Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καλή εβδομάδα σε όλες και όλους. Μία.. περίεργη μέρα η σημερινή (29 Φλεβάρη) που την… ζούμε, για όσους δεν το γνωρίζουν κάθε τέσσερα χρόνια! Άρα λοιπόν το επόμενο επεισόδιο από τα «Νέα της Και να μη σου βγαίνει, κοιτώντας το ημερολόγιο  το λες. Καλοκαίριασε!!! Καιρός για μπάνιο και cabrio… Πιάτσας» με την αντίστοιχη ημερομηνία θα το διαβάσετε το 2020!

Ας μπούμε όμως στο… ψητό που δεν είναι άλλο από την παράταση στο μέτρο της απόσυρσης. Στον αέρα βρίσκεται ακόμα και ελάχιστοι από τους Κυβερνώντες έχουν καταλάβει πως καταστρέφονται περιουσίες και κόσμος μένει στο δρόμο…

Έτσι, η μη εξεύρεση λύσης έχει αναγκάσει τις εταιρείες να εκτελωνίζουν αυτοκίνητα και να επιβαρύνονται οι περισσότερες μαζί με τους αντιπροσώπους, το κόστος… Δεν υπάρχει άλλη λύση καθώς το χρήμα έχει πάψει να γυρίζει και αν δεν γίνει κάτι η αγορά θα πεθάνει…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κρίση, κρίση αλλά όπως βλέπετε η ζωή συνεχίζεται. Όχι για εμάς στην Ελλάδα αλλά για όσους μένουν στο εξωτερικό. Εμείς απλά είμαστε οι ενδιάμεσοι!

Που να στέλνετε τα νέα…
Κατά τα άλλα και όπως λέμε κάθε εβδομάδα, η ζωή συνεχίζεται, το ίδιο και τα παραλειπόμενα αλλά και παρασκηνιακά νέα, τα οποία καταγράφουμε και δημοσιεύουμε. Τέλος, μην ξεχνάτε και τον τρόπο που μπορείτε να μας ενημερώνετε με τα δικά σας νέα. Μπορείτε να το κάνετε μέσω e mail με την ένδειξη «για τα νέα της πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα μέσω Facebook (Vasilios Saribalidis)

Υ.Γ. Σχετικά με το caroto.gr του Νίκου Μαρινόπουλου και τα όσα του μετέφεραν… καλοθελητές στην συνέντευξη που είχε παραχωρήσει πριν από λίγες ημέρες ο Στράτης Χατζηπαναγιώτου στο zougla.gr. Το γέλιο που έκανα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης δεν έχει να κάνει με τον Νίκο αλλά με το θέμα “δημοσιογράφος και οδηγός αγώνων“… Αν αυτοί που νομίζουν ότι είναι δημοσιογράφοι και δεν κατάλαβαν τι εννοώ και το λόγο που γέλασα προσπαθώντας παράλληλα να ρίξουν λάσπη στον καλό συνάδερφο, μάλλον θα πρέπει να αλλάξουν επάγγελμα ή να αρχίσουν από τώρα να κάνουν συλλογή από πεταλούδες… (δείτε το επίμαχο σημείο στο video που υπάρχει στο συγκεκριμένο θέμα στο 1:02.20 πατώντας ΕΔΩ).


Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!  

 
———————————————————

QUIZ:
Ποιος είναι ο δημοσιογράφος που στηρίζει τους πάντες (έτσι λέει πάντα στο τηλέφωνο) αλλά το φτυάρι πάει σύννεφο για όλους τους άλλους; (συναδέρφους του και εκπροσώπους εταιρειών) 

———————————————————


Το ΠΟΙΗΜΑ της εβδομάδας…*

Το δούλεμα είναι χοντρό
και η πιάτσα τρώει «παγωτό»
Μας δουλεύουν τα καραγκιοζάκια
και νομίζουν ότι απευθύνονται σε… στρουμφάκια!
Να προσέξουν όμως πολύ
γιατί το «γαϊδούρι» τους δεν γκαζώνει στη… στροφή !
* από αναγνώστη 

 
———————————————————

Πολλοί αναρωτιούνται τι θα γίνει με την Mazda στην Ελλάδα και πότε θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις. Προς το παρόν και λόγω αλλαγών στην πυραμίδα της εταιρείας που εδρεύει στην Αυστρία έχουν «παγώσει» οι κινήσεις και τα όποια επενδυτικά σχέδια υπάρχουν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μετά το Πάσχα θα αρχίσει να χτίζεται το project για να ξεκινήσουν και πάλι οι πωλήσεις

———————————————————

Φήμες λένε πως η Skoda θα κάνει restart το ερχόμενο καλοκαίρι κάτω από την ομπρέλα της νέας εταιρείας που θα την αναλάβει. Περιμένουμε να το δούμε και στην πράξη…

———————————————————

Ανανεωμένη ιστοσελίδα με ειδήσεις και multimedia υλικό δημιούργησε η BMW Hellas για τους δημοσιογράφους (για να την επισκεφτείτε πατήστε ΕΔΩ)

———————————————————

Στον… αέρα βρίσκεται ακόμα το θέμα των τηλεοπτικών μεταδόσεων των αγώνων της Formula 1 από ελεύθερο πανελλαδικό κανάλι.

O παρουσιαστής της εκπομπής Formula 1 Πάνος Σειτανίδης (αριστερά) και ο σχολιαστής οδηγός αγώνων Σταμάτης Κατσίμης...

———————————————————

Δύσκολα θα σωθεί η ΕΛΠΑ καθώς τα οικονομικά της προβλήματα είναι υπέρογκα. Όπως διαπιστώσαμε ακόμα και το όνομα στο διαδίκτυο έχει «καπαρωθεί» και στην σελίδα elpa.gr εμφανίζονται διάφορες ειδήσεις άσχετες με το όνομα ΕΛΠΑ. (για να την δείτε πατήστε ΕΔΩ)

———————————————————

Νέα πιο σύγχρονη και.. ντιζαϊνάτη ιστοσελίδα του “TheWorldOffroad” που ο καθένας μπορεί να ζήσει μέσα από τον υπολογιστή του, αυτά που έζησαν κάνοντας το γύρο του κόσμου οι Άκης Τεμπερίδης και Βούλα Νέτου.  (για να επισκεφτείτε την σελίδα πατήστε ΕΔΩ).

———————————————————

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την βαθμολογία που έδωσε ο Στράτης Χατζηπαναγιώτου στο θεσμό Car Of The Year. Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σήμερα το απόγευμα.

Opel Astra, 7
Audi A4, 6
Volvo XC90, 5
BMW Series 7, 3
Jaguar XE, 2
Mazda MX5, 1
Skoda SuperB, 1

Διαβάστε το σχετικό άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ο Στράτης Χατζηπαναγιώτου ανάμεσα στα Jaguar XE και Mazda MX-5...

——————————————————— 

Έκοψαν την πίτα, τα μέλη του ελληνικού Αυτοκινήτου της Χρονιάς

Πίτα και... καφεδάκι για τα μέλη του ελληνικού Αυτοκινήτου της Χρονιάς...

 
———————————————————

Την Τετάρτη 2 Μαρτίου θα κυκλοφορήσει το νέο τεύχος του περιοδικού 4 Τροχοί. Εξώφυλλο η BMW M2 με το πλάι…

 
———————————————————

Με επιτυχία διοργανώθηκε το ετήσιο συνέδριο δικτύου Citroen & DS Automobiles. Όπως ακούστηκε, το 2015 πήγε πολύ καλά για την εταιρεία (μερίδιο 5.1%) ενώ για το 2016 ο στόχος είναι μεγαλύτερος (5.5%).

Φωτογραφία από το ετήσιο συνέδριο της Citroen που πραγματοποιήθηκε στο μουσείο Γουλανδρή...

 
———————————————————

Στο πρώην δυτικό αεροδρόμιο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Μαρτίου η εκδήλωση της BMW Hellas (με δημοσιογράφους) που περιλαμβάνει οδήγηση με όλη τη γκάμα της σειράς Χ

 
———————————————————

Νέο τεύχος για την εφημερίδα GO από τον Νίκο Χριστόπουλο, την free press έκδοση από την Θεσσαλονίκη με πανελλήνια στοχευμένη διανομή. Φρέσκια, με ανανεωμένη σχεδίαση και πλούσια ύλη, κυκλοφορεί με εξώφυλλο τα Ford Focus RS και SEAT Ateca.

———————————————————

Την πρώτη θέση ανάμεσα στα αμιγώς αυτοκινητιστικά site και μετά από πάρα πολύ καιρό, έχασε το newsauto.gr από το autotriti.gr. Αυτό δείχνει η σχετική λίστα του alexa.com (δείτε παρακάτω αναλυτικά το ΤΟΡ 10)

 
———————————————————

Οι κορυφαίοι αντιπρόσωποι σε πωλήσεις αυτοκινήτων Nissan στην Ελλάδα για το 2015

  1. Βενέρης (Ηράκλειο)
  2. Nissan Σφακιανάκης
  3. Alfa Auto Team (Γλυφάδα)
  4. Nissan Μουστακας
  5. Nissan Κυριακούδης

Η Κρήτη πούλησε μέσω του αντιπροσώπου της στο Ηράκλειο τα περισσότερα Nissan...

———————————————————

Οι κορυφαίοι σε πωλήσεις ανταλλακτικών και αξεσουάρ Nissan στην Ελλάδα για το 2015

  1. Nissan Κυριακούδης
  2. Nissan Χαλκιάς
  3. Σκουλούδης – Δεληγιάννης (Κρήτη)

 

———————————————————

Τριάντα χρόνια (24 Φεβρουαρίου 1986) πέρασαν από την μεγάλη φωτιά στις δεξαμενές της Jet Oil, στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. Έπρεπε να περάσουν επτά ημέρες για να σταματήσει ο εφιάλτης… (διαβάστε το σχετικό άρθρο πατώντας ΕΔΩ)

———————————————————

Με σχεδόν 45 δημοσιογράφους πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου Navara από την εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Nissan. Αρκετοί «κόπηκαν», κάτι που είδαμε και σε πρόσφατη παρουσίαση της Audi.

———————————————————

Ανάρτηση στο Facebook έκανε ο πρόεδρος του ελληνικού Αυτοκινήτου της Χρονιάς Αντώνης Κόλλιας με παλαιότερο αυτοκίνητο που είχε αποσπάσει τον τίτλο και συγκεκριμένα το Volvo V40. Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Volvo Car Hellas Νικόλας Μαρτίνος έκανε like και η απάντηση με πολύ… νόημα δεν άργησε να έρθει.

———————————————————

Φουλ του… λευκού χρώματος σε όλη τη γκάμα των μοντέλων της Suzuki η αντιπροσωπείας Σφακιανάκης στην λεωφόρο Βουλιαγμένης!!!

Ό,τι πάρεις σε λευκό!!!

———————————————————

Πωλείται το κτήριο της λεωφόρου Αθηνών στο οποίο στεγαζόταν μέχρι πριν από λίγο καιρό παράρτημα της ανενεργής πλέον Lada Hellas...

Πωλείται... Όποιος ενδιαφέρεται έχει και τηλέφωνα...

———————————————————

Οι πρωταγωνιστές της σειράς “The Walking Dead” ήρθαν πριν από λίγες ημέρες στην Ελλάδα και όπως μάθαμε οι μετακινήσεις τους έγιναν με αυτοκίνητα της BMW. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε παρουσία των ηθοποιών της αμερικάνικης δραματικής σειράς περιπέτειας, εκτός από δημοσιογράφους παρευρέθηκε και ο υπεύθυνος επικοινωνίας της BMW Hellas, Κωνσταντίνος Διαμαντής… Αποκαλυπτική και η φωτογραφία που ανέβασε στο FB και προκαλεί τρόμο!

Ο Κωνσταντίνος Διαμαντής επικεφαλής του τμήματος επικοινωνίας της BMW Hellas παρέα με ένα.... ζόμπι!

———————————————————

Πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψαν οι φίλοι της Formula 1 στην Ελλάδα. Από τη.. γιορτή δεν έλειπε ο Πάνος Σειτανίδης, που είναι αυτός που δημιούργησε πριν από χρόνια την κοινότητα F1 Fans in Greece (new)

Ο Πάνος Σειτανίδης και πολλοί φίλοι της Formula 1 στην Ελλάδα...

————————————————————————————-
ΣΦΥΡΙΓΜΑΤΑ από την… ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
————————————————————————————-

Αληθεύει ότι δημοσιεύτηκε άρθρο με «πρωταγωνιστή» ΙΧ συντάκτη; Τόσο πολύ του άρεσε που τελικά το αγόρασε! Το τρίτο πάντως είναι που αγοράζει δημοσιογράφος αυτοκινήτου

———————————————————

Σε απόγνωση βρίσκονται πολλοί αντιπρόσωποι της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης με την πορεία των πωλήσεων. Κάποιοι μιλούν για λουκέτα στο επόμενο χρονικό διάστημα…


————————————————————————————-

ΣΦΥΡΙΓΜΑΤΑ από την… ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ

————————————————————————————-

Εντυπωσιακή και πολύ δυναμική ήταν η παρουσίαση των αγωνιστικών ομάδων αλλά και όσων ετοιμάζει φέτος η «Μοτοδυναμική» σε συνεργασία με τους αντιπροσώπους της.

Στην εκδήλωση που πραγματοποίησε, φάνηκε ξεκάθαρα η στήριξη του προέδρου της εταιρείας Σωτήρη Χατζίκου (φωτό κάτω) αλλά και όλης της ομάδας που τον απαρτίζουν. Άρρωστοι… (με την καλή έννοια) όλοι τους, με αυτό που κάνουν!

Φωτογραφία απο την παρουσίαση των αγωνιστικών ομάδων που πραγματοποίησε η Yamaha...

 
———————————————————

Kymco FAQ ονομάζεται η νέα έξυπνη πρωτοβουλία της Kymco, που απαντά μέσα από την ιστοσελίδα της σε κάθε απορία των πελατών της. Από το ποιος είναι ο κωδικός χρώματος ενός μοντέλου μέχρι το πως θα στρώσουν το νέο τους απόκτημα (πατήστε ΕΔΩ)

 

———————————————————

Παράπονα υπάρχουν σχετικά με την επικοινωνία μεγάλης αντιπροσωπείας μοτοσικλετών που γίνεται μόνο όταν χρειάζονται τους δημοσιογράφους και εξαφανίζονται όταν οι συνάδερφοι τους… ψάχνουν. Συμπεριφορά αλαζονείας ή πισωγύρισμα σε ξεχασμένες εποχές.

———————————————————

Η Honda θα παρουσιάσει στους δημοσιογράφους ειδικού (και όχι μόνο) Τύπου τη νέα Africa Twin 1000 σε περιοχή της Αττικής τη Δευτέρα 7 Μαρτίου. Αφού πρώτα την έχει οδηγήσει η μισή χώρα σε test rides που έκανε στο δίκτυό της…

———————————————————

Ισχύει πως θα επανακυκλοφορήσει το Motorsport του Δημήτρη Παπανδρέου ή απλά ακούγεται για να… ακούγεται; Περιμένουμε να το δούμε στα περίπτερα γιατί έτσι όπως πάει ο συμπαθής κατά τα άλλα εκδότης, θα καταντήσει γραφικός

———————————————————

Σύμφωνα με το πρακτορείο διανομής Τύπου «Ευρώπη» τα περιοδικά Auto Bild και Auto Τρίτη για το χρονικό διάστημα 15-21/2/2016 πούλησαν 4.850 και 3.5700 τεύχη αντίστοιχα.

———————————————————

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)
1. www.zougla.gr 6
2. www.protothema.gr 13
3. www.newsit.gr 17
4. www.sport-fm.gr 21
5. www.gazzetta.gr 27
6. www.in.gr 32
7. www.newsbomb.gr 33
8. www.car.gr 40
9. www.pronews.gr 42
10. www.newsbeast.gr 46
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο (TOP10)*
1. www.autotriti.gr 240
2. www.newsauto.gr 247
3. www.autoblog.gr 345
4. www.gocar.gr 442
5. www.4troxoi.gr 880
6. www.caroto.gr 1.234
7. www.caranddriver.gr 1.253
8. www.carzine.gr 1.680
9. www.drive.gr 1.382
10. www.motornews.gr 2.276
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα

** μέτρηση 29/2/2016

———————————————————

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Θα μπορούσαμε να βάλουμε και την λεζάντα «βρείτε τις διαφορές».
O Αντώνης Στιβαχτάρης της Promauto κρεβατωμένος με 38+ πυρετό και δίπλα στην φωτογραφία ένα παιδάκι που έχει και αυτό πυρετό.

Απορία: Λέτε ο πρώτος να έχει κρύψει το… αρκουδάκι κάτω από τα σκεπάσματα;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης