Στη μονάδα του Mirafiori, ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής αυτοκινήτων στον κόσμο, απ’ όπου τα τελευταία 80 χρόνια πέρασαν περισσότερα από 28.700.000 οχήματα, θα κατασκευαστεί το αμιγώς ηλεκτροκίνητο 500αράκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Fiat Chrysler επένδυσε ένα πολύ μεγάλο ποσό για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων στο Τορίνο και τη δημιουργία νέας γραμμής παραγωγής για ηλεκτρικά οχήματα. Συνολικά δόθηκαν 700 εκατομμύρια ευρώ, με το πρώτο ρομπότ να παίρνει ήδη θέση. Το επόμενο διάστημα θα εγκατασταθούν άλλα 200 ρομπότ, ώστε όλα να είναι έτοιμα για την έναρξη της κατασκευής του 500 BEV, την άνοιξη του 2020. 

Περίπου 1.200 άτομα θα εργάζονται για τη συναρμολόγηση του ηλεκτροκίνητου 500, με τη Fiat να στοχεύει στην παραγωγή 80.000 μονάδων ετησίως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το νέο μοντέλο σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε εδώ. Είναι ένα γνήσιο προϊόν Made in Fiat και Turin. Αποτελεί ακόμη ένα εξαιρετικό παράδειγμα της δυνατότητας που έχουμε να δημιουργούμε πρωτοποριακά προϊόντα. Στο Τορίνο εξελίσσουμε ένα καινούργιο κέντρο ηλεκτρικών οχημάτων και το 500 BEV αντιπροσωπεύει την πρώτη φάση των επενδύσεών μας στο Mirafiori» δήλωσε ο Pietro Gorlier, COO της FCA.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης