Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τεχνογνωσία που διαθέτει η Ford στο κομμάτι των επιδόσεων είμαι γνωστή. Η εμπλοκή της σε αγώνες αλλά και οι διακρίσεις της έχουν δώσει σημαντικό προβάδισμα έναντι άλλων εταιρειών και Αυτά που μπορεί να κάνει ο οδηγός ενός Focus RS ξεφεύγουν από τη λογική ενός καθημερινού αυτοκινήτου… μπορούν να καυχούνται πως όταν κατασκευάζουν αυτοκίνητα τα ξέρουν από πρώτο χέρι καθώς τα έχουν δοκιμάσει κάτω από τις πιο ακραίες συνθήκες.

Το νέο Ford Focus RS είναι ένα πραγματικό υπερόπλο. Εφοδιάζεται με ένα μηχανικό σύνολο χωρητικότητας 2.3 λίτρων που αποδίδει 350 ίππους και παράγει 470 Nm ροπής… Στην πράξη, οι επιδόσεις που προσφέρει είναι εκρηκτικές, με το 0-100 να επιτυγχάνεται σε 4.7 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 266 χλμ./ώρα.

Συστήματα οδηγικής απόλαυσης…
Η κίνηση μεταδίδεται και από τους τέσσερις τροχούς προσφέροντας μέγιστη πρόσφυση και κράτημα ενώ δεν πρέπει να παραλείψουμε το σύστημα Launch Control αλλά και την επιλογή στα διαφορετικά στυλ οδήγησης που μπορεί ο οδηγός να επιλέξει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο αν και έχει φτιαχτεί για το… δρόμο, διαπρέπει εντός πίστας προσφέροντας μοναδικές απολαύσεις στον οδηγό που βρίσκεται πίσω από το τιμόνι.

 

Δείτε τι μπορείς να κάνεις με ένα Ford Focus RS…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης