Με στόλο 301 Alfa Romeo Stelvio εξοπλίστηκε η Ισπανική Τροχαία, έχοντας ως κύριο πεδίο τους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας της χώρας. Η επιλογή του συγκεκριμένου οχήματος έγινε μετά από δημόσιο διαγωνισμό όπου και επικράτησε σημειώνοντας τη μέγιστη βαθμολογία στα τεχνικά και οικονομικά κριτήρια που ήταν απαραίτητα.

Η Alfa Romeo Stelvio 2.2TD 190hp Q4, είναι εξοπλισμένη με έναν Turbo Diesel κινητήρα απόδοσης 190 ίππων και 450 Nm ροπής. Ταυτόχρονα διαθέτει ένα προηγμένο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων αλλά και καινοτόμο σύστημα τετρακίνησης Q4. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καρδιά του συστήματος είναι το ενεργό κιβώτιο μεταφοράς ροπής, το οποίο με βάση τις συνθήκες που καταγράφει και αναλύει σε πραγματικό χρόνο, εξασφαλίζει τη μέγιστη απόδοση έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα να μεταφέρει έως και το 50% της ροπής στον εμπρόσθιο άξονα.

Οι διαφορά των επιβατικών Stelvio, με εκείνες της Ισπανικής Τροχαίας, είναι ότι έχουν εφοδιαστεί επιπλέον με «φάρο» τεχνολογίας LED, ψηφιακά συστήματα τηλεπικοινωνίας και αναδιπλούμενο πάνελ μηνυμάτων που επιτρέπει την ενημέρωση/προειδοποίηση των οδηγών για πιθανά περιστατικά που μπορεί να συμβούν στο δρόμο.

Τα σώματα ασφαλείας της Ισπανίας διατηρούν μια διαχρονική σχέση με τα μοντέλα της Alfa Romeo με τα περισσότερα από αυτά να είναι οι τετρακίνητες εκδόσεις τους, αφού πριν τις νέες Stelvio Q4, τις υπηρεσίες τους προσέφεραν αρχικά η 156 Crosswagon Q4 και στη συνέχεια και η 159 Q4. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από την Ισπανία, οι Alfa Romeo Giulia και Stelvio υπηρετούν και σε άλλα μέρη της γης, όπως η Ρουμανία, το Εμιράτο του Ντουμπάι και βέβαια η Ιταλία.  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης