Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν από περίπου δύο μήνες και μετά από πολύμηνη έρευνα δώσαμε στη δημοσιότητα ένα αποκαλυπτικό video που αφορούσε στην κατασκευή του πρώτου ελληνικού αυτοκινήτου.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο Νίκος Θεολόγος κατάφερε το 1908, δηλαδή πριν από 112 χρόνια να κατασκευάσει το πρώτο ελληνικό αυτοκίνητο, χρησιμοποιώντας ένα δικό του σασί, μηχανικά μέρη από μοτοσικλέτα BSA και εξαρτήματα από οχήματα της εποχής όπως Ford, Otav κ.ά.

Ο Νίκος Θεολόγος (στη θέση του οδηγού) με ένα από τα πρώτα ελληνικά αυτοκίνητα κατασκευής του εργοστασίου του...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ρεπορτάζ ιστορικής σημασίας…

Το ρεπορτάζ του zougla.gr είχε πολύ απήχηση και έκανε αίσθηση καθώς μέσα από αυτό αποκαλύψαμε ΤΤο συγκεκριμένο είναι το σημείο μηδέν της ιστορίας κατασκευής αυτοκινήτου στην Ελλάδα…πράγματα που ελάχιστοι γνώριζαν μέχρι σήμερα.

Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στην τηλεοπτική εκπομπή «Σαββατοκύριακο Παρέα» (παρουσιάζουν οι Δήμητρης Καμπουράκης και Λένα Φλυτζάνη), ο δημοσιογράφος Αντώνης Κρητικός με τν Βασίλη Σαρημπαλίδη βγήκαν ζωντανά στον «αέρα» και έκαναν ένα ξεχωριστό ρεπορτάζ για το πρώτο ελληνικό αυτοκίνητο.

Όπως θα δείτε χαρακτηριστικά επισκέφτηκε το χώρο που συναρμολογήθηκε το όχημα του Νίκου Θεολόγου, έδειξε εικόνες και με απλά – κατανοητά λόγια, έδωσε στους τηλεθεατές την πληροφορία για το εύρημα – κειμήλιο με την τόσο μεγάλη ιστορική σημασία.  

Το πρώτο ελληνικό αυτοκίνητο θεωρείται πλέον έα ιστορικό εύρημα και βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση...

 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το σχετικό ρεπορτάζ…

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης