Η Lotus αποχαιρετά δύο εικονικά της μοντέλα με ειδικές εκδόσεις. Πρόκειται για τα Elise και Exige Final Η Lotus γιορτάζει το πέρασμα στη νέα εποχή της με τελευταίες εκδόσεις των Elise και ExigeEdition οι οποίες θα βγουν στην παραγωγή προς το τέλος του 2021 για να γιορτάσουν το τέλος μιας χρυσής εποχής για την Lotus.

Η Lotus έχει ήδη ανακοινώσει το τέλος της παραγωγής των εικονικών τις μοντέλων καθώς η εταιρία θα περάσει σε νέα εποχή. Το επόμενο βήμα είναι ένα υβριδικό μοντέλο με την κωδική ονομασία Type 131 και από εκεί και έπειτα στην γκάμα της θα υπάρχουν μόνο ηλεκτρικά μοντέλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πίσω μέρος της εντυπωσιακής Exige Sport 390 των 397 ίππων!

Δύο εκδόσεις για την Elise και τρεις εκδόσεις για την Exige

Στην περίπτωση της Elise, η Lotus θα ετοιμάσει την έκδοση Cup 250 Final Edition η οποία θα έχει Πλέον η Lotus θα κάνει στροφή προς την ηλεκτροκίνηση…χαμηλότερο βάρος και πολλά αεροδυναμικά βοηθήματα. Ο κινητήρας θα είναι ο 1,8 λίτρων ο οποίος σε αυτήν την περίπτωση θα αποδίδει 240 ίππους με εκπληκτικές επιδόσεις. Τα 0-100 Km/h θα έρχονται σε 4,1 δευτερόλεπτα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την Exige  η Lotus έχει ετοιμάσει τρεις εκδόσεις του μοντέλου. Η πρώτη είναι η Exige 390 Final Edition η οποία θα είναι εξοπλισμένη με τον V6 3,5 λίτρων και 397 ίππους, ελαφρύτερους τροχούς, ελαστικά Michelin PS4 και αεροδυναμικό πακέτο που θα παράγει 115 κιλά κάθετης δύναμης στη μέγιστη ταχύτητα. Η δεύτερη έκδοση είναι η Sport 420 Final Edition η οποία θα έχει τον ίδιο κινητήρα αλλά με απόδοση 420 ίππους. Θα είναι η ταχύτερη Exige που έχει παραχθεί ποτέ.

Πανέμορφο το εσωτερικό της Exige Cup 430 με ανθρακονήματα και αλκαντάρα παντού
Κορυφαία έκδοση η Cup 430 της Exige

Τέλος, η κορυφαία έκδοση θα είναι η Cup 430 η οποία θα αποδίδει 430 ίππους με πολλά ανθρακονήματα και ειδικά αεροδυναμικά εξαρτήματα τα οποία θα παράγουν 171 κιλά κάθετης δύναμης στη μέγιστη ταχύτητα. Η 430 θα έχει αναβαθμισμένες αναρτήσεις και φρένα, ενώ και η γεωμετρία της θα είναι στοχευμένη για γρήγορη αγωνιστική οδήγηση.

Οι τιμές των ειδικών εκδόσεων θα ξεκινάνε από τις 72.800€ και φτάνουν μέχρι και τις 114.000€.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η τελευταία παραδοσιακή Lotus

Η πρώτη εμφάνιση της Lotus Evija των 2.000 ίππων

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης