Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

Οι συζητήσεις γύρω από την κατασκευή της νέας γενιάς του θρυλικού Pony και ιδίως τα τελευταία χρόνια είναι πάρα πολλές. Το ελληνικό αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής, όπως το γνωρίζουν οι περισσότεροι, μπορεί να έχει πάψει εδώ και δεκαετίες να παράγεται, παρ’ όλα αυτά κυκλοφορεί ακόμα στους δρόμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όνειρο χιλιάδων Ελλήνων είναι να το δουν στην σύγχρονή του μορφή. Όνειρο είναι επίσης και του Πέτρου Κοντογούρη, του ανθρώπου που το δημιούργησε και μάχεται για πολλά χρόνια να το κατασκευάσει και πάλι στη χώρα του. Όπως ο ίδιος έχει δηλώσει στο παρελθόν, θέλει το νέο Pony να φέρει ελληνική πιστοποίηση και όπως τελικά φάνηκε η επιθυμία του έγινε πραγματικότητα. Σύμφωνα με δηλώσεις του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, δόθηκε το πράσινο φως για να λειτουργήσει η ελληνική εταιρεία πιστοποιήσεων. Στην πράξη αυτό σημαίνει πως βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για να δούμε και πάλι το Pony να περνά τη γραμμή παραγωγής η οποία εδρεύει στην Θεσσαλονίκη.

Παρακολουθήστε τις σημερινές δηλώσεις στο Star του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στο θέμα με το Pony

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρχές του 2015 ξεκινά η παραγωγή
Βάζοντας ένα χρονοδιάγραμμα και γνωρίζοντας ότι το αυτοκίνητο έχει περάσει τις απαραίτητες δοκιμές, O Πέτρος Κοντογούρηςθα λέγαμε ότι τα χαρτιά του και οι πιστοποιήσεις που απαιτούνται δε θα ξεπεράσουν σε διάρκεια τους 2-3 μήνες. Με λίγα λόγια αρχές του 2015 και όπως άλλωστε δήλωσε στο zougla.gr ο Πέτρος Κοντογούρης θα αρχίσει και πάλι η παραγωγή του αυτοκινήτου.

Άλλα εμπόδια δεν φαίνεται να υπάρχουν και πλέον θα πρέπει να μετράμε αντίστροφα μέχρι την στιγμή που το πρώτο Pony μαζικής παραγωγής θα κάνει και πάλι την εμφάνισή του. Να σημειώσουμε πως το Pony θα εφοδιάζεται με κινητήρες από ευρωπαϊκά εργοστάσια ενώ η τιμή του θα ξεκινά κάτω από τα 7.000 ευρώ.

Ακούστε τις δηλώσεις του Πέτρου Κοντογούρη στο zougla.gr

Διαβάστε επίσης: H αναγέννηση του θρυλικού Pony

Αριστερά το παλαιό και δεξιά το καινούργιο Pony…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης