Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Toyota Yaris είναι ένα μοντέλο που παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατηγορία Β. Κυκλοφόρησε το 1999 Το νέο Toyota Yaris θα βρίσκεται στις αντιπροσωπείες σε λίγες ημέρες…και έκτοτε έχουν κατασκευαστεί τέσσερα εκατομμύρια μονάδες, γεγονός που το καθιστούν ως ένα από τα πλέον αγαπημένα του αγοραστικού κοινού.

Πλέον το ιαπωνικό μοντέλο κυκλοφορεί στην 4η του γενιά και ήδη τα πρώτα αυτοκίνητα βρίσκονται στην Ελλάδα και σε λίγες ημέρες θα κοσμούν τις εκθέσεις της Toyota. Όπως θα δείτε και στο αποκλειστικό βίντεο του zougla.gr, υποδεχτήκαμε τα πρώτα αυτοκίνητα στα logistics της εταιρείας Sarmed στη Μάνδρα Αττικής.

Από την πρώτη κιόλας ματιά φαίνεται ξεκάθαρα η σπορ σχεδιαστική αντίληψη που έχει η νέα γενιά. Εσωτερικά έχει δοθεί βάρος στην απλότητα και τη χρηστικότητα, ενώ στο σύνολό της η καμπίνα είναι ολοκαίνουρια και με περισσότερους χώρους, καθώς έχει μεγαλώσει και το μεταξόνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Δείτε το σχετικό βίντεο με τα πρώτα Toyota Yaris που ήρθαν στην Ελλάδα (camera: Νίκος Χριστοφάκης)

 

 

 

 

Κινητήρες 1.0, 1.5 λίτρα και υβριδικό

Αρχικά η νέα γενιά θα είναι διαθέσιμη με έναν κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1.5 λίτρων που θα αποδίδει Το Yaris μπορεί να κινείται μόνο ηλεκτρικά έως τα 130 χλμ./ώρα…121 ίππους, ενώ θα υπάρχει και η υβριδική έκδοση που συνδυάζει κινητήρα βενζίνης 1.5 λίτρων και ηλεκτροκινητήρα με απόδοση 116 ίππους.

Η νέα γενιά έχει τη δυνατότητα να κινείται αμιγώς ηλεκτρικά έως και τα 130 χλμ./ώρα. Αργότερα θα δούμε στην γκάμα του Yaris και έκδοση με κινητήρα 1.0 λίτρου με 72 ίππους. Να σημειώσουμε επίσης πως το Yaris εφοδιάζεται τόσο με μηχανικό κιβώτιο όσο και με αυτόματο τεχνολογίας CVT.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νέα γενιά του Toyota Yaris πατήστε ΕΔΩ

 

Το Toyota Yaris 4ης γενιάς βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα...

 

Ολοκαίνουρια και πιο σπορ σχεδίαση...

 

Η 4η γενιά θα είναι διαθέσιμη και σε υβριδική έκδοση.

 

Το εσωτερικό του ιαπωνικού μοντέλου.

 

Το κιβώτιο θα είναι μηχανικό 6 σχέσεων ή αυτόματο τεχνολογίας CVT.

 

Ο πίνακας οργάνων....

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης