Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H νέα γενιά της BMW Σειράς 5 είναι ήδη διαθέσιμη στην ελληνική αγορά. Εφοδιασμένη με τεχνολογίες και πολλές καινοτομίες είναι σίγουρο πως θα εντυπωσιάσει τον υποψήφιο αγοραστή, ο οποίος πίσω Η έκδοση 530e iPerformance μπαίνει στην πρίζα και έχει αυτονομία μόνο με ρεύμα 50 χιλιόμετρα… από το τιμόνι θα νοιώσει… βασιλιάς.  

Στην Ελλάδα η γκάμα της Σειράς 5 αποτελείται από πολλές εκδόσεις. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει η ολοκαίνουργια 530e iPerformance η οποία εφοδιάζεται με κινητήρα βενζίνης 2.0 λίτρων και ηλεκτροκινητήρα. Συνδυαστικά (βενζίνη και μπαταρίες) αποδίδει 252 ίππους, παράγει 420 Nm ροπής προσφέροντας εντυπωσιακές επιδόσεις. Η συγκεκριμένη plug in hybrid έκδοση παίρνει… ρεύμα από μία κοινή πρίζα και δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για 50 χιλιόμετρα (με ανώτατη ταχύτητα τα 140 χλμ./ώρα).

Το 530e σημαίνει πως το αυτοκίνητο μπαίνει ακόμα και στην πρίζα!
Κορυφαίες επιδόσεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη γλώσσα των αριθμών η επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα έρχεται σε 6.2 δευτερόλεπτα ενώ H ηλεκτρική 5άρα δεν επιβαρύνεται με τέλη κυκλοφορίας και δεν μολύνει το περιβάλλον…η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 235 χλμ./ώρα.

Είναι χαρακτηριστική η κατανάλωση καυσίμου που μπορεί σε συνδυασμό με τις μπαταρίες να φτάσει σχεδόν τα δύο λίτρα στα 100 χιλιόμετρα!

Εξαιτίας των χαμηλών εκπομπών ρύπων CO2 (44γρ./χλμ.) το συγκεκριμένο μοντέλο δεν επιβαρύνεται με τέλη κυκλοφορίας.

Η τιμή της αγγίζει τα 65.500 ευρώ.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την BMW 530e iPerformance πατήστε
ΕΔΩ

Η BMW 530e iPerformance
Η ποιότητα κύλισης της νέας 5άρας έχει ξεφύγει...
Το εσωτερικό της ηλεκτρικής (Plug in hybrid για την ακρίβεια) έκδοσης
Ο πίνακας οργάνων

Συνδυασμός βενζινοκινητήρα και... ρεύματος!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης