Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε, όλοι μας! Αυτό που έγινε, αυτό που ζήσαμε την περασμένη εβδομάδα δεν ξανάγινε και ακόμα και τωρα αναρωτιόμαστε τι πραγματικά ζήσαμε.

Εν έτη 2021, σπίτια χωρίς… ρεύμα, δρόμοι κλειστοί, προβλήματα παντού.

Αθήνα, Φεβρουάριος 2021... Το βλέπεις και δεν το πιστεύεις!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόληψη…

Σίγουρα δεν είμαστε μαθημένοι σε τέτοιες καταστάσεις και από τη μία μπορούμε να καταλάβουμε. Από την Μετά τον χιονιά ήρθε η… άνοιξη!άλλη όμως υπάρχει και η πρόληψη που δυστυχώς στην Ελλάδα κάποιοι ΔΕΝ ξέρουν τι σημαίνει.

Γιατί πολύ απλά μπορεί να είχαμε πάθει ζημιές αλλά σίγουρα όχι σε τέτοιο βαθμό. Δυστυχώς στου… κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα άρα όσο και να τα λέμε, όσα και να γνωρίζουμε θα συνεχίσουμε να είμαστε σε αυτό το μοτίβο, γιατί πάντα υπάρχει ένας Θεός να μας βοηθήσει.

Παραδειγματική τιμωρία

Από εκεί και πέρα δεν γίνεται να μην σχολιάσουμε τα όσα συμβαίνουν με τους ηθοποιούς, τα θέατρα, τους βιασμούς, τις παρενοχλήσεις. Η δικαιοσύνη πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα και οι ποινές να είναι παραδειγματικές. Δεν θέλω να σχολιάσω περισσότερο γιατί θα γίνω (όπως και όλοι μας) πολύ κακός…

 

Με τόσο χιόνι που έπεσε τα οχήματα διάσωσης είχαν πολύ δουλειά...

Μεγάλη η προσπάθεια

Στα του αυτοκινήτου τώρα, η αγορά προσπαθεί να κρατηθεί στα πόδια της παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν Οι επαγγελματίες κάνουν μεγάλη προσπάθεια για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας…και κυρίως λόγω του lockdown.

Εδώ να βγάλουμε και το καπέλο σε όλους του επαγγελματίες, μάνατζερ, πωλητές που δίνουν καθημερινό το δικό τους αγώνα για να κερδίσουν νούμερα, να διαθέσουν νέα οχήματα και με τον τρόπο τους να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας.

Από την άλλη ο κόσμος αγοράζει σύγχρονα αυτοκίνητα που πλέον παρέχουν κορυφαία ασφάλεια και τεχνολογία. Με λίγα λόγια θα περάσει και το lockdown και μετά ποιος μας… πιάνει!

Θέληση να έχουμε και θα πάμε μπροστά...

Από πρώτο χέρι…

Δεν σας κουράζω άλλο γιατί όπως κάθε Δευτέρα έχουμε πολλές ειδήσεις και διάβασμα. Άλλωστε όπως τα έχουμε πει, πρέπει να είμαστε (όλοι μας) ενημερωμένοι για όσα συμβαίνουν στο χώρο του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας για να έχουμε άποψη από πρώτο χέρι!

 

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!
 

Με αυτά και με αυτά είδαμε άσπρη μέρα...

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

 

H ατάκα της εβδομάδας…

Η καλή οργάνωση συντομεύει το δρόμο προς την επίτευξη του στόχου

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

 

Πολύ σύντομα ετοιμάζεται το μεγάλο… μπαμ για εισαγωγική εταιρεία αυτοκινήτων.

 

———————————————————————————————

 

Τις 4.192 μονάδες ήταν οι ταξινομήσεις των καινούριων αυτοκινήτων μέχρι και την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021. Στην πρώτη θέση ήταν η Peugeot με 622 και ακολούθησαν Toyota και VW με 619 και 375 ταξινομήσεις αντίστοιχα. Συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο η πτώση είναι στο -7,9%.

 

Γεμάτο το λιμάνι του Πειραιά με καινούρια αυτοκίνητα (σημερινή φωτό)

 

———————————————————————————————

Οι ταξινομήσεις καινούριων αυτοκινήτων μέχρι και την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου είχαν ως εξής, ανά εταιρεία και πωλήσεις:

  1. Peugeot 622
  2. Toyota 619
  3. VW 375
  4. Suzuki 239
  5. Opel 235
  6. Mercedes 228
  7. Nissan 210
  8. Hyundai 186
  9. KIA 170
  10. Ford 161
  11. Renault 159
  12. BMW 140
  13. Skoda 129
  14. Fiat 119
  15. Audi 116
  16. Citroen 106
  17. Volvo 66
  18. Dacia 62
  19. MINI 58
  20. Jeep 56
  21. SEAT 32
  22. Honda 29
  23. Land Rover 20
  24. Mitsubishi 16
  25. Lexus 9
  26. Porsche 8
  27. Smart 6
  28. Jaguar 5
  29. Mazda 4
  30. Alfa Romeo 3
  31. Cupra 3
  32. Subaru 1

 

Οι νταλίκες πάνε και έρχονται σε λιμάνι, logistics και αντιπροσωπείες...

 

———————————————————————————————

 

Επίσημα και με σχετικό δελτίο Τύπου η Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ έκανε γνωστό πως είναι ο επίσημος εισαγωγέας της κινεζικής BYD (Build your Dreams), που φέρνει στη Ελλάδα ηλεκτρικά οχήματα της εταιρίας, επιβατικά αλλά και επαγγελματικά (όπως λεωφορεία).

Το ηλεκτρικό λεωφορείο της BYD

 

———————————————————————————————

 

Διαδικτυακά παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα η νέα γενιά του Nissan Qashqai και όπως ήταν αναμενόμενο, πλημύρισε το Internet με ειδήσεις για το SUV που δημιούργησε μία νέα – σύγχρονη κατηγορία. Όπως μαθαίνουμε στην Ελλάδα τα πρώτα αυτοκίνητα θα έρθουν προς τα τέλη Μαΐου.

Το νέο Nissan Qashqai θα βρίσκεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι

 

———————————————————————————————

 

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η LeasePlan, το 84% των ερωτηθέντων Ελλήνων οδηγών απάντησε πως βλέπει θετικά τα ηλεκτρικά οχήματα, ένα ποσοστό που καθιστά τη χώρα μας την 3η πιο «φιλική» χώρα προς την ηλεκτροκίνηση, σε ό,τι αφορά την στάση των ίδιων των οδηγών.

 

———————————————————————————————

 

Από το καλοκαίρι του 2020 ο Βασίλης Θεοδώρου έχει αναλάβει τη θέση του εμπορικού διευθυντή στην εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Suzuki. Ο συγκεκριμένος είναι γέννημα… θρέμμα του ομίλου Σφακιανάκη από το 2004 και έχει περάσει από πολλές θέσεις για να φτάσει στη θέση του Γενικού Διευθυντή της μάρκας.

 

———————————————————————————————

 

Όχι μία αλλά δύο Lamborghini Urus είδαμε έξω από τις εγκαταστάσεις της εισαγωγικής εταιρείας Trident Cars στην Κηφισιά. Οι δύο μαύρες Urus έκαναν τρομερή αντίθεση με το άσπρο του χιονιά και τραβούσαν τα βλέμματα των περαστικών!

Οι δύο Lamborghini Urus

 

———————————————————————————————

 

Ο ιστορικός σταθμός αυτοκινήτων «Πανελλήνιο» Athens Experience Car Services που βρίσκεται στο Μεταξουργείο διαθέτει πλέον και σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (για 2 οχήματα), προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των ιδιοκτητών ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η επένδυση έγινε σε συνεργασία με την εταιρεία Electromotivo.

Δύο φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων τοποθετήθηκαν στον ιστορικό σταθμό οχημάτων στο Μεταξουργείο

 

———————————————————————————————

 

Η Ford έκανε γνωστό πως από τα μέσα του 2026 και μετά, όλα τα μοντέλα της που θα διατίθενται στην Ευρώπη θα έχουν την ικανότητα να κινούνται με μηδενικές εκπομπές, είτε ως plug-in υβριδικά είτε ως αμιγώς ηλεκτροκίνητα. Επιπλέον από το 2024 όλα τα επαγγελματικά της μοντέλα θα έχουν και αυτά την ικανότητα να κινούνται με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Η Ford μπαίνει στην... πρίζα τα επόμενα χρόνια

 

———————————————————————————————

 

Στις 25 Φεβρουαρίου η Peugeot  θα αποκαλύψει διαδικτυακά το νέο της λογότυπο αλλά και τα σχέδιά της για το άμεσο μέλλον!  

 

———————————————————————————————

 

Την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου θα παρουσιάσει διαδικτυακά η Mercedes τη νέα C-Class με την οποία και όπως τονίζει χαρακτηριστικά εισέρχεται σε έναν ακόμη πιο αποδοτικό και ψηφιακό κόσμο.

 

———————————————————————————————

 

Αποκάλυψη για το ολοκαίνουριο IONIQ 5 για την Hyundai, που θα γίνει διαδικτυακά την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου στις 9:00π.μ. το συγκεκριμένο είναι το πρώτο όχημα της νέας αποκλειστικής μάρκας για ηλεκτρικά οχήματα (BEV) της Hyundai.

 

———————————————————————————————

 
Μία νέα ειδική έκδοση “The Power of Audi” κυκλοφορεί στα περίπτερα της Ελλάδος. Η ύλη του συγκεκριμένου αφιερώματος περιλαμβάνει τις τεχνολογικές καινοτομίες που έχει να επιδείξει η Audi, μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα, ανάλυση της performance γκάμας RS, δοκιμές από κορυφαία βελτιωμένα μοντέλα της μάρκας, αναλυτικούς οδηγούς συντήρησης με προβλήματα, αστοχίες και ψαγμένα tips, αλλά και αναλυτικούς οδηγούς βελτίωσης με προϊόντα και λύσεις από τις κορυφαίες εταιρείες με εξειδίκευση στα συγκεκριμένα μοντέλα.

 

———————————————————————————————

 

Διαδικτυακά γιορτάστηκε η 3η επέτειος της CUPRA, μία εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 12:00 και είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και Έλληνες δημοσιογράφοι.

Πλάνo από την ψηφιακή εκδήλωση τη CUPRA

 

———————————————————————————————

 

Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου έπαιξε στο STAR Channel ένα ακόμα επεισόδιο του τηλεοπτικού Traction. Όσοι δεν καταφέρατε να το δείτε μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω:

 

———————————————————————————————

 

Ένας ακόμα Έλληνας ξεχωρίζει στο εξωτερικό και σε αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο λόγος για τον Ανδρέα Λασκαράτο ο οποίος πραγματοποίησε δυναμικό ξεκίνημα στο Asian Le Mans Series 2021, κατακτώντας τη νίκη στην κατηγορία LMP2 Am στους δύο πρώτους αγώνες της σεζόν που έλαβαν χώρα στο Dubai Autodrome Circuit

Με αυτό το πρωτότυπο τρέχει ο Έλληνας οδηγός

 

———————————————————————————————

 

Ο Ανδρέας Χαλκιόπουλος από την Ρόδο μοιράζεται με τον Στράτο Φωτεινέλη και τον Στάθη Πετρόπουλο στην εκπομπή «Πάνω από τα Όρια» το πάθος του για τους αγώνες και τα αυτοκίνητα και μας ξεναγεί στο γκαράζ της ομάδας, με έντονες τις αναμνήσεις από το ένδοξο παρελθόν. Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Attica TV το Σάββατο στις 18:00 και σε επανάληψη την Κυριακή στις 10:00 π.μ.

Ο Ανδρέας Χαλκιόπουλος έχει γράψει μεγάλη ιστορία στο χώρο των αγώνων

 

———————————————————————————————

Στις 1.525 μονάδες έφτασαν οι ταξινομήσεις νέων μοτοσικλετών μέχρι και την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις πωλήσεις όσων εταιρειών ταξινόμησαν πάνω από 10 μοτοσικλέτες την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

  1. SYM 358
  2. Honda 254
  3. Piaggio 240
  4. Daytona 162
  5. Yamaha 160
  6. Kymco 86
  7. Keeway 34
  8. BMW 28
  9. Benelli 18
  10. Vespa 18
  11. KTM 17
  12. Jiangsu Xinri 14
  13. Husqvarna 13
  14. Beta 12

 

———————————————————————————————

 

Στην Ιταλία πραγματοποιήθηκε  δημοσιογραφική παρουσίαση του νέου Yamaha NMAX. Τρεις Έλληνες δημοσιογράφοι ταξίδεψαν στη γειτονική χώρα και πήραν μία πρώτη γεύση. Ο λόγος για τους Γιάννη Πετρόχειλο, Γιάννο Κατσιμπάρο και Tάκη Μανιάτη.

 

Ο δικός μας Γιάννης Πετρόχειλος ταξίδεψε την περασμένη εβδομάδα σητν Ιταλία

 

———————————————————————————————

 

Η εισαγωγική εταιρεία των μοτοσικλετών Yamaha, πως ξεκινά τη συνεργασία της με δύο αθλητές, την πρωταθλήτρια στίβου Ελισάβετ Πεσιρίδου και τον πρωταθλητή θαλάσσιων sports Νικόλα Πλυτά.

 

Η  Ελισάβετ Πεσιρίδου και ο Νικόλας Πλυτάς

 

———————————————————————————————

 

Πολύ έντονο το φαινόμενο να βλέπουμε μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμύ χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας…

 

Μοτοσικλέτες χωρίς πινακίδες στην Αττική οδό....

 

———————————————————————————————

———————————————————————————————-

 

  • Ταξίδια
  • Παρουσιάσεις
  • Εκδηλώσεις 

 

Θα πραγματοποιηθούν μόνο διαδικτυακές λόγω Covid-19

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ
 alexa.com**
 

Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 3
2. www.lifo.gr 7
3. www.zougla.gr 8
4. www.protothema.gr 9
5. www.iefimerida.gr 14
6. www.newsit.gr 18
7. www.tanea.gr 21
8. www.gazzetta.gr 23
9. www.kathimerini.gr 34
10. www.ethnos.gr 37
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 50
2. www.autogreeknews.gr 111
3. www.gocar.gr 172
4. www.autotriti.gr 223
5. www.4troxoi.gr 458
6. www.traction.gr 499
7. www.drive.gr 536
8. www.autoagora.gr 582
9. www.caranddriver.gr 653
10. www.caroto.gr 914
*TOP10 στην Ελλάδα
 
Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 32
2. www.ix.gr 4.173
3. www.carwall.gr 10.204
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 22/2/2021 (14:00)

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ YOUTUBE

1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 105.200
2. Trcoff: 35.700  
3. Drive magazine: 20.700
4. Tractiongr: 14.800
5. Carotogr: 11.000
6. CarGuysGr: 5.770
7. Gocar: 4.010
8. 4Τροχοί: 3.17
9. Εκπομπή Οδηγώντας: 2.950
10. Newsauto: 2.560
11. Ariadni Gerasimidou: 2.300
12. Auto Τρίτη: 1.390
13. Επί Τροχών TV: 1.290
14. Πάνος Σειτανίδης: 1.070
15. Γιώργος Σαργιαννίδης: 888
16. Auto Greek News: 412
*μέτρηση στις 22/2/2021 (14:00)

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης