Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι όπως λένε, για τα παιδιά. Για μικρά ή… για μεγάλα; Αυτό νομίζω δεν μας το έχει διευκρινίσει κάποιος. Έτσι λοιπόν, αν τώρα ρωτήσουμε ένα μικρό παιδί, τι θα ήταν αυτό που θα ήθελε να του φέρει ο Άγιος Βασίλης (άσε που ήδη τα δώρα έχουν… πάει), η απάντηση που θα παίρναμε από την συντριπτική πλειοψηφία είναι ένα αυτοκίνητο!

Τι ωραία που θα ήταν να άκουγε και τις ευχές των φίλων του αυτοκινήτου ο Άγιος Βασίλης!!!
Παιχνίδι για μεγάλα παιδιά!!!

Ωραία! Αυτό είναι ένα ωραίο δώρο που δεν θα ήθελε μόνο ένα μικρό αλλά και ένα.. μεγάλο παιδί. Χωρίς υπερβολή! Ένα καινούργιο αυτοκίνητο, που να του αρέσει και να τον κάνει να ταξιδεύει στο δικό του κόσμο όταν βρίσκεται πίσω από το τιμόνι του… Δυστυχώς όμως τα τελευταία χρόνια η επιλογή του αυτοκινήτου δεν γίνεται με το συναίσθημα αλλά με τις ανάγκες που έχει η κάθε οικογένεια ή ο κάθε οδηγός, καθώς η φορολογία, στο καθημερινό αυτό είδος πρώτης ανάγκης, έχει ξεπεράσει τις φυσιολογικές τιμές προκαλώντας τεράστιες αλλαγές στον οικονομικό μας ετήσιο προϋπολογισμό.

Όχι μία αλλά… πέντε ευχές
Αφήνοντας στην άκρη τη σκέψη του καινούργιου ή και μεταχειρισμένου αυτοκινήτου που θα… θέλαμε να αγοράσουμε, πάμε να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα και να ζητήσουμε από τον Άγιο Βασίλη κάτι πιο εύκολο. Τι είναι αυτό; Κάθισα και σκέφτηκα ορισμένα πράγματα και γυρνώντας το χρόνο πίσω κατέληξα στα δικά μου δώρα, που νομίζω ότι θα ήθελε κάθε φίλος των τεσσάρων τροχών. Δείτε παρακάτω ποια είναι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Να μειωθούν τα τέλη κυκλοφορίας σε όσους πληρώνουν με το παλιό καθεστώς (σύμφωνα με τον κυβισμό)…

2. Να μειωθούν και άλλο οι τιμές των καύσιμων (μην ξεχνάμε πως τα 2/3 είναι φόροι)…

3. Να ξεπεραστεί η κακή νοοτροπία αντιμετώπισης του αυτοκινήτου σύμφωνα με τον κυβισμό…

4. Να καταργηθεί ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης…

5. Να μειωθούν οι σταθμοί διοδίων αλλά και τα ποσά που καταβάλλουμε για να κυκλοφορούμε στους δρόμους…

 
Με... τόση δουλειά που έχει ο Άγιος Βασίλης θα σκεφτεί άραγε και την δική μου ευχή;

Με… πέντε ευχές προς τον Αι Βασίλη νομίζω πως το 2015 θα μας πήγαινε καλύτερα. Από τη μία θα εξοικονομούσαμε χρήματα και από την άλλη είναι σίγουρα πως θα σκεφτόμασταν να αγοράσουμε ένα καινούργιο αυτοκίνητο, όχι αυτό που θέλουν οι άλλοι αλλά εμείς οι ίδιοι…

Άγιε μου Βασίλη σκέψου και την δική μου ευχή…

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης