Το αυτοκίνητο είναι για τον περισσότερο κόσμο εργαλείο δουλειάς και είναι πολύ σημαντικό το κόστος χρήσης Το απόλυτα χρηστικό και οικονομικό μοντέλο.του.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι πελάτες, όταν ψάχνονται για να κάνουν την καλύτερη δυνατή επιλογή, αναζητούν ένα προσιτό μοντέλο με «βαρύ» όνομα, να είναι οικονομικό, να έχει χαμηλά τέλη κυκλοφορίας και να συνοδεύεται με μεγάλη εγγύηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

To Fiat Panda αποτελεί ένα μοντέλο με μεγάλη ιστορία, ενώ είναι το πρώτο στον κόσμο που κυκλοφόρησε και με φυσικό αέριο το 1987.

Από το 1987 με φυσικό αέριο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με όλα τα παραπάνω και με ακόμα περισσότερες παροχές είναι διαθέσιμο το δημοφιλές Fiat Panda CNG, Η εμπειρία της Fiat στο φυσικό αέριο έχει ιστορία. δηλαδή η έκδοση που καταναλώνει, εκτός από βενζίνη, και φυσικό αέριο.

Το ιταλικό μοντέλο ξεκίνησε να διατίθεται με φυσικό αέριο το 1987, κάτι που έγινε για πρώτη φορά στον κόσμο.

Έκτοτε έχει δημιουργήσει το δικό του κίνημα στην ιστορία της αυτοκίνησης, αφήνοντας ικανοποιημένους πελάτες οι οποίοι έδιναν έμφαση στη χρηστικότητα, την οικονομία, αλλά και τη φιλικότητα προς το περιβάλλον.

Το εσωτερικό του Fiat Panda.

Πόσο καίει;

Ποιο είναι όμως το Fiat Panda CNG; Το ιταλικό μοντέλο διαθέτει ένα ρεζερβουάρ βενζίνης χωρητικότητας 35 Όταν μπορείς και ξοδεύεις μόλις 3 ευρώ για 100 χλμ., τότε καταλαβαίνεις τον θησαυρό που έχεις στα χέρια σου…λίτρων και ένα δεύτερο που τροφοδοτείται με φυσικό αέριο και έχει χωρητικότητα 12 κιλά (το φυσικό αέριο μετριέται σε κιλά). Ο οδηγός μπορεί να κινείται με όποιο καύσιμο επιθυμεί και στο τέλος της… ημέρας να έχει κέρδος έως 40% συγκριτικά με οχήματα που χρησιμοποιούν μόνο ορυκτά καύσιμα, αλλά και υγραέριο (LPG). Στην πράξη και στην… τσέπη του οδηγού το κόστος χρήσης για 100 χιλιόμετρα αγγίζει τα 3 ευρώ (!), με την αυτονομία του Fiat Panda να ξεπερνά ακόμα και τα 1.000 χιλιόμετρα.  

Παράλληλα σημαντικό είναι το όφελος και για το περιβάλλον, αφού μηδενικές είναι οι εκπομπές μικροσωματιδίων, ενώ κατά 95% λιγότερες είναι οι εκπομπές υδρογονανθράκων (HC) σε σχέση με τους βενζινοκινητήρες. Επίσης ελάχιστη είναι η εκπομπή οξειδίων του αζώτου (NOx), χωρίς να απαιτείται η προσθήκη ειδικού φίλτρου όπως στους κινητήρες πετρελαίου, ενώ οι μειωμένες εκπομπές CO2 (110γρμ./χλμ. με μετρήσεις WLTP), εκτός του ότι συμβάλλουν στη βελτίωση του περιβάλλοντος, απαλλάσσουν το Panda CNG από την καταβολή τελών κυκλοφορίας.

Οι χώροι του ιταλικού μοντέλου.

Τι κινητήρα φοράει;

Ο κινητήρας twinair με τον οποίο εφοδιάζεται το Panda CNG έχει χωρητικότητα 0,9 λίτρα, αποδίδει 80 ίππους και η ροπή του φτάνει τα 140 Nm.

Σημαντικό στοιχείο είναι πως η εν λόγω έκδοση συνοδεύεται από πέντε χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και έως 200.000 χιλιόμετρα, ενώ υπάρχει δωρεάν για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα η παροχή οδικής βοήθειας.

Η τιμή του Fiat Panda CNG φτάνει τα 12.290 ευρώ.

 

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το Fiat Panda CNG πατώντας ΕΔΩ

 

Για να πάρετε προσφορά για το Fiat Panda με φυσικό αέριο, πατήστε ΕΔΩ

 

Στην γκάμα των εκδόσεων του Fiat Panda συναντούμε και την έκδοση 4x4.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης