Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Το compact crossover της Ford με τη δυναμική εμφάνιση και το εντυπωσιακό εσωτερικό είναι διαθέσιμο στη χώρα μας με το αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων στην πιο δημοφιλή έκδοσή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, το Puma EcoBoost 1.0 mHEV με τους 125 και 155 ίππους συνδυάζεται πλέον με 7άρι κιβώτιο, κάνοντας την οδήγηση ακόμη πιο απολαυστική και άνετη. Στην ισχυρότερη εκδοχή, τα 0-100 επιτυγχάνονται σε μόλις 8,7 δευτερόλεπτα, ωστόσο αυτό που θα εκτιμήσουν οι οδηγοί είναι η δυνατότητα κατεβάσματος έως και τριών ταχυτήτων για γρήγορες προσπεράσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αστικό περιβάλλον, το αυτόματο κιβώτιο βοηθά στη διατήρηση των βέλτιστων στροφών του υβριδικού συστήματος κίνησης των Ford Puma 1.0 mHEV 125PS και 155PS προς όφελος της κατανάλωσης καυσίμου.
Επίσης, επιτρέπει τη λειτουργία πρόσθετων τεχνολογιών, όπως το Stop & Go για το Adaptive Cruise control, που μπορεί να σταματήσει τελείως το αυτοκίνητο σε συνθήκες κυκλοφορίας με σταμάτα-ξεκίνα στην πόλη και να το εκκινήσει αυτόματα εάν η στάση είναι μικρότερη των 3 δευτερολέπτων και το Remote Start, μέσω της εφαρμογής FordPass.

Η προηγμένη τεχνολογία EcoBoost Hybrid της Ford με την οποία συνεργάζεται το 7-τάχυτο κιβώτιο χρησιμοποιεί μία ενσωματωμένη μίζα/γεννήτρια (BISG) που παίρνει κίνηση μέσω ιμάντα για την ανάκτηση της ενέργειας που συνήθως χάνεται κατά το φρενάρισμα και το ρολάρισμα και τη φόρτιση μιας μπαταρίας ιόντων λιθίου 48 Volt. Το σύστημα BISG λειτουργεί και σαν μοτέρ μέσω διαρκούς συνεργασίας με τον κινητήρα για την παροχή πρόσθετης ροπής για μείωση της κατανάλωσης ή βελτίωση των επιδόσεων, ανάλογα με το οδηγικό σενάριο.

Οι τιμές ξεκινούν από 23.595 ευρώ, με τη Ford να προσφέρει 8 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και προνομιακό πρόγραμμα χρηματοδότησης, με σταθερό επιτόκιο από 0,99% και ευέλικτη περίοδο αποπληρωμής έως και 60 μήνες.

Αναλυτικά οι τιμές του Ford Puma 1.0L mHEV με αυτόματο κιβώτιο:

1.0L EcoBoost mHEV 125PS ST-Line Auto: 23.595€
1.0L EcoBoost mHEV 125PS ST-Line X Auto: 26.238€
1.0L EcoBoost mHEV 155PS ST-Line X Auto: 28.032€
1.0L EcoBoost mHEV 155PS ST-Line Vignale Auto: 30.731€

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτό είναι το Puma που σχεδίασαν οι φίλοι της Ford

Mustang Mach-E: Φέρνει το αύριο… σήμερα

H Ford Mustang Mach-E GT κάνει τα 0-100 σε 3,7 δευτερόλεπτα

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης