Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Εχθροί… και φίλοι είμαστε εδώ κάθε Δευτέρα, στο zougla.gr, για να σας
Αγόρασες αυτοκίνητο diesel; Κορόιδο…μεταφέρουμε το τι γίνεται πίσω από τις κάμερες αλλά και τι ετοιμάζεται στον κλάδο του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας.

Για όσους δεν το έχουν καταλάβει, σήμερα «Τα νέα της Πιάτσας» κλείνουν έναν χρόνο στον διαδικτυακό… αέρα και η συνεχώς αυξανόμενη ανταπόκριση, μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε πιο δυνατά! Το κάνουμε γιατί μας αρέσει η αλήθεια και φυσικά λατρεύουμε να γράφονται όσα οι άλλοι δεν μπορούν.

Μπορεί η αγάπη μας να είναι το αυτοκίνητο και η μοτοσικλέτα όμως ο αθλητισμός πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πέρασε ένας χρόνος…
Αισίως λοιπόν έχουμε φτάσει στα «Νέα της Πιάτσας Νο49» και δε λέμε να σταματήσουμε! Απεναντίας το αντίθετο. Η αγάπη είναι τόσο μεγάλη, η παρότρυνση για θεματολογία τεράστια και αυτός είναι ο λόγος
Τα Νέα της Πιάτσας Νο1 βγήκαν στον αέρα στις 30 Μαρτίου 2015 και ένα χρόνο μετά είμαστε στο… Νο49! Πάμε γι’ άλλα λοιπόν!!!που ψαχνόμαστε, ρωτάμε, επικοινωνούμε, μας ενημερώνετε.

Πριν αρχίσετε να διαβάζετε τα σημερινά νέα, να σας ενημερώσω πως την επόμενη Δευτέρα 4 Απριλίου θα δημοσιοποιήσουμε και τα αποτελέσματα του «Ιδανικού Αυτοκινήτου» που φαντάζονται οι δημοσιογράφοι του Ειδικού Τύπου στην Ελλάδα. Με κριτήρια όπως, εξωτερική σχεδίαση, εσωτερική σχεδίαση, τεχνολογία και κινητήρα, ΟΛΟΙ μαζί θα αναδείξουμε αυτό που πραγματικά μας αρέσει και θα θέλαμε να οδηγούμε ή να έχουμε. Να ευχαριστήσω επίσης τους συναδέρφους που ψήφισαν, τη λίστα με τα ονόματα των οποίων θα διαβάσετε σε λίγες ημέρες μαζί με τα αποτελέσματα! Γι’ αυτό μείνετε συντονισμένοι!!!

Στοιχεία επικοινωνίας…
Κατά τα άλλα και όπως λέμε κάθε εβδομάδα, η ζωή συνεχίζεται, το ίδιο και τα παραλειπόμενα αλλά και παρασκηνιακά νέα, τα οποία καταγράφουμε και δημοσιεύουμε. Τέλος, μην ξεχνάτε και τον τρόπο που μπορείτε να μας ενημερώνετε με τα δικά σας νέα. Μπορείτε να το κάνετε μέσω e mail με την ένδειξη «για τα νέα της πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα μέσω Facebook (Vasilios Saribalidis)

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση! 

———————————————————

QUIZ:

Εδώ η… παράταση της απόσυρσης, εκεί η παράταση της απόσυρσης, που είναι ΟΕΟ, η… απόσυρση;

——————————————————— 

Το ποσό των 2.1 εκατομμυρίων ευρώ για τρία χρόνια κόστισαν τα δικαιώματα των τηλεοπτικών μεταδόσεων αγώνων της Formula 1 για την ΕΡΤ. Δηλαδή 700.000 ετησίως ή σχεδόν 35.000 ευρώ ανά αγώνα. Να θυμίσουμε πως στο μικρόφωνο των μεταδόσεων βρίσκεται ο Νίκος Κορόβηλας.

———————————————————

Δώδεκα δημοσιογράφοι ταξίδεψαν την περασμένη εβδομάδα στην Γερμανία καλεσμένοι της Audi και είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στο εργοστάσιο, στο μουσείο αλλά και να οδηγήσουν σπορ εκδόσεις (όπως S8 κ.λπ.) στο δρόμο. Το κερασάκι όμως στην τούρτα ήταν η εκπαίδευση με την έκδοση plus του Audi R8 των 610 ίππων στην ολοκαίνουργια πίστα της εταιρείας.

Στο ταξίδι έδωσαν το παρών, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής της Kosmocar Στήβεν Σίρτης, o Διευθυντής Πωλήσεων και Marketing της Audi Νικόλας Μπέρναρντ, ο Προϊστάμενος Δημοσίων Σχέσεων Θανάσης Αγγελής και ο Training Manager της Audi Κώστας Μανούσος.

 
———————————————————

Τριήμερη… συνάντηση με δημοσιογράφους του ειδικού Τύπου έχουν τα στελέχη του ΣΕΑΑ. Η αρχή γίνεται σήμερα και ολοκληρώνεται την Τετάρτη!

 
———————————————————

Πριν από λίγες ημέρες παραδόθηκε το πρώτο πολυτελές Ford Mondeo Vignale από τις εγκαταστάσεις της Ford Σφακιανάκης στον τυχερό πελάτη!!!

Ο μάχιμος Γιάννης Κάττωριτς ετοιμάζεται για την εκδήλωση της παράδοσης!

———————————————————

Με άλλους στόχους ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες περιοδικό αυτοκινήτου στην εφημερίδα το Βήμα αλλά τελικά η κατάσταση είναι τέτοια που δεν άντεξε…

———————————————————

Ταξίδι στο Balocco ετοιμάζει για τον Απρίλιο η Alfa Romeo για την παρουσίαση της ανανεωμένης Giulietta.
———————————————————

Δημοσιογραφική παρουσίαση είχε την περασμένη εβδομάδα στο εξωτερικό η Opel η οποία έδωσε τη δυνατότητα στους δημοσιογράφους του ειδικού Τύπου να οδηγήσουν την έκδοση Station Wagon του Astra.

———————————————————

Κατά πάσα πιθανότητα η δημοσιογραφική παρουσίαση του νέου Fiat 124 στο εξωτερικό θα διεξαχθεί τον Μάιο… 

———————————————————

Αλλάζει από… αύριο Τρίτη 29 Μαρτίου το AutoΤρίτη που δημοσιεύει νέες τιμές για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Επίσης στοιχεία για να μπορεί ο αναγνώστης να υπολογίζει τις τιμές μεταχειρισμένων σε όλη την Ευρώπη, τιμές εισαγόμενων αλλά και αυτά που προέρχονται από leasing και ενοικιάσεις.

———————————————————

Η Έλενα Βελλιώτη που εκτελεί γραμματειακή υποστήριξη στο γραφείο του κ. Γερμανάκου (Γενικού Διευθυντή Citroen και DS) εδώ και λίγες ημέρες βρίσκεται και στο πλευρό του επικεφαλής δημοσίων σχέσεων της Citroen και της DS Automobiles Γιάννη Καραβά.

———————————————————

Αλλάζει εποχή η πλατφόρμα Mascus, μια από τα μεγαλύτερες online αγορές στον κόσμο όπου επιχειρήσεις  μπορούν να αγοράζουν και να πωλούν μεταχειρισμένα βαρέα μηχανήματα , φορτηγά και γενικό εξοπλισμό. Η Ritchie Bros, η μεγαλύτερη εταιρία δημοπρασιών του κόσμου στον βιομηχανικό κλάδο εξαγόρασε την Mascus σε παγκόσμιο επίπεδο στο πόσο των 24 εκατομμυρίων ευρώ. Στην Ελλάδα την εκπροσώπηση έχει ο Δημήτρης Τουρκάκης.

———————————————————

Νέες κεντρικές εγκαταστάσεις για την Kӓrcher Ελλάδος και συγκεκριμένα στη Μεταμόρφωση τα εγκαίνια τις οποίας έγιναν στις 18 Μαρτίου…

 
———————————————————

Live τηλεοπτική κάλυψη της ανάβασης Ριτσώνας έκανε την περασμένη Κυριακή το Star Κεντρικής Ελλάδος…

 
———————————————————

Δημοσιογραφική παρουσίαση με οδήγηση διοργανώνει η Fortune Motorsport προκειμένου να προβάλει το νέο θεσμό του ελληνικού καρτ, το KART 4 ALL. Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για Πέμπτη 31 Μαρτίου στην πίστα Karting Center του Αγίου Κοσμά, στο Ελληνικό.

 
———————————————————

Απ’ όλα είχε ο «μπαξές» της Nissan στο ετήσιο συνέδριο του δικτύου της αλλά και στην παρουσίαση του νέου NP300 Νavara στον ειδικό Τύπο – μέχρι και κινηματογραφικό συνεργείο με παραγωγή τύπου… Hollywood!

 
———————————————————

Συνεχίζονται κανονικά οι… προπονήσεις των μελών της BMW Team και κάτω από την επίβλεψη της Μαρίας Πολύζου στο ΟΑΚΑ. Η προετοιμασία γίνεται από τώρα για τον Μαραθώνιο!

Η Μαρία Πολύζου συνεχίζει να προπονεί την BMW Team και να τους προετοιμάζει για τον Μαραθώνιο!!!

———————————————————

Τη συνεργασία με τον Όμιλο Εταιρειών Παχύλα ανακοίνωσε η εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε και αφορά τον τομέα των ελαστικών.

 
———————————————————

Το χρονικό διάστημα 16-17 Απριλίου θα διεξαχθεί το φετινό Motor Festival στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

———————————————————

Ξεκίνησε την λειτουργία του το νέο Ιδιωτικό ΚΤΕΟ του ομίλου Χαλκιά στην λεωφόρο Δημοκρατίας στην Λαμία (Θέση Ψαλτήρες, απέναντι από το Αστυνομικό Τμήμα Λαμίας). Το συγκεκριμένο έρχεται να προστεθεί σε πρώτο ΚΤΕΟ του Ομίλου που εδρεύει στα Φάρσαλα στο 1ο χλμ. Ε.Ο. Φαρσάλων – Λαμίας. 

 
———————————————————

Φιλικό αγώνα μπάσκετ με σκοπό να βοηθηθούν οι πρόσφυγες διοργανώνει ο όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ μεταξύ ΕΛΠΑ vs All Star, μικτή παλαιμάχων – καλλιτεχνών. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί την Τρίτη 29 Μαρτίου στις 7:00 μ.μ. στο 2ο κλειστό γυμναστήριο Ελευσίνας “Γούβα” (Ηρώων Πολυτεχνείου & Γοργοποτάμου.

 

————————————————————————————
ΣΦΥΡΙΓΜΑΤΑ από την… ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
————————————————————————————

Νέο τεύχος για την εφημερίδα GO από τον Νίκο Χριστόπουλο, την free press έκδοση από την Θεσσαλονίκη με Πανελλήνια στοχευμένη διανομή.

 
———————————————————

Για 5η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται σήμερα (Δευτέρα 28 Μαρτίου) το απόγευμα στις 7:00 η εκδήλωση θεσμός της βορείου Ελλάδος για τις εταιρείες ενοικιάσεων αυτοκινήτων. Στην εκδήλωση αυτή που παρευρίσκονται παραδοσιακά όλοι οι επιχειρηματίες και τα στελέχη του κλάδου, οργανωτής είναι ο Όμιλος Αντωνέλη με τις επιχειρήσεις ΑΝΟΡ Α.Ε. (Nissan, Renault, Seat, Dacia) και AVC A.E.  (Citroen, Jeep, Subaru).

H εκδήλωση θεσμός θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της ΑΝΟΡ Α.Ε. στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, στην Ευκαρπία, έναντι Νοσοκομείου Παπαγεωργίου (τηλ. 2310 644300).

 

 
————————————————————————————
ΣΦΥΡΙΓΜΑΤΑ από την… ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ
————————————————————————————

Ο Νίκος Σινογιάννης αναλαμβάνει Διευθυντής του τμήματος Motorrad για το BMW Group Hellas. Με τη σειρά του ο Κωνσταντίνος Μπρας μετακινείται στο Μόναχο αναλαμβάνοντας τη θέση Sales Area Manager για τις χώρες Κορέα, Ιαπωνία, Αυστραλία και Ν. Αφρική.

Ο Νίκος Σινογιάννης...


———————————————————

Κάλλιο αργά παρά ποτέ! Το ιστορικό περιοδικό μοτοσικλέτας MOTOSPORT του Δημήτρη Παπανδρέου κάνει και πάλι την εμφάνισή του, αυτή τη φορά ως μηνιαίο. Θα κυκλοφορεί κάθε 15 του μήνα σε τιμή 3.5 ευρώ.

———————————————————

Η Ducati παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες στη Σαρδηνία τη θηριώδη Multistrada 1200 Enduro. Από ελληνικής πλευράς παραβρέθηκε το περιοδικό Moto & Rider με τον δημοσιογράφο Αργύρη Παπαγιαννακόπουλο και το Moto με τον Θάνο Φελούκα.

 
———————————————————

Η Honda παρουσίασε δύο νέα μοντέλα της στην Ισπανία (Μάλαγα), το maxi scooter Integra 750 και την ON/Off NC750X. Από ελληνικής πλευράς παραβρέθηκαν τα περιοδικά Moto, Moto & Rider, MotoΤρίτη και, με τους δημοσιογράφους Λάζαρο Μαυράκη, Φώτη Ραϊση και Θοδωρή Ξύδη αντίστοιχα.

 
———————————————————

Νέο τεύχος του περιοδικού μοτοσικλέτας BIKEIT

 
———————————————————

Μια εξαιρετική ταινία είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν κοινό και δημοσιογράφοι στις εγκαταστάσεις της Harley-Athena και συγκεκριμένα την απίστευτη ιστορία του θρυλικού stuntman Robert “Evel” Knievel. Είχαν επίσης την ευκαιρία να δουν από κοντά τη “NYX”, μια custom μοτοσυκλέτα που δημιουργήθηκε απο την H-D Athena για να λάβει μέρος στο διεθνή διαγωνισμό “The Battle Of the Kings”.

 
———————————————————

O Φεβρουάριος αποδείχθηκε γερός μήνας για τα μηχανοκίνητα δίκυκλα άνω των 50 κ.εκ., που παρουσίασαν αύξηση πωλήσεων, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, κατά 30,6%! Σημαντικό είναι το γεγονός πως αυτό συνέβη και στα μοντέλα άνω των 500 κ.εκ., φανερώνοντας σημάδια ανάκαμψης σε μια περίοδο όπου όλα έχουν πάρει την κατιούσα…

———————————————————

Αυξάνεστε και πληθύνεσθε, καθώς και δεύτερη αντιπροσωπεία μοτοσικλετών ξεκίνησε το κρυφτούλι με τους δημοσιογράφους

———————————————————

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της νέας Africa Twin στους Έλληνες δημοσιογράφους, αποκαλύφθηκε η στενή σχέση της αντιπροσωπείας με συγκεκριμένο περιοδικό του χώρου.

———————————————————

Πολύ… Ducati παίζει το MotoGP στον ΟΤΕ TV. Δεν μας χαλάει αλλά θα θέλαμε να ακούμε και άλλες μάρκες!

———————————————————

To Scooter Moto Festival της Θεσσαλονίκης πλησιάζει και μέχρι στιγμής μόνον οι Kawasaki και SYM δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή. Όλοι οι υπόλοιποι θα είναι εκεί!!!

 
———————————————————

Το “The Wheel to Build” είναι το πρώτο αμιγώς custom bike show που θα διεξαχθεί στην Ελλάδα, συγκεκριμένα στον πολυχώρο Αθηναϊς (Βοτανικός). Στις 2 και 3 Απριλίου, Cafe Racers, Scramblers, Flat Trackers, Bobbers και Vintage Customs θα αποκαλυφθούν για πρώτη φορά στα μάτια του κοινού, ενώ παράλληλα, oι BMW, Ducati, Harley Davidson, Suzuki, Triumph και Yamaha θα παρουσιάσουν τα νέα vintage μοντέλα τους…

 
———————————————————

H Michelin παρουσίασε προ ολίγων ημερών στους δημοσιογράφους τρία νέα premium ελαστικά της. Τα δύο αφορούν σε maxi scooter άνω των 400 κ.εκ. και το τρίτο σε μοτοσικλέτες διπλής χρήσης και με έμφαση στη σκληρή χρήση εκτός δρόμου.

 
———————————————————

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.zougla.gr 6
2. www.protothema.gr 11
3. www.newsit.gr 15
4. www.gazzetta.gr 19
5. www.sport-fm.gr 25
6. www.in.gr 35
7. www.car.gr 44
8. www.newsbomb.gr 46
9. www.pronews.gr 47
10. www.newsbeast 48
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

 

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο (TOP10)*
1. www.autotriti.gr 189
2. www.newsauto.gr 262
3. www.autoblog.gr 303
4. www.gocar.gr 338
5. www.4troxoi.gr 893
6. www.caranddriver.gr 831
7. www.autogreeknews.gr 1.100
8. www.drive.gr 1.132
9. www.highoctane.gr 1.525
10. www.caroto.gr 1.573
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα

** μέτρηση 28/3/2016

———————————————————

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Η επικεφαλής του γραφείου Τύπου της Toyota Hellas Κλαίρη Χατζηγιάννη έχει ιδιαίτερη αδυναμία στις φωτογραφίες. Δε χάνει ευκαιρία να απαθανατίζει στιγμές και εικόνες όπως για παράδειγμα το νέο C-HR που έκανε την εμφάνισή του στην έκθεση της Γενεύης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης