Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2011 η Hyundai κυκλοφόρησε ένα σπορ μοντέλο με την ονομασία Veloster. Πρόκειται για ένα πολύ… εκκεντρικό όχημα, καθώς η διάταξη με τις πόρτες ήταν και είναι κάπως περίεργη για τα ελληνικά αλλά Κρίμα που το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν έχει εισαχθεί κανονικά στην Ελλάδα… και γενικότερα για τα παγκόσμια δεδομένα. Συγκεκριμένα, το Veloster έχει τρεις πόρτες (και άλλη μία για τον χώρο αποσκευών), δύο από την πλευρά του συνοδηγού και μία από την πλευρά του οδηγού.

Το ιδιαίτερο αυτό, αλλά πολύ όμορφο μοντέλο, δεν εισήχθη κανονικά στην Ελλάδα, καθώς η εισαγωγική εταιρεία θεώρησε πως δεν θα είχε εμπορική επιτυχία. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει ένα μαύρο ατμοσφαιρικό Hyundai Veloster κυκλοφορεί στην Αθήνα και ένα δεύτερο στην Πάτρα και σίγουρα δεν περνούν απαρατήρητα.

Το Hyundai Veloster κυκλοφορεί στους δρόμους από το 2011...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με κινητήρα 1.600 κ.εκ.

Το κορεατικό μοντέλο εφοδιάζεται με ένα 4κύλινδρο μηχανικό σύνολο turbo χωρητικότητας 1.6 λίτρων που αγγίζει στην κορυφαία του έκδοση τους 204 ίππους (0-100 σε 8.4 δευτ.). Επιπλέον υπάρχει και μικρή έκδοση 1.4 με 140 ίππους (0-100 σε 9.7 δευτ.).

Δείτε ποια μοντέλα εισάγει η Hyundai στην Ελλάδα πατώντας ΕΔΩ

Το συγκεκριμένο Veloster turbo κυκλοφορεί κυρίως στην Πάτρα...

Το μαύρο ατμοσφαιρικό 'ελληνικό' Veloster....
Σε αυτή την φωτογραφία μπορείτε να δείτε πως ανοίγουν οι τρεις πόρτες...
Μόνο Hyundai δεν το λες καθώς έχουμε συνηθίσει την κορεατική μάρκα σε άλλου είδους κατασκευές...
Το εσωτερικό του Hyundai Veloster...
και... turbo!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης