Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέτοιου είδους οχήματα δεν είναι διαδεδομένα στην Ελλάδα…Το έχουμε γράψει πολλές φορές, το βλέπετε και εσείς συχνά, πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν αρχίσει να μπαίνουν για τα καλά στη ζωή μας.

Σε πολλά αυτοκίνητα η κίνηση γίνεται με ρεύμα, ενώ, όπως φαίνεται, τον ρόλο τους τα επόμενα χρόνια θα παίξουν και τα φωτοβολταϊκά πάνελ που θα χρησιμοποιούνται για να φορτίζουν οι μπαταρίες!

To εσωτερικό του συγκεκριμένου τροχόσπιτου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Έχεις το δικό σου ρεύμα

Τρανταχτό παράδειγμα αυτό της εταιρείας Dethleffs, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες με Ένα πολυτελές μετακινούμενο σπίτι που έχει το δικό του ρεύμαένα νέο τροχόσπιτο, το οποίο δεν χρειάζεται να τροφοδοτείται με ρεύμα, καθώς το παράγει μόνο του. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, το όχημα είναι ντυμένο με ηλιακά πάνελ, τα οποία καλύπτουν μια επιφάνεια 31 τ.μ.

Με λίγα λόγια, το συγκεκριμένο όχι απλώς είναι ένα κινούμενο πολυτελές σπίτι, αλλά εξοικονομεί ενέργεια τόσο για την κίνηση όσο και για τις ανάγκες των επιβατών. Να σημειώσουμε πως η αυτονομία του ηλεκτρικού τροχόσπιτου αγγίζει τα 280 χλμ./ώρα.

Η τιμή του δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί.

Ένα όχημα καλυμμένο με φωτοβολταϊκά πάνελ
Τα φωτοβολταϊκά πάνελ καλύπτουν επιφάνεια 31 τ.μ.

Το βλέπεις και αναρωτιέσαι γιατί να μην έχεις και εσύ ένα τέτοιο...
Ο χώρος του... ύπνου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης