Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα, καλή εβδομάδα και καλό μήνα (αν και 3 του μήνα σήμερα). Ο Μάρτης
Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια…έφυγε, ο Απρίλης ήρθε και η αγορά δείχνει κάπως να… τσιμπάει. Σίγουρα οι πωλήσεις είναι χαμηλές αλλά η τάση είναι καλή και αναμένουμε να γίνει καλύτερη τους επόμενους μήνες.
   
Άλλωστε θα δούμε πολλά νέα μοντέλα τους επόμενους μήνες και αυτό είναι κάτι που σίγουρα αρέσει, αρκεί βεβαίως να έχουμε και τα χρήματα να τα αποκτήσουμε. Είναι τέτοια η οικονομική και πολιτική κατάσταση που αν δεν σταθεροποιηθεί θα
συνεχίσουμε να κλαίμε τη μοίρα μας. Στο δια ταύτα πάντως οι πωλήσεις άγγιξαν τις 9.500 μονάδες

Στα εσωτερικά του κλάδου τώρα, παρατηρείται μία φαγωμάρα και κόντρες που δεν ξέρω που θα μας βγάλει.

Το… θάψιμο πάει σύννεφο, ο καθένας νομίζει πως κάνει την καλύτερη δουλειά από τον άλλο και δυστυχώς αντί να υπάρχει κόντρα για το καλύτερο ρεπορτάζ, υπάρχει κόντρα για άλλα πράγματα. Αστεία πράγματα δηλαδή…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δρόμο με SUVs
Στα αυτοκινητιστικά της… εβδομάδας τώρα, είχα την ευκαιρία να οδηγήσω τα KIA Sportage και Opel Mokka. Δύο πολύ δυνατά SUVs…

KIA Sportage
Θα την πω την αμαρτία μου, πως δεν περίμενα τόσο δυνατό το κορεάτικο μοντέλο που έχει τα πάντα και συμφέρει. Μ’ άρεσε και θα έλεγα πολύ, από χώρους, άνεση, τεχνολογία. Λίγο πιο δυνατό μοτέρ να είχε…

To KIA Sportage...

Opel Mokka X
Από την άλλη, αυτή η αλλαγή στην εμπρός όψη του ανανεωμένου Mokka το βάζει σίγουρα σε βαθειά νερά, καθότι είναι και… Opel που στην Ελλάδα μετράει! Έχει και ωραίο μοτέρ…

Το Opel Mokka X...

Πού θα στείλετε ενημέρωση
Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… χαμπάρι μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «για τα νέα της πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

Μπορεί να έχουμε τρέλα με το αυτοκίνητο και την μοτοσικλέτα όμως έχουμε και αγάπη για την θάλασσα! Όσοι ενδιαφέρεστε μην ξεχάσετε την έκθεση 'Σκάφος Ψάρεμα - Boat & Fishing Show 2017' που διεξάγεται Π-Σ-Κ 7-9 Απριλίου στην Helexpo στο Μαρούσι!

 

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!

——————————————————-

ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ

Χιλιάδες (;) είναι οι αναγνώστες
που έχουν γίνει την πιάτσας… γευσιγνώστες!
Τραγουδούνε στον αέρα
έχοντας στόχο να πάνε παραπέρα!
Και όταν στο face τα σφυρίζουν
τα ανύπαρκτα τα like στριφογυρίζουν!

——————————————————- 

QUIZ No1:

Ποιος παραπονιέται συνεχώς πως δεν πηγαίνει (τον καλούν δηλαδή) σε δημοσιογραφικές παρουσιάσεις που γίνονται εντός και εκτός Ελλάδας;

 
——————————————————-

QUIZ No2:

Aφού έχουμε τόσο καλούς και γρήγορους οδηγούς στο χώρο της δημοσιογραφίας γιατί δεν τους κάνουμε επαγγελματίες οδηγούς μπας και δούμε καμιά άσπρη μέρα και στο WRC; Άσε που θα έχουν και επιπλέον στήριξη λόγω συναδελφικότητας!

 
——————————————————-

Tο περίφημο copy – paste το γνωρίζουμε. Πλέον της μόδας έχει γίνει και το c(l)opy… paste που ζει και βασιλεύει!

——————————————————-

Το ρεπορτάζ του zougla.gr και της στήλης «Τα νέα της Πιάτσας Νο94» επιβεβαίωσε με ανακοίνωση της η Volvo Car Hellas που ανακοίνωσε σήμερα την συνεργασία της με τον Κωνσταντίνο Καπουτσή ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του διευθυντή πωλήσεων.

O Κωνσταντίνος Καπουτσής

——————————————————- 

Νέα αντιπροσωπεία Isuzu στην Θεσσαλονίκη. Αναλαμβάνει η εταιρεία Γιαννίρης που βρίσκεται στο 9ο χλμ. Θεσσαλονίκης – Μουδανιών.

Το πρώτο Isuzu D-Max ετοιμάζεται να πάρει τη θέση του στη νέα αντιπροσωπεία της μάρκας στην Θεσσαλονίκη

 
——————————————————-

Ποιος… απαίτησε συμβόλαιο για να υπογράψει σε εισαγωγική εταιρεία αυτοκινήτων;

——————————————————- 

O Καλλίγερος junior (Γιώργος) όχι μόνο βρίσκεται στα χνάρια του πατέρα του (Ιωάννης Καλλίγερος, πρόεδρος στην Mercedes Benz Hellas) αλλά όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό video το μέλλον είναι δικό του!



Συγχαρητήρια
στον υπερήφανο πατέρα (φυσικά και στην μητέρα) γιατί όλα ξεκινούν από το σπίτι και αυτό μας αρέσει γιατί προέρχεται από την οικογένεια της… πιάτσας!

 

——————————————————- 

Νέα συνεργασία (after sales) ξεκίνησε η Skoda στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής και συγκεκριμένα με την εταιρεία Αρζουμανίδης Α.Ε. Η συγκεκριμένη εταιρεία είναι συνεργάτης της Kosmocar Α.Ε. από το 1973 και δραστηριοποιείται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 5000 m2.

——————————————————- 

Ποιος παλιός δημοσιογράφος στο χώρο του αυτοκινήτου κάνει σκέψεις για δημιουργία καινούργιου site;

——————————————————-

Πολύ… παρασκήνιο και συζητήσεις επί συζητήσεων είχαμε πριν από λίγες… εβδομάδες στην δημοσιογραφική αποστολή του Honda Civic που πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία. Στο συγκεκριμένο ταξίδι παρευρέθησαν 10 δημοσιογράφοι και όπως μάθαμε δεν μπήκε… γλώσσα μέσα.

Οι δημοσιογράφοι των περιοδικών ήθελαν να επιβληθούν στους συναδέρφους τους, που εργάζονται σε άλλα Μέσα λέγοντας πως αυτοί ξέρουν και οι υπόλοιποι απλά κάνουν δημόσιες σχέσεις. Αποδέκτες όπως μάθαμε ήταν οι Τάκης Τρακουσέλλης, Πέτρος Τριανταφύλλης, Σπύρος Ρέκκας κ.ά.

Σίγουρα μία εικόνα που δεν αρέσει και δεν αρμόζει στο χώρο. Δυστυχώς γι’ ακόμα μία φορά αποδεικνύεται πως όπου υπάρχει φτώχεια και δεν υπάρχει διάθεση να ακολουθήσεις τις σύγχρονες εξελίξεις υπάρχει και μεγάλη πίκρα

——————————————————- 

Στη χωμάτινη πίστα «Διαδρόμιο» (Σπαθοβούνι) και σε δημοσιογράφους πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα η παρουσίαση ενός νέου θεσμού αγώνων με την ονομασία Dirt Games. Μία κίνηση που δείχνει και την σοβαρότητα που αντιμετωπίζουν οι υπεύθυνοι το νέο θεσμό που ξεκινά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο

O Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος επί το έργον...

——————————————————-

Τον ηθοποιό Γιώργο Χρυσοστόμου φιλοξένησε στο Traction που μεταδίδεται από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο Κώστας Στεφανής. Μαζί οδήγησαν την επιβλητική Mercedes AMG 43 GLE Coupe

Για να δείτε το επεισόδιο που μεταδόθηκε την Κυριακή 2 Απριλίου πατήστε ΕΔΩ

 Κώστας Στεφανής (αριστερά) και Γιώργος Χρυσοστόμου

——————————————————-

Για 4η φορά βραβεύτηκε η Mercedes-Benz Ελλάς στην τελετή απoνομής των Sales Excellence Awards 2017, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το Bronze βραβείο στην κατηγορία «Τμήμα Πωλήσεων της Χρονιάς/Προϊόντα» παρέλαβε ο γενικός διευθυντής επιβατηγών αυτοκινήτων Mercedes-Benz και smart Νίκος Πρέζας για την υποψηφιότητα  «Η Mercedes-Benz στη 1η θέση της premium κατηγορίας για 3η συνεχή χρονιά»!

Ο Νίκος Πρέζας (δεξιά) παρέλαβε το βραβείο

 
——————————————————-

Ο Γιώργος Καιτατζής θα είναι αυτή την εβδομάδα καλεσμένος στην εκπομπή «Πάνω από τα Όρια» του Στράτου Φωτεινέλη η οποία μεταδίδεται κάθε Τετάρτη στις 19:30 στο High TV.

Στράτος Φωτεινέλης (αριστερά) και Γιώργος Καιτατζής

——————————————————-

O Πάνος Σειτανίδης συνεχίζει να μας ενημερώνει για την Formula 1 με το δικό του ξεχωριστό τρόπο. Απολαύστε τον μοναδικό «Σειτάν» πατώντας ΕΔΩ

 

——————————————————-

Νέο τεύχος για το περιοδικό 4Τροχοί με εξώφυλλο το MINI Countryman.

 
——————————————————-

Νέο τεύχος (κυκλοφόρησε την Κυριακή 2 Απριλίου μαζί με την εφημερίδα Έθνος) για το περιοδικό Car & Driver με εξώφυλλο Volvo V90, συγκριτικό Peugeot 3008 – VW Tiguan και MINI Countryman.  

——————————————————- 

Το διάστημα 6-9 Απριλίου θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Θ. και σε συνεργασία των εταιρειών Helexpo και Promauto η έκθεση αυτοκινήτου Auto Festival. Παράλληλα θα υπάρχει και έκθεση με μεταχειρισμένα αυτοκίνητα αλλά και η δυνατότητα test drive.

——————————————————- 

Το μεγαλύτερο περίπτερο στην έκθεση αυτοκινήτου της Θεσσαλονίκης θα έχει η εταιρεία Γιαννίρης. Στα συνολικά 650 τετραγωνικά μέτρα θα υπάρχουν μοντέλα των Citroen, DS, Jeep και Peugeot.

H Jeep θα βρίσκεται στο auto festival

 
——————————————————-

Στον 12ο Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Θεσσαλονίκης συμμετείχε και η VW τόσο ως… ομάδα όσο και ως χορηγός!

VW Team...

 Θανάσης Κονιστής (αριστερά) και Στέργιος Μανώλης

——————————————————-

Νέα εκπομπή στο ραδιόφωνο xenios fm 94.3 κάθε Σάββατο 10:00 – 12:00. Παρουσιάζουν οι Γιάννης Αθανασίου και Κώστας Νικολακόπουλος.

——————————————————-

Χορηγός στην εκδήλωση «Women Who Inspire», που πραγματοποιήθηκε στο Εκάλη Club (αφιερωμένη στις γυναίκες), ήταν η εταιρεία Βελμάρ του Ομίλου Θ. Βασιλάκη.

H Alfa Romeo Stelvio

——————————————————

Ο μοναδικός Έλληνας που οδήγησε την περασμένη εβδομάδα το νέο SEAT Ibiza ήταν ο Στράτης Χατζηπαναγιώτου από το περιοδικό 4Τροχοί ο οποίος βρέθηκε στην Ισπανία μαζί με τον εμπορικό διευθυντή της SEAT Χάρη Δάνδουρα. Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος ήταν ο… τυχερός, εξαιτίας του COTY (ευρωπαϊκό αυτοκίνητο της χρονιάς) στο οποίο είναι και μέλος.

Χάρης Δάνδουρας (αριστερά) και Στράτης Χατζηπαναγιώτου

 

——————————————————

Δύο οι… τυχεροί που ταξίδεψαν 1-2 Απριλίου στο Βερολίνο για να οδηγήσουν την Bentey Bentayga. Ο λόγος για τους Κώστα Φούζα και Γιάννη Σκουφή.

Bentley Bentayga

——————————————————

Ο διευθυντής πωλήσεων και marketing Θανάσης Κονιστής μετέφερε την «Αλεξάνδρειο Φλόγα» διασχίζοντας τη λεωφόρο Νίκης στη Θεσσαλονίκη, λίγο πριν παραδοθεί για να ανάψει το βωμό, ενόψει του 12ου Διεθνή Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος».

Ο Θανάσης Κονιστής μεταφέρει την «Αλεξάνδρειο Φλόγα» μπροστά από τον Λευκό Πύργο

——————————————————-

Για ποιον χτυπά άραγε η καμπάνα;


——————————————————-

Συνολικά 18 δημοσιογράφοι βρέθηκαν στο ταξίδι της KIA στην Ισπανία για την παρουσίαση του νέου Picanto.

——————————————————- 

Αυτή την εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί και εντός Ελλάδος η παρουσίαση της νέας γενιάς του Suzuki Swift.

——————————————————- 

Στις Σέρρες θα ταξιδέψουν την Πέμπτη 6 Αρπιλίου οι Έλληνες δημοσιογράφοι για να οδηγήσουν τη γκάμα των μοντέλων της Porsche

 
——————————————————-

Στην Ολλανδία θα ταξιδέψουν το διάστημα 5-6 Απριλίου οι Έλληνες δημοσιογράφοι για να οδηγήσουν το νέο Toyota Yaris.

——————————————————- 

Δικές της φωτογραφίες (και όχι εργοστασιακές) με το V90 προτίμησε να έχει η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Volvo και γι’ αυτό το λόγο φωτογράφησε το νέο της μοντέλο στην Ελλάδα. Εικόνες δια χειρός… Γιώργου Καραγιωργάκη!!! Μία κίνηση που αξίζει συγχαρητήρια σε όποιον τη σκέφτηκε

Το Volvo V90 φωτογραφημένο στην Ελλάδα

 

——————————————————- 

Ο Κώστας Παναγάκης (δημόσιες σχέσεις της Suzuki) βγήκε στο STAR για να μιλήσει σχετικά με την ξεχωριστή εκδήλωση Tweet Run που διεξάγεται τις Σπέτσες.

Ο Κώστας Παναγάκης σε τηλεοπτικό παράθυρο του STAR

——————————————————-

Κοίτα να δεις που βρήκαμε τον… σωσία του Νίκου Χριστόπουλου (Gonews από την Θεσσαλονίκη) να παίζει σε τηλεπαιχνίδι!

Λέτε να είναι ο ίδιος;

——————————————————-

Ατάκες και… σπόντες του Στράτη Χατζηπαναγιώτου:

Λέτε να είναι τόσο καλό;

μετρ John = Γιάννης Μεθενίτης

Γυρίζουμε μυρίζουμε και γράφουμε για να ενημερώνετε όλη η Πιάτσα!

Δεν έχει και άδικο...

Οι εποχές αλλάζουν...

 
——————————————————-

ΣΦΥΡΙΓΜΑΤΑ από την… ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ

——————————————————- 

Ξεκίνησαν οι μεταδόσεις του πανελληνίου πρωταθλήματος ταχύτητας μοτοσικλετών στην Cosmote TV με αρχή από τα Μέγαρα.

O Δημήτρης Διατσίδης έκανε και πάλι τη διαφορά...

——————————————————- 

Ο Φώτης Ραίσης καβαλά μία Triumph και απαθανατίζει ο Νίκος Βιτσιλάκης! Η Triumph που κάνει άνοιγμα σε δημοσιογράφους και την ερχόμενη Πέμπτη διοργανώνει παρουσίαση των μοντέλων με οδήγηση

Ο Φώτης Ραίσης απολαμβάνει την βόλτα με μία Triumph

——————————————————- 

Πωλήσεις Περιοδικών Αυτοκινήτου – Μοτοσικλέτας

Το χρονικό διάστημα 27/3-2/4/2017 και σύμφωνα με το πρακτορείο διανομής Τύπου «Ευρώπη» το περιοδικό Auto Τρίτη πούλησε 3.960 τεύχη.

——————————————————- 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.zougla.gr 7
2. www.protothema.gr 15
3. www.gazzetta.gr 17
4. www.sport24.gr 19
5. www.newsit.gr 24
6. www.sport-fm.gr 28
7. www.car.gr 30
8. www.pronews.gr 42
9. www.newsbomb.gr 44
10. www.in.gr 76
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)
 

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο (TOP10)*
1. www.newsauto.gr 86
2. www.autotriti.gr 279
3. www.gocar.gr 281
4. www.autoblog.gr 544
5. www.drive.gr 659
6. www.4troxoi.gr 762
7. www.autogreeknews.gr 1.000
8. www.caranddriver.gr 1.128
9. www.caroto.gr 1.667
10. www.ix.gr 1.824
11. www.enkinisi.gr 1.840
12. www.carzine.gr 2.377
13. www.motornews.gr 2.590
14. www.motorsite.gr 3.109
15. www.motori.gr 3.173
16. www.carwall.gr 3.880
17. www.gonews.gr 4.398
18. www.epitrohon.gr 7.031
19. www.topspeed.gr 9.404
20. www.kartnews.gr 10.323
21. www.highoctane.gr 10.887
22. www.automoto.com.gr 11.789
23. www.4drivers.gr 16.970
24. www.autoliveris.gr 21.704
25. www.auto-internet.gr 22.885
26. www.ixauto.gr 79.479
27. www.trcoff.gr -***
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα
** μέτρηση 3/4/2017
*** δεν είναι μετρήσιμο

——————————————————- 

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Όταν ο τεράστιος Κώστας Καββαθάς βγάζει φωτογραφία selfie!!!!

O πρώτος εκδότης του περιοδικού 4Τροχοί Κώστας Καββαθάς

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης