Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καλησπέρα σε όλες και όλους. Κοίτα να δεις που φτάσαμε στα Χριστούγεννα και σε λίγες ημέρες αλλάζει ο χρόνος. Απίστευτο κι όμως αληθινό. Άλλη μία χρονιά φεύγει και φυσικά μία καινούργια Φουριόζο έρχεται το 2017 με πολλά μοντέλα!!!έρχεται! Θα έλεγα πως θα πρέπει να κρατήσουμε τα θετικά στοιχεία και τα αρνητικά, αν και πολλά, ας μείνουν πίσω και ας κοιτάξουμε μπροστά!

Φάτε μάτια… ψάρια όμως καθώς το 2017 έρχεται φουριόζο με πολλά νέα μοντέλα, που θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά και το μόνο σίγουρο είναι πως θα αρέσουν και μάλιστα πάρα πολύ. Το θέμα είναι πως η τεχνολογία έχει κατακλύσει τον κλάδο του αυτοκινήτου, οπότε όσο περισσότερη δίνεις στον πελάτη τόσο θα το εκτιμά και ο ίδιος.

Φάτε μάτια ψάρια... Άντε και του χρόνου!!!!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτοιμο το.. Smartcar!!!
Η εικόνα πάντως είναι ξεκάθαρα και όποιος το κατάλαβε, καλώς. Γιατί σε λίγα χρόνια θα έχουμε το  Το αυτοκίνητο έχει ήδη γίνει ένα κινητό… gadget!αντίστοιχο Smartphone σε… αυτοκίνητο (κάτι σαν Smartcar δηλαδή), αφού αυτό ζητά το κοινό.

Ερωτηματικό παραμένει το θέμα που αφορά την ηλεκτροκίνηση που όπως με πολλά πράγματα συμβαίνουν στην Ελλάδα θα κάνει ξαφνικά… μπραφ!

Μην σας κουράσω όμως σήμερα, Δευτεριάτικα, καθώς τα νέα είναι πάρα πολλά και το ενδιαφέρον υψηλό.

Πού θα στείλετε.. υλικό!
Όπως και να ‘χει, μην ξεχνάτε τον τρόπο που μπορείτε να μας στέλνετε τα δικά σας νέα που ίσως να μην… μαθαίνουμε. Μπορείτε λοιπόν  να στέλνετε e mail με την ένδειξη «για τα νέα της πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis)


Υ.Γ. Προσοχή στα αυτοκίνητα που μυρίζουν τσιγάρο…


Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!

 
——————————————————-

QUIZ:

Ποιος δημοσιογράφος έστειλε… αδιάβαστους τους παρευρισκόμενους όταν πήγε στο αυτοκίνητο του και έβγαλε από το πορτ μπαγκάζ ένα μπουκάλι γκράπα κορυφαίας ποιότητας; Η απάντηση στην… Βόρεια Ελλάδα!

 
——————————————————-

Το έχω πραγματικά απορία. Καλός δημοσιογράφος αυτοκινήτου είναι αυτός που στρίβει καλύτερα ή αυτός που γράφει καλύτερα; Και αν στρίβει τόσο καλά γιατί δεν γίνεται οδηγός αγώνων και μετά οι δημοσιογράφοι να ασχολούνται με τους άθλους του;

 
——————————————————-

Αποχωρήσεις από τον όμιλο Συγγελίδη. Εκτός εταιρείας μένουν ο γενικός διευθυντής Χάρης Γερμανάκος, η γραμματέας του Έλενα Βελιώτη, ο διευθυντής marketing Κοσμάς Κλαουδάτος, η προϊσταμένη διακίνησης Αγγελική Παπαδάκη και ο υπεύθυνος πωλήσεων Χρήστος Μαρκουίζος.

 

Αν και ακόμα η εταιρεία δεν επιβεβαιώνει τίποτα, όπως φαίνεται τη θέση του επικεφαλής στην Citroen θα αναλάβει καταξιωμένος στέλεχος της αγοράς (κατά πάσα πιθανότητα ο Δ.Κ.), που επιστρέφει από… Σαουδική Αραβία! Για τις υπόλοιπες θέσεις θα μάθουμε τις επόμενες ημέρες.

——————————————————-

Μετακομίζει στην VW Bank και στη θέση του εμπορικού διευθυντή ο Γιώργος Παγιατάκης, μέχρι πρότινος διευθυντής Marketing της Audi. Από την VW Bank αποχωρεί ο Στράτος Λύρης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του zougla.gr ο νέος διευθυντής Marketing θα αναλάβει από τις 15 Ιανουαρίου και το όνομά του θα ανακοινωθεί αρχές του 2017.

——————————————————-

Έπεται συμφωνία μεγάλου Ομίλου με την BMW Τρικαλιώτης στην Θεσσαλονίκη;

——————————————————-

Δυναμικό πάρτι και φέτος από την LeasePlan που εξέπληξε τους πάντες! Όπως διαπιστώσαμε όλη η αφρόκρεμα του κλάδου του αυτοκινήτου ήταν εκεί. Και του χρόνου!!!

Ήταν όλοι εκεί...

Και ζωντανή μουσική είχε το πάρτι της Leaseplan!

Αριστερά ο Σταύρος Τάκη και δεξιά ο Τάκης Θεοχαράκης...

 
——————————————————-

Αύριο γίνονται τα εγκαίνια του πέμπτου καταστήματος BMW i και συγκεκριμένα στην Κρήτη. Τα υπόλοιπα λειτουγούν δύο στην Αθήνα, ένα στην Θεσσαλονίκη και ένα στη Λάρισα.

——————————————————-

Όχι μία, ούτε δύο αλλά τέσσερις (!) διακρίσεις απέσπασε η Mercedes Benz Hellas στην τελετή απονομής των HR Awards...

O πρόεδρος της MBH Ιωάννης Καλλίγερος...

 
——————————————————-

Πέντε στελέχη  της Volvo Car Hellas ταξίδεψαν πριν από λίγες ημέρες στη Σουηδία για εκπαίδευση management

——————————————————-

Άνοδο στις πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων κατά 5.000 μονάδες περίπου βλέπει το 2017 ο πρόεδρος της Toyota Hellas Άρης Αραβανής.

Ο Άρης Αραβανής σε μία από τις σπάνιες εμφανίσεις του, στην Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της LeasePlan

——————————————————-

Για ποιον χτυπά η καμπάνα;


——————————————————-

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι την περασμένη εβδομάδα στελεχών της Nissan (Μάριος Μπαρκής και Γιάννης Μεθενίτης) με δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης, όπου αντάλλαξαν απόψεις και συζήτησαν τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο…

Πολύ κέφι στην Θεσσαλονίκη!

——————————————————-

Δυναμική η παρουσία του Άρη Γαλανόπουλου στον ΣΚΑΙ 100.3 κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 16:55 με το πεντάλεπτο «Οδηγώντας με Ασφάλεια». Την περασμένη μάλιστα Παρασκευή, μας φιλοξένησε στα ερτζιανά (για να ακούσετε την εκπομπή πατήστε ΕΔΩ), όπου κάναμε ανάλυση του χάρτη που δημοσιεύει κάθε μήνα το zougla.gr και αφορά στις πωλήσεις στην Ελλάδα ανά νομό!

 
——————————————————-

Είκοσι χρόνια DRIVE και συνεχίζει με το δικό του ξεχωριστό στυλ. Ευχόμαστε να τα εκατοστίσει!

 
——————————————————-

Από το 2017 θα βγει στον αέρα η διαδικτυακή εκπομπή ΣΩSTAR με τον Βαγγέλη Γκούμα η οποία
ήδη έχει καθυστερήσει…

——————————————————-

Ερωτευμένος με την Alfa Romeo Giulia δηλώνει ο Παντελής Τζερτζεβέλης από την Θεσσαλονίκη. Καθόλου τυχαίο πως κατάφερε να τον κρατήσει… άυπνο για 24 ώρες!

Είναι... έρωτας!

 
——————————————————-

Ήδη κατέβηκαν τα σήματα στο παλιό κατάστημα της Bentley στο Μαρούσι, δίπλα από το Mall. H αντιπροσωπεία μετακομίζει στο Ψυχικό ενώ το συγκεκριμένο κατάστημα θα μετατραπεί σε Skoda

Σε λίγες ημέρες θα είναι έτοιμη η νέα αντιπροσωπεία Skoda στο Μαρούσι!

——————————————————-

To 2017 o… πελαργός θα επισκεφτεί την marketing manager της ΜΙΝΙ, Δήμητρα Μπίκου. Λογικό είναι η νέα χρονιά να της πάει… τέλεια!!!

H Δήμητρα Μπίκου... ——————————————————-

Μαθαίνουμε πως πρόσφατα καταστράφηκε ένα πολύ γρήγορο μικρό δημοσιογραφικό αυτοκίνητο έπειτα από μερικές… τούμπες. Ευτυχώς ο οδηγός δεν έπαθε το παραμικρό.

 
——————————————————-

Το γράφω όπως το άκουσα για το νέο κατάστημα του Σφακιανάκη στην λεωφόρο Κηφισού και αφορά στους χώρους του:
premium – luxury = BMW
vintage = BMW Motorrad
fan = MINI

——————————————————-

Αυτοκινητάκια matchbox χαρίζει η AVIN με κάθε αγορά 30 ευρώ καυσίμου. Καθόλου άσχημα να κάνεις συλλογή και να θυμηθείς τα παλιά!

——————————————————-

Κυκλοφόρησε η 7η… εμφανισιακή έκδοση του autoblog.gr.


——————————————————-

To 12o τεύχος του Auto Sunday κυκλοφορεί με εξώφυλλο το Peugeot 3008 και το Suzuki Ignis.

——————————————————-

Η είσοδος του καταστήματος MINI – Σπανός σε Χριστουγεννιάτικο… mode, πολύ ψαγμένο!

 
Ο Μάκης Χόνδρος μας δείχνει τον ξεχωριστό Αι Βασίλη!!!

——————————————————-

Ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη η MINI… Για να δούμε τι θα σκεφτεί – σκαρφιστεί – ετοιμάσει από εδώ και στο εξής ο Κώστας Διαμαντής, επικεφαλής επικοινωνίας του BMW Group.

Ο Κώστας Διαμαντής ετοιμάζει το επόμενό του event...

 
——————————————————-

Στο enkinisi.gr προστέθηκαν πρόσφατα ο Αλέξανδρος Αϊβάζογλου και η Ντόγια Καρολίνη. Ο πρώτος θα ασχολείται με τα αυτοκίνητα και η δεύτερη με θέματα auto style.

Ο Αλέξανδρος Αϊβάζογλου

 
——————————————————-

Στην Αμερική βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες ένας πρώην του αυτοκινήτου, ο Γιώργος Καραμέρης. Ετοιμάζει κάτι;

Ο Γιώργος Καραμέρης τρομάζει τους... επιβάτες!

 
——————————————————-

Ο Παναγιώτης Τορνάρος εμφανίστηκε για πρώτη φορά μπροστά σε δημοσιογράφους από τη θέση του γενικού διευθυντή της Suzuki κατά τη διάρκεια παρουσίασης του νέου Ignis.

Ο Παναγιώτης Τορνάρος...

 
——————————————————-

Τη Μαρία Παπουτσή την έχουμε χάσει εδώ και χρόνια από το χώρο. Τελευταία φορά την θυμόμαστε στο γραφείο Τύπου της Honda, από όπου και η φωτογραφία που «θυμήθηκε» το Facebook και δημοσιεύουμε με τη σειρά μας. Δίπλα της ο πιλότος της Formula 1 Jenson Button.

Η Μαρία Παπουτσή με τον Jenson Button...

 
——————————————————-

Ο Γιώργος Παππάς ετοιμάζεται για δοκιμή του αγωνιστικού Honda Civic Type R...
 

Το έχει… τερματίσει ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ομίλου Σαρακάκη Γιώργος Παππάς ο οποίος όχι μόνο γράφει δελτία Τύπου αλλά τα… ζει κιόλας πριν τα στείλει στους δημοσιογράφους.

Λίγο πριν οδηγήσει... καρτ!

 
——————————————————-

Κρατά τις παραδόσεις το BMW Group Hellas καθώς σήμερα είχε το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι παρέα με τους δημοσιογράφους αυτοκινήτου…

Το σίγουρο είναι πως οι προσκεκλημένοι γεύτηκαν εξαιρετικές γεύσεις...

O διακεκριμένος chef butcher Ari Vezene μαζί με την Βιολέτα Γεωργίου (ιδιαιτέρα του προέδρου του BMW Group Hellas)

——————————————————-

Όπως βλέπετε οι άνθρωποι του αυτοκινήτου είναι ένας από εμάς!!! Τόσο απλά. Τρανή απόδειξη η Μάρθα Γεωργιλά η οποία είναι marketing manager της Mazda στο Ντουμπάι.

Η Μάρθα Γεωργιλά (δεξιά) φτιάχνει και κουλουράκια. Μάλλον σε σχήμα... Mazda!!!

 
——————————————————-

Χριστουγεννιάτικο πάρτι διοργάνωσε για φίλους και συνεργάτες η Red Bull Hellas

Χαμός...

 
——————————————————-

Ατάκες και… σπόντες του Στράτη Χατζηπαναγιώτου:

 

 


——————————————————-

ΣΦΥΡΙΓΜΑΤΑ από την… ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ

——————————————————-

Ανακοινώθηκε η διεξαγωγή του 3oυ SMF Motoshow Θεσσαλονίκης, που θα διεξαχθεί 11-14 Μαΐου 2017 στις εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Θ, στην καρδιά της συμπρωτεύουσας. Ο χώρος των περιπτέρων θα είναι τριπλάσιος από αυτόν του 2016 και η διοργανώτρια εταιρεία έχει εξασφαλίσει πληθώρα παράλληλων events (test rides, freestyle MX, ακροβατικά, μαθήματα οδήγησης κλπ)!

 
——————————————————-

Εκπλήξεις και πάλι από την Yamaha Μερεμετσάκης που γι’ ακόμα μία φορά συγκέντρωσε του λιλιπούτιους αναβάτες για να τους μάθει τα μυστικά της χωμάτινης οδήγησης. Συνολικά μαζεύτηκαν 15 παιδιά ηλικίας 5-8 ετών και πήραν γεύση από χώμα σε εκδήλωση που έγινε στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης!

Οι πιτσιρικάδες είναι το μέλλον!!!

 Φοβερή εικόνα...

——————————————————-

Ο Νίκος Βιτσιλάκης επί το έργον…

 
——————————————————-

Ο παλιός αγωνιζόμενος Σάκης Σκούρτας, πολυπρωταθλητής αγώνων ταχύτητας μοτοσικλετών, επιστρέφει στις πίστες! Αυτή τη φορά σαν team manager της επίσημης ομάδας της ΚΤΜ στο ελληνικό πρωτάθλημα ταχύτητας, ανάμεσα στους αναβάτες της οποίας είναι και ο 15χρονος γιος του! Μακάρι το μήλο να έχει πέσει κάτω από τη μηλιά και να τον δούμε να βαδίζει στα δαφνοστεφανωμένα χνάρια του πατέρα του…

Ο Σάκης Σκούρτας...

 
——————————————————-

Συνέχεια προσφορών από την αλυσίδα καταστημάτων τεχνικού ελέγχου Mr. Kteo, αυτή τη φορά κληρώνει 6μηνες ασφάλειες οχημάτων σε όσους περάσουν τον ετήσιο έλεγχο του αυτοκινήτου ή της μοτοσικλέτας τους σε κάποιο από τα υποκαταστήματά του και μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016

 
——————————————————-

Στη χθεσινή (18/12) ραδιοφωνική εκπομπή του Πάρι Ποντίκα στο Πρώτο Πρόγραμμα μίλησαν για μοτοσικλέτες – και όχι μόνο – οι Νίκος Σινογιάννης και Γιάννης Μυτιληνάκης από τις εταιρείες BMW και Ducati αντίστοιχα. Ενορχηστρωτής αυτής της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας συζήτησης ο διευθυντής σύνταξης του M&R Νίκος Βιτσιλάκης…

 
——————————————————-

Κλείνοντας τα τρία χρόνια λειτουργίας της, η Harley-Davidson Athena αποφάσισε να το γιορτάσει και με κάθε αγορά ενός μοντέλου Sportster Dark Custom έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016 χαρίζει δώρα αξίας έως και 1.300 ευρώ!   

 

——————————————————- 

Πωλήσεις Περιοδικών Αυτοκινήτου – Μοτοσικλέτας

Το χρονικό διάστημα 5-11/12/2016 και σύμφωνα με το πρακτορείο διανομής Τύπου «Ευρώπη» το περιοδικό Auto Τρίτη πούλησε 4.140 τεύχη.

——————————————————-

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.zougla.gr 6
2. www.protothema.gr 15
3. www.gazzetta.gr 17
4. www.newsit.gr 18
5. www.sport-fm.gr 25
6. www.car.gr 26
7. www.newsbomb.gr 38
8. www.pronews.gr 39
9. www.in.gr 49
10. www.newsbeast.gr 61
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο (TOP10)*
1. www.newsauto.gr 85
2. www.autotriti.gr 255
3. www.gocar.gr 286
4. www.autoblog.gr 477
5. www.drive.gr 635
6. www.4troxoi.gr 809
7. www.caranddriver.gr 812
8. www.autogreeknews.gr 952
9. www.ix.gr 1.836
10. www.caroto.gr 2.019
11. www.motornews.gr 2.089
12. www.carzine.gr 3.101
13. www.carwall.gr 3.554
14. www.gonews.gr 3.740
15. www.motori.gr 4.643
16. www.enkinisi.gr 6.541
17. www.epitrohon.gr 8.084
18. www.highoctane.gr 8.275
19. www.automoto.com.gr 12.397
20. www.topspeed.gr 12.954
21. www.4drivers.gr 14.444
22. www.motorsite.gr 15.581
23. www.autoliveris.gr 21.647
24. www.auto-internet.gr 37.431
25. www.ixauto.gr 67.116
26. www.trcoff.gr – ***
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα
** μέτρηση 12/12/2016
*** δεν βγαίνει μέτρηση

——————————————————-

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Φανταστική… συζήτηση του Γιώργου Αγαπητού από το autoblog.gr με τον Μιχάλη Γεωργιάδη από το περιοδικό DRIVE

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης