Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

Το VW Passat είναι ένα άκρως επιτυχημένο παγκόσμιο μοντέλο και αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα από τις πωλήσεις που έχουν ξεπεράσει τις 30 εκατομμύρια μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιτυχημένο είναι και για την ελληνική αγορά καθώς οι πελάτες που το έχουν αποκτήσει είναι περισσότεροι από 20.000.

Το ανανεωμένο VW Passat

Έμφαση στην τεχνολογία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον το γερμανικό μοντέλο ανανεώθηκε και είναι διαθέσιμο στη χώρα μας με νέες τεχνολογίες, αμέτρητα gadget και αρκετές εκδόσεις.

Εξωτερικά είναι εμφανής η χρήση φωτιστικών σωμάτων LED ενώ αναβαθμισμένο είναι και το εσωτερικό με νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων, υψηλής τεχνολογίας infotainment αλλά και συστήματα που αφορούν σε ενεργητική – παθητική ασφάλεια ακόμα και στην αυτόνομη οδήγηση.

All time classic για την κατηγορία του...

Και έκδοση που μπαίνει στην πρίζα

Εκεί που θα πρέπει να επικεντρωθούμε αφορά στους κινητήρες που ξεκινούν από τα 1.5 λίτρα και φτάνουν τα Οι κινητήρες ξεκινούν από τα 1.5 λίτρα και τους 150 ίππους… 2.0 λίτρα. Επιπλέον συναντούμε την ανανεωμένη έκδοση GTE, που συνδυάζει έναν κινητήρας εσωτερικής καύσης χωρητικότητας 1.4 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα (με μπαταρίες χωρητικότητας 13kWh) με τη δυνατότητα οδήγησης αμιγώς ηλεκτρικά για 56 χιλιόμετρα.

Το Passat GTE αποδίδει 218 ίππους και είναι ένα από τα πρώτα οχήματα της κατηγορίας του που καλύπτει τις αυστηρές προδιαγραφές εκπομπής ρύπων Euro 6d που θα ισχύσουν για τα νέα αυτοκίνητα από το 2021. Οδηγικά ακόμα και η έκδοση 1.5 με τους 150 ίππους κινεί ευχάριστα ακόμα και σβέλτα το μεγάλο σε όγκο όχημα και ταιριάζει στην ελληνική πραγματικότητα με τους υπέρογκους φόρους.

Υψηλής ποιότητας το εσωτερικό του γερμανικού μοντέλου

Ξεκλειδώνει και με… κινητό τηλέφωνο

Το ανανεωμένο Passat είναι το πρώτο Volkswagen που θα μπορεί να κινείται ημιαυτόνομα και με υποβοήθηση Στο Passat μπορείς να προσθέσεις αμέτρητα gadget…πρακτικά σε ολόκληρη την κλίμακα ταχυτήτων, από 0 έως 210 χλμ./ ώρα (από τα 30 έως τα 210 χλμ./ ώρα όταν το κιβώτιο είναι χειροκίνητο). Αξίζει επίσης να αναφέρουμε και το… τιμόνι του αυτοκινήτου που αναγνωρίζει το άγγιγμα του οδηγού και βοηθά σε θέματα ημιαυτόνομης οδήγησης όπως επίσης και την πρόσβαση χωρίς κλειδί με τη χρήση του κινητού τηλεφώνου.

Στο ανανεωμένο Passat η αναφορά και μόνο στους χώρους είναι περιττή τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές τους. Εκεί που έχει δοθεί έμφαση είναι στην τεχνολογία και στα συστήματα που θα καλύψουν κάθε ανάγκη και γούστο του σύγχρονου αγοραστή…

 

Για να δείτε αναλυτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά των εκδόσεων πατήστε ΕΔΩ

 

Για να δείτε αναλυτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά της Plug in hybrid έκδοσης GTE πατήστε ΕΔΩ

 

Δείτε αναλυτικά τον εξοπλισμό του Passat πατώντας ΕΔΩ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης