Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ομιλία που είχε σήμερα στη Βουλή ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε στο σχέδιο του Υπουργείου που αφορούν στο αυτοκίνητα τα επόμενα χρόνια.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής

Ένα στα 3 ηλεκτρικά…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Υπουργός τόνισε πως σε δέκα χρόνια από σήμερα, πως στόχος είναι ένα στα τρία αυτοκίνητα που θα Φθηνότερα τα σύγχρονα μεταχειρισμένα, ακριβότερα αυτά που ρυπαίνουν…πωλείται να είναι ηλεκτρικό. Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι το σχέδιο της Κυβέρνησης δίνει σοβαρά κίνητρα για την αγορά ή μίσθωση ηλεκτρικών οχημάτων, τόσο για τα αυτοκίνητα όσο και για τα δίκυκλα.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ, ξεκαθαρίζοντας πως τα σύγχρονα οχήματα τελευταίας τεχνολογίας που πληρούν προδιαγραφές euro5 και euro6 θα έχει χαμηλότερα τέλη ταξινόμησης σε αντίθεση με τα παλαιότερα που ρυπαίνουν το περιβάλλον.

Τα τέλη ταξινόιμησης στα σύγχρονα μεταχειρισμένα οχήματα θα πέσουν...

Και ηλεκτρικά λεωφορεία

Στο προσεχές διάστημα θα υπάρξει διαγωνισμός για νέα λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μεγάλο μέρος προβλέπεται να είναι ηλεκτροκίνητα, ενώ τους επόμενους μήνες, έως τον Οκτώβριο, θα κυκλοφορήσουν δοκιμαστικά δυο ηλεκτροκίνητα λεωφορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Από εκεί και πέρα ο Κώστας Καραμανλής ξεκαθάρισε πως μέχρο τέλος του έτους θα υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα 2.000 σταθμοί φόρτισης, το 2025 ο αριθμός θα φτάσει τις 25.000 και το 2030 θα υπάρχουν 25.000 φορτιστές.

Μέχρι τέλος του έτους θα υπάρχουν τουλάχιστον 2.000 φορτιστές ηλεκτρικών οψημάτων σε όλη την Ελλάδα

Κίνητρα για ηλεκτροκίνηση

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε ότι κίνητρα θα δοθούν και για τα ταξί, τα φορτηγά, αλλά και την ανανέωση με ηλεκτρικά οχήματα του στόλου των εταιρειών.

 

Όλο και πιο συχνά θα βλέπουμε οχήματα που θα μπαίνουν στην... πρίζα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης