Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλημέρα και καλή εβδομάδα. Η άνοιξη ήρθε και ο ήλιος επιτέλους εμφανίστηκε και… παραμένει (αν και αυτή την εβδομάδα θα έχουμε βροχές). Ευκαιρία λοιπόν να ανεβάσουμε την ψυχολογία μας και να κοιτάξουμε μπροστά, αν φυσικά Mega deal η πώληση της Opel στο γκρουπ PSA το Κράτος μας… αφήσει!  

Σημαντικές εξελίξεις αναμένουμε στον κλάδο του αυτοκινήτου και ιδίως μετά το mega deal του γκρουπ PSA που εξαγοράζει την Opel. Είναι δεδομένο πως θα υπάρξουν εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο τα επόμενα 1-2 χρόνια ενώ θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει και με την ελληνική εισαγωγική εταιρεία που είναι θυγατρική της General Motors. Ένα θέμα που θέλει υπομονή και μεγάλη προσοχή.


O Έλληνας του COTY
Από εκεί και πέρα, όπως θα διαβάσετε στα σημερινά «Νέα της Πιάτσας», και ΜΟΝΟ στο zougla.gr, ο Στο zougla.gr εμπιστεύτηκε την τριάδα που ψήφισε ο Στράτης Χατζηπαναγιώτου… Έλληνας εκπρόσωπος στο COTY (Car Of The Year) Στράτης Χατζηπαναγιώτου μας εμπιστεύτηκε για να αποκαλύψει πριν καν δοθούν στην δημοσιότητα, τα αυτοκίνητα που ψήφισε (την τριάδα) στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον ευχαριστούμε που μας έδειξε την εμπιστοσύνη του σε μία στήλη που έχει μάθει να γράφει κάθε Δευτέρα να γράφει την αλήθεια, όποια και να είναι αυτή.

Ο μοναδικός Έλληνας (και με... καπελάκι) που εκπροσωπεί τον ευρωπαϊκό θεσμό COTY είναι ο Στράτης Χατζηπαναγιώτου (Η φωτογραφία είναι πρόσφατη από την Γαλλία)...

Δεν έχουμε οδηγική παιδεία…
Σχετικά τώρα με το πολυσυζητημένο δυστύχημα με την Porsche που κόστισε ανθρώπινες ζωές τα λόγια είναι Το τραγικό δυστύχημα ας μας φοβίσει μπας και βάλουμε μυαλό!περιττά. Το ζητούμενο είναι να μάθουμε από τα λάθη μας, από τις σκληρές εικόνες που όλοι μας είδαμε και να σκεφτόμαστε πιο λογικά όταν βρισκόμαστε πίσω από το τιμόνι.

Το σίγουρο είναι πως δεν έχουμε οδηγική παιδεία και αυτό αποτυπώνεται καθημερινά, στα τροχαία που συμβαίνουν σε όλη την Ελλάδα. Όσο γι’ αυτούς που βγήκαν και κατηγόρησαν τους άτυχους νέους με την Porsche, ας κοιτάξουν τα… μούτρα τους και μετά να μιλούν γιατί είναι οι πρώτοι που όταν πάρουν καλό αμάξι στα χέρια τους κοιτούν πως να τερματίσουν το κοντέρ!

Nissan Juke & Toyota C-HR
Στα.. οδηγικά μας τώρα, θα ξεκινήσω με το νέο Toyota C-HR, μας έχει εκπλήξει με την κίνηση των H επανάσταση των εκκεντρικών Crossover!!!Ιαπώνων να φτιάξουν ένα προχωρημένο σχεδιαστικά Crossover και όπως δείχνει αρέσει πολύ! Νομίζω πως του λείπει μία καλύτερη οθόνη στην κεντρική κονσόλα που να μην θυμίζει after market.

Την ίδια ώρα το γκαζιάρικο Nissan Juke Nismo με τους 214 ίππους αποδείχτηκε ιδανικό Crossover (και αυτό) για να στρίβεις και να απολαμβάνεις την οδήγηση όταν το θέλεις ενώ την ίδια ώρα μπορεί να το χρησιμοποιείς και ως οικογενειακό. Και στο Juke ένα νέο multimedia system θα το ανέβαζε πολύ ψηλά!

Αριστερά το Toyota C-HR και δεξιά το Nissan Juke Nismo με τους 214 ίππους (έκδοση CVT)!

Στείλτε μας ενημέρωση…
Για όσους τώρα θέλουν να στείλουν τα δικά τους νέα μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «για τα νέα της πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

 
Υ.Γ. Της… Γενεύης θα γίνει αυτή την εβδομάδα, καθότι έχουν σαλόνι αυτοκινήτου!!!

 

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!

 
——————————————————- 

ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Αγάπες και λουλούδια
στης πιάτσας τα emailουδια
Από μπουμπούκια διαλεχτά
που με τα clicks φτιάχνουν… ταραμά!

 
——————————————————- 

QUIZ:
Ποιος νομίζει ότι είναι πρώτος σε κλικ αντί πρώτος στο ρεπορτάζ, το λέει μάλιστα δεξιά και αριστερά, μπας και το… πιστέψει;

——————————————————-  

Ο Έλληνας εκπρόσωπος στο COTY (Car Of The Year) είναι ο διευθυντής του περιοδικού 4 Τροχοί Στράτης Χατζηπαναγιώτου. Αν και ακόμα δεν έχει ανακοινωθούν τα αποτελέσματα από τα μέλη του θεσμού, ο δικός μας «Στρατισίνο» έδωσε τις περισσότερες ψήφους τα εξής μοντέλα:

  1. Peugeot 3008
  2. Alfa Romeo
  3. Toyota C-HR

Ο Στράτης Χατζηπαναγιώτου με τις διευθύντριες επικοινωνίας των ελληνικών εισαγωγικών εταιρειών Peugeot (Κορίνα Βαλυράκη - αριστερά) και Alfa Romeo (Κορίνα Πατέλη - δεξιά). Με την ψηφοφορία του Στράτη Χατζηπαναγιώτου θα γελάσει λίγο περισσότερο η Κορίνα Βαλυράκη. Επειδή όμως στο τέλος ξυρίζουν τον... γαμπρό θα περιμένουμε το απόγευμα για να μάθουμε τον φετινό... τροπαιούχο στο COTY (Car Of The Year). Λέτε να γελάσει τότε η Κορίνα Πατέλη; Υπομονή!

——————————————————-  

Το δικό του ρόλο σε θέματα της… παγκόσμιας οικονομίας παίζει ο Γιάννης Ιακωβίδης, ένας από τους κορυφαίους Έλληνες μάνατζερ που έχουν διαπρέψει παλαιότερα στον κλάδο του αυτοκινήτου (Nissan, Renault, SEAT κ.λπ.). Είναι τιμή για όλη την… πιάτσα αλλά και όλων αυτών που έχουν συνεργαστεί μαζί του, καθώς με τις προτάσεις του αλλάζουν πολλά και σε όλους του χώρους…

Ο Γιάννης Ιακωβίδης

——————————————————-  
 
Το Tweet που  ανήρτησε ο Νίκος Μερτέκης (διευθυντής Car & Driver) για ebargo (το οποίο έκανε retweet Στρατης Χατζηπαναγιώτου) που αφορούσε την δημοσίευση στοιχείων με πωλήσεις ΙΧ μας δημιούργησε ερωτηματικό. Το zougla.gr που κάθε μήνα ΔΕΝ περιμένει το δελτίο Τύπου του ΣΕΑΑ αλλά αναζητά τα στοιχεία και τα δημοσιεύει, όπως έκανε πριν από λίγες ημέρες, κάνει λειτούργημα ή όχι; Μήπως καλό είναι να γράφουμε ονόματα για να καταλαβαίνει ο κόσμος τι γίνεται και ποιος δεν τηρεί του κανόνες;

Δυνατή κίνηση ετοιμάζει η Peugeot στο δίκτυο της Αθήνας. Αναμένουμε πολύ σύντομα και τις επίσημες ανακοινώσεις!

——————————————————- 

Ο Λεωνίδας Μισσαλάκης είναι ο εμπορικός διευθυντής της Opel στην Ελλάδα και είναι από τους ανθρώπους που ξέρουν να εκτιμούν και πάνω από όλα να σέβονται τη δουλειά που κάνουν οι επαγγελματίες του χώρου.

Ο Λεωνίδας Μισσαλάκης

——————————————————-

Την πρώτη του εμφάνιση μπροστά στους δημοσιογράφους και συγκεκριμένα κατά την παρουσίαση του νέου D-Max πραγματοποίησε ο διευθυντής επιχειρηματικής ανάπτυξης Isuzu, Γιάννης Ζαμπέλης ο οποίος βρίσκεται στην εταιρεία Πετρόπουλος συνολικά 14 χρόνια.

O Γιάννης Ζαμπέλης

——————————————————-  

Καθημερινό αφιέρωμα στην οδική ασφάλεια ετοιμάζει το Πρώτο Πρόγραμμα με τον Πάρι Ποντίκαμπροστάρη στην πολύ σημαντική ραδιοφωνική κίνηση του κρατικού πανελλαδικού ραδιοφώνου.

Ο Πάρις Ποντίκας (δεξιά του οι Γιάννης Τσιρογιάννης και Γιάννης Τιγκρής)

 
——————————————————- 

Η Opel δίνει έμφαση στο digital αλλά συνεχίζει να ξεχνά το zougla.gr!!! Από την άλλη το zougla.gr ΠΟΤΕ δεν ξεχνά τους αναγνώστες του τους οποίους συνεχίζει να ενημερώνει με αμείωτη ένταση για την Opel!

——————————————————-  

Bernard (Νικόλας;) κερνάει. Κόσμος… πίνει. Η Audi έπιασε κορυφή (στις premium) τον Φεβρουάριο και σίγουρα μερίδιο της επιτυχίας φέρει και ο γενικός διευθυντής της μάρκας Νικόλας Μπέρναρντ!

Μέθυσε.... την αγορά ο Νικόλας Μπέρναρντ!

——————————————————- 

UPDATE
Μαζί με τον διευθυντή δημοσίων σχέσεων της Honda Γιώργο Παπά, ταξίδεψαν στην Γενεύη οι Πάνος Διπλαράκος, Διονύσης Λιβέρης και Πάνος Φιλιπακόπουλος. (σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από τον κ. Παππά, η Ηonda δεν προσκάλεσε κανέναν από τους τρεις στην έκθεση της Γενεύης)

——————————————————-

Παρουσίαση στις εγκαταστάσεις της που βρίσκονται στη λεωφόρο Συγγρού πραγματοποίησε η BMW – Σπανός (Παρασκευή 3 Μαρτίου) για τη νέα γενιά της Σειράς 5. Οικοδεσπότες της  εκδήλωσης η Μαρία και ο Γιώργος Σπανός ενώ δεν έλειψε από την γιορτή και ο πρόεδρος του BMW Group Karim Christian Haririan, η διευθύντρια Marketing Νοέλ Σακελλαροπούλου, η διευθύντρια πωλήσεων Βιβή Μπασκάκη και o product manager Νίκος Καψής.

Παρουσίαση της νέας BMW Series 5 στις εγκαταστάσεις της BMW - Σπανός

Μαρία και Γιώργος Σπανός μαζί με την νέα BMW Series 5
Από αριστερά: Τάκης Τρακουσέλλης, Βασίλης Σαρημπαλίδης, Karim Christian Haririan, Πάρις Ποντίκας, Άρης Γαλανόπουλος και Γιώργος Σπανός
Νοέλ Σακελλαροπούλου και Νίκος Καψής από το BMW Group

——————————————————-  

Τον οδηγό αγώνων Αντώνη Παπαρινόπουλο φιλοξενεί αυτή την εβδομάδα ο Στράτος Φωτεινέλης και συγκεκριμένη στην εκπομπή του «Πάνω από τα Όρια» η οποία μεταδίδεται στο High TV την Τετάρτη στις 19:30 και στο Star Κεντρικής Ελλάδος (19:00).

Ο Στράτος Φωτεινέλης έχει καλεσμένο τον Αντώνη Παπαρινόπουλο


——————————————————-  

Νέος συνεργάτης στο αυτοκίνητο για το gazzetta.gr. Ο λόγος για τον Πέτρο Σιφαλάκη ο οποίος εμφανίστηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για το νέο Isuzu D-Max.

O Πέτρος Σιφαλάκης


——————————————————- 

Νέα ιστοσελίδα με θέμα το αυτοκίνητο και το lifestyle. Ο λόγος για το autovideo.gr που επιμελείται η Αριάδνη Γερασιμίδου.

——————————————————-  

Παρουσίαση του νέου Countryman ετοιμάζει στα μέσα Μαρτίου η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων MINI.

 
——————————————————- 

Με σχεδόν 50 δημοσιογράφους και εκπροσώπους Μέσων πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου Isuzu D-Max.

——————————————————-  

Μετά από σχεδόν έξι χρόνια έκανε την εμφάνισή της και πάλι στην… πιάτσα η Νατάσσα Βυθούλκα η οποία έχει αναλάβει τις δημόσιες σχέσεις της εταιρείας Promauto.

Η Νατάσσα Βυθούλκα

——————————————————-  

Επιβεβαίωση του zougla.gr με την μετακίνηση του Δημήτρη Μπαλή στο sport24.gr ο οποίος ανήρτησε και φωτογραφία από το νέο χώρο εργασίας. Την ίδια ώρα μας έκανε λεκτικήεπίθεση γιατί κάναμε γνωστό το θέμα της συνεργασίας του, πριν την ανακοίνωση του ιδίου, στα Νέα της Πιάτσας!

——————————————————-  

Νέο τεύχος για το περιοδικό Car & Driver...

——————————————————-  

Στην εποχή του διαδικτύου και των SmartPhones είναι αδιανόητο να στέλνετε δελτίο Τύπου και μάλιστα από αγώνα αυτοκινήτου (Ράλι Αττικό) και να μην περιέχει φωτογραφίες!

——————————————————-  

Σαββατοκύριακο με εκπτώσεις και εκπλήξεις διοργάνωσε η Mercedes – Λάμδα Star.

——————————————————-  

Ο Βαγγέλης Γκούμας του STAR ήταν από τους ρεπόρτερ που βρέθηκαν στο σημείο όπου έγινε το τραγικό δυστύχημα με την Porsche στην εθνική οδό (και μάλιστα ήταν αυτός που βρήκε και ένα από τα λάστιχα του μοιραίου αυτοκινήτου) και από αυτούς που είδαν από άλλη δημοσιογραφική οπτική γωνία το θέμα.

Ο Σωτήρης Ζιάκας (αριστερά) που διαθέτει μεγάλη μονάδα service στα Βόρεια Προάστεια κάνει τη δική του ανάλυση στον Βαγγέλη Γκούμα. Στα δεξιά και ο Τάκης Παπαμιχαήλ, έμπορος με γνώσεις στα ακριβά και σπορ αυτοκίνητα...

——————————————————-  

Οι Γιώργος Καραμέρης και Θωμάς Παπαπάσχος, εκπαιδευτές ασφαλούς οδήγησης, μίλησαν στα Μέσα για το δυστύχημα με την Porsche έχοντας την γνώση και την εμπειρία.

Ο Γιώργος Καραμέρης

Ο Θωμάς Παπαπάσχος

——————————————————-  

Συνέντευξη Τύπου για το καρτ διοργάνωσε η ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού αλλά οι δημοσιογράφοι έλαμψαν δια της απουσίας τους. Ήταν δεν ήταν πέντε!

Οι δημοσιογράφοι ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα...

——————————————————-  

Στατική παρουσίαση πραγματοποίησε η Opel στην Βουλγαρία με το νέο Crossland X όπου έδωσε, όπως μάθαμε, με έμφαση στα life style έντυπα.

To νέο Opel Crossland X

——————————————————-  

Απλήρωτα παραμένουν τα παράβολα σε FIA, ERC από την Ομοσπονδία Aυτοκινήτου που ηγείται ο Δημήτρης Μιχελακάκης. Και… μετά αναρωτιόμαστε γιατί δεν μας υπολογίζουν σοβαρά στο εξωτερικό. Αλήθεια τα 170.000 ευρώ που είχε δώσει η ΟΜΑΕ επειδή τα χρωστούσε ιδιωτική εταιρεία τα έχει διεκδικήσει;

Ο Δημήτρης Μιχελακάκης

——————————————————-  

Η κόντρα μεταξύ ΕΛΠΑ και ΟΜΑΕ δεν έχει τελειωμό…

——————————————————-  

Δεύτερο τεύχος για την έντυπη μορφή του autogreeknews.

——————————————————-  

Μία διαφορετική όψη δημοσιογραφικής prive… παρουσίασης!

——————————————————-  

Μετάφραση… σε ατάκες και σπόντες του Στράτη Χατζηπαναγιώτου.

 Η καμπάνα χτυπά για τον Δημήτρη Μπαλή...

Για το θέμα με το δυστύχημα και την Porsche...

 
Του άρεσε η νέα BMW Series 5 και το φωνάζει!

——————————————————- 

ΣΦΥΡΙΓΜΑΤΑ από την… ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ

——————————————————- 

Δημοσιογραφική παρουσίαση πέντε μοντέλων διοργανώνει εντός Αττικής η εισαγωγική εταιρεία των μοτοσικλετών Triumph στις αρχές Απριλίου.

——————————————————- 

Κυκλοφόρησε το 20ο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού BIKEIT.

——————————————————- 

Πωλήσεις Περιοδικών Αυτοκινήτου – Μοτοσικλέτας

Το χρονικό διάστημα 27/2-5/3/2017 και σύμφωνα με το πρακτορείο διανομής Τύπου «Ευρώπη» το περιοδικό Auto Τρίτη πούλησε 4.400 τεύχη.

 
——————————————————- 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.zougla.gr 7
2. www.protothema.gr 15
3. www.gazzetta.gr 17
4. www.sport24.gr 19
5. www.newsit.gr 21
6. www.sport-fm.gr 26
7. www.car.gr 27
8. www.pronews.gr 34
9. www.newsbomb.gr 44
10. www.in.gr 67
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)
 

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο (TOP10)*
1. www.newsauto.gr 77
2. www.gocar.gr 271
3. www.autotriti.gr 284
4. www.autoblog.gr 578
5. www.drive.gr 657
6. www.4troxoi.gr 798
7. www.autogreeknews.gr 916
8. www.caranddriver.gr 1.135
9. www.ix.gr 1.351
10. www.topspeed.gr 1.601
11. www.caroto.gr 1.629
12. www.enkinisi.gr 1.664
13. www.carzine.gr 2.133
14. www.motornews.gr 2.310
15. www.carwall.gr 3.058
16. www.gonews.gr 3.173
17. www.epitrohon.gr 4.862
18. www.motori.gr 5.706
19. www.highoctane.gr 7.239
20. www.kartnews.gr 8.169
21. www.4drivers.gr 9.503
22. www.automoto.com.gr 15.579
23. www.auto-internet.gr 22.684
24. www.motorsite.gr 23.400
25. www.autoliveris.gr 28.133
26. www.trcoff.gr 54.990
27. www.ixauto.gr 69.780
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα
** μέτρηση 6/3/2017

——————————————————- 

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Μάθε τέχνη και άστηνε! O Πέρης Χαλάτσης σε ρόλο… αγρότη για τις ανάγκες της παρουσίασης του νέου D-Max!

Ο Πέρης Χαλάτσης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης