Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ολοκαίνουρια Mustang Mach-E είναι μία διαφορετική… Mustang συγκριτικά με αυτές που έχουμε συνηθίσει Έρχεται η Mustang με ρεύμα και σχεδόν 500 ίππους…και ξέρουμε. Με λίγα λόγια και απλά, ξεχνάμε τις δύο… πόρτες, ξεχνάμε το χαμηλό αμάξωμα και πάνω απ’ όλα ξεχνάμε τα κυβικά.

Καλά διαβάσατε, καθώς η Mustang Mach-E, είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο και το πρώτο της Ford που σχεδιάστηκε ως ηλεκτρικό από το… μηδέν και με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Το κλασικο αλογάκι γίνεται ηλεκτρικό!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαντήσεις σε ερωτήματα…

Έχοντας κάνει αυτό το βήμα η Ford, μαθαίνουμε πως οι παραγγελίες για την ελληνική αγορά θα ξεκινήσουν σε Οι πρώτες Mustang Mach-E θα παραδοθούν σε πελάτες στην Ελλάδα κοντά στο Πάσχα…λίγες ημέρες ενώ οι παραδόσεις των πρώτων  αυτοκινήτων στην Ελλάδα υπολογίζονται να γίνουν κοντά στο Πάσχα.

Τι είναι όμως η Mustang Mach-E και πως αποφάσισαν οι άνθρωποι της Ford να κάνουν χρήση του θρυλικού ονόματος τοποθετώντας ηλεκτροκινητήρα για την κίνηση; Σήμερα οι άνθρωποι της μάρκας και σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου έδωσαν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που έχει τόσο ο κόσμος όσο και οι δημοσιογράφοι.

Παρακάτω θα διαβάσετε μία σειρά ερωτήσεων – απαντήσεων για να ξέρετε τι είναι αυτή η νέα…Mustang που ανήκει πλέον (και) στην κατηγορία των οχημάτων ελευθέρου χρόνου ενώ κινείται αποκλειστικά και μόνο με ρεύμα!

Άλλη... Mustang, από όπου και να την κοιτάξεις...

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Mustang Mach-E πατήστε ΕΔΩ

 

Πότε η Mustang Mach-E θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη και πότε στην Ελλάδα;

Αρχές του 2021 θα κάνει την εμφάνισή της σε διάφορες ευρωπαϊκές αγορές. Στην Ελλάδα οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν κοντά στο Πάσχα.

Το 2021 θα κάνει την εμφάνισή της στους ευρωπαικούς δρόμους...

 

Πόσες εκδόσεις Mustang Mach-E θα δούμε;

Το πρώτο SUV μοντέλο της οικογένειας Mustang θα διατίθεται στις εξής εκδόσεις:

  • Η πισωκίνητη Mustang Mach-E αποδίδει ισχύ 269 ίππων στην έκδοση με τη μικρή μπαταρία και 294 ίππους σε εκείνη με τη μεγαλύτερη και ροπή 430 Nm εξασφαλίζοντας επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα από 6,1 μέχρι 6,2 δευτερόλεπτα.
  • Η τετρακίνητη αποδίδει ισχύ 269 ίππων με την standard-range μπαταρία, 351 ίππους με την μπαταρία extended-range και ροπή 580 Nm και έχει 0-100 από 5,1 έως 5,6 δευτερόλεπτα.
  • Η Mustang Mach-E First Edition (δεν θα είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά) με τετρακίνηση και extended-range μπαταρία στο βασικό εξοπλισμό της, αποδίδει 351 ίππους, ροπή 580 Nm και επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 5,1 δευτερόλεπτα.
  • Η κορυφαία Mustang Mach-E GT με τετρακίνηση και extended-range μπαταρία στο βασικό εξοπλισμό της, αποδίδει 487 ίππους, ροπή 860 Nm και επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα.

Η κορυφαία έκδοση GT πιάνει τα 100 σε 3,7 δευτερόλεπτα...

 

Για τι αυτονομία μιλάμε;

Σύμφωνα με τη μέτρηση του πρωτοκόλλου WLTP το αμερικάνικο μοντέλο θα έχει αυτονομία έως 610 χιλιόμετρα! Επίσης και σύμφωνα με το σύστημα Intelligent Range θα μπορεί να υπολογίζει με μεγάλη ακρίβεια την υπολειπόμενη αυτονομία και όχι στο… περίπου! Θα υπάρχει η έκδοση με μπαταρίας 68kWh και 288 κυψέλες και η μεγαλύτερη με 88kWh και 376 κυψέλες.

Η χωρητικότητα της έκδοσης με τις μεγάlες μπαταρίες φτάνει τις 88kWh

 

Παρέχουν προστασία οι μπαταρίες;

Οι μπαταρίες, έχουν δοκιμαστεί σε ακραίες θερμοκρασίες έως και -400 Κελσίου. Βρίσκονται μέσα σε μία αδιάβροχη θήκη και προστατεύονται από ένα κλωβό που απορροφά τις δυνάμεις που αναπτύσσονται σε περίπτωση σύγκρουσης.

Στο πάτωμα του αυτοκινήτου έχουν τοποθετηθεί οι μπαταρίες

 

Σε πόση ώρα φορτίζουν οι μπαταρίες;

Με χρήση του φορτιστή της Ford για το σπίτι (Ford Connected Wallbox), που θα είναι διαθέσιμος σε εκδόσεις ισχύος 7,4 kW και 11 kW, η μπαταρία θα μπορεί να φορτίσει από το 10 έως το 80% της χωρητικότητάς της σε περίπου 6 ώρες. Η μέγιστη ταχύτητας φόρτισης θα είναι τα 150kW, όπου για παράδειγμα η πισωκίνητη Mustang Mach-E με extended-range μπαταρία θα ανακτά κατά μέσο όρο αυτονομία 119 χιλιόμετρα σε περίπου 10 λεπτά φόρτισης.

Mustang με ρεύμα... Σύντομα!

 

Πόση τεχνολογία διαθέτει;

Η Mustang Mach-E εφοδιάζεται με τη νέα γενιά του συστήματος SYNC που επιτρέπει την εξατομίκευση 80 και πλέον ρυθμίσεων του οχήματος (από τη θερμοκρασία της καμπίνας και τη  θέση των καθισμάτων μέχρι το φωτισμό εσωτερικού).Το σύστημα προηγμένης αναγνώρισης φωνής σε απλή καθομιλουμένη γλώσσα κατανοεί το φυσικό, καθημερινό λόγο σε 15 ευρωπαϊκές γλώσσες, ώστε οι ιδιοκτήτες να ελέγχουν τα πάντα – από τις λειτουργίες ψυχαγωγίας και πλοήγησης μέχρι το περιβάλλον της καμπίνας και τις τηλεφωνικές κλήσεις. Εννοείται πως εφοδιάζεται με όλες τις τελευταίες τεχνολογίες που αφορούν σε ενεργητική και παθητική ασφάλεια.

Φουλ από τεχνολογία θα έχει η Mustang Mach-E

 

Τι διαφορετικό έχει η οθόνη αφής και πόσο μεγάλη είναι;

Η οθόνη αφής full HD 15,5 ιντσών ελέγχεται μέσω χειρονομιών αφής. Το χειριστήριο στο κάτω μέρος της προορίζεται για γρήγορη ρύθμιση της έντασης του ήχου για μουσική ή ακόμα και τηλεδιασκέψεις. Η συνδεσιμότητα έχει βελτιωθεί περαιτέρω με το SYNC AppLink, με υποστηριζόμενες εφαρμογές όπως οι what3words, Waze και Webex!

Το εσωτερικό...

 

Τι χώρο αποσκευών έχει;

Ο χώρος αποσκευών πίσω από τα πίσω καθίσματα φτάνει τα 402 λίτρα. Ωστόσο υπάρχουν 81 λίτρα επιπλέον αποθηκευτικού χώρου στο εμπρός μέρος του οχήματος, που δημιουργείται λόγω της απουσίας του κινητήρα εσωτερικής καύσης. Μάλιστα ο εμπρός χώρος διαθέτει και σύστημα αποστράγγισης του νερού.

Ένας μικρός χώρος αποσκευών στο εμπρός μέρος με σύστημα αποστράγγισης νερού

 

Πιο προσιτό το κόστος του ρεύματος για πέντε χρόνια…

Όσοι παραγγείλουν την Mustang Mach-E φέτος και το 2021 θα έχουν πέντε χρόνια δωρεάν πρόσβαση στο δίκτυο φόρτισης FordPass που σήμερα περιλαμβάνει πάνω από 155.000 σταθμούς φόρτισης σε όλον τον κόσμο. Στην πράξη αυτό σημαίνει πως οι πελάτες θα επιβαρύνονται μόνο με το κόστος του ρεύματος και όχι με το πάγιο που απαιτείται κάθε φορά που κάνεις φόρτιση (όπως συμβαίνει σε πρατήρια της εθνικής οδού). Να σημειώσουμε πως τέτοιοι σταθμοί φόρτισης υπάρχουν και στην Ελλάδα.

Το ρεύμα για τα πέντε πρώτα χρόνια θα είναι πολύ προσιτό και χωρίς έξτρα επιβαρύνσεις...

Ποια θα είναι η τιμή της;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του zougla.gr, οι τιμές με την επιδότηση (αν ισχύει, κάτι που θα εξαρτηθεί από την τιμή προ φόρων) θα ξεκινούν ίσως και κάτω από τα 55.000 ευρώ. Αναλυτικά ο τιμοκατάλογος θα γίνει γνωστός τις επόμενες ημέρες.

Με αυτά που θα προσφέρει η τιμή της μάλλον δεν... υπάρχει

 

Για να δείτε αναλυτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά όλων των εκδόσεων πατήστε ΕΔΩ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Η Mustang Mach-E GT επιταχύνει σαν supercar

Η εκπληκτική Mustang Mach-E με τους 1.400 ίππους

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης