Του Λουκά Παπαλάμπρου

Την κορυφαία έκδοση του μεγάλου SUV της γκάμας, ένα πανίσχυρο και τεχνολογικά προηγμένο αυτοκίνητο PHEV που προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις και συνάμα μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και χαμηλές εκπομπές ρύπων, παρουσίασε η Volkswagen.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ολοκαίνουριο Touareg R φέρει το ίδιο plug-in hybrid σύστημα με τις Porsche Cayenne και Panamera συνδυάζοντας τον V6 2.9 κινητήρα βενζίνης με ένα ηλεκτρικό μοτέρ και μπαταρία χωρητικότητας 14,1 kWh. Η συνολική απόδοση του οχήματος αγγίζει τους 462 ίππους και η ροπή τα 700 Nm.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά, είναι τετρακίνητο, φέρει αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο κεντρικό διαφορικό. Ο οδηγός έχει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ εννέα διαφορετικών προφίλ (Eco, Comfort, Normal, Sport, Individual, Offroad, Snow, E-Mode και Hybrid).

Στο E-Mode το Touareg R μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 50 χιλιόμετρα και με ταχύτητες έως 140 χλμ./ώρα, ενώ στο Hybrid συνδυάζονται και οι δύο κινητήρες. Το αυτοκίνητο είναι εξαιρετικά δυνατό, με την ικανότητα ρυμούλκησης να φθάνει τους 3,5 τόνους.

Η VW δεν έδωσε στοιχεία σχετικά με τις επιδόσεις και την κατανάλωση καυσίμου, ωστόσο, αν κρίνουμε από την αντίστοιχη έκδοση της Panamera, το SUV θα είναι εκπληκτικά γρήγορο και θα καίει ελάχιστα.

Ο εξοπλισμός του είναι πλήρης, περιλαμβάνοντας από αερανάρτηση, έως σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης (Lane Assist), ζάντες 20 ή 22 ιντσών, ψηφιακό πίνακα οργάνων 12 ιντσών, τεράστια οθόνη αφής 15΄΄, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο καθίσματα, δερμάτινες επενδύσεις με ραφές Crystal Grey και πολλά ακόμη.

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις προδιαγραφές του Touareg R PHEV και τον χρόνο λανσαρίσματος στην αγορά θα δοθούν στις αρχές Μαρτίου, στο πλαίσιο της έκθεσης της Γενεύης.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης