Επί τάπητος έχει τεθεί πρόταση για επιβολή ηλεκτρονικού ελέγχου σε όλες τις οικονομικές εκκρεμότητες (ασφάλιστρα, ΚΤΕΟ, τέλη κυκλοφορίας) που αφορούν σε αυτοκίνητα, φορτηγά, λεωφορεία και μοτοσικλέτες, σε μια προσπάθεια να ενισχυθούν τα έσοδα στα κρατικά ταμεία και να περιοριστεί ο αριθμός των οχημάτων που κυκλοφορούν στο οδικό δίκτυο χωρίς οι ιδιοκτήτες τους να έχουν καταβάλει όλες τις υποχρεώσεις τους.

Το… τσιπάκι θα είναι συνδεδεμένο με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου και θα ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για τις οικονομικές εκκρεμότητες του ιδιοκτήτη του Ι.Χ.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο διευθυντής γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Παναγιώτης Μελαχρινός, εξετάζεται η τοποθέτηση ηλεκτρονικής συσκευής σε όλα τα Ι.Χ., έτσι ώστε το κράτος να μπορεί «ηλεκτρονικά να βλέπει αν είναι πληρωμένα τα τέλη κυκλοφορίας, τα ασφάλιστρα και οποιαδήποτε άλλη εκκρεμότητα του οδηγού προς το Δημόσιο». Μιλώντας το πρωί της Κυριακής στην τηλεόραση του Mega, ο κ. Μελαχρινός έκανε λόγο για ένα «τσιπάκι» όπου θα είναι καταχωρημένα όλα τα στοιχεία του Ι.Χ. και το οποίο θα είναι συνδεδεμένο με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου έτσι ώστε να υπάρχει ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για τις οικονομικές εκκρεμότητες του ιδιοκτήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Π.χ. η πληρωμή των τελών στην τράπεζα θα εμφανίζεται απευθείας στη σχετική κατηγορία της συσκευής και κατ’ επέκταση στις λίστες του Δημοσίου, από τις οποίες θα αφαιρείται αυτόματα η λέξη «οφειλέτης» δίπλα από το όνομα του ιδιοκτήτη.

Στόχος η επιτάχυνση των ελέγχων

Σύμφωνα με τον κ. Μελαχρινό, με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση θα καταφέρει να επιταχύνει τους ελέγχους και να κάνει πιο ολοκληρωμένες διασταυρώσεις, την ώρα που εκατ. αυτοκίνητα κυκλοφορούν χωρίς ασφάλιση στους δρόμους ή δίχως να έχουν περάσει τον απαραίτητο τεχνικό έλεγχο (ΚΤΕΟ).

«Η κάρτα θα βρίσκεται σε εμφανές μέρος, θα εκπέμπει σήμα και θα φαίνεται πολύ εύκολα το κατά πόσο ο οδηγός είναι συνεπής» είπε και πρόσθεσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα το προμηθεύονται χωρίς κόστος. Πρόκειται για σημείο αναφοράς και ελέγχου. Τα περασμένα χρόνια είχαμε μεγάλο πρόβλημα από τους οδηγούς που δεν πλήρωναν τέλη αλλά και από τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα» κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:
Εκατομμύρια ευρώ χάνει το κράτος γιατί δεν… τυπώνει χαρτιά για ΚΤΕΟ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης