Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καλημέρα, καλή εβδομάδα σε όλες και όλους. Εχθρούς και φίλους που συνεχίζουν το κλασικό… Δευτεριάτικο διάβασμα με τα «Νέα της Πιάτσας» για να μάθουν τα νέα από το χώρο του αυτοκινήτου και Αν είσαι γάτα πιάσε το… ποντίκι (που λέει και ο Χάρης Θεοφράστου)!!!της μοτοσικλέτας. Πλούσια θεματολογία, κάτι σαν τη φορολογία δηλαδή που ετοιμάζεται να σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά του!

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα θα την πληρώσουν όλοι, οι ιδιοκτήτης, αυτοί που δεν έχουν… τίποτα, αυτοί που οδηγούν εταιρικά αυτοκίνητα, αυτοί που κάνουν.. σκέψη για να αγοράσουν αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα! Τα πάντα ανεβαίνουν εκτός από τους μισθούς. Τόσο απλά, τόσο κατανοητά. Εδώ είναι που ταιριάζει και η… ατάκα: Δηλαδή τι δεν καταλαβαίνεις;

Ο Τάκης Παρασκευόπουλος πρέπει να μας εμπνέει...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και μετά τον Μάη τι;
Ο Μάιος δείχνει ότι θα κλείσει καλά αλλά είμαι περίεργος να δω πως θα πάει ο Ιούνιος τώρα με τα νέα μέτρα, με την λήξη του μέτρου της απόσυρσης και την νέα φοροκαταιγίδα που έρχεται. Είναι αλήθεια πως δεν θα γλιτώσουμε νέα λουκέτα και απολύσεις.

Μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα ετοιμάζονται πολλές αλλαγές σε υψηλά επίπεδα. Όλοι θέλουν να πάρουν τους καλύτερους για να μπορέσουν να κρατηθούν σε επίπεδα επιβίωσης. Όσοι το καταφέρουν καλώς. Όσοι δεν το καταφέρουν, θα συνεχίσουν να έχουν προβλήματα με ότι αυτό συνεπάγεται….


Επειδή πολλοί κλαίνε τη μοίρα τους και τα βλέπουν όλα απαισιόδοξα ας πάρουν ως παράδειγμα τον Τάκη Παρασκευόπουλο… (δείτε όλο το ρεπορτάζ ΕΔΩ)

Όταν περνούν τα χρόνια…
Να αναφερθώ και στο περιστατικό με την επίθεση που δέχτηκα προ λίγων εβδομάδων από έναν πρώην «αυτοκινητά» τον Νίκο Παπασταθόπουλο, που δείχνει να έχει απωθημένα. Θα τον Τι μάγκας, τι.. δάγκας!!! στεναχωρήσω αλλά τέτοιες εικόνες… μαγκιάς από άνθρωπο της ηλικίας του, για να είμαι ειλικρινής, δεν το περίμενα. Και άντε και ξέφυγε λόγω της έντασης που μπορεί να είχε, το γεγονός ότι δεν βγήκε να ζητήσει ένα συγνώμη δείχνει και το αληθινό του πρόσωπο.

Κρίμα να εκπροσωπεί μία ομοσπονδία και να έχει τέτοια απαράδεκτη συμπεριφορά. Αν και το έχω γράψει παλαιότερα, ήθελα να ήξερα τι θα έκανε αν βρισκόταν σε θέση PR manager εισαγωγικής εταιρείας και είχε την ίδια συμπεριφορά… Αλλά θα μου πείτε, με τόσο τρέξιμο 8 ώρες κάθε μέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, να εργάζεσαι αφιλοκερδώς (το έχουν διαβάσει σε επίσημο δελτίο Τύπο) και να έχεις έναν Σαρημπαλίδη να κάνει τη δουλειά του είναι πάρα πολύ…

Στείλτε τα νέα σας!
Όπως όμως λέμε και κάθε εβδομάδα, η ζωή συνεχίζεται, το ίδιο και τα παραλειπόμενα αλλά και παρασκηνιακά νέα, τα οποία καταγράφουμε και δημοσιεύουμε. Τέλος, μην ξεχνάτε και τον τρόπο που μπορείτε να μας ενημερώνετε με τα δικά σας νέα. Μπορείτε να το κάνετε μέσω e mail με την ένδειξη «για τα νέα της πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα μέσω Facebook (Vasilios Saribalidis)

 
Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!  

———————————————————

Το… Ποίημα της εβδομάδας*
Μέτρα κόφτες και ξερό ψωμί
γιατί η αγορά με νύχια και με δόντια προσπαθεί
Τα αμάξια λέει θέλουν να βαρέσουν
και τους ιδιοκτήτες τους να τους πονέσουν
Όμως ο οδηγός την ξέρει τη δουλειά του
και δεν θα τους χαρίσει τα λεφτά του….
Αμαξάκι τσίλικο θα αγοράσει
και τους φόρους θα τους υπερκεράσει
Γιατί η φτώχεια θέλει καλοπέραση
αλλά και το γκάζι δίνει την… προσπέραση !
*από αναγνώστη…

———————————————————

QUIZ

Από ποιον πρώην δάσκαλο ασφαλούς οδήγησης πήραν το δίπλωμα επειδή μιλούσε στο κινητό του τηλέφωνο;

———————————————————

Μεγάλη εισαγωγική εταιρεία αυτοκινήτων βρίσκεται σε αναζήτηση γενικού διευθυντή. Όπως μαθαίνουνε γίνονται και συνεντεύξεις με απόλυτη μυστικότητα

———————————————————

Αποχαιρετιστήρια επιστολή από τον Πάνο Πανόπουλο που επί 17 συναπτά έτη βρισκόταν στο τιμόνι προβολής της Skoda στην Ελλάδα:

«Μετά από δεκαεπτά χρόνια γόνιμης παρουσίας μου στη ΒΙΑΜΑΡ αε, έκλεισε ένας σημαντικός επαγγελματικός κύκλος.

Είχα την τύχη να συνεργαστώ με σπουδαίους, ικανούς και αφοσιωμένους συνάδελφους και συνεργάτες.
Να ζήσω μαζί τους εμπειρίες ζωής με επιτυχίες αλλά και με αποτυχίες.

Να μοιραστώ μαζί τους το όραμα της επανατοποθέτησης της SKODA στις υψηλότερες θέσεις της ελληνικής αγοράς με εντιμότητα και σεβασμό προς στους πελάτες.

Σας ευχαριστώ όλους θερμά από βάθους καρδιάς για την εμπιστοσύνη,  την εκτίμησή σας αλλά και για την ανοχή σας.

Καλή επιτυχία σε όλους σας». 

Y.Γ. Όλη η… πιάτσα έυχεται να τον δει σύντομα κοντά της!

———————————————————

Η παρουσίαση προ ημερών του νέου Suzuki Baleno από την marketing manager της εταιρείας Μυρτώς Μπουτραχάνη, ήταν σύντομη, περιεκτική και κατανοητή. Αν και δεν εμφανίζεται συχνά σε εκδηλώσεις με δημοσιογράφους (οι περισσότεροι την είδαν για πρώτη φορά) έδειξε να έχει πολύ δυναμικό αέρα… Λέτε να την βλέπουμε, από εδώ και πέρα πιο συχνά σε παρουσιάσεις;

Δυνατό χαρτόί για την Suzuki η κ. Μυρτώ Μπουτραχάνη...

———————————————————

Κάτι…. γρήγορο και διασκεδαστικό ετοιμάζεται για τις Σέρρες τον Ιούλιο. Σε 10-15 ημέρες θα ξέρουμε περισσότερα!

 
———————————————————

Όπως όλα δείχνουν την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου θα διεξαχθεί η φετινή «Αυτοκίνηση». Η έκθεση αυτοκινήτου θα έχει αρκετές εκπλήξεις και θα γίνει όπως και πέρυσι στην αίθουσα ξιφασκίας των Ολυμπιακών Ακινήτων.

 
———————————————————

Ο Γιάννης Σαρακάκης με την Πρέσβη της Σουηδίας Charlotte Wrangberg αποκαλύπτουν το νέο Volvo S90..

Κίνηση… ματ από τον όμιλο Σαρακάκη η εμφάνιση και αποκάλυψη στην Ελλάδα του νέου Volvo S90 που εξέπληξε τους πάντες καθώς ακόμα δεν έχει παρουσιαστεί το μοντέλο (κάτι… ετοιμάζεται) από την επίσημη εισαγωγική εταιρεία.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν η Πρέσβης της Σουηδίας Charlotte Wrangberg ακόμα και ο πρόεδρος της Volvo Car Hellas Γιάννης Πετούλης.

Από αριστερά: Γιάννης Πετούλης, Γιάννης Σαρακάκης και Charlotte Wrangberg...

 
———————————————————

Μία πρώην υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων (SAAB), η Νατάσσα Βλέτσα ετοιμάζει τις βαλίτσες της για Αγγλία…  

———————————————————

Ετοιμάζεται να τρέξει σε αγώνες του WRC ο Διαμαντής Τζαμπάζης (με συνοδηγό τον Χρήστο Κουζιόνη) ο οποίος είναι και ο μοναδικός Έλληνας που έχει στην κατοχή του Skoda Fabia R5. To Σαββατοκύριακο μάλιστα που μας πέρασε πραγματοποίησε δοκιμές στην Πελοπόννησο ενώ είχε καλεσμένους και δημοσιογράφους. Επαγγελματική προσέγγιση από την μεριά του, όπως πρέπει να γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις…

———————————————————

Νέα ενότητα αυτοκινήτου στον διαδικτυακό ιστότοπο της Καθημερινής με την ονομασία «Αυτοκίνηση». Επικεφαλής στη νέα αυτή προσπάθεια ο Άρης Γαλανόπουλος.

———————————————————


Τίτλοι τέλους
για την παλιά Skoda του Χρήστου Πανόπουλου στις 31 Μαΐου 2016. Το σίγουρο είναι πως θα μας λείψει από τον κλάδο του αυτοκινήτου. Όπως δείχνουν τα πράγματα δεν θα ασχοληθεί, τουλάχιστον στο προσεχές μέλλον με το αυτοκίνητο αλλά με τη ναυτιλία

 
———————————————————

Θα το... ματιάσουν έτσι που το κοιτούν!

Παρουσιάστηκε η νέα Alfa Romeo Giulia στην Ιταλία μόνο με δημοσιογράφους που εργάζονται σε περιοδικά.

Τους Στράτη Χατζηπαναγιώτου (4 Τροχοί), Νικόλα Ζαλμά (Car & Driver), Σπύρο Χώτο (Auto Τρίτη), Αργύρη Τούντα (Drive – Autocar) και Σωτήρη Τσαντίλη (4 Τροχοί) συνόδεψε η διευθύντρια επικοινωνίας της FCA Κορίνα Πατέλη.

Αποστολή μόνο για συντάκτες περιοδικών...

 
———————————————————

Στην Γερμανία παρουσιάστηκε την περασμένη το νέο Ford Edge.

O Τάκης Τρακουσέλλης βρέθηκε στην παρουσίαση του νέου Ford Edge...

 
———————————————————

Τεύχος Ιουνίου για το περιοδικό Drive. Εξώφυλλο η Ferrari 488 Spider και η Alfa Romeo Giulia. Και τα δύο με το… πλάι!

 
———————————————————

Νέο Auto Sunday, τεύχος  Νο6. Κυκλοφόρησε με εξώφυλλο το νέο Renault Kadjar.

———————————————————

Από αγώνα σε αγώνα τρέχει ο Βαγγέλης Παμπούκης (στην φωτό αριστερά) του Auto Motο Θεσσαλονίκης


———————————————————

Για ποιον χτυπά άραγε η καμπάνα και ποιός είναι ο Droopy με… τηλεοπτική εκπομπή, όπως τον αποκαλεί ο Βασίλης Κουρουπάκης; Όπως αναφέρει στην σελίδα του στο Facebook τα αυτοκίνητα δοκιμής τα «τεστάρει» και η γυναίκα του… Droopy!!!

———————————————————

Παρουσίαση με πολυτελές μοντέλο και 8-11 δημοσιογράφους ετοιμάζει για αρχές με μέσα Ιουνίου, εισαγωγική εταιρεία αυτοκινήτων.

 
———————————————————

Αναβλήθηκε η παρουσίαση που ετοίμαζε η εταιρεία Μακρής με το αγωνιστικό της αυτοκίνητο. Η συνάντηση – παρουσίαση με τους δημοσιογράφους ανανεώθηκε για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

———————————————————

Ποια είναι μία από τις καλύτερες δουλειές του Πάρι Ποντίκα ως σκηνοθέτης; Για να σας λυθεί η απορία πατήστε ΕΔΩ

———————————————————

Παίζει δυνατή… μπάλα η Αγγελική Κοντοέ του FCA group. Με τον τρόπο της αντιμετωπίζει με αισιοδοξία και επαγγελματισμό την… πιάτσα. Για όσους έχουν απορίες ας ρωτήσουν τους δημοσιογράφους!

———————————————————

Όπως φαίνεται ο Στράτης Χατζηπαναγιώτου γνωρίζει από καλό… λάδι! Δεν εξηγείται η εμφάνισή του με αμάνικο μπουφάν της αμερικανική εταιρείας λιπαντικών Bardahl!

 
———————————————————

Δοκιμή και με… φορτηγά από τον διευθυντή επικοινωνίας του ομίλου Σαρακάκη Γιώργο Παππά, ο οποίος βρέθηκε προ ήμερων στο Γκέτεμποργκ για παρουσίαση της Volvo Trucks. Αναρωτιόμαστε πως τα προλαβαίνει όλα!!!!

O Γιώργος Παππάς...

———————————————————

Δημοσιογραφική παρουσίαση μαζί με δοκιμή του νέου Honda Civic Type-R διοργανώνει αυτή την εβδομάδα στο αυτοκινητοδρόμιο της πόλης των Μεγάρων ο όμιλος Σαρακάκη.

 

———————————————————————————–
ΣΦΥΡΙΓΜΑΤΑ από την… ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ
———————————————————————————-

Τεράστια μορφή των αγώνων μοτοσικλέτας ο Ανέστης Μερεμετσάκης...

Με τον καλύτερο τρόπο γιόρτασαν τα γενέθλια των 70 ετών του Ανέστη Μερεμετσάκη στην Θεσσαλονίκη.

Ο ιδρυτής της “Yamaha Μερεμετσακης” που διαπρέπει στην Συμπρωτεύουσα είχε κάθε λόγο να αισθάνεται υπερήφανος για την οικογένεια αλλά και τους συνεργάτες του!

Μετρήστε τους... πρωταθλητές!

 
Συγγενείς και συνεργάτες γιορτάζουν τα 70ά γενέθλια του Ανέστη Μερεμετσάκη!
———————————————————

Άλλο ένα πετυχημένο Scooter Motor Festival το οποίο παρά τις περίεργες καιρικές συνθήκες «άντεξε» και συγκέντρωσε τους φίλους των δύο τροχών στο Γκάζι

 
———————————————————

Την Παρασκευή 20 Μαΐου και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του Sccoter Motor Festival πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της νέας Yamaha MT-10.

Το ολοκαίνουργιο MT-10 της Yamaha ήρθε...

———————————————————

Το επάγγελμα του Έλληνα mister MotoGP Δημήτρη Διατσίδη είναι μοναδικό… Συνέχεια μας μεταφέρει το κλίμα από τους αγώνες που καλύπτει και όπως μπορείτε να δείτε έχει τρομερό ενδιαφέρον!!!

Ο Δημήτρης Διατσίδης γράφει... υπερωρίες!

 
———————————————————

Πωλήσεις Περιοδικών Αυτοκινήτου

Σύμφωνα με το πρακτορείο διανομής Τύπου «Ευρώπη» τo περιοδικό Auto Bild για το χρονικό διάστημα 9-15/5/2016 πούλησε 5.160 τεύχη.

———————————————————

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.zougla.gr 6
2. www.protothema.gr 10
3. www.gazzetta.gr 15
4. www.newsit.gr 16
5. www.sport-fm.gr 21
6. www.car.gr 25
7. www.in.gr 33
8. www.newsbomb.gr 34
9. www.pronews.gr 49
10. www.newsbeast.gr 51
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο (TOP10)*
1. www.newsauto.gr 230
2. www.autotriti.gr 238
3. www.gocar.gr 340
4. www.autoblog.gr 370
5. www.4troxoi.gr 822
6. www.drive.gr 773
7. www.caranddriver.gr 8562
8. www.autogreeknews.gr 1.175
9. www.caroto.gr 1.740
10. www.motornews.gr 2.308
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα

** μέτρηση 22/5/2016

———————————————————

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Με το… πλάι και φουλ θέαμα. Φωτογραφία, όχι τυχαία, που ανέβασε ο Γιάννης Σταυρόπουλος του Motori.  Πρόκειται για την πρώτη του νίκη σε ράλι, στην Κρήτη το 1983 με τον “Μύριαμ” και ένα Ford Escort RS 2.0!!!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης