Η Mini στο τέλος του 2020 μας είχε παρουσιάσει ένα άκρως φουτουριστικό van το οποίο έδειχνε το όραμα της Ανάλογα με τη μουσική αλλάζει και ο εσωτερικός φωτισμός του vanεταιρείας για τη μελλοντική μετακίνηση. Έφτασε η ώρα όμως το συγκεκριμένο concept να γίνει πραγματικότητα και ως πρωτότυπο να παρουσιαστεί σε πραγματικές διαστάσεις.

Το Mini Vision Urbanaut έχει έναν απλό στόχο που είναι να μας δείξει πως θα είναι η μετακίνηση στο μέλλον ή τέλος πάντως όπως το φαντάζονται οι άνθρωποι της Mini. Δύο είναι τα σημαντικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν το van της Mini. Το ένα είναι η αυτόνομη οδήγηση και το δεύτερο είναι οι τρεις διαφορετικές διατάξεις που μπορεί να πάρει το εσωτερικό του αυτοκινήτου προκειμένου να αλλάξει χαρακτήρα ανάλογα με τις ανάγκες του οδηγού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κανονικό καθιστικό βρίσκει κανείς στο εσωτερικό του Vision Urbanaut.

Φυσικά, το Mini είναι ηλεκτροκίνητο και με αυτόνομη οδήγηση

Όταν λέμε να αλλάζει δεν εννοούμε μόνο διαφορετικό φωτισμό, άρωμα και μουσική, αλλά σε πιο σημαντικά Οι τρεις επιλογές που έχει ο οδηγός ονομάζονται Mini Momentsσημεία. Για παράδειγμα, υπάρχει η επιλογή ταξιδιού στην οποία το Urbanaut διαθέτει τέσσερις θέσεις, με τις δύο εμπρός να περιστρέφονται προς τα πίσω αλλά και προς κάθε κατεύθυνση. Το πίσω μέρος μπορεί να μετατραπεί σε έναν καναπέ, ενώ το εμπρός μέρος αλλάζει εντελώς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ταμπλό κατεβαίνει χαμηλά για να μπορεί να γίνει καθιστικό/κρεβάτι, το τιμόνι χάνεται προς τα μέσα και τα χειριστήρια επίσης χάνοντας στο εσωτερικό του οχήματος. Και για να πάρεις τον αέρα σου το εμπρός παρμπρίζ ανοίγει προς τα πάνω προκειμένου να απολαύσεις ένα ανοιξιάτικο πρωινό. Όπως αντιλαμβάνεστε το Urbanaut είναι ακραία φουτουριστικό και δεν πιστεύουμε ότι σύντομα θα το δούμε στην παραγωγή. Ωστόσο, δεν αποκλείεται η επόμενη γενιά οχημάτων με αυτόνομη οδήγηση να έχουν αυτήν τη μορφή.

Το βίντεο παρουσίασης του Vision Urbanaut.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αν έχεις παλιό Μini Cooper έλυσες το πρόβλημα της αστικής μετακίνησης

Επετειακό Mini με πρεσβευτή οδηγό από τη Formula 1

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης