Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Μία εβδομάδα που είναι διαφορετική από τις άλλες λόγω της καραντίνας και των περιοριστικών μέτρων που έχει βάλει σε εφαρμογή η Κυβέρνηση.

Σκοπός άλλωστε είναι να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτό που συμβαίνει γύρω μας και βρίσκεται πολύ κοντά μας, είτε το πιστεύουμε, είτε όχι…

Μπορεί να βιώνουμε ένα δεύτερο κύμα... πανδημίας αλλά όπως και να 'χει θα προσαρμοστούμε και θα επιβιώσουμε (στη φωτό ένα ειδικά διαμορφωμένο Jeep Rubikong των 700 ίππων)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχουμε φάει τον γάιδαρο…

Όπως θα έχετε παρατηρήσει, σαφώς και υπάρχει προβληματισμός και δυσκολίες αλλά είμαστε μαθημένοι στα Για να επιβιώσουμε πρέπει να ακολουθήσουμε τα δεδομένα της εποχής και να προσαρμοστούμε…δύσκολα και είναι σίγουρο πως θα έρθουν καλύτερες ημέρες, αν έχουμε λίγη υπομονή. Σχεδόν έχουμε φάει το γάιδαρο, στην… ουρά θα κολλήσουμε τώρα; Μαθημένοι άλλωστε από την πρώτη καραντίνα, έχουμε πάρει πιο χαλαρά τη νέα κατάσταση και κοιτάμε μπροστά.

Νομίζω πως το πρόβλημα έχει να κάνει με τα παιδιά γυμνασίου – λυκείου που σίγουρα δεν τα κρατάς εύκολα μέσα. Κατά τα άλλα έχουμε συνηθίσει την κατάσταση, έχουμε μάθει στις… τηλεδιασκέψεις και έχουμε δείξει πως μπορούμε να προσαρμοζόμαστε στα δεδομένα. Άλλωστε αν δεν το κάνουμε, θα μείνουμε πίσω, άρα είναι και μία πρώτης τάξης ευκαιρία να μάθουμε καινούργια πράγματα και καινούργια δεδομένα.

Θα κάνουμε λίγς εβδομάδες να δούμε... χώμα! (στη φωτό το Dacia Duster)

Μουδιασμενη η αγορά

Στα της αγοράς τώρα, φαίνεται πως με το ξεκίνημα της καραντίνας υπήρξε και ένα μούδιασμα. Είναι κάτι φυσιολογικό που θα ξεπεράσουμε σύντομα γιατί πολύ απλά σε μία σύγχρονη κοινωνία για να μπορέσεις να επιβιώσεις πρέπει να έχεις και… αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα! Η αγορά λοιπόν δεν θα πεθάνει αλλά θα ξεπεράσει την κατάσταση και θα βγει πιο δυνατή απ’ όσο ξέρουμε. Υπομονή, επιμονή και καλή διάθεση να έχουμε όπως και την υγεία μας!

Πού θα στείλετε τα νέα

Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!
 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

 

Για δεύτερη φορά στην ιστορία των δημοσιογραφικών βραβείων του ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου) θα βραβευτεί άρθρο που αφορά στο αυτοκίνητο. Πρόκειται για το άρθρο – έρευνα που κάναμε για το πρώτο ελληνικό αυτοκίνητο το οποίο κατασκευάστηκε το 1908 και ξεχώρισαν κορυφαίοι δημοσιογράφοι στην Ελλάδα (Πέτρος Λινάρδος, Νίκος Κατσαρός, Παύλος Γερακάρης, Κώστας Μυλωνάς, Φαίδων Κωνσταντουδάκης, Μάκης Παπαζήσης, Κώστας Κομίνης, Στράτος Σεφτελής, Ζήσης Καραβάς, Βάσω Μώραλη και Φώντας Χήτας). Να σημειώσουμε πως το 2014 βραβεύτηκε επίσης με Έπαινο ένα ακόμα άρθρο αυτοκινήτου που αφορούσε σε έρευνα του Ράλι Ακρόπολις το οποίο είχαμε αναρτήσει στο zougla.gr

Το άρθρο - ερεύνα για το πρώτο ελληνικό αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε το 1908 κατάφερε να αποσπάσει ένα από τα φετινά βραβεία του ΠΣΑΤ στα οποία ψηφίζουν κορυφαίοι Έλληνες δημοσιογράφοι…

 

———————————————————————————————-

Στην Αστυπάλαια και στην πράσινη ενέργεια θα επενδύσει το VW Group που υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την ελληνική Κυβέρνηση, παρουσία και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι υπογραφές έπεσαν… διαδικτυακά την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου και το πιλοτικό πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης και ενεργειακής αυτονόμησης με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα θα φέρει την ονομασία «Green & Sustainable Island». Παρακολουθήστε τη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε διαδικτυακά αλλά και τις υπογραφές μεταξύ της Κυβέρνησης και του VW Group.

 

———————————————————————————————-

Οι… πιέσεις σε μεγάλη εισαγωγική εταιρεία είναι αφόρητες, τα κουκιά δεν βγαίνουν και οι απαιτήσεις είναι μεγάλες. Μην απορήσουμε αν δούμε αλλαγές ή ακόμα και αποχωρήσεις.

 

———————————————————————————————-

 

Ανοιχτές παραμένουν οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών τις ημέρες της καραντίνας ενώ το ίδιο ισχύει και για τα service. Για τις μετακινήσεις πρέπει να στείλουμε 2 και τα στοιχεία μας στο 13033.

 

———————————————————————————————-

 

Μπορεί να ζούμε σε μία ακόμη εποχή… lockdown αλλά οι εμπορικές συναλλαγές συνεχίζονται και τα αυτοκίνητα έρχονται στην Ελλάδα για να παραδοθούν στους νέους πελάτες. Όπως μπορείτε να δείτε το λιμάνι του Πειραιά σφύζει από εκατοντάδες αυτοκίνητα που βρίσκονται σε ντάνες και περιμένουν να φορτωθούν σε νταλίκες για να μεταφερθούν.

Πολύ κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά

 

———————————————————————————————-

 

Συνέντευξη στην εφημερίδα Real News και στον Σπύρο Ρέκκα παραχώρησε ο διευθυντής εταιρικής επικοινωνίας του BMW Group Hellas Κωνσταντίνος Διαμαντής.

 

* Πατήστε πάνω στη φωτογραφία για να δείτε τη σελίδα της συνέντευξης μεγαλύτερη

 

———————————————————————————————-

Η Audi επέλεξε την Ρόδο για την επίσημη δημοσιογραφική παρουσίαση του νέου e-tron GT που αναμένεται να παρουσιαστεί μέχρι τέλος του έτους. Σχεδόν 500 δημοσιογράφοι απ΄ όλον τον κόσμο ήρθαν στην Ελλάδα για μία πρώτη οδηγικη εμπειρία…

 

———————————————————————————————-

 

Μας αρέσει που η σελίδα του DS Store Athens σε Facebook και Instagram διαθέτει δικό της περιεχόμενο και δεν αναπαράγει ειδήσεις μόνο από το εξωτερικό. Με αυτόν τον τρόπο οι φίλοι του αυτοκινήτου μπορούν να μαθαίνουν τι παίζει με την γαλλική premium φίρμα

Το DS Store Athens βρίσκεται στξ λεωφόρο Κηφισίας στο Χαλάνδρι

 

———————————————————————————————-

 

Από τις 4 Νοεμβρίου έχει τεθεί σε ισχύ η λειτουργία του ενιαίου πομποδέκτη για τα διόδια. Στην πράξη αυτό σημαίνει πως αν έχουμε στην κατοχή μας οποιονδήποτε πομποδέκτη μπορούμε να περνάμε και οποιαδήποτε διόδια.

 

———————————————————————————————-

 

Από την Τρίτη 10 Νοεμβρίου ανοίγει και πάλι τις πύλες του το αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, όχι για αγώνες αλλά μόνο για ατομική προπόνηση ενώ θα τηρείται όπως είναι και λογικό, το υγειονομικό πρωτόκολλο περί Covid-19.

Το αυτοκινητοδρόμιο της πόλης των Σερρών

 

———————————————————————————————-

 

Διαδικτυακά θα πραγματοποιηθεί η δημοσιογραφική παρουσίαση της νέας BMW X2 Plug In Hybrid και συγκεκριμένα την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου.

 

———————————————————————————————-

Τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να κλείσει μεγάλη αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη για την οποία υπάρχουν αρκετοί μνηστήρες

 

———————————————————————————————-

Μία ειδική έκδοση του Ford Ranger Raptor θα κυκλοφορήσει η εταιρεία Ford Βροχίδης – Χατζής στη Θεσσαλονίκη. Θα ονομάζεται Black Force και θα εφοδιάζεται με επιπλέον δυναμικό εξοπλισμό ενώ θα υπάρχει και η πρόταση επιλογής εξωτερικού χρώματος που θυμίζει δέρμα ράπτορα…

 

———————————————————————————————-

 

Μετά από σχεδόν 100 ημέρες και πάνω από 7.000 χιλιόμετρα σε 10 χώρες της ανατολικής Ευρώπης και της Σκανδιναβίας, η οικογένεια Τεμπερίδη με το αυτοκινούμενο Iveco έφτασε στο Nordkapp, το βορειότερο ακρωτήρι της γηραιάς ηπείρου. Το…. πλήρωμα τον Άκη Τεμπερίδη, τη Βούλα Νέτου και την 8χρονη Αναστασία, έφτασε στο σημείο που βρίσκεται λίγο πιο πάνω από τον 71ο παράλληλο.

Στο βορειότερο άκρο της Ευρώπης βρίσκεται η οικογένεια Τεμπερίδη και συνεχίζει το μεγάλο της ταξίδι...

 

———————————————————————————————-

Στις 29 Νοεμβρίου ξεκινά το τηλεοπτικό Traction του Κώστα Στεφανή και θα μεταδίδει το STAR Channel. Η γνωστή εκπομπή αυτοκινήτου θα προβάλλεται κάθε Κυριακή κοντά στις 14:00 και μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Κώστας και Μάνος Στεφανής θα βρίσκονται στο "τιμόνι" του Traction

 

———————————————————————————————-

 

Ενημέρωση ανά… έναν δημοσιογράφο ετοιμάζει αυτή την εβδομάδα η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων VW με αφορμή την έλευση του ID.3.

 

———————————————————————————————-

Ξεκίνησε η τηλεοπτική εκπομπή αυτοκινήτου «Autohub» την οποία παρουσιάζει ο Βαγγέλης Κιούσης και μεταδίδεται από το Mega Channel. Η εκπομπή μεταδίδεται κάθε Κυριακή στις 10:00π.μ. και μπορείτε να τη βλέπετε και διαδικτυακά πατώντας ΕΔΩ

Ο Βαγγέλης Κιούσης

 

———————————————————————————————-

Για δεύτερη φορά φέτος ζούμε εποχή lockdown και χιλιάδες πολίτες που κατοικούν στις μεγάλες πόλεις αποφάσισαν πως είναι καλύτερα να επισκεφτούν τα χωριά τους μέχρι το τέλος της καραντίνας. Χαρακτηριστικό και το γεγονός πως χιλιάδες αυτοκίνητα πέρασαν τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών τις προηγούμενες ημέρες…

 

———————————————————————————————-

 

Καλεσμένοι στην εκπομπή «Πάνω από τα Όρια» είναι αυτή την εβδομάδα οι Παύλος Χουρδάκης και Νικόλας Περατινός, οι οποίοι συζητούν με τον Στράτο Φωτεινέλη για τις εξελίξεις στους ελληνικούς αγώνες και όλα όσα τους ταλαιπωρούν το τελευταίο διάστημα. Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Attica TV το Σάββατο στις 18:00 και σε επανάληψη την Κυριακή στις 10:00π.μ.

Στράτος Φωτεινέλης (πάνω αριστερά) Παύλος Χουρδάκης (πάμω δεξιά) και Νικόλας Περατινός (κάτω)

 

———————————————————————————————-

Οι αγώνες αυτοκινήτου και καρτ αναστέλλονται σε όλη την ελληνική επικράτεια, έπειτα από την ανακοίνωση της Κυβέρνησης για την επιβολή lockdown στη χώρα μας.

 

———————————————————————————————

———————————————————————————————-

 

  • Ταξίδια
  • Παρουσιάσεις
  • Εκδηλώσεις 

 

Δεν θα πραγματοποιηθούν λόγω Covid-19

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ
 alexa.com**
 

Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 5
2. www.lifo.gr 6
3. www.protothema.gr 9
4. www.zougla.gr 10
5. www.iefimerida.gr 14
6. www.newsit.gr 17
7. www.tanea.gr 23
8. www.gazzetta.gr 24
9. www.ethnos.gr 29
10. www.kathimerini.gr 32
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 52
2. www.autogreeknews.gr 66
3. www.gocar.gr 188
4. www.autotriti.gr 193
5. www.traction.gr 215
6. www.autoagora.gr 435
7. www.drive.gr 445
8. www.caranddriver.gr 530
9. www.4troxoi.gr 559
10. www.autoblog.gr 621
*TOP10 στην Ελλάδα
 
Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 38
2. www.ix.gr 9.722
3. www.carwall.gr 13.581
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 9/11/2020 (19:00)

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ YOUTUBE

1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 94.600
2. Trcoff: 29.200  
3. Drive magazine: 20.000
4. Tractiongr: 12.300
5. Carotogr: 10.600
6. CarGuysGr: 3.650
7. Gocar: 3.310
8. 4Τροχοί: 2.750
9. Εκπομπή Οδηγώντας: 2.330
10. Newsauto: 2.280
11. Ariadni Gerasimidou: 2.160
12. Auto Τρίτη: 1.270
13. Επί Τροχών TV: 1.240
14. Πάνος Σειτανίδης: 946
15. Γιώργος Σαργιαννίδης: 809
16. Auto Greek News: 381
*μέτρηση στις 9/11/2020 (19:00)

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης