Network Intelligent Management (ANIMA)» με τα τρία προγράμματα λειτουργίας (Strada, Sport, Corsa). Φυσικά, δεν λείπει το ηλεκτρο-μηχανικό σύστημα διεύθυνσης Lamborghini Dynamic Steering (LDS) και τα ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ.

Το ιταλικό supercar πατά σε ελαστικά Pirelli P Zero διαστάσεων 245/35 μπροστά και 305/35 πίσω με ζάντες Kari 19 ιντσών. Το βάρος του αμαξώματος είναι 1.389 κιλά, η κατανομή στους δύο άξονες αγγίζει το 40/60 και η αναλογία κιλών ανά ίππο το 2,28.

Τροφοδοτείται από τον γνωστό V10 κινητήρα των 5,2 λίτρων απόδοσης 610 ίππων και 560 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται πίσω μέσω αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 3,3 δευτερόλεπτα και τα 0-200 σε 9,3΄΄. Όσο για τη βελόνα του κοντέρ, σταματά στα 325 χλμ./ώρα. 

Η τιμή της Lamborghini Huracán EVO RWD στην Ευρώπη ξεκινά από τα 159.443 ευρώ χωρίς τους φόρους και οι παραδόσεις προγραμματίζονται για την άνοιξη.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης