Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Η Skoda σίγουρα μπορεί να υπερηφανευτεί ότι έχει στην κατοχή της το ισχυρότερο μη κυβερνητικό
Η χρήση των νέων τεχνολογιών δεν συνεπάγεται ότι εγκαταλείπονται πλήρως οι παραδοσιακές μέθοδοι, αλλά το ότι το πεδίο της εφαρμογής τους έχει περιοριστεί στο ελάχιστο υπολογιστικό κέντρο στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη.

Στην πράξη αυτός ο υπερυπολογιστής αναλαμβάνει τον υπολογισμό όλων των αποτελεσμάτων των προσομοιώσεων που πραγματοποιούνται κατά την διάρκεια εξέλιξης ενός μοντέλου της μάρκας. Από τεχνική σκοπιά, ενσωματώνει σε μία μονάδα ένα μεγάλο αριθμό πανίσχυρων υπολογιστών οι οποίοι επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω δικτύων υψηλής ταχύτητας.

Για να καταλάβουμε με πόσο μεγάλη υπολογιστική ισχύ έχουμε να κάνουμε αρκεί να σκεφτούμε ότι ένα κανονικό PC θα χρειαζόταν λίγο παραπάνω από 600 (!) χρόνια για να έχει έτοιμα τα αποτελέσματα των δοκιμών εξέλιξης του νέου Skoda Karoq. Την ίδια δουλειά το… διαμάντι της Skoda την «ξεμπέρδεψε» σε διάστημα λίγων μόνο μηνών. Πράγμα πολύ λογικό όταν η ισχύς του συγκεκριμένου συστήματος ισοδυναμεί με την ισχύ που προσφέρουν 60.000 συμβατικοί υπολογιστές μαζί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ισχύς του συστήματος αναλογεί με την αθροιστική ισχύ 60.000 συμβατικών υπολογιστών

Ισχυρό όπλο
Ο υπερυπολογιστής χρησιμοποιείται κυρίως από τα τμήματα Τεχνολογίας, Έρευνας και Εξέλιξης καθώς η μέθοδος προσομοιώσεων εφαρμόζεται πλέον σε όλα τα στάδια της έρευνας και ανάπτυξης των καινούργιων αυτοκινήτων.

Οι μηχανικοί εξέλιξης με τους υπερυπολογιστές έχουν στα χέρια τους ένα πολύ ισχυρό όπλο που τους επιτρέπει να πραγματοποιήσουν πολλαπλές δοκιμές εξετάζοντας όλες τις εναλλακτικές εξοικονομώντας χρόνο και κυρίως κόστος σε σύγκριση με πριν λίγα χρόνια που οι δοκιμές πραγματοποιούνταν σε πραγματικά μοντέλα.

Για να δείτε τη γκάμα των μοντέλων της Skoda πατήστε ΕΔΩ

Ο υπερυπολογιστής ενσωματώνει σε μια μονάδα πολλούς πανίσχυρους υπολογιστές οι οποίοι επικοινωνούν μέσω δικτύων υψηλής ταχύτητας
Ο υπερυπολογιστής χρησιμοποιήθηκε καθ’ όλη την διάρκεια εξέλιξης του νέου Skoda Karoq

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης