Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Σε όλες και όλους. Εχθρούς και φίλους… Πολύ καλή μέρα σήμερα, καλή
Στην Δημοκρατία του Περικλή ψήφιζαν μόνο οι… άρχοντες και οι διακεκριμένοι! Κάτι σαν την… ΕΛΙΤ των δημοσιογράφων δηλαδή;διάθεση έχουμε αλλά δυστυχώς αυτές οι πολιτικές εξελίξεις δε λένε να τελειώσουν. Και το λέω αυτό καθώς, είτε το θέλουμε είτε όχι, επηρεάζουν την καθημερινότητα ακόμα και όσων πωλούν μπαλόνια στο Σύνταγμα!

Στα του αυτοκινήτου τώρα, έχει καταντήσει ανέκδοτο και ταυτόχρονα γελοίο το γεγονός ότι, η παράταση της απόσυρσης δεν λέει να ανακοινωθεί. Από τη μία ακούμε πως θα υπάρξει παράταση και από την άλλη πως δεν θα υπάρξει… Όλοι αναφέρουν έγκυρες πηγές αλλά επίσημη ανακοίνωση δεν υπάρχει! Κρίμα. Γιατί σε αυτή τη χώρα μας ενδιαφέρουν μόνο το προσφυγικό και το ασφαλιστικό. Όλα τα άλλα ας πάνε στο… βρόντο! Τόσο απλά.

Να ξεκινά με χιούμορ και χαμόγελο η εβδομάδα. Από αριστερά: Γιάννης Σκουφής (cnn.gr), Μάριος Μπαρκής (εμπορικός διευθυντής Nissan), Θωμάς Σιάνης (Nissan), Βασίλης Σαρημπαλίδης (zougla.gr), Πάρις Ποντίκας (Πρώτο Πρόγραμμα) σε μία φανταστική συζήτηση!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Που θα στέλνετε ειδήσεις…
Κατά τα άλλα και όπως λέμε κάθε εβδομάδα, η ζωή συνεχίζεται, το ίδιο και τα παραλειπόμενα αλλά και παρασκηνιακά νέα, τα οποία καταγράφουμε και δημοσιεύουμε.

Τέλος, μην ξεχνάτε και τον τρόπο που μπορείτε να μας ενημερώνετε με τα δικά σας νέα. Μπορείτε να το κάνετε μέσω e mail με την ένδειξη «για τα νέα της πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα μέσω Facebook (Vasilios Saribalidis)

 

Από τη στήλη του Στράτη Χατζηπαναγιώτου στο περιοδικό 4 Τροχοί ο οποίος αναφέρεται στα 'Νέα της Πιάτσας'...


Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!  

———————————————————

100 ΧΡΟΝΙΑ BMW

Να ζήσεις… μπεμπούλα (BMW) και Χρόνια Πολλά
μεγάλη να γίνεις, με μοντέλα πολλά
Παντού να σκορπίζεις, αλογάκια πολλά 
και όλοι να λένε, πω πω μια γκαζιά...

Να τα χιλιάσεις!!!

——————————————————— 

QUIZ Νο1:

Γιατί άραγε για κάποιους ο «αέρας» του εσωτερικού είναι αποπνικτικός; Γιατί πως αλλιώς να εξηγήσουμε ότι τους αρέσει μόνο το «γλυκό» γκάζι του «εξωτερικού»…

———————————————————

QUIZ No2:
Ποιος δημοσιογράφος διαβάζει… πληροφορίες για απόσυρση και άλλα διάφορα θέματα και στέλνει μηνύματα σε στελέχη των εισαγωγικών (σε αυτούς που υπογράφουν διαφημιστικές εντολές) λέγοντας ότι είναι δικές του πληροφορίες; Το παίζει γνώστης και πως είναι μέσα στα πράγματα πουλώντας παραγοντιλίκη. Το κακό είναι ότι μερικοί τσιμπάνε….

———————————————————

Το ΠΟΙΗΜΑ της εβδομάδας…*
Η αγορά ένα απέραντο καρναβάλι
Και για την απόσυρση από εδώ παν και οι άλλοι…
Όλοι στην πιάτσα λέμε το «Κύριε Ελέησον»…
Αλλά τα «παιδάκια» τα καλά
πίνουν ανέμελα carnation
Δεν έχουν καταλάβει τίποτα από αυτό που τώρα γίνεται…
Απλώς αφήνουν την καρδάρα με το «γάλα» να…χύνεται!
*από αναγνώστη…

 ———————————————————

«Η ελίτ του Ειδικού Τύπου ανέδειξε το νικητή με ψηφοφορία». Με αυτές τις λέξεις η Opel έκανε γνωστό το νέο αυτοκίνητο της χρονιάς για το 2016…

Αναρωτιόμαστε όμως: Όλοι οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι είναι παρατρεχάμενοι ή μόνο αυτοί του COTY είναι… ελίτ; Το θέμα έχει προκαλέσει πλήθος συζητήσεων και η συντριπτική πλειοψηφία μιλά για μεγάλο φάουλ της Opel

———————————————————

Car Of The Year 2016 και Autobest 2016… Δύο παγκόσμιοι θεσμοί που αναδεικνύουν από ένα αυτοκίνητο της χρονιάς. Βέβαια για να βγει το τελικό αποτέλεσμα πρέπει κάποιοι να ψηφίσουν. Από τη μία, Opel και Fiat πανηγυρίζουν για τα βραβεία που απέσπασαν έπειτα από ψηφοφορία δημοσιογράφων καθώς τιμήθηκαν τα Astra και Tipo, από την άλλη δεν αναφέρουν καν ποιοι είναι αυτοί…

Και άντε να μην αναφέρονται στους ξένους, τα ονόματα των οποίων δεν θα μας έλεγαν και κάτι, αλλά να… φτύνουν κατάμουτρα τους δύο Έλληνες που ψηφίζουν; Ο λόγος για τον Στράτη Χατζηπαναγιώτου που είναι ένας εκ των 58 του COTY και για τον Γιάννη Σταυρόπουλο που είναι ένας από τους 26 του Autobest. Τα ονόματά τους ούτε καν αναφέρθηκαν στα δελτία Τύπου που έστειλαν τα γραφεία Τύπου της Opel και της Fiat. Κατά τα άλλα όταν τους χρειάζονται από κοντά τους έχουν…

———————————————————

Δυναμική η συμμετοχή της Nissan Ελλάδος στον ημιμαραθώνιο του Παρισιού. Μάλιστα ο Βάιος Κατσάρος της Nissan πήρε και τα εύσημα για τον πολύ καλό χρόνο που έκανε (1 ώρα και 23 λεπτά). Εμείς δεν έχουμε παρά να τους ευχηθούμε και του… χρόνου!

 
———————————————————

Συσπείρωση θέλουν οι οδηγοί αγώνων προκειμένου να αντιμετωπίσουν ομαδικά τα προβλήματα που μαστίζουν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό καθώς η ομοσπονδία δεν μπορεί να ανταποκριθεί… Γι’ αυτό το λόγο ανακοίνωσαν συνάντηση την Πέμπτη 10 Μαρτίου στα γραφεία του ΣΟΑΑ.

———————————————————

Η «Αγορά Αυτοκινήτου» είναι πλέον διαθέσιμη και για όσους θέλουν να ενημερώνονται μέσω tablet.

———————————————————

Εδώ και έξι περίπου μήνες έχει αποχωρήσει από το περιοδικό 4Τροχοί ο δημοσιογράφος Γιάννης Χαρπίδης. Τον είδαμε στην παρουσίαση του BMW Experience (συνεργάτης του Driving Academy) και το χαρήκαμε καθώς οι πληροφορίες που μας έδωσε κατά τη διάρκεια της δοκιμής ήταν αυτές που θέλαμε να ακούσουμε.

Ο Γιάννης Χαρπίδης στη θέση του συνοδηγού...

———————————————————

Ο Γιώργος Καραμέρης...

Άλλος ένας γνώριμος από τα παλιά. Ο πρώην τεχνικός διευθυντής της Mazda Γιώργος Καραμέρης στην παρουσίαση της BMW με τα τετρακίνητα μοντέλα της σειράς Χ. Έχει τόσες γνώσεις για το αντικείμενο που ανεβάζει το επίπεδο όταν κάνεις την εμφάνισή του και από οποιοδήποτε πόστο…

Συζητήσεις στην εκδήλωση της BMW...

 
———————————————————

Νέο τεύχος Μαρτίου και για την Auto Free Sunday. Με εξώφυλλο Bugatti τα… σπάει και σε κάνει να θες να ξεφυλλίσεις την μηνιαία δωρεά εφημερίδα για το αυτοκίνητο.

———————————————————

Όπως διαπιστώσαμε στη Γενεύη ακόμα και τα εστιατόρια έχουν τέλεια «πρόσφυση» χάρη στα αστέρια michelin… Φυσικά οι ειδικοί του χώρου το εκτιμούν δεόντως.

 
Από αριστερά: Νίκος Μαρτίνος (PR Volvo), Βαγγέλης Κιούσης (in.gr - Βήμα), Νίκος Μερτέκης (Car&Driver), Τάκης Τρακουσέλης (newsauto.gr, Πρώτο Θέμα), Γιάννης Πετούλης (πρόεδρος Volvo), Γιώργος Βασιλάκης (Πρόεδρος ΣΕΑΑ)

 
———————————————————

Το κατάστημα της Ford Σφακιανάκης  (Ford Store) στην λεωφόρο Βουλιαγμένης ακολουθεί τα νέα υψηλά πρότυπα της μάρκας. Το έχουμε διαπιστώσει τους τελευταίους μήνες από την άψογη εξυπηρέτηση

Από αριστερά: Γιάννης Σπυρόπουλος, Τάσος Γεωργίου, Κατερίνα Αγγελομάτη, γιάννης Βακάκης και Αντώνης Γεωργαλάς

 
———————————————————

Ακόμα δεν γνωρίζουμε ποιο κανάλι ελεύθερης τηλεοπτικής πρόσβασης θα μεταδώσει το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1. Το σίγουρο είναι πως ο ΟΤΕ TV θα δείξει όλους τους αγώνες ενώ ήδη έχει ξεκινήσει και εκπομπές για να μπαίνουμε στο κλίμα… Ψάρας και Παπαδόπουλος ετοιμάζονται!

Το μικρόφωνο του OTE TV ανάμεσα στα αντίστοιχα από κορυφαία τηλεοπτικά δίκτυα...

 
———————————————————

Κατάληψη στο γραφείο του προέδρου της Mercedes Benz έκανε η Γ’ Λυκείου της Σχολής Μωραίτη. Μία μαθήτρια μάλιστα πήρε και… γεύση από τη θέση του προέδρου Γιάννη Καλλίγερου που έδειξε να το ευχαριστιέται!

———————————————————

Ημερίδα με θέμα την ασφάλεια στους δρόμου διοργανώνει την Δευτέρα 21 Μαρτίου (8:30 – 14:00) το ινστιτούτο Πάνος Μυλωνάς.

———————————————————

Εκδήλωση με οδήγηση μοντέλων της Σειράς Χ πραγματοποίησε (και συνεχίζει) η BMW. Αν και οι σκέψεις ήταν να παρευρεθούν μόνο πελάτες και ενδιαφερόμενοι, τελικά έγινε και ειδική εκδήλωση για δημοσιογράφους καθώς η εταιρεία θέλει να οδηγούν τα μοντέλα της οι εκπρόσωποι του ειδικού Τύπου και να έχουν άποψη όταν γράφουν.

——————————————————— 

Την εμφάνισή του σε αγώνα με κλασικά οχήματα της ΦΙΛΠΑ έδωσε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ, δείχνοντας πως παραμένει λάτρης του αυτοκινήτου…

 

————————————————————————————-
ΣΦΥΡΙΓΜΑΤΑ από την… ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
————————————————————————————-

Μετά την δημοσίευση της κατάταξης των Μέσων από την Θεσσαλονίκη, είδαμε αρκετά «χορηγούμενα» άρθρα στο Facebook. Σύμπτωση ;

———————————————————

Παράπονα υπάρχουν από δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης ότι δεν τους στέλνουν οι εταιρίες test drive καθώς αυτά δεν υπάρχουν λόγω κρίσης. Τελευταία «δικαιολογία» ήταν αυτή των μπλόκων των αγροτών που δεν επέτρεπε την μεταφορά αυτοκινήτων προς τα βόρεια. Τώρα που οι αγρότες υποχώρησαν από τα σημεία των Ε.Ο. θα υπάρξει καλυτέρευση στο αίτημα;

————————————————————————————

ΣΦΥΡΙΓΜΑΤΑ από την… ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ ————————————————————————————-

Η ΚΤΜ παρουσίασε τη θηριώδη sport touring Super Duke 1290 GT των 175 ίππων στη Μαγιόρκα το περασμένο Σαββατοκύριακο και από ελληνικής πλευράς παραβρέθηκε αποκλειστικά το περιοδικό Moto&Rider με τον δημοσιογράφο Χρήστο Σώκο.

 
———————————————————

Κάμψη παρουσίασε σε απόλυτα νούμερα η αγορά μοτοσικλέτας το πρώτο δίμηνο, παρόλα αυτά οι μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού δεν πτοήθηκαν και σημείωσαν ανοδική πορεία! Η κρίση θέλει κυβικά τελικά…

———————————————————

Μέσα στην εβδομάδα θα γίνει η πανευρωπαϊκή παρουσίαση τεσσάρων vintage μοντέλων της Triumph στη Λισσαβώνα και εκεί θα βρίσκονται οι «μηχανόβιοι» δημοσιογράφοι Νίκος Βιτσιλάκης (Moto&Rider) και Μπάμπης Μέντης (Moto).

 

———————————————————

Πολλοί μας ρώτησαν ποια είναι η αντιπροσωπεία που παίζει κρυφτούλι με τους δημοσιογράφους. Θα αρκεστούμε -για την ώρα- να σας πούμε ότι είναι «ιαπωνική» και πως εξακολουθεί να τηρεί πολιτική άλλων εποχών…

———————————————————

Κάνοντας απλά ένα test ride μιας Harley-Davidson Dark Custom, οι συμμετέχοντες μπαίνουν αυτόματα σε κλήρωση με έπαθλο μια Iron 883. Ο διαγωνισμός αφορά σε όλες τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και θα είναι σε ισχύ από 1 Μαρτίου έως και 15 Μαΐου 2016 (διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

 

———————————————————

Σύμφωνα με το πρακτορείο διανομής Τύπου «Ευρώπη» τα περιοδικά Auto Bild και Auto Τρίτη για το χρονικό διάστημα 22-28/2/2016 πούλησαν 5.130 και 4.020 τεύχη αντίστοιχα.

 
———————————————————

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)
1. www.zougla.gr 6
2. www.protothema.gr 12
3. www.newsit.gr 15
4. www.sport-fm.gr 21
5. www.gazzetta.gr 23
6. www.in.gr 30
7. www.newsbomb.gr 34
8. www.pronews.gr 39
9. www.car.gr 41
10. www.nafteboriki.gr 45
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο (TOP10)*
1. www.autotriti.gr 197
2. www.newsauto.gr 262
3. www.autoblog.gr 309
4. www.gocar.gr 456
5. www.4troxoi.gr 922
6. www.caranddriver.gr 1.211
7. www.drive.gr 1.241
8. www.caroto.gr 1.348

9. www.carzine.gr 1.572
10. www.highoctane.gr 1.979
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα

** μέτρηση 7/3/2016 

 
———————————————————

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Πάρις Ποντίκας από το Πρώτο Πρόγραμμα έτοιμος για όλα… Πρέπει να έγινε χαμός την Τσικνοπέμπτη!


  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης