Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε, όλοι μας! Βασικά ευχόμαστε να αλλάξουν γρήγορα όλα αυτά που ζούμε γιατί είναι ολοφάνερο πως ο κόσμος βρίσκεται στα όριά του και αναζητά καθημερινά τρόπους να ξεσκάσει και να ξεφύγει από την δύσκολη πραγματικότητα που βιώνει λόγω Covid-19.

Με όλα αυτά λοιπόν που ζούμε καθημερινά, ο κλάδος του αυτοκινήτου αλλάζει δραστικά και αυτό αφορά όλες τις πλευρές. Από τα νέα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν, τον τρόπο που πλέον ο κόσμος επιλέγει και αγοράζει αυτοκίνητο μέχρι και ο χάρτης της ενημέρωσης αλλάζει και όπως φαίνεται πάρα πολύ…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολύ... επιθετικό και με αλλαγές ξεκίνησε το 2021 (στη φωτό η Mercedes AMG A45S)

 

Φουλ από αλλαγες…

Όπως θα διαβάσετε σήμερα ακόμα και το ιστορικό περιοδικό 4Τροχοί ανεβαίνει στο άρμα της Καθημερινής για να αντέξει τον ανταγωνισμό ενώ έχουμε πάρα πολλές αλλαγές σε θέσεις δημοσιογράφων, αλλαγές σε Μέσα ακόμα και σε υψηλόβαθμα στελέχη.

Είναι ξεκάθαρο πως όλοι ψάχνονται για το καλύτερο και για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στο αύριο.

Με τόσα που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στην πιάτσα έχουμε μείνει άφωνοι...

 

Κρατήστε μικρό καλάθι…

Από την άλλη διαπιστώνουμε πως πλέον δεν υπάρχουν φραγμοί, πώς όσο και να προσφέρεις η αναγνώριση Αλλάζει δραστικά ο χάρτης της ενημέρωσηςείναι… περιορισμένη και αυτό γίνεται διότι πολύ απλά κάποιοι αρέσκονται στο να πατάνε πάνω σε συνεργάτες τους για να φανούν οι ίδιοι…

Ωστόσο η πιάτσα είναι τόσο μικρή που όλοι ξέρουν πως «νιάου – νιάου» στα κεραμίδια κάνει η γάτα και όχι ο ελέφαντας. Σε κάθε περίπτωση η ρόδα είναι στρογγυλή και γυρίζει ενώ το σίγουρο είναι πως στο τέλος θα ξέρουμε ποιος θα γελάσει.

Επειδή η μέρα σήμερα έχει πολλές ειδήσεις και νέα σας εύχομαι να τα απολαύσετε για να ξέρετε από πρώτο χέρι τι συμβαίνει στην πιάτσα του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας…Πάντως επειδή πολλά ακούγονται τον τελευταίο καιρό στην πιάτσα ας… κρατήσουμε μικρό καλάθι!!!

 

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!
 

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

 

H ατάκα της εβδομάδας…

Όποιος οδηγεί πιο αργά από εσένα είναι ηλίθιος και όποιος πάει πιο γρήγορα είναι τρελός

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

 

Νέο κεφάλαιο για το περιοδικό 4Τροχοί το οποίο από τον ερχόμενο Απρίλιο θα κυκλοφορεί ένθετο μαζί με την Κυριακάτικη Καθημερινή. Ένα μεγάλο deal που αλλάζει σημαντικά και αναβαθμίζει το χώρο του ειδικού Τύπου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το τεύχος που θα δούμε στα περίπτερα στις 4 Απριλίου θα είναι βελτιωμένο σε όλα τα επίπεδα. Η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει και από τις δύο πλευρές ίσως και τις επόμενες… ώρες!

Πάντρεμα δύο κορυφαίων τίτλων...

 

———————————————————————————————

 

Μετά από σχεδόν 30 χρόνια στον όμιλο Hyundai – KIA ο Νίκος Χαλβατζής αποχωρεί από τη θέση του Γενικού Διευθυντή της KIA. Τη θέση του (ως Εμπορικός Διευθυντής) αναλαμβάνει ο Σπύρος Χατζηπάνης ο οποίος μετακόμισε εσωτερικά από την SEAT.

 

———————————————————————————————

Δύο σημαντικά στελέχη – δημοσιογράφοι, ο Κώστας Φούζας και ο Σπύρος Χώτος αποχώρησαν από το newsauto.gr. Όπως μαθαίνουμε ετοιμάζουν κάτι καινούριο όπου λεπτομέρειες θα μάθουμε πολύ σύντομα…

Κώστας Φούζας (αριστερά) και Σπύρος Χώτος

 

———————————————————————————————

Ποιος επικεφαλής εντύπου που έχει καβαλήσει το καλάμι και έχει πατήσει επί πτωμάτων, έχει γίνει περίγελος της πιάτσας;

 

———————————————————————————————

 

Τα πρώτα pick up Jeep Gladiator έκαναν την εμφάνισή τους στα ελληνικά Logistics και σύντομα θα τα δούμε να κυκλοφορούν στους δρόμους.

Το Jeep Gladiator

 

———————————————————————————————

 

Μετά τις αλλαγές στο newsauto.gr, Διευθυντής σύνταξης αναλαμβάνει ο Γιάννης Σκουφής και αρχισυντάκτης ο Νίκος Μαρινόπουλος.

Γιάννης Σκουφής (δεξιά) και Νίκος Μαρινόπουλος

 

———————————————————————————————

 

Πριν από λίγες ημέρες αποχώρησε από το gazzetta.gr ο Πέτρος Πιτσίνης και όπως μαθαίνουμε ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις με αρκετά Μέσα. Ο ίδιος θα κυνηγήσει να συνεργαστεί όχι με ένα αλλά με δύο Μέσα δίνοντας βαρύτητα στο καθαρό ρεπορτάζ και όχι στην ποσότητα.

Ο Πέτρος Πιτσίνης

 

———————————————————————————————

 

Τέλος του μήνα αποχωρεί από το περιοδικό Drive ο δημοσιογράφος Αλέξης Γαλανόπουλος καθώς μετακομίζει σε άλλο Μέσο…

Ο Αλέξης Γαλανόπουλος

 

———————————————————————————————

 

Την περασμένη εβδομάδα αποχώρησε από το gocar.gr o δημοσιογράφος Κώστας Μπιτσικώκος ο οποίος όπως μαθαίνουμε ετοιμάζεται για κάτι που θα φέρει… ανανέωση!

Ο Κώστας Μπιτσικώκος

 

———————————————————————————————

 

Έκτακτο ΔΣ πραγματοποίησαν σήμερα τα μέλη του ΔΣ του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς» όπου συζητήθηκε ο τρόπος που θα πρέπει να θωρακιστεί καλύτερα ο θεσμός.

 

———————————————————————————————

 

Τέσσερα Opel Mokka έφερε στην Ελλάδα η εισαγωγική εταιρεία θέλοντας να δώσει στο κοινό τη δυνατότητα να πάρει μία πρώτη γεύση από τη νέα γενιά του μοντέλου. Αρχικά τα αυτοκίνητα βρέθηκαν σε αντιπροσωπείες της επαρχίας ενώ αυτές τις ημέρες βρίσκονται σε αντιπροσωπείες της Αττικής.

Ένα από τα 4 Opel Mokka που είδαμε στην έκθεση της Opel - Σφακιανάκης στο Μαρούσι

 

———————————————————————————————

 

Ξεκίνησε η αντίστροφή μέτρηση για την ανάδειξη των βραβείων World Car of The Year 2021. Οι 94 κριτές του World Car Awards, μεταξύ των οποίων και ο Μιχάλης Γεωργιάδης από το GOCAR, επέλεξαν την τελική 10άδα των μοντέλων που θα διεκδικήσουν τον τίτλο για τη φετινή χρονιά.  Η τελική τριάδα θα γίνει γνωστή την Τρίτη, 30 Μαρτίου, ενώ το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021 και οι νικητές στις επιμέρους κατηγορίες θα ανακοινωθούν στις 20 Απριλίου. Εκτός από το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς, το πρόγραμμα World Car Awards απονέμει βραβεία και σε επιμέρους κατηγορίες, για το πολυτελές, το σπορ και το αυτοκίνητο πόλης της χρονιάς ενώ βραβεία προβλέπονται για το σχεδιασμό, καθώς και για την προσωπικότητα της χρονιάς.

Ο Μιχάλης Γεωργιάδης είναι ο μοναδικός Έλληνας που ψηφίζει για Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς

Από την αρχική λίστα των 24 υποψηφιοτήτων, στον τελικό προκρίθηκαν τα παρακάτω:

•  Audi A3
•  BMW 2-Series Gran Coupe
•  BMW 4-Series
•  Honda-e
•  Kia K5 / Optima
•  Kia Sorento
•  Mazda MX-30
•  Mercedes-Benz GLA
•  Toyota Yaris
•  Volkswagen ID.4
 

Τα υποψήφια αυτοκίνητα για τον τίτλο...

 

———————————————————————————————

 

Πολύ έντονα ακούγεται στην πιάτσα πως γνωστό περιοδικό αυτοκινήτου θα αναστείλει σύντομα την έκδοση του…

 

———————————————————————————————

Κανονικά θα τρέξει το project με το autoexpress που ετοιμάζει ο Τάκης Τρακουσέλλης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η θεματολογία του θα αφορά, ειδήσεις, αγγελίες, μεταχειρισμένα αυτοκίνητα αλλά και προϊόντα που αφορούν στην χρήση του αυτοκινήτου. Το autoexpress ήταν να αναλάβει ο Γιάννη Σκουφής όμως μετά τις τελευταίες εξελίξεις (αναλαμβάνει το newsauto.gr) επικεφαλής θα τεθεί άλλος δημοσιογράφος.

 

———————————————————————————————

 

Μαζί με τις αλλαγές στο περιοδικό 4Τροχοί, αλλαγές θα δούμε και στην ιστοσελίδα (www.4troxoi.gr) του παλαιότερου περιοδικού αυτοκινήτου στην Ελλάδα…

Σύντομα θα δούμε αλλαγές και στην ιστοσελίδα των 4Τροχών...

 

———————————————————————————————

Φήμες θέλουν την Toyota να ετοιμάζει κάτι που έχει σχέση με το αεροδρόμιο

 

———————————————————————————————

 

Τρεις συντάκτες (!) αποχώρησαν από το περιοδικό Car & Driver. Ο λόγος για τους Παναγιώτη Τριτάρη, Μιχάλη Κατωπόδη και Νίκο Μαρινόπουλο.

 

———————————————————————————————

 

Ξαφνικά και χωρίς καμία προειδοποίηση το Car&Driver αποφάσισε να σταματήσει τη συνεργασία του με τον Παναγιώτη Τριτάρη (ήταν στο περιοδικό 3,5 χρόνια), έναν πολύ δυνατό συντάκτη που τον χαρακτηρίζει η ποιότητα τόσο στη γραφή όσο και στην εικόνα. Η ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook συζητήθηκε έντονα στην πιάτσα…

 

———————————————————————————————

 

Αποχώρησε από το περιοδικό Car&Driver και ένας ακόμα εξαίρετος δημοσιογράφος ο Μιχάλης Κατωπόδης.

 

———————————————————————————————

 

Μετά τις ραδιοφωνικές εκπομπές σε ΕΡΑ Σπορ και Πρώτο Πρόγραμμα, ο Πάρις Ποντίκας κάνει την εμφάνισή του τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και στην κρατική τηλεόραση. Την περασμένη εβδομάδα ασχολήθηκε με το φαινόμενο κόντρες όπου βγήκε ζωντανά στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1. Παρακολουθήστε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ.

 

———————————————————————————————

 

Διαδικτυακά παρουσιάστηκε το νέο ηλεκτρικό SUV της BMW όπου έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά και ο νέος πρόεδρος του BMW Group Andreas Sieben.

Ολόκληρο σκηνικό στήθηκε για την παρουσίαση του BMW iX3

Από αριστερά: Νικος Καψής, Andreas Sieben, Αντώνης Αδάναλης και Κώστας Διαμαντής

 

———————————————————————————————

 

Την Κυριακή 7 Μαρτίου κυκλοφόρησε το περιοδικό CAR μαζί με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Μέχρι τέλη του μήνα θα πωλείται στα περίπτερα…

Το τελευταίο τεύχος του περιοδικού CAR

 

———————————————————————————————

Ο Κώστας Νικολακόπουλος μέσω του safeonroad.gr διοργανώνει βιωματική και διαδραστική εκπαίδευση παιδιών δημοτικού με θέμα την οδική ασφάλεια. Τα μαθήματα αποτελούνται από θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση ενώ η οδήγηση γίνεται με ηλεκτρικά παιδικά οχήματα.

Ο Κώστας Νικολακόπουλος

 

———————————————————————————————

 

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα όχι ένα αλλά δύο θέματα αυτοκινήτου (από το ίδιο κανάλι) μπήκαν ταυτόχρονα στα trends του ελληνικού YouTube. Ο λόγος για το Toyota GR Yaris που έφτασε μέχρι τη θέση Νο19 μαζί με την McLaren του Σπύρου Πανόπουλου που έφτασε στη θέση Νο30.

Δύο video με θέμα το αυτοκίνητο ταυτόχρονα και από το ίδιο κανάλι στα ελληνικά trends!!!

 

———————————————————————————————

 

Για πρώτη φορά εικόνες από «ανοιγμένες» μπαταρίες ηλεκτρικού οχήματος είδαν το φως της δημοσιότητας. Οι συγκεκριμένες αφορούν στο Skoda CITIGOe iV που βρισκόταν στις εγκαταστάσεις της Kosmocar στην Μάνδρα Αττικής

(διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ πατώντας ΕΔΩ).

Εικόνες που δεν βλέπουμε συνήθως...

 

———————————————————————————————

Μνημόνιο συνεργασίας με σκοπό να συμβάλλουν στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας υπέγραψαν πρόσφατα η ΔΕΗ και εταιρεία η LeasePlan Hellas.

 

———————————————————————————————

 

Η οδήγηση μοτοσικλετών έως 125 κ.εκ. με δίπλωμα αυτοκινήτου και με προϋποθέσεις θα γίνει σύντομα πράξη καθώς ήδη το σχετικό νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή.  

 

———————————————————————————————

 

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη, τον Διευθυντή του γραφείου του Υφυπουργού Δημήτρη Μαρίτσα και την σύμβουλο του Υφυπουργού Αγγελική Καραστέργιου είχε την περασμένη εβδομάδα η Χριστίνα Σταθάκη και ο Γιώργος Παπαχρήστος όπου συνομίλησαν για τις δράσεις του ιδρύματος StAr που αφορούν στην οδική ασφάλεια.

Από αριστερά: Κεφαλογιάννης, Σταθάκη και Παπαχρήστος

 

———————————————————————————————

 

Την Κυριακή 7 Μαρτίου μεταδόθηκε ένα ακόμα επεισόδιο του τηλεοπτικού Traction. Όσοι δεν το προλάβατε μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω.

 

———————————————————————————————

Ο Giandomenico Basso μέσα από την πίστα της Adria παραχωρεί συνέντευξη στους Στράτο Φωτεινέλη και Στάθη Πετρόπουλο μιλώντας για την μέχρι τώρα του πορεία αλλά και τα σχέδια που κάνει για φέτος. Τη συγκεκριμένη συνέντευξη μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Attica TV το Σάββατο στις 18:00 και σε επανάληψη την Κυριακή στις 10:00 π.μ.

Basso (δεξιά), Φωτεινέλης (πάνω αριστερά) και Πετρόπουλος

 

———————————————————————————————

 

Σάρκα και οστά πήρε ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Μοτοσυκλετών, με διακριτικό τίτλο ΣΕΜΕ. Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ορίστηκε ο Σωτήρης Χατζίκος της Μοτοδυναμική ΑΕΕ, Αντιπρόεδρος ο Σόλων Κοντός της K-Motors South East Europe ΑΕ και Γενικός Γραμματέας ο Φώτιος Δράκος της Piaggio Hellas ΑΕ. Ιδρυτικά μέλη του συνδέσμου είναι οι παρακάτω εταιρείες:

  • BMW Hellas AE (BMW)
  • Kosmocar AE (Ducati)
  • K-Motors South Europe AE (KTM, Husqvarna)
  • Moto Trend AE (Kymco, Voge)
  • Piaggio Hellas AE (Piaggio, Vespa, Aprilia, Moto Guzzi, Gilera, Derbi)
  • Teomoto AE (Kawasaki, Peugeot Motorcycles).
  • Αφοί Σαρακάκη AEBME (Honda)
  • Ηλιοφίλ AE (Triumph)
  • Μοτοδυναμική AEE (Yamaha)
  • Σφακιανάκης AEBE (Suzuki)

 

———————————————————————————————

 

Αλλαγές στην οργανωτική δομή της BMW Motorrad Hellas. Η Δήμητρα Τύραλη ανέλαβε από την 1η Μαρτίου τη θέση της BMW Motorrad Sales & Marketing Specialist αντικαθιστώντας τον Δημήτρη Κωνσταντάγκα ο οποίος από τα τέλη Δεκεμβρίου του 2020, έχει μετακινηθεί στη BMW Financial Services.

Η Δήμητρα Τύραλη

 

———————————————————————————————

 

Διαδικτυακή συνομιλία με τον Valentino Rossi είχε ο Δημήτρης Διατσίδης όπου συνομίλησαν για τις δοκιμές που έκανε ο Ιταλός αναβάτης στο Κατάρ.

 

———————————————————————————————

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη και η Honda Moto θα στηρίξουν και τη φετινή χρονιά  τον 13άχρονο αναβάτη Σπύρο  Φουρθιώτη ο οποίος θα συμμετάσχει στο ισπανικό πρωτάθλημα FIM CEV REPSOL. Πρόκειται για ένα ενιαίο πρωτάθλημα που διεξάγεται με μοτοσικλέτες HONDA NSF250R και θεωρείται ο προθάλαμος του παγκοσμίου πρωταθλήματος μοτοσικλέτας με συμμετοχές αθλητών από όλον τον κόσμο.

O Σπύρος Φουρθιώτης έξω από την αντιπροσωπεία της Honda Moto στη λεωφόρο Αθηνών

 

———————————————————————————————

———————————————————————————————-

 

  • Ταξίδια
  • Παρουσιάσεις
  • Εκδηλώσεις 

 

Θα πραγματοποιηθούν μόνο διαδικτυακές λόγω Covid-19

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ
 alexa.com**
 

Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 3
2. www.lifo.gr 6
3. www.protothema.gr 8
4. www.zougla.gr 9
5. www.iefimerida.gr 13
6. www.newsit.gr 19
7. www.tanea.gr 20
8. www.gazzetta.gr 23
9. www.kathimerini.gr 37
10. www.ethnos.gr 41
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 44
2. www.autogreeknews.gr 98
3. www.gocar.gr 193
4. www.autotriti.gr 235
5. www.4troxoi.gr 450
6. www.drive.gr 472
7. www.autoagora.gr 550
8. www.traction.gr 600
9. www.caranddriver.gr 787
10. www.autoblog.gr 975
*TOP10 στην Ελλάδα
 
Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 34
2. www.ix.gr 2.118
3. www.carwall.gr 15.273
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 8/3/2021 (19:00)

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ YOUTUBE

1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 106.800
2. Trcoff: 36.500  
3. Drive magazine: 20.800
4. Tractiongr: 15.100
5. Carotogr: 11.100
6. CarGuysGr: 5.910
7. Gocar: 4.090
8. 4Τροχοί: 3.230
9. Εκπομπή Οδηγώντας: 3.040
10. Newsauto: 2.570
11. Ariadni Gerasimidou: 2.320
12. Auto Τρίτη: 1.400
13. Επί Τροχών TV: 1.300
14. Πάνος Σειτανίδης: 1.140
15. Γιώργος Σαργιαννίδης: 896
16. Auto Greek News: 415
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 8/3/2021 (19:00)

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης