Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To XC90 είναι από τα μοντέλα της Volvo που χαρακτηρίζει τη νέα γενιά της σουηδικής φίρμας. Προχωρημένο σχεδιαστικά, εφοδιασμένο με τεχνολογία και στοιχεία που αναζητεί ο σύγχρονος Το πιο ακριβό Volvo που ήρθε ποτέ στην Ελλάδα!πελάτης. Αν και η τιμή του ξεκινά από τα 65.000 ευρώ, η ζήτηση ακόμα και στην Ελλάδα είναι υψηλή και αποτυπώνεται στις πωλήσεις.

Το εντυπωσιακό SUV είναι διαθέσιμο με διάφορα μηχανικά σύνολα που ξεκινούν από τα 2.0 λίτρα, ενώ οι ιπποδυνάμεις φτάνουν μέχρι και τα 408 άλογα! Ο καθένας μπορεί να καταλάβει πως δεν πρόκειται για ένα όχημα ελευθέρου χρόνου της…. σειράς αλλά για ένα ξεχωριστό μοντέλο που απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό.

Το εσωτερικό του XC90 Excellence φιλοξενεί τέσσερις επιβάτες...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κορυφαίες επιδόσεις…
Όσο όμως ξεχωριστό και να είναι το XC90, πάντα υπάρχει κάτι πιο… δυνατό και -όπως αποδεικνύεται- βρίσκεται στην γκάμα των εκδόσεων του πολυτελούς SUV. Ο λόγος για την έκδοση Excellence που Το XC90 Excellence μπαίνει στην… πρίζα, φορτίζει με ρεύμα, ενώ δεν επιβαρύνεται με τέλη κυκλοφορίαςπροσφέρει ατελείωτη… πολυτέλεια και στοιχεία που δύσκολα συναντάς σε αυτοκίνητο. Η συγκεκριμένη έκδοση εφοδιάζεται με ένα υβριδικό μηχανικό σύνολο 2.0 λίτρων που μαζί με τον ηλεκτροκινητήρα (μπαίνει και στην πρίζα) αποδίδει συνολικά 408 ίππους.

Παρά το βάρος των σχεδόν 2,4 τόνων, οι επιδόσεις κόβουν την ανάσα, καθώς το 0-100 επιτυγχάνεται σε 5.6 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 230 χλμ./ώρα.

Επιπλέον, η συγκεκριμένη έκδοση διαθέτει στον εξοπλισμό της σαμπανιέρα για… ιδιαίτερες καταστάσεις, ψυγείο στην πλάτη, οθόνη αφής στα πίσω καθίσματα, ηλεκτρικά καθίσματα πίσω, τραπεζάκια και γενικότερα στοιχεία που καθιστούν άνετη και πολυτελή τη συνύπαρξη των επιβατών μέσα στο αυτοκίνητο.

Άμα δείτε αυτό το λογότυπο τότε να ξέρετε πως πρόκειται για την κορυφαία έκδοση...

Πού μπορείτε να το δείτε…

Η τιμή του αγγίζει τα 150.000 ευρώ και ήδη το πρώτο Volvo XC90 Excellence βρίσκεται στην Ελλάδα. Από… σήμερα βρίσκεται στο Golden Hall

Φυσικά δεν… ξέφυγε από το zougla.gr, το οποίο το απαθανάτισε κατά την άφιξή του σε κεντρικό πολυκατάστημα των βορείων προαστίων, όπου και θα εκτίθεται τις επόμενες ημέρες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Volvo XC90 πατήστε ΕΔΩ

Οθόνη αφής στη διάθεση των πίσω επιβατών και θέσεις για ποτήρια σαμπάνιας!
Με τζάμι διαχωρίζεται ο χώρος των επιβατών από τον χώρο των αποσκευών...

Από την πιο φθηνή έως την πιο ακριβή έκδοση το XC90 είναι εντυπωσιακό...
Φιμέ τζάμια για να μη διακρίνουν οι... περίεργοι τους πίσω επιβάτες
Από αυτήν την οθόνη μπορείς να ρυθμίσεις τα πίσω καθίσματα...
Το Τ8 στο πίσω μέρος είναι το... ταβάνι στον τομέα των κινητήρων!
Το ψυγείο βρίσκεται ανάμεσα στα πίσω καθίσματα...
Πολύ άγριο...
Τα τραπεζάκια θυμίζουν αντίστοιχα σε αεροπλάνα...

Άνεση που φαίνεται...
Ακόμα και το κλειδί είναι ξεχωριστό και διαφέρει από τα υπόλοιπα...
Το χώρισμα ανάμεσα στα πίσω καθίσματα....
Λεβιές (αυτόματος) ταχυτήτων...

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης