Στη Βρετανία έχουν βαλθεί να μετατρέψουν όλα τα εικονικά μοντέλα των προηγούμενων δεκαετιών σε Ο πελάτης μπορεί να επιλέξει το σύστημα φόρτισης του αυτοκινήτου ανάλογα με τις ανάγκες τουηλεκτροκίνητα. Αυτήν τη φορά ήταν σειρά του θρυλικού Citroen DS – του γνωστού σε όλους βάτραχου – τον οποίο έπιασαν στα χέρια τους οι μηχανικοί της Electrogenic.

Η βάση της μετατροπής ήταν ένα DS του 1971 το οποίο οι άνθρωποι από την Οξφόρδη σεβάστηκαν ιδιαίτερα καθώς δεν επενέβησαν στην εξωτερική και εσωτερική δομή του αυτοκινήτου. Βασική αλλαγή έγινε στον κινητήρα. Στη θέση του δίλιτρου τετρακύλινδρου συνόλου τοποθετήθηκε ένας ηλεκτροκινητήρας Hyper9 ο οποίος αποδίδει 120 ίππους και 235Nm ροπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ηλεκτρικό σύνολο έχει περισσότερη ισχύ από τον αρχικό θερμικό κινητήρα.

Καμία παρέμβαση δεν έγινε στο αισθητικό κομμάτι του αυτοκινήτου

Η μετάδοση μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς, ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων έχει παραμείνει το γνήσιο του DS.Η μηχανική τρόμπα της ανάρτησης έκανε τόσο θόρυβο που σου αποσπούσε την προσοχή  Η μπαταρία των 48,5kWh έχει τοποθετηθεί στο πίσω μέρος, ενώ με τη βοήθεια ταχυφορτιστή 29kW μπορεί να φορτιστεί σε μόλις 2 ώρες. Η αυτονομία έχει υπολογιστεί στα 225 χιλιόμετρα, ενώ η Electrogenic δίνει και έξτρα μπαταρία για αύξηση της αυτονομίας στα 320 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολύ σημαντικό στοιχείο στο DS είναι η πνευματική ανάρτηση για την οποία η Electrogenic έπρεπε να βρει μια λύση. Η εταιρεία αντικατέστησε τη μηχανική τρόμπα που ελέγχει την πίεση στο σύστημα με μια ηλεκτρική, απόλυτα αθόρυβη, βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο τη βελούδινη αίσθηση του DS στο δρόμο. Η τιμή αυτού του DS δεν έγινε γνωστή, ωστόσο μπορούμε να φανταστούμε ότι θα είναι τσουχτερή!

Η φόρτιση γίνεται στο πίσω μέρος, ενώ στο λογότυπο έχει προστεθεί το EV!

Το κιβώτιο ταχυτήτων παραμένει το γνήσιο της Citroen.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα εσωτερικά των αυτοκινήτων πάνε σε άλλο επίπεδο

Οι ταχυφορτιστές της Tesla ανοίγουν για όλους

Αυτός είναι ο τρόπος να κρατήσετε ζωντανό το αγαπημένο σας Citroen 2CV

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης