Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Μπορεί να σας ακούγεται κάπως παράξενο, αλλά ο λόγος γίνεται για το Pitch-R, ένα αυτόνομο ρομπότ το οποίο είναι ικανό να αναλάβει τη σήμανση των γραμμών σε γήπεδα ποδοσφαίρου. Η Nissan, επίσημος χορηγός του Uefa Champions League, παρουσίασε το Pitch-R στο πλαίσιο του μεγάλου Το Pitch-R «χαρτογραφεί» το περιβάλλον  σε πραγματικό χρόνο και «σαρώνει» γρήγορα το πεδίο δράσης του…τελικού το περασμένο Σάββατο.

Είναι προϊόν εμπνευσμένο από την προηγμένη τεχνολογία υποστήριξης του οδηγού ProPILOT της Nissan, σύστημα που ανήκει στον βασικό εξοπλισμό του νέου Nissan Leaf. Διαθέτει σύστημα ορατότητας με τέσσερις κάμερες, συστήματα εντοπισμού θέσης GPS, καθώς και συστήματα αποφυγής συγκρούσεων, ενώ τροφοδοτείται από μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία.

Το Pitch-R μπορεί να «τραβήξει» λευκές γραμμές στο γρασίδι, στην άσφαλτο ή στο χαλίκι με φιλικό προς το περιβάλλον διασπώμενο χρώμα. Μέσα σε μόλις 20 λεπτά καταφέρνει να δημιουργήσει γήπεδα για ομάδες 5Χ5, 7Χ7 ή για κανονικές 11άδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα… λέγαμε πως είναι ιδανικό για ερασιτέχνες που επιθυμούν να αναδείξουν τις ποδοσφαιρικές τους ικανότητες το Σαββατοκύριακο ή μετά το γραφείο μετατρέποντας την «αλάνα» δίπλα στο σπίτι τους, σε γήπεδο επαγγελματικών προδιαγραφών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης