Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

       



Γράφει για το zougla.gr o Παντελής Τζερτζεβέλης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οδηγώντας μία λιλιπούτεια κλασσική μοτοσυκλέτα Frorett του 1964 με μοτέρ μόλις 50 κ.εκ., ο Ελλάδα – Γερμανία και επιστροφή με μία μοτοσυκλέτα του 1964 και μοτέρ μόλις 50 κ.εκ.μηχανικός Γιάννης Πατσέας και η σύζυγος του Μαρία θα ταξιδέψουν πάνω σε δύο τροχούς, για την Στουτγάρδη της Γερμανίας, προκειμένου να πάρουν μέρος στην καθιερωμένη ευρωπαϊκή συνάντηση μοτοσικλετιστών.

Εκεί θα έχουνε την ευκαιρία να προβάλουν τον εναλλακτικό τουρισμό των 2τροχών της χώρας μας, καθώς κάθε χρόνο όλο και μειώνονται οι τουρίστες αυτού του είδους. Για τον λόγο αυτό στο πλευρό του βρίσκεται ο ΜΟΘ, και το ΚΤΕΟ των Μηχανικών.

Florett του 1964

Ανακατασκευή και ταξίδι

Ο Γιάννης και η Μαρία δεν είναι η πρώτη φορά που θα πραγματοποιήσουν ένα τέτοιο ταξίδι στο εξωτερικό. Κατά καιρούς έχουν ταξιδέψει σε ανάλογες συγκεντρώσεις σε αρκετές πρωτεύουσες της Ευρώπης.

Ο οραματισμός για το ταξίδι αυτό ξεκίνησε όταν ο Γιάννης Πατσέας άρχισε την ανακατασκευή της ιστορικής πλέον Φλωρέττας, όπου για να κατορθώσει να την κάνει μάχιμη και πάλι, ξόδεψε αρκετό χρόνο όπως και χρήμα!

O Γιάννης Πατσέας με την μοτοσυκλέτα του...

Από το μηδέν

Η «φλωρετίτσα» όπως πλέον την αποκαλεί ο Γιάννης, «ξεκουραζόταν» για αρκετά χρόνια. «Πάντοτε ερχόταν στις κουβέντες που κάναμε με τους φίλους των παιδικών μου χρόνων. Ώσπου μια μέρα Το ζευγάρι θα καλύψει με την Florett απόσταση 4.500 χλμ.σήκωσα τα μανίκια και ξεκίνησα την ανακατασκευή της από το μηδέν» δηλώνει ο ιδιοκτήτης της.  

Με το χαμόγελο στα χείλη και τον ήλιο της Βεργίνας στο στήθος, ο Γιάννης Πατσέας αναμένεται να φτάσει στην Γερμανία μέσω των επαρχιακών οδών της Ιταλίας, και της Αυστρίας οδηγώντας την «φλωρετίτσα του» σε κάποιες από τις καλύτερες διαδρομές της Ευρώπης.

Το σύνολο των χιλιομέτρων που αναμένεται να καλύψουν αγγίζει τις 4.500 χλμ, ενώ η επιστροφή τους στην Ελλάδα θα γίνει μέσω των Δαλματικών ακτών, και της Αλβανίας.

Κοντέρ με μέγιστη ταχύτητα τα 100 χλμ./ώρα
Οι εικόνες μαρτυρούν το επίπεδο της δουλειάς στο κομμάτις της ανακατασκευής
Για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα έχουν πέσει ατελείωτες ώρες δουλειάς

Ο Παντελής Τζερτζεβέλης με φόντο την Florett του 1964

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης