Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα. Τα… κεφάλια μέσα από σήμερα καθώς οι ημέρες του Πάσχα τελείωσαν, τα σχολεία άνοιξαν και οι δρόμοι γέμισαν! Προσοχή λοιπόν γιατί εκεί έξω κυκλοφορούν πολλά μικρά παιδιά Τα αυτοκινητικά δυστυχήματα συμβαίνουν γιατί οι σημερινοί οδηγοί τρέχουν πάνω σε χθεσινούς δρόμους, μέσα σε αυριανά αυτοκίνητα, με μεθαυριανή ταχύτητα…και δυστυχώς υπάρχουν πολλοί άσχετοι και επικίνδυνοι οδηγοί… 

Και αφού μιλάμε για δρόμους, πραγματικά νομίζω πως έχουμε γελάσει όλοι με την ψυχή μας με τους δρόμους που ανοίγουν και… κλείνουν για χάρη του θεάματος. Από τη μία λοιπόν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εγκαινιάζει, από την άλλη οι δρόμοι δεν είναι έτοιμοι και οι εταιρείες ζητούν συγνώμη για την ταλαιπωρία!
   
Και μέσα σε όλα αυτά τα… φαινόμενα, έχεις και τους οδηγάρες που… βιάζονται και οδηγούν μόνιμα στη ΛΕΑ (Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης για όσους δεν γνωρίζουν). Επιτέλους πρέπει το φαινόμενο να σταματήσει και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να μπουν πρόστιμα. Όχι μικρά αλλά μεγάλα, μπας και βάλουν κάποιοι μυαλό. Έλεος δηλαδή. Τι θα πρέπει να γίνει για να καταλάβουν τα… ζώα πως αυτό που κάνουν μπορεί να κοστίσει σε ζωές; Τελικά δεν θα γίνουμε άνθρωποι ποτέ!

Απίστευτο. Να κάνεις... χειρονομίες στο αυτοκίνητο και αυτό να ανταποκρίνεται!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μέλλον ήρθε!
Στα αυτοκινητιστικά τώρα, δεν είναι δυνατόν να μην αναφερθώ στην νέα BMW Series 5 που εφοδιάζεται Όποιος μπορεί κάνει. Όποιος δεν μπορεί λέει!!! με απίστευτα τεχνολογικά συστήματα και μας φέρνει το μέλλον πιο κοντά…

Η 5άρα λοιπόν μπορεί να κινηθεί μπρος – πίσω μόνο με το… κλειδί, της κάνεις… χειρονομίες στο ραδιόφωνο και αυτό υπακούσει (!), έχει τη δυνατότητα να πηγαίνει ακόμα και μόνη της χωρίς να κρατάς το τιμόνι (ημιαυτόνομη οδήγηση), σου λέει τον… καιρό, φορτίζει το κινητό τηλέφωνο, αναγνωρίζει αν είσαι κουρασμένος και άλλα  πολλά! Με λίγα λόγια μας δείχνει πως θα είναι τα αυτοκίνητα του μέλλοντος, όχι μόνο τα ακριβά αλλά και τα καθημερινά!

Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… χαμπάρι μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

 

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!

——————————————————-
 

QUIZ:
Θα έχουμε καμία… έκπληξη τις επόμενες ημέρες; (άντε το πολύ τις επόμενες εβδομάδες;)

——————————————————-

Άλλαξε ονομασία ο ΣΕΑΑ έπειτα και από την προσθήκη των εισαγωγικών εταιρειών μοτοσυκλέτας. Πλέον θα ονομάζεται Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων και Δικύκλων.

——————————————————-

Θύμα ληστείας έπεσε την Μεγάλη Πέμπτη ο υπεύθυνος του στόλου των δημοσιογραφικών αυτοκινήτων της Peugeot, Δημήτρης Δέδες...

 
——————————————————-

Η μητέρα του Λεωνίδα Δαβουλάρη, διευθυντή Marketing στην FCA Hellas (alfa Romeo, Fiat) «έφυγε» την περασμένη εβδομάδα. Κουράγιο. Τα αγαπημένα πρόσωπα φεύγουν μόνο όταν τα ξεχνάμε…

Μαμά και γιος Δαβουλάρη...

 
——————————————————-

Τα συλλυπητήριά μας και σε μία μεγάλη μορφή των αγώνων, τον κριτή Αντώνη Μπουκαούρη που πενθεί για τον χαμό του αγαπημένου του αδερφού

 
——————————————————-

Νέο λογότυπο αλλά και εταιρική ταυτότητα για την εταιρεία μίσθωσης και διαχείρισης εταιρικών στόλων LeasePlan.

——————————————————- 

Τι ετοιμάζει ο… δαιμόνιος Τάκης Τρακουσέλλης; Σε ποιο… ραδιόφωνο επιστρέφει;

 
——————————————————-

Και πάλι σε… λειτουργία το κτήριο της ΕΛΠΑ καθώς ο ιδιοκτήτης του (που δεν έχει σχέση με την ΕΛΠΑ) έλυσε τα όποια προβλήματα είχε με τις τράπεζες

 
——————————————————-

Το χρονικό διάστημα 19-21 Μαΐου θα διεξαχθεί στην Θεσσαλονίκη και στις εγκαταστήσεις της ΔΕΘ έκθεση για την βελτίωση

 
——————————————————-

Ανάρτηση του Γιάννη Μάριου Παπαδόπουλου για τον διευθυντή δημοσίων σχέσεων του BMW Group, Κώστα Διαμαντή. Εδώ που τα λέμε δεν έχει και… άδικο.

 
——————————————————-

Τον Πρόεδρο της ENPO Hellas Νικόλαο Διαμαντή είδαμε στην έκθεση μοτοσυκλέτας και λογικό ήταν καθώς η εταιρεία του εισάγει και λιπαντικά για μοτοσυκλέτες (εκτός από αυτοκινήτου).

Ο Νικόλαος Διαμαντής (δεξιά) μαζί με τον δημοσιογράφο Φώτη Ραίση...

——————————————————-

Στον διαδικτυακό… αέρα βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες το ανανεωμένο site των ελαστικών Yokohama.


——————————————————-

Σε… σκλαβώνει η ευγένεια της Αδελαϊδας Παπαθανασοπούλου, γραμματέας του επικεφαλής της Peugeot, Πέτρου Πιπερίδη.

Η Αδελαϊδα Παπαθανασοπούλου

——————————————————- 

Βελάκια… του Νίκου Μερτέκη (διευθυντή του Car & Driver) για την Audi

 
——————————————————-

Νέα σελίδα, πιο εύκολη και χρηστική για το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου

——————————————————-

Kodiaq… tour ετοιμάζει το ερχόμενο διάστημα το δραστήριο Skoda Club Πελοποννήσου. Τα μέλη του club θα ταξιδέψουν για τρεις ημέρες από Αθήνα σε 7 πόλεις της Πελοποννήσου και θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις με φίλους της μάρκας…

 
——————————————————-

Σε αγώνα με κλασσικά αυτοκίνητα συμμετείχε ο Γιώργος Σπανός με τον Μάκη Χόνδρο. Φυσικά με τι άλλο; Με BMW!!!

Γιώργος Σπανός (αριστερά) και Μάκης Χόνδρος

——————————————————-

Μετά το πρώτο διήμερο της δημοσιογραφικής παρουσίασης του Nissan Micra (20-21 Απριλίου), ακολουθεί το δεύτερο που είναι προγραμματισμένο για σήμερα και αύριο (24-25 Απριλίου) στην Πελοπόννησο.

Λίγο πριν την αναχώρηση για την δημοσιογραφική παρουσίαση του Nissan Micra...

 Από αριστερά:, Πάρις Ποντίκας, Γιάννης Μεθενίτης, Μάριος Μπαρκής, Θάνος Μπάφας, Τάκης Θεοχαράκης, Βασίλης Σαρημπαλίδης, Δημήτρης Καφαντάρης και Βαγγέλης Γκούμας

——————————————————-

Όπως μαθαίνουμε γίνονται κινήσεις για δημιουργία πανελλήνιου δικτύου τετρακίνητων...

 
——————————————————-

Τον Ιούνιο στην Γερμανία διοργανώνει η Continental, το Continental Media TechShow 2017 στο οποίο θα δώσουν το παρών και Έλληνες δημοσιογράφοι προκειμένου να δουν και να ενημερωθούν για τις μελλοντικές τάσεις

 

——————————————————- 

Ο Πάνος Σειτανίδης έγινε… Σείχης και όποιος δεν το πιστεύει ας τον απολαύσει στο video που έκανε για το γκραν πρι της Formula 1 στο Μπαχρέιν!

Ο Πάνος Σειτανίδης

 
——————————————————-

Σε νέες, μεγαλύτερες εγκαταστάσεις βρίσκεται η εταιρία μισθώσεων αυτοκινήτων Drive Α.Ε. στην Αθήνα. Συγκεκριμένα στο Κορωπί, δίπλα στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

 
——————————————————-

Ο Αντιπρόεδρος της ΟΜΑΕ, Μανώλης Χαλιβελάκης είναι αυτή την εβδομάδα καλεσμένος του Στράτου Φωτεινέλη στην εκπομπή του που μεταδίδεται στο High TV την Τετάρτη στις 19:30, ενώ μισή ώρα νωρίτερα την ίδια ημέρα προβάλλεται από το Star Κεντρικής Ελλάδας.

Στράτος Φωτεινέλης (αριστερά) και Μανώλης Χαλιβελάκης

——————————————————-

Ατάκες και… σπόντες του Στράτη Χατζηπαναγιώτου:

 Μήπως αναφέρεται στον Κώστα Λαμάρη;
Για την παρουσίαση του νέου Nissan Micra το σχόλιο...
Αυτός είναι ο Γιάννης Μεθενίτης ή αλλιώς ο... μετρ John (επικεφαλής επικοινωνίας της Nissan)
Για τον Μάριο Μπαρκή....

——————————————————- 

ΣΦΥΡΙΓΜΑΤΑ από την… ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ

——————————————————-

Κατά την πρώτη συνεδρίαση του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων και Δικύκλων την 11η Απριλίου 2017, πραγματοποιήθηκαν αρχαιρεσίες και εξελέγησαν τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής. Επακολούθησε η πρώτη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής, η οποία συγκροτήθηκε ως εξής:

Πρόεδρος: Σωτήρης Χατζίκος, Δ/νων Σύμβουλος, Μοτοδυναμική ΑΕΕ
Αντιπρόεδρος:
Άκης Στυλιανίδης, Γενικός Διευθυντής, ΤΕΟΜΟΤΟ ΑΕ
Γενικός Γραμματέας: Φώτης Δράκος, Δ/νων Σύμβουλος, Piaggio Ελλάς ΑΕ
Αναπλ. μέλος:
Σόλων Κοντός, Chief Sales Officer, KTM South East Europe ΑΕ

 
——————————————————-

Διάφορα τραγελαφικά συνέβησαν κατά τη διάρκεια του πρώτου αγώνα του Πανελλήνιου Ταχύτητας μοτοσυκλετών. Το αυτοκίνητο ασφαλείας, ένα Sierra 30ετίας, άφησε τα λάδια του στο οδόστρωμα (UPDATE: σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Ιαβέρη που ήταν και ο οδηγός του αυτοκινήτου, στο σημείο αυτό δεν έπεσαν λάδια αλλά γλίστραγε πολύ, από σκόνη κ.λπ.) με αποτέλεσμα να πέσει αναβάτης και να τραυματιστεί. Επίσης, μετά από εκκίνηση αγώνα έπεσε ένας αναβάτης και το αυτοκίνητο ασφαλείας τον …προσπέρασε!

Χαμός...

 
——————————————————-

Η Honda κάνει κλήρωση ανάμεσα σε μοτοσυκλετιστές προκειμένου να τους προσφέρει δύο μοτοσυκλέτες και όλα τα έξοδα πληρωμένα σε τρεις διαφορετικούς προορισμούς στην Ευρώπη. Για τη συμμετοχή αρκεί η συμπλήρωση ενός ερωτηματολόγιου.

 
——————————————————-

Η φωτογραφική εταιρία Olympus κάνει μια έξυπνη κίνηση και με αντικείμενο το «Μοτοσυκλέτα και φωτογραφία» θα συμμετάσχει με πολλαπλές δραστηριότητες στο SMF Motoshow που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη 11-14 Μαΐου. Αυτά είναι. Κάτι καινούργιο και πρωτοποριακό ποτέ δεν βλάπτει..

——————————————————- 

Ο Δήμαρχος της Λάρισας αποφάσισε να μοιράζει κλήσεις στα δίκυκλα που σταθμεύουν πάνω στα πεζοδρόμια, προσφέροντας ειδικό χώρο, που όμως μπορεί να εξυπηρετήσει μόλις 150 μοτοσυκλέτες και scooter. To πρόβλημα είναι πως το κέντρο της πόλης επισκέπτονται καθημερινά περισσότεροι από 1.000 μοτοσυκλετιστές!

 
——————————————————-

Η Harley παρουσίασε στους δημοσιογράφους το νέο Street Rod 750 κάπου στην Ισπανία και δυστυχώς, για μια ακόμα φορά, δεν υπήρξε ελληνική εκπροσώπηση. Και μιλάμε, θεωρητικά, για ένα μοντέλο που κατασκευάστηκε για χώρες με χαμηλή αγοραστική δύναμη.

Η Harley Street Rod 750

 
——————————————————-

Όπου γάμος και χαρά (βλέπε έκθεση μοτοσυκλέτας) η… Βασίλω (βλέπε Δημήτρης Διατσίδης) πρώτη (με την καλή έννοια). Δεν του ξεφεύγει τίποτα του mister MotoGP!!!

 
——————————————————-

Μια νέα ιστοσελίδα αφιερωμένη αποκλειστικά στις μοτοσυκλέτες και γενικότερα  στους δύο τροχούς ανέβηκε πρόσφατα. Το 2WO.gr είναι μια προσπάθεια του πολύπειρου Κώστα Ταρναβά, μέχρι πρότινος αρχισυντάκτη στο περιοδκό Moto&Rider και των «νέων» Μανώλη Βλαχάκη και Περικλή Ντεβέ.

 
——————————————————-

Πωλήσεις Περιοδικών Αυτοκινήτου – Μοτοσικλέτας

Το χρονικό διάστημα 17-23/4/2017 και σύμφωνα με το πρακτορείο διανομής Τύπου «Ευρώπη» το περιοδικό Auto Τρίτη πούλησε 4.300 τεύχη.

 
——————————————————-

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.zougla.gr 6
2. www.protothema.gr 15
3. www.gazzetta.gr 17
4. www.sport24.gr 20
5. www.newsit.gr 23
6. www.car.gr 27
7. www.sport-fm.gr 30
8. www.pronews.gr 36
9. www.newsbomb.gr 42
10. www.skai.gr 48
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)
 

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο (TOP10)*
1. www.newsauto.gr 225
2. www.autotriti.gr 274
3. www.gocar.gr 296
4. www.motori.gr 483
5. www.autoblog.gr 569
6. www.drive.gr 673
7. www.4troxoi.gr 774
8. www.autogreeknews.gr 1.026
9. www.caranddriver.gr 1.093
10. www.caroto.gr 1.706
11. www.ix.gr 1.986
12. www.carzine.gr 2.126
13. www.enkinisi.gr 2.178
14. www.motornews.gr 2.489
15. www.gonews.gr 3.487
16. www.motorsite.gr 3.827
17. www.carwall.gr 4.496
18. www.epitrohon.gr 5.901
19. www.offroader.gr 6.125
20. www.4drivers.gr 8.402
21. www.kartnews.gr 8.910
22. www.highoctane.gr 13.474
23. www.topspeed.gr 16.216
24. www.automoto.com.gr 16.881
25. www.autoliveris.gr 21.277
26. www.auto-internet.gr 21.558
27. www.trcoff.gr 41.524
28. www.ixauto.gr 47.294
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα
** μέτρηση 23/4/2017
 

——————————————————-

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ο Σπύρος Ρέκκας θυμίζει… ποδοσφαιριστή που μιλά στον διαιτητή και φοβάται μην τον τσακώσει η κάμερα και καταλάβει ο κόσμος τι του λέει..

Ο Σπύρος Ρέκκας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης