Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αλλαγή στο mix των καυσίμων που επιλέγουν πλέον οι Έλληνες όταν αγοράζουν καινούργιο αυτοκίνητο Κάθε μήνα αλλάζει το mix του καυσίμου…αλλάζει μήνα με το μήνα, κάτι που αποτυπώνεται στα επίσημα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων.

Ο μήνας Σεπτέμβριος που πήγε αρκετά καλά σε πωλήσεις σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 20,5% έδειξε πως η συντριπτική πλειοψηφία επιλέγει οχήματα με κινητήρες που καίνε βενζίνη και συγκεκριμένα το 51,1% από 62,% που ήταν τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Η πτώση αυτή οφείλεται κυρίως στην αύξηση των υβριδικών οχημάτων καθώς σχεδόν το 100% του ποσοστού συνδυάζει κινητήρα βενζίνης και ηλεκτροκινητήρα. Ποσοστιαία, το  17,9% (από 9,3%) επέλεξε να αποκτήσει υβριδικό όχημα.

Το 51,1% των αγοραστών καινούργιων αυτοκινήτων τον Σεπτέμβριο επέλεξε αυτοκίνητο με κινητήρα βενζίνης...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σταθερά το diesel

Στους πετρελαιοκινητήρες δεν υπήρξε καμία μεταβολή καθώς οι πωλήσεις παρέμειναν στο 24,3%. Αύξηση υπήρξε στα ηλεκτρικά και Plug in hybrid μοντέλα (αυτά που έχουν κινητήρα εσωτερικής καύσης αλλά και ηλεκτροκινητήρα που φορτίζει από ρεύμα) όπου έφτασαν στο 3,4% (από 0,6%).

Το φυσικό αέριο έδειξε να κερδίζει έδαφος φτάνοντας το 1,8% (από 1,6%), ενώ τα οχήματα με υγραέριο σημείωσαν πτώση 1,4 από 1,8%.

 

 

Τα οχήματα με κινητήρες diesel παρέμειναν σταθερά στο 24,3%

 

Σημαντική άνοδο σημείωσαν τα υβριδικά οχήματα που οι μπαταρίες τους φορτίζουν από ανάκτηση ενέργειας

 

Στο 3,4% έφτασε το ποσοστό των αυτοκινήτων που φορτίζουν τις μπαταρίες με καλώδιο...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης