Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή… άσπρη εβδομάδα να έχουμε. Άσπρη, λόγω χιονιά γιατί κατά τα άλλα και Τρίτο κύμα πανδημίας και επιπλέον αναμονή και υπομομή…όπως δείχνουν τα δεδομένα, έχουμε λίγο (ή… αρκετό;) δρόμο ακόμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Covid-19 έχει αλλάξει τα δεδομένα παγκοσμίως, κατ’ επέκταση και στην Ελλάδα, οπότε αυτό που μένει είναι να περιμένουμε πότε θα αρχίσουμε να επιστρέφουμε έστω και λίγο στην κανονικότητα μας.

Όπως φαίνεται όμως το τρίτο κύμα έκανε την εμφάνισή του, τα σχολεία έκλεισαν και πάλι, το lockdown επέστρεψε και όλοι εμείς συνεχίζουμε να… περιμένουμε.

Το... καταλάβαμε πως χιόνισε!!! Μην ανεβάζετε άλλα stories!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είδαμε άσπρη μέρα

Το καλό είναι πως έριξε λίγο χιόνι οπότε, μιας και είμαστε στο σπίτι απολαμβάνουμε το άσπρο τοπίο που βλέπουμε μία φορά το χρόνο (και αν) στην Ελλάδα, τουλάχιστον στις μεγάλες πόλεις. Όμορφη εικόνα, αλλά από την άλλη είναι κρίμα να μην μπορείς να ευχαριστηθείς τη στιγμή. Πού θα πάει όμως; Θα περάσει και αυτό.

Τα καλύτερα έρχονται!

Ηρεμία…

Στα δικά μας τώρα και μετά την τρικυμία (βλέπε αλλαγές, μετακινήσεις σε εταιρείες κ.λπ.) φαίνεται πως έρχεται Μετά την τρικυμία έρχεται η… ηρεμία! η ηρεμία. Από εδώ και πέρα κάπως έτσι θα πάει, αν και σύντομα θα έχουμε και… κάτι ακόμα.

Μετά θα περιμένουμε να ανοίξει η αγορά και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα που τόσο πολύ περιμένουμε όλοι μας, αλλά κυρίως οι επαγγελματίες που έχουν πληγεί και έχουν κλείσει εδώ και τέσσερις μήνες τις επιχειρήσεις τους.

Υπομονή φίλοι μου και όσοι το παλέψουμε θα επιβιώσουμε και θα βγούμε ακόμα πιο δυνατοί από αυτή την πρωτόγνωρη πραγματικά κατάσταση.

 

Μετά την βαρυχειμωνιά αναμένουμε την... άνοιξη! Μέχρι τότε ας την απολαύσουμε στις οθόνες (φωτό από το εσωτερικό του ηλεκτρικού Honda e)

 

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!
 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

 

H ατάκα της εβδομάδας…

Η επιτυχία είναι καθαρά θέμα τύχης. Οποιοσδήποτε αποτυχημένος μπορεί να το επιβεβαιώσει!

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

 

Μόλις 63 Lamborghini Sian (6.5 λίτρα με 810 ίππους) θα παραχθούν και θα πουληθούν σε ολόκληρο τον πλανήτη. Όπως μαθαίνουμε τρία τέτοια αυτοκίνητα έχουν ήδη παραδοθεί σε πελάτες ανά τον κόσμο μέσω της ελληνικής εισαγωγικής εταιρείας Trident Cars. Μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι κάτι τέτοιο καθώς οι πελάτες (αλλά και το ίδιο το εργοστάσιο) δείχνουν με αυτόν τον τρόπο την εμπιστοσύνη τους, στους ανθρώπους πίσω από την ελληνική εισαγωγική εταιρεία.

H Lamborghini Sian στις εγκαταστάσεις της ελληνικής εισαγωγικής εταιρείας Trident Cars (πηγή φωτό: Lamborghini Athens)

 

———————————————————————————————

Με 21% συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΛΒΟ (Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων) το ελληνικό Δημόσιο. Να σημειώσουμε πως η ΕΛΒΟ ανήκει πλέον σε ισραηλινή εταιρεία.

Περιμένουμε πολλά από την ΕΛΒΟ

 

———————————————————————————————

 

Ανακοινώθηκαν οι ακροαματικότητες των ραδιοφωνικών σταθμών του νομού Αττικής. Τα επίσημα αποτελέσματα προέρχονται από τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε δείγμα 7.922 ατόμων που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 01/12/2020 έως 21/12/2020 και 05/01/2021 έως 08/02/2021.

 

———————————————————————————————

Ετήσια έκδοση με θεματολογία το αυτοκίνητο θα κυκλοφορεί κάθε Δεκέμβριο με την εφημερίδα Καθημερινή. Η συγκεκριμένη θα πωλείται και αυτόνομα στα περίπτερα ενώ την επιμέλειά της θα έχει ο Άρης Γαλανόπουλος.

 

———————————————————————————————

Δισέλιδο αυτοκινήτου διατηρεί κάθε Κυριακή μαζί με την εφημερίδα Real News ο Σπύρος Ρέκκας που ενημερώνει το αναγνωστικό κοινό με το δικό του ξεχωριστό τρόπο. Ο ίδιος συντροφεύει και το ραδιοφωνικό κοινό μέσα από τον Galaxy 92 ενώ πρόσφατα τον ακούσαμε να δίνει συμβουλές και στην ραδιοφωνική εκπομπή «Οδηγώντας με ασφάλεια» στον ΣΚΑΙ 100.3.

Το δισέλιδο του Σπύρου Ρέκκα στην εφημερίδα Real

———————————————————————————————

Τηλεοπτική συνεργασία ξεκίνησε ο Πάρις Ποντίκας με την ΕΡΤ1 και την πρωινή εκπομπή που παρουσιάζουν οι Δημήτρης Κοτταρίδης και Γιάννης Πιταράς με θέματα που αφορούν στο αυτοκίνητο και στην οδηγική ασφάλεια.

Μετά το ραδιόφωνο σειρά έχει και η τηλεόραση για τον Πάρι Ποντίκα

 

———————————————————————————————

Άλλον αέρα έχει δώσει στην Europ Assistance Greece o Γιάννης Πετούλης ο οποίος από το καλοκαίρι του 2020 έχει αναλάβει χρέη Διευθύνοντα Συμβούλου. Εκτός από το κομμάτι της οδικής βοήθειας ο γαλλικός κολοσσός επεκτείνεται σε υπηρεσίες κατ’ οίκον εξέτασης για τον κορωνοϊό ενώ σύντομα θα μπει και στην τηλεϊατρική. Επιπλέον έχει ανακοινώσει μεγάλες επενδύσεις σε οχήματα και εξοπλισμό, γεγονός που δείχνει πως μόνο τυχαία δεν ήταν η μετακίνησή του σε αυτή τη θέση.

Ο Γιάννης Πετούλης (πηγή φωτό: asfalistikomarketing.gr/)

 

———————————————————————————————

 

Μεγάλες εκπλήξεις που α συζητηθούν ετοιμάζει το περιοδικό 4 Τροχοί για τον μήνα Μάρτιο. Πολύ σύντομα θα μάθουμε περισσότερα…

 

———————————————————————————————

 

Η πίστα του Ιαβέρη που βρίσκεται στη Μαλακάσα έχει αρχίσει τη λειτουργία της και έχει χαροποιήσει πολύ κόσμο από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό καθώς την διαχειρίζονται άνθρωποι που έχουν αφιερώσει  όλη τους της ζωή στο αυτοκίνητο!

Αλλαγή σκηνικού λόγω... χιονιά στην πίστα του Ιαβέρη

 

———————————————————————————————

Στην Williams Racing μετακόμισε ένας ακόμη Έλληνας και συγκεκριμένα ο Μιχάλης Χαλκιόπουλος αναλαμβάνοντας χρέη Simulation Development Engineer.

Ο Μιχάλης Χαλκιόπουλος

 

———————————————————————————————

 

Η φετινή χρονιά είναι πολύ σημαντική για την Renault καθώς γιορτάζει τα 60α γενέθλια του Renault 4L, ενός άκρως επιτυχημένου μοντέλου, με περισσότερες από 8 εκατομμύρια πωλήσεις, σε περισσότερες από 100 χώρες, για ένα διάστημα μεγαλύτερο των 30 ετών. Για την 60ή επέτειο του μοντέλου η γαλλική φίρμα, έχει δημιουργήσει ένα επίσημο πρόγραμμα εκδηλώσεων, οι οποίες απλώνονται σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, κάνοντας εκτενή χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Έτσι, την 4η και τη 14η μέρα κάθε επερχόμενου μήνα για το 2021, τα κοινωνικά δίκτυα θα πλημμυρίζουν με αποκλειστικό περιεχόμενο για το μοντέλο.

To Renault 4L

 

———————————————————————————————

 

Πολλές φορές μία εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις. Αυτό ακριβώς ισχύει και με την παρακάτω φωτογραφία όπου διακρίνονται δύο κορυφαίοι (Κώστας Στεφανής και Τάσος Ιαβέρης), ο καθένας στο είδος του, και με μεγάλη ιστορία στο χώρο του αυτοκινήτου. Κοιτάζοντάς την αντλούμε έμπνευση

Κώστας Στεφανής (αριστερά) και Τάσος Ιαβέρης...

 

 

 

———————————————————————————————

 

Διαδικτυακά πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα η ελληνική δημοσιογραφική παρουσίαση του νέου Opel Crossland, ένα μοντέλο που τις επόμενες ημέρες θα κάνει την εμφάνισή του στους ελληνικούς δρόμους.

Απόσπασμα από την διαδικτυακή παρουσίαση του νέου Opel Crossland

 

———————————————————————————————

 

Μετά από 75 χρόνια η Mercedes Benz ξεπέρασε σε παραγωγή τις 50 εκατομμύρια μονάδες! Το μοντέλο ορόσημο ήταν η νέα Mercedes-Maybach S-Class.

Η Mercedes-Maybach S-Class ορόσημο των 50 εκατομμυρίων μονάδων

 

———————————————————————————————

 

Μπορεί να λείπει από την πιάτσα του αυτοκινήτου αλλά όπως μαθαίνουμε, ο Παναγιώτης Τορνάρος (πρώην γενικός διευθυντής των αυτοκινήτων Suzuki) πάει… πετώντας την εταιρεία ταχυμεταφορών του ομίλου Σφακιανάκη (Speedex) στην οποία είναι Επικεφαλής.

Ο Παναγιώτης Τορνάρος

 

———————————————————————————————

Προβλήματα φαίνεται πως αντιμετωπίζουν περιοδικά αυτοκινήτου που πλέον έχουν ρίξει την ποιότητα αλλά και την ποσότητα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό των 7 τυπογραφικών που μετά βίας… ξεπέρασε τις 100 σελίδες.  

 

———————————————————————————————

Το πρώτο τους… service πραγματοποίησαν τα Opel Astra της Google που καταγράφουν με κάμερες τους ελληνικούς δρόμους. Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά πριν από δύο χρόνια και επέστρεψαν για…service στην Opel In Motion έχοντας στο χιλιομετρητή τους, 17.000, 17.000 και 23.000 χιλιόμετρα αντίστοιχα.

Τα τρία Opel Astra της Google μπροστά από το service της εταιρείας Opel In Motion

 

———————————————————————————————

 

Ο Όμιλος επιχειρήσεων Σαρακάκη, αναζητά μηχανικούς για τα συνεργεία του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα είναι ανοιχτές οι παρακάτω θέσεις:

–    Ηλεκτρολόγος Επαγγελματικών Οχημάτων Αθήνας
–    Ηλεκτρολόγος/Διαγνώστης Επαγγελματικών Οχημάτων-Μηχανημάτων Αθήνας & Θεσσαλονίκης
–    Μηχανικός Επαγγελματικών Οχημάτων Αθήνας & Θεσσαλονίκης
–    Βοηθός Ηλεκτρολόγος Επαγγελματικών Οχημάτων Αθήνας & Θεσσαλονίκης
–    Βαφέας Επαγγελματικών Οχημάτων Θεσσαλονίκης
–    Φανοποιός Επαγγελματικών Οχημάτων Θεσσαλονίκης

 

———————————————————————————————

 

Σε διαδικτυακή εκδήλωση (με την ονομασία εκδήλωση “Recharge”) που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 Μαρτίου 2021 η Volvo θα κάνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το ηλεκτρικό και online μέλλον της ενώ θα αποκαλύψει και το επόμενο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της.

 

———————————————————————————————

 

Σε δωρεά 5.000 αντιδραστηρίων προχώρησαν τα ΕΛΠΕ και συγκεκριμένα στο Θριάσιο νοσοκομείο προκειμένου να γίνεται ταχύτερα η διάγνωση του Covid-19.

Σε νέα δωρεά για την υγεία προχώρησαν τα ΕΛΠΕ

 

———————————————————————————————

Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου μεταδόθηκε από το STAR Channel το τηλεοπτικό Traction που παρουσιάζει ο Κώστας Στεφανής με την ομάδα του. Όσοι δεν το προλάβατε μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω:

 

———————————————————————————————

 

Ένας από τους αγαπημένος οδηγούς στο WRC αλλά και του Rallycross, ο Petter Solberg, είναι καλεσμένος αυτή την εβδομάδα στην εκπομπή «Πάνω από τα Όρια» που παρουσιάζουν οι Στράτος Φωτεινέλης και Στάθης Πετρόπουλος έχοντας στο πλευρό τους και τον Αντώνη Αργυρόπουλο από τη Γαλλία. Ο Νορβηγός οδηγός αγώνων μιλά για την αγάπη του για την Ελλάδα και εύχεται να επιστρέψει το Ράλι Ακρόπολις στο WRC. Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Attica TV το Σάββατο στις 18:00 και σε επανάληψη την Κυριακή στις 10:00 π.μ. Τις εκπομπές μπορείτε να παρακολουθείτε πατώντας ΕΔΩ

———————————————————————————————

Η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Αθηναίων εξοπλίστηκε με επιπλέον Honda GTR150 Supra, το ισχυρότερο “παπί” που έχει κατασκευάσει ποτέ η Honda. Να σημειώσουμε πως η ιαπωνική εταρεία έχει ξεπεράσει, από το 1949, σε παραγωγή τα 400 εκατομμύρια δίκυκλα παγκοσμίως.

Με νέες μοτοσικλέτες Honda εξοπλίστηκε η Δημοτική Αστυνομία Αθηνών

 

———————————————————————————————

———————————————————————————————-

 

  • Ταξίδια
  • Παρουσιάσεις
  • Εκδηλώσεις 

 

Θα πραγματοποιηθούν μόνο διαδικτυακές λόγω Covid-19

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ
 alexa.com**
 

Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 3
2. www.lifo.gr 7
3. www.zougla.gr 8
4. www.protothema.gr 9
5. www.iefimerida.gr 14
6. www.newsit.gr 18
7. www.tanea.gr 21
8. www.gazzetta.gr 25
9. www.kathimerini.gr 30
10. www.ethnos.gr 39
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 49
2. www.autogreeknews.gr 146
3. www.gocar.gr 170
4. www.autotriti.gr 221
5. www.4troxoi.gr 463
6. www.drive.gr 492
7. www.traction.gr 533
8. www.autoagora.gr 541
9. www.caranddriver.gr 625
10. www.caroto.gr 933
*TOP10 στην Ελλάδα
 
Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 35
2. www.ix.gr 6.873
3. www.carwall.gr 10.864
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 15/2/2021 (20:00)

 

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ YOUTUBE

1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 104.800
2. Trcoff: 35.400  
3. Drive magazine: 20.600
4. Tractiongr: 14.600
5. Carotogr: 11.000
6. CarGuysGr: 5.690
7. Gocar: 3.970
8. 4Τροχοί: 3.140
9. Εκπομπή Οδηγώντας: 2.890
10. Newsauto: 2.550
11. Ariadni Gerasimidou: 2.300
12. Auto Τρίτη: 1.390
13. Επί Τροχών TV: 1.290
14. Πάνος Σειτανίδης: 1.060
15. Γιώργος Σαργιαννίδης: 884
16. Auto Greek News: 409
*μέτρηση στις 15/2/2021 (20:00)

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης