Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων τα επόμενα χρόνια προμηνύεται κατακόρυφη. Είναι ξεκάθαρο πως Όχι απλά δεκάδς αλλά εκατοντάδες θα είναι τα επόμενα χρόνια οι προτάσεις για ηλεκτρικά αυτοκίνητα…οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες δίνουν πλέον μεγάλο βάρος σε αυτή την τεχνολογία που κερδίζει συνεχώς έδαφος και στα επόμενα χρόνια, εξαιτίας και της νομοθεσίας (για χαμηλότερους ρύπους) θα εισβάλλει ακόμα πιο δυνατά στην παγκόσμια αγορά.

Η MINI έκανε την αρχή με το πρώτο της σύγχρονο ηλεκτρικό Countryman. Το συγκεκριμένο για την ακρίβεια είναι ένα Plug in hybrid μοντέλο το οποίο έχει τη δυνατότητα να φορτίζει από μία κοινή πρίζα και να κινείται είτε αμιγώς ηλεκτρικά είτε με βενζινοκινητήρα είτε ακόμα και συνδυαστικά.

Ήδη η έκδοση plug in hybrid (κινητήρας εσωτερικής καύσης και ηλεκτροκινητήρας) του Countryman κυκλοφορεί. Αναμένουμε το 2019 την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του MINI Cooper

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπομονη μέχρι το 2019
Όπως ανακοίνωσε το BMW Group, κάτω από την ομπρέλα του οποίου βρίσκεται η MINI, το πρώτο Τα 100 χιλιόμετρα θα κοστίζουν μόλις 2 ευρώ σε χρήση…αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο θα παραχθεί το 2019 και θα αφορά ακόμα και στην 3θυρη έκδοση του θρυλικού MINI. Το σύστημα κίνησης του ηλεκτρικού ΜΙΝΙ θα κατασκευάζεται στα κέντρα ηλεκτροκίνησης των εργοστασίων του BMW Group σε Dingolfing και Landshut στη Βαυαρία, πριν την ενσωμάτωσή του στο αυτοκίνητο στο εργοστάσιο της Οξφόρδης, που είναι η κύρια μονάδα παραγωγής του 3θυρου ΜΙΝΙ.

Αυτό σημαίνει πως το συγκεκριμένο μοντέλο θα καταναλώνει μόνο… ρεύμα το οποίο με τα σημερινά δεδομένα θα κυμαίνεται κοντά στα 2 ευρώ κόστος για κάθε 100 χιλιόμετρα. Από εκεί και πέρα και με την τεχνολογία να… τρέχει μπορεί να θεωρηθεί και δεδομένο πως η αυτονομία ίσως να ξεπερνά και τα 400 χιλιόμετρα.

 

Διαβάστε επίσης: To πρώτο ηλεκτρικό MINI που έχει κυκλοφορήσει ποτέ στην Ελλάδα

 
Για να δείτε τη σημερινή γκάμα των μοντέλων της MINI πατήστε ΕΔΩ

Η ώρα που θα... φορτίζουμε τα αυτοκίνητα μας από μία πρίζα έφτασε
Το λογότυπο που δείχνει με τι έκδοση έχουμε να κάνουμε...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης