Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

     


Οι περισσότεροι έχουν την εντύπωση ότι για να οδηγήσει κάποιος ένα αυτοκίνητο πρέπει να έχει κλείσει τα 18 του χρόνια και να διαθέτει δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου. Αυτό αναφέρει και ο ΚΟΚ. Ωστόσο στην πράξη υπάρχει μία.. ειδική περίπτωση οχήματος που ονομάζεται AIXAM και έχει προέλευση την Γαλλία.

Τι αναφέρει η νομοθεσία
Τα μοντέλα της γαλλικής φίρμας εισάγονται στην Ελλάδα και εφοδιάζονται με μικρούς κινητήρες diesel, βενζίνης ή ακόμα και με ηλεκτροκινητήρες. Το πλεονέκτημα των οχημάτων της AIXAM, που ελάχιστοι γνωρίζουν, είναι πως μπορούν να τα οδηγήσουν νόμιμα ακόμα και ανήλικοι 16 ετών που διαθέτουν δίπλωμα μοτοποδηλάτου. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η κατηγορία των συγκεκριμένων αυτοκινήτων αφορά οχήματα με βάρος έως 350 κιλά και ανώτατη τελική ταχύτητα τα 45 χλμ/ώρα.

Η ΑΙΧΑΜ είναι γαλλική εταιρεία...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εξελιγμένο AIXAM το οποίο θα είναι ηλεκτρικό ετοιμάζεται να έρθει στην Ελλάδα μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Η τιμή του θα αγγίζει τα 14.990 ευρώ και θα συνοδεύεται με πέντε χρόνια εγγύηση (όσον αφορά τις μπαταρίες). το συγκεκριμένο θα μπορεί να φορτίζει από τις κοινές οικιακές πρίζες ενώ η αυτονομία του θα φτάνει τα 110 χιλιόμετρα.

Διαβάστε επίσης: Διαθέσιμο το αυτοκίνητο που οδηγείται χωρίς δίπλωμα Ι.Χ.

 

Το συγκεκριμένο μοντέλο της AIXAM μπορεί να μεταφέρει δύο επιβάτες...
Το συγκεκριμένο όσο και εάν ακούγεται απίστευτο μπορεί να το οδηγήσει και ενας 16χρονος!!!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης