Οι Σουηδοί είναι από τους πρωτοπόρους σε θέματα περιβαλλοντολογικής συνείδησηςΟι στόχοι που θέτουν πάντα οι Σουηδοί έχουν ουσία και απώτερος σκοπός είναι να κάνουν έναν κόσμο καλύτερο και ασφαλέστερο.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως ο αριθμός των τροχαίων με οχήματα της Volvo έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια ενώ ο τελικός στόχος – σκοπός είναι να μην εμπλέκεται κανένα μοντέλο με το λογότυπο της μάρκας σε θανατηφόρο δυστύχημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  

Τα μοντέλα της Volvo διαθέτουν κορυφαία συστήματα ασφαλείας που έχουν βοηθήσει σημαντικά στην μείωση των τροχαίων

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος η μείωση των ρύπων

Οι Σουηδοί όμως δεν μένουν μόνο στην εξάλειψη των τροχαίων. Έχοντας συνειδητοποιήσει πόσο σημαντική Η προστασία του περιβάλλοντος είναι ένας στόχος που πρέπει θα επιτευχθεί με σημαντικές δράσειςείναι και η προστασία του περιβάλλοντος συμβάλουν σημαντικά στη μείωση των ρύπων ακολουθώντας ένα σχέδιο με μεγαλόπνοες δράσεις.

Στόχος είναι να ρίξουν σημαντικά το αποτύπωμα άνθρακα στον κύκλο ζωής των αυτοκινήτων έως και 40% ανά όχημα, μεταξύ του 2018 και του 2025.

Το σχέδιο εμπεριέχει συγκεκριμένες δράσεις και εναρμονίζεται με την παγκόσμια συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, το 2015, που επιδιώκει να συγκρατηθεί η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη σε 1,5°C πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα.

 

Το ρεύμα θα βοηθήσει

Σημαντικό ρόλο στο σχέδιο της Volvo είναι η καθολική εφαρμογή της ηλεκτροκίνησης και η σταδιακή κατάργηση των αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν μόνο κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Από φέτος, κάθε νέο Volvo θα φορτίζει και με ρεύμα ενώ ήδη έχει παρουσιαστεί το XC40 Recharge, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της μάρκας.

 

Μείωση ρύπων σε όλη την αλυσίδα

Επιπλέον η Volvo Cars θα μειώσει δραστικά τις εκπομπές άνθρακα ακόμα και στο δίκτυο των μονάδων παραγωγής, στις ευρύτερες υπηρεσίες της και στην αλυσίδα εφοδιασμού, ενώ θα διευρύνει την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση υλικών.

Άλλοι βραχυπρόθεσμοι στόχοι περιλαμβάνουν:
• Έως το 2025, μείωση κατά 25% των εκπομπών CO2 που σχετίζονται με την αλυσίδα εφοδιασμού σε παγκόσμιο επίπεδο.
• Έως το 2025, 25% των πλαστικών στα νέα αυτοκίνητα της Volvo θα προέρχονται από ανακυκλωμένο υλικό.
• Μείωση κατά 25% των εκπομπών άνθρακα που προκύπτουν από τη συνολική δραστηριότητα της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των παραγωγικών της δραστηριοτήτων και του εφοδιασμού.

 

Για να δείτε τις δράσεις της Volvo που αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος πατήστε ΕΔΩ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης