Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Τουλάχιστον έτσι φαίνεται, αρκεί να ρίξεις μία ματιά στον καιρό! Γιατί από τα υπόλοιπα δεν τα πάμε και τόσο καλά. Η πολιτική ανασφάλεια συνεχίζεται, η οικονομική δυσφορία Για να μην ξεχνιόμαστε: Άλλη η δουλειά του ναύτη και άλλη του καντηλανάφτη….επίσης και σα να μην φτάνουν μόνο αυτά έρχονται να προστεθούν σύντομα και άλλα.

Αλλαγές στην φορολογία, στις εισαγωγές, στα τέλη κυκλοφορίας, στα… πάντα που αφορούν το αυτοκίνητο. Δουλειά δεν έχουμε, σε δουλειά να βρισκόμαστε. Πραγματικά αναρωτιέμαι πότε θα τους πάρουν με τις ντομάτες! Ρε ‘σεις πότε θα καταλάβετε εκεί στο οικονομικό επιτελείο πως το αυτοκίνητο είναι ανάγκη στην σύγχρονη εποχή και όχι πολυτέλεια; Αλλά θα μου πείτε, εδώ φορολογούν ακόμα αυτοκίνητα με τον κυβισμό, που να καταλάβουν την σημαντικότητά του στην καθημερινότητα του φολορολογούμενου πολίτη…

Ήθελα να ‘ξερα, αν όλοι παίρναμε γαϊδούρια για τις μετακινήσεις θα έβαζαν κανονικά τέλη κυκλοφορίας ή θα πληρώναμε ανάλογα με τις… εκπομπές; Δυστυχώς περιμένουμε να μας ανακοινώσουν και άλλες αλλαγές στην φορολογία. Μείνετε ψύχραιμοι… αν μπορείτε!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρρωσταίνεις μετά ή όχι;

Δεν ξεχνώ…
Ήδη πέρασε ένας χρόνος από τον άδικο χαμό του δημοσιογράφου Παναγιώτη Αρχοντίτση ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας έπειτα από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Για να μην τον ξεχνάμε οι φίλοι του έχουν φτιάξει και σελίδα στο διαδίκτυο…. (για να την επισκεφτείτε πατήστε ΕΔΩ)

Κατά τα άλλα και όπως λέμε κάθε εβδομάδα, η ζωή συνεχίζεται, το ίδιο και τα παραλειπόμενα αλλά και παρασκηνιακά νέα, τα οποία καταγράφουμε και δημοσιεύουμε. Τέλος, μην ξεχνάτε και τον τρόπο που μπορείτε να μας ενημερώνετε με τα δικά σας νέα. Μπορείτε να το κάνετε μέσω e mail με την ένδειξη «για τα νέα της πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα μέσω Facebook (Vasilios Saribalidis)

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ


Καλή ανάγνωση! 

———————————————————

Το… ΠΟΙΗΜΑ της εβδομάδας*

Το λιμάνι ξεφορτώνει,
και ο πελάτης την απόσυρση γλυτώνει
Όποιος τώρα την απόσυρση κερδίσει,
το Πάσχα με καινούρια κούρσα τα χιλιόμετρα θα διανύσει
*από αναγνωστη

 
———————————————————

QUIZ:
Ήρθε, πάρκαρε και έριξε το Honda HR-V πάνω στο φωτιστικό της VW Αμαρουσίου… Ποιος είναι;

 
Το Honda και στο βάθος οι... Παμπούκης, Καραγιωργάκης και Θεοφράστου

———————————————————

Πάτησε Ελλάδα η πρώτη Bentley Bentayga την οποία η εισαγωγική εταιρεία Kosmocar δεν έφερε απλά για να διακοσμήσει το κατάστημά στο Μαρούσι… Για να δούμε ποιος θα την κάνει δική του και πότε, καθώς το δεύτερο και εξαιτίας της ζήτησης σε παγκόσμιο επίπεδο, έρχεται στην Ελλάδα το 2017!

Η πρώτη Bentley Bentagya που ήρθε στην Ελλάδα...

 
———————————————————

Πολύ δυνατές οι χορηγίες της Nissan. Μετά το Champions League που στηρίζει η «μαμά» εταιρεία και η ελληνική αντιπροσωπεία μπαίνει στο παιχνίδι των χορηγιών. Συγκεκριμένα η Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. υποστηρίζει την Λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας, διαθέτοντας στόλο αυτοκινήτων Nissan, για τις μετακινήσεις τόσο των επισήμων όσο και της συνοδείας της Ολυμπιακής Φλόγας “Rio 2016”.

 
Η Nissan στηρίζει και αθλητές...

———————————————————

Συνεχίζουν την απεργία τους οι εξεταστές στα διπλώματα οδήγησης που εδώ και ένα μήνα δεν μπορεί κανείς πλέον να βγάλει δίπλωμα αφού δεν γίνονται εξετάσεις!!! Οι εξεταστές παραπονιούνται πως τους κόψανε τις υπερωρίες

 ———————————————————

Στην Ιταλία θα ταξιδέψουν τηνν Τρίτη 19 Απριλίου οι Έλληνες δημοσιογράφοι για την παρουσίαση της Alfa Romeo Giulietta facelift...

———————————————————

Ταχύτερη έξοδο της χώρας από την κρίση ευχήθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε ο διευθυντής Marketing της Fiat Chrysler Automobiles Λεωνίδας Δαβουλάρης και συνυπογράφουμε!

 

———————————————————

Νέο στέλεχος πάει οσονούπω προς… Kosmocar μεριά. Μεταγραφή που λέει και ο διευθυντής του Car and Driver Νίκος Μερτέκης στο twitter!

 
———————————————————

 
Ο Διευθυντής Πωλήσεων & Marketing της VW Θανάσης Κονιστής μιλά για τα ηλεκτρικά της εταιρείας...

Διπλή συνέντευξη Τύπου και παρουσίαση στους δημοσιογράφους του ειδικού Τύπου πραγματοποίησε η VW με θέμα τα τέσσερα ηλεκτρικά μοντέλα που έφερε και ήδη είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά…

Σημείο συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων ήταν η μεγαλύτερη αντιπροσωπεία της VW στην Ελλάδα η οποία βρίσκεται στο Μαρούσι

 
Η συγκεκριμένη αντιπροσωπεία VW είναι η μεγαλύτερη της Ελλάδος και βρίσκεται στο Μαρούσι...

———————————————————

Συνάντηση με στελέχη εισαγωγικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο After Sales θα έχει σήμερα στις 14:30 ο Πέτρος Τριανταφύλλης που θα τους φιλοξενήσει στο «Εν Ελλάδι» στην Κηφισιά.

 
———————————————————

Νέο τεύχος για το Auto Sunday που επιμελούνται οι Νίκος Μαρινόπουλος και Γιάννης Σκουφής. Στο εξώφυλλο το νέο Fiat Tipo

———————————————————

 

Νέο τεύχος για το περιοδικό Drive με εξώφυλλο McLaren...

 
———————————————————

Το πρώτο ένθετο αυτοκινήτου από την Real News για το 2016 κυκλοφόρησε την Κυριακή 19 Απριλίου. Με… διπλό εξώφυλλο BMW X1 και Volvo S90, ο Σπύρος Ρέκκας χρωμάτισε την… καυτή Κυριακή χιλιάδων αναγνωστών.

———————————————————

Η θέση που αδειάζει στην Volvo Car Hellas ενδέχεται να καλυφτεί εκ των έσω. Ωστόσο πολλοί της… πιάτσας θεωρούν πως υπάρχουν ικανά στελέχη και με μεγάλη premium εμπειρία «από έξω», που σίγουρα μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην μάρκα. Για να δούμε τι θα αποφασίσει το αφεντικό
———————————————————

Η χαρά όταν ετοιμάζεσαι να οδηγήσεις ένα τέτοιο αυτοκίνητο..

Γεύση από το αγωνιστικό MINI πήρε την περασμένη εβδομάδα στο εξωτερικό ο Μιχάλης Γεωργιάδης του Drive. Ήταν και ο μοναδικός Έλληνας δημοσιογράφος που είχε την τιμή και χαρά να το οδηγήσει!

Το αγωνιστιικό MINI...

 
———————————————————

O γενικός διευθυντής της Volvo Γιάννης Πετούλης έχει την ικανότητα εξεύρεσης νέων στελεχών… Όσοι πιστοί προσέλθετε!

 
———————————————————

Παρουσίαση δύο νέων ελαστικών έκανε η εισαγωγική εταιρεία των Goodyear - Dunlop...

Τέσσερα χρόνια είχε να  κάνει παρουσίαση η εισαγωγική εταιρεία των ελαστικών Goodyear και Dunlop που συνεχίζει δυναμικά έχοντας ξεπεράσει το… σοκ της καμπάνας των 48 εκατομμυρίων ευρών για αποζημιώσεις που αφορούσαν το παλιό εργοστάσιο που διατηρούσε στη χώρα μας.

 
O πρόεδρος της εταιρείας κ. Σπανός...

———————————————————

Την κορυφαία 911 GT3 RS έχει φέρει στην Ελλάδα η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Porsche

———————————————————

Δημοσιογραφική παρουσίαση του νέου Suzuki Baleno στις 6 Μαΐου... Μία δύσκολη ημερομηνία καθώς πολλοί θα λείπουν στη Λαμία για το SEAJETS Ράλι Ακρόπολις...

 
———————————————————

Στο Golden Hall το Volvo XC90 που έχει πάρει θέση για να το βλέπουν οι επισκέπτες και να λαμβάνουν πληροφορίες…

———————————————————

Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της BMW – MINI Κώστας Διαμαντής μαζί με τη σύζυγό του βρέθηκαν στις Σπέτσες για… ποδηλατάδα που θύμιζε άλλη εποχή, στο πλαίσιο χορηγίας της MINI στην εκδήλωση Tweed Run Spetses 2016.

———————————————————

Στο εξωτερικό για την οδήγηση του νέου Peugeot 3008 βρέθηκε προ ημερών ο διευθυντής των 4 Τροχών Στράτης Χατζηπαναγιώτου, στο πλαίσιο παρουσίασης του μοντέλου στα μέλη του COTY. Μαζί του και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της μάρκας Κορίνα Βαλυράκη...

———————————————————

Ο όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια στηρίζει οικονομικά την μελέτης για την αποκατάσταση και ανάδειξη του Τελεστηρίου, στον Αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας.

 

 
———————————————————

Πωλητήριο στο carabola.gr έβαλε ο Νίκος Μαρίνοπουλος (ο οποίος διατηρεί και το caroto.gr) ο οποίος έγραψε: «Δυστυχώς, οι καιροί είναι τέτοιοι που δεν μας επιτρέπουν την συντήρηση και ανανέωσή του αγαπημένου μας blog, καθώς απαιτείται ιδιαίτερα πολύς χρόνος αλλά και κόπος».

 

———————————————————

Δυσαρεστημένος από τον κινητήρα 1.6 του Fiat Tipo ο Στράτης Χατζηπαναγιώτου τον οποίο χαρακτήρισε… μπουκωμένο!

———————————————————

Την δεύτερη μέρα του Auto Festival Θεσσαλονίκης εμφανίστηκε το ολοκαίνουργιο Ford Focus RS με εντολή του προέδρου της Ford Motor Hellas, Νίκου Νοταρά...

———————————————————

Αποχώρησε από την Χρυσή Ευκαιρία ο Πάνος Φιλιππακόπουλος… 

———————————————————

Κάτι πολύ δυνατό ετοιμάζει η Mercedes Benz Hellas αυτή την εβδομάδα…

 
———————————————————

Porsche 911 θα ήθελε να οδηγεί ο εμπορικός διευθυντής της SEAT Χάρης Δάνδουρας αν δεν οδηγούσε κάποιο από τα μοντέλα της μάρκας που εκπροσωπεί. Δήλωση που έκανε στη Real News.

———————————————————

Επιστολή Kawasaki για δημοσίευμα στα «Νέα της Πιάτσας»

Στα «Νέα της Πιάτσας Νο51» είχαμε γράψει πως θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό (όχι από την εισαγωγική εταιρεία αλλά χάρη σε ιδιωτική πρωτοβουλία) η δυνατότερη μοτοσικλέτα παραγωγής στον πλανήτη, η Kawasaki H2R των 300 ίππων. Για το δημοσίευμα αυτό λάβαμε την εξής επιστολή από την εταιρεία και τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων και Marketing της Teomoto SA Νίκο Θωμόπουλο:

Η παρουσίαση έγινε έξω από την αντιπροσωπεία της Kawasaki στον παράδρομο της εθνικής οδού...

«Αγαπητέ κύριε Σαρημπαλίδη,

Επικοινωνώ μαζί σας σχετικά με μια είδηση για τη μοτοσικλέτα Kawasaki Ninja H2R η οποία δημοσιεύτηκε χτες, 11 Απριλίου, στη στήλη σας “Τα νέα της πιάτσας” στο site zougla.gr.
Στη συγκεκριμένη είδηση αναφέρετε ότι στο ερχόμενο SMF στη Θεσσαλονίκη θα παρουσιαστεί το μοντέλο για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και μάλιστα με ιδιωτική πρωτοβουλία και όχι από την ελληνική αντιπροσωπεία.
Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι τόσο το μοντέλο Ninja H2R όσο και το μοντέλο Ninja H2 έκαναν την πρώτη τους επίσημη παρουσίαση στην Ελλάδα πέρυσι το Μάιο από την αντιπροσωπεία της Kawasaki στην Ελλάδα ΤΕΟΜΟΤΟ Α.Ε. Συγκεκριμένα, η Ninja H2R παρουσιάστηκε στο ελληνικό κοινό σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της αντιπροσωπείας μας στις 13/5/2015, και η Ninja H2 παρουσιάστηκε στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών στις 2/5/2015.


Παρουσίαση με... αυτοκόλλητα οποιουδήποτε περιοδικού δεν είναι επίσημη παρουσίαση στα Μέσα!!!

Η απάντηση…
Από την μεριά μας θα θέλαμε να δώσουμε και την δική μας απάντηση για το θέμα, καθώς θεωρούμε πως για μία εισαγωγική εταιρεία επιπέδου Kawasaki, η παρουσίαση ενός τόσο σημαντικού μοντέλου είναι κάτι ξεχωριστό και δεν γίνεται στο… πόδι έχοντας support ένα μόνο Μέσο.

«Πράγματι η παρουσίαση έγινε στις εγκαταστάσεις της ΤΕΟΜΟΤΟ πάνω στο πεζοδρόμιο στον παράδρομο της εθνικής οδού αλλά σε αποκλειστική συνεργασία με το περιοδικό ΜΟΤΟ το οποίο είχε βάλει και τα αυτοκόλλητα πάνω στην μοτοσικλέτα. Το αποτέλεσμα ήταν, οι περισσότεροι δημοσιογράφοι του ειδικού Τύπου, είτε δεν πήγαν καθόλου, είτε πήγαν (όσοι το έμαθαν) και έφυγαν μόλις είδαν τα αυτοκόλλητα πάνω στη μοτοσικλέτα.
Όσον αφορά το Track Day στην πίστα των Σερρών, όπως γνωρίζουμε την είχε μεταφέρει εκεί ο διοργανωτής του event Γιώργος Χάλαρης που τυγχάνει να είναι και έμπορος των μοτοσικλετών της Kawasaki. Με λίγα λόγια τη χάρηκαν μόνο όσοι παρευρέθησαν στην εκδήλωση…»

———————————————————————————–
ΣΦΥΡΙΓΜΑΤΑ από την… ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
———————————————————————————–

Αρκετά στελέχη εταιρειών βρέθηκαν στο Auto Festival στην Θεσσαλονίκη. Μεταξύ άλλων οι, Νίκος Νοταράς (Ford), Χάρης Δάνδουρας (SEAT), Αλεξάνδρα Χρυσσού (Mercedes), Γιώργος Παππάς (Honda – Mitsubishi) κ.ά.

Αριστέρα και κάτω: Νίκος Χριστόπουλος, Αλεξάνδρα Χρυσσού, Αντώνης Στιβαχτάρης. Αριστερά από πάνω: Σωτήρης Βουτσελάς και Γιώργος Παππάς...

 
———————————————————

Σύμφωνα με τους διοργανωτές του Auto Festival Θεσσαλονίκης, οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 20.000 (15.600 εισιτήρια και 4.000 προσκλήσεις). Νούμερο ιδιαίτερα ενθαρρυντικό…

 
———————————————————

Πολλά… μαχαιρώματα βρε καρντάσια εκεί στην Θεσσαλονίκη.

———————————————————————————–
ΣΦΥΡΙΓΜΑΤΑ από την… ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ
———————————————————————————–

Τρέλανε κόσμο ο φοβερός και τρομερός Nicola L’ Impennatore με τις εμφανίσεις του στα ακροβατικά σόου που έγιναν που έγιναν κατά τη διάρκεια του SMF Θεσσαλονίκης. Το καλό είναι πως θα έχουμε τη δυνατότητα να τον δούμε από κοντά και στο SMF της Αθήνας, που θα γίνει 20-23 Μαΐου στην Τεχνόπολη!

 
———————————————————

Άτακτα παιδιά αποδείχθηκαν 2-3 συμμετέχοντες σε test rides της Yamaha (MT Tour) στη Θεσσαλονίκη, που πίστεψαν ότι ήταν μια καλή ευκαιρία να εξασκηθούν στη… σούζα. Ευτυχώς τους μάζεψαν νωρίς..

———————————————————

Το καθιερωμένο Harley Tour για τους δημοσιογράφους ήταν για μια ακόμα φορά συναρπαστικό, όχι μόνο γιατί τους δόθηκε η δυνατότητα να οδηγήσουν 23 μοντέλα της αμερικάνικης φίρμας αλλά γιατί έκαναν σχεδόν 300 χιλιόμετρα διαδρομών στην Αττική! Το πρόγραμμα ξέφυγε κατά τουλάχιστον 6 ώρες, αλλά κανένας δεν έδειξε να ενοχλήθηκε!

 
———————————————————

Οριακή αύξηση πωλήσεων παρατηρήθηκε το πρώτο τρίμηνο στην αγορά μοτοσικλέτας, με τη Honda να περνά στην πρώτη θέση με 1.175 ταξινομήσεις, τη Yamaha να ακολουθεί με 990 και τη SYM να υποχωρεί στην τρίτη θέση με 969, μάλλον πληρώνοντας το τίμημα της έλλειψης νέων μοντέλων στη γκάμα της.

———————————————————

Πωλήσεις Περιοδικών Αυτοκινήτου

Σύμφωνα με το πρακτορείο διανομής Τύπου «Ευρώπη» τo περιοδικό Auto Bild για το χρονικό διάστημα 4-10/4/2016 πούλησε 4.890 τεύχη.

———————————————————

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.zougla.gr 6
2. www.protothema.gr 11
3. www.newsit.gr 16
4. www.gazzetta.gr 18
5. www.sport-fm.gr 21
6. www.in.gr 30
7. www.car.gr 32
8. www.newsbomb.gr 33
9. www.pronews.gr 44
10. www.newsbeast.gr 47
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο (TOP10)*
1. www.autotriti.gr 210
2. www.newsauto.gr 230
3. www.gocar.gr 300
4. www.autoblog.gr 315
5. www.caranddriver.gr 736
6. www.4troxoi.gr 811
7. www.autogreeknews.gr 976
8. www.drive.gr 1.128
9. www.caroto.gr 1.446
10. www.motornews.gr 1.670
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα

** μέτρηση 18/4/2016

———————————————————

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ποιος είναι άραγε ο… George Clooney της δημοσιογραφίας; Ο Γιάννης Κανουπάκης!

Δεν το λέμε εμείς αλλά η κυρία της φωτογραφίας που αποκάλεσε έτσι τον Γιάννη την ώρα που γευμάτιζε με συναδέρφους του…

George... θα πάρεις ένα τριαντάφυλλο;

  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης