Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Στάσιμο παραμένει το θέμα του ελληνικού αυτοκινήτου και συγκεκριμένα του θρυλικού Pony το οποίο κατασκεύαζε πριν από δεκαετίες η βιομηχανία Namco που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη. Πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας άρθρα που αναφέρονται σε ενδεχόμενη συνεργασία της Namco με τη Lada που όμως έχουν προκαλέσει ιδιαίτερα, μεγάλη σύγχυση στο κοινό, το οποίο με τη σειρά του ενδιαφέρεται να μάθει τι ακριβώς συμβαίνει και τι ισχύει.

Η θέση του προέδρου της Namco

Είναι γεγονός πως η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων θέλει να παράγει η χώρα του, το δικό της
αυτοκίνητο και το Pony είναι ένα από αυτά που έχει αγαπήσει στο παρελθόν και θέλει να το κάνει και στο μέλλον. Το zougla.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της εταιρείας Namco, Πέτρο Κοντογούρη (φωτογραφία δεξιά), ο οποίος σε δηλώσεις που έκανε ήταν απόλυτα σαφής:

«Να ξεκαθαρίσω πως δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση από την πλευρά μας. Ωστόσο θα σας πω ότι πράγματι υπάρχει μακροχρόνια σχέση με το εργοστάσιο της Lada. Στο επίπεδο που θέλουμε να συνεργαστούμε  αφορά ανταλλακτικά και αξεσουάρ τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε για αυτοκίνητα που θα φτιάχνουμε και θα αφορούν την αγορά της Αφρικής, όχι την Ελλάδα».


Τι γίνεται με το Pony;

Σε ερώτηση που κάναμε για την μελλοντική πορεία του Pony και το πότε αυτό θα αρχίσει να παράγεται, ο κ. Κοντογούρης τόνισε χαρακτηριστικά: «Είμαστε ακόμα σε αναμονή διότι περιμένουμε να λάβουμε την έγκριση τύπου. Πιστεύουμε πως η νέα Κυβέρνηση θα προχωρήσει το θέμα άμεσα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 
Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι μία παραλαγή του Pony με προορισμό την αγοράς της Μοζαμβίκης. Άρα, όταν θα περάσει την γραμμή παραγωγής ίσως να χρησιμοποιούνται εξαρτήματα - αξεσουάρ από τη Lada...
Το εργοστάσιο της Namco έχει έδρα την Θεσσαλονίκη...

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης