Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή… ηλιόλουστη εβδομάδα να έχουμε. Και το λέω αυτό διότι όπως και να το κάνουμε η διάθεσή μας ανεβαίνει όταν έχουμε ήλιο, αν και στην αντίπερα… όχθη υπάρχουν και αυτοί που αναπολούν το κρύο και τον χειμώνα.

Το σίγουρο είναι πως το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε θυμηθήκαμε το καλοκαίρι και μόνο λίγοι δεν ήταν αυτοί που βρέθηκαν στην παραλία για ηλιοθεραπεία και χαλάρωση!

Σιγά σιγά αρχίζουμε να μπαίνυμε και στο Φθινόπωρο... Σε κάθε περίπτωση οι εκδρομές δεν τελειώνουν ποτέ, ιδίως με οχήματα που πάνε όπου τραβά η όρεξή σου...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ζωή συνεχίζεται

Στα του Covid-19 διαπιστώνουμε πως τα κρούσματα παραμένουν υψηλά και αυτός είναι ο λόγος που οι ειδικοί Τα εχουμε ζήσει όλα τα τελευταία 11 χρόνια, άρα αυτό που μένει είναι η… εκτόξευση!και επιστήμονες λαμβάνουν νέα μέτρα προκειμένου να μην υπάρχει μεγάλη έξαρση. Η ζωή πάντως συνεχίζεται, είτε με μάσκα είτε χωρίς και το διαπιστώνουμε από την αγορά του αυτοκινήτου που συνεχίζει να κρατά κόντρα σε όλους και όλα.

Σημαντικό στοιχείο αυτό με τις εταιρείες leasing που δείχνουν και πάλι δραστηριότητα, γεγονός που μεταφράζεται πως και οι πελάτες τους, δηλαδή έχουν δραστηριότητα και χρειάζονται αυτοκίνητα για να καλύψουν τις ανάγκες τους…

Με λίγα λόγια απλά και κατανοητά, συνεχίζουμε με επιφύλαξη αλλά και έτοιμοι να ξεπεράσουμε όποια εμπόδια υπάρχουν μπροστά μας. Δέκα χρόνια κρίσης και άλλος ένας με πανδημία είναι πολλά για να μας κρατήσουν μακριά από την εκτόξευση που φαίνεται να έρχεται μέσα στο ’21. Σημαντικό καθώς πολύς κόσμος θα έρθει στην καθημερινότητά του, θα επιστρέψει στη δουλειά του και θα μπορεί να ζήσει με αξιοπρέπεια…  

Το πρώτο ελληνικό αυτοκίνητο! 112 χρόνια της ιστορίας του αυτοκινητου στην Ελλάδα...

Πού θα στείλετε τα νέα

Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!
 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

 

Θέμα… χρόνου είναι η ανακοίνωση εκπροσώπησης κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας SAIC στην ελληνική αγορά. Ο όμιλος που θα φέρει τα οχήματα της εν λόγω εταιρείας έχει προσπαθήσει στο παρελθόν να φέρει και πάλι κινέζικα αλλά χωρίς επιτυχία. Όπως μαθαίνουμε θα δοθεί μεγάλη βαρύτητα στα ηλεκτρικά και στα οχήματα ελευθέρου χρόνου.

Δεν αργεί η εμφάνιση κινέζικων αυτοκινήτων στην Ελλάδα...

 

———————————————————————————————

 

Την περασμένη εβδομάδα παραδόθηκε το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό ταξί στην Ελλάδα. Πρόκειται για το Nissan Leaf με τις μπαταρίες των 62kWh. Η παράδοση στον ιδιοκτήτη έγινε στις εγκαταστάσεις της εισαγωγικής εταιρείας Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης.

Ο Τάκης Θεοχαράκης (δεξιά) παραδίδει τα κλειδιά στον πρώτο ιδιοκτήτη ηλεκτρικού ταξί

 

———————————————————————————————

 

Πριν από λίγες ημέρες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), το οποίο άνοιξε τις πύλες του στο κοινό φέτος τον Φεβρουάριο έπειτα από περίπου 20 χρόνια. Ο Πρωθυπουργός αποχώρησε με ένα ηλεκτρικό Tesla στέλνοντας και το μήνυμα της ηλεκτροκίνησης, κάτι που έχει κάνει και στο παρελθόν καθώς διαθέτει για τις μετακινήσεις του και ηλεκτρικό Peugeot 208.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μπαίνει σε ένα Tesla Model 3

 

———————————————————————————————

 

Ένα ακόμα μοναδικό αφιέρωμα για το αυτοκίνητο πραγματοποίησε το περιοδικό «Κ» της Καθημερινής που κυκλοφόρησε την Κυριακή 11 Οκτωβρίου και επιμελήθηκε ο Άρης Γαλανόπουλος. Ένα τεύχος γεμάτο τεχνολογία, νέα μοντέλα, συνεντεύξεις και θέματα με μεγάλο και ουσιαστικό ενδιαφέρον.

Με πολύ ξεχωριστά θέματα όπως η ιστορία του πρώτου ελληνικού αυτοκινήτου κυκλοφόρησε το "Κ" της Καθημερινής

 

———————————————————————————————

 

Από τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου και μαζί με το νέο πρόγραμμα της ΕΡΑ ΣΠΟΡ «μετακομίζει» και η καθημερινή εκπομπή «Οδηγώντας» με τον Πάρι Ποντίκα, ο οποίος θα μας ενημερώνει εφεξής για το αυτοκίνητο, καθημερινά στις 9:35 π.μ.

Ο Πάρις Ποντίκας

 

———————————————————————————————

 

Στο παιχνίδι των ηλεκτρικών ποδηλάτων μπαίνει και η BMW η οποία διαθέτει στην Ελλάδα και σε επιλεγμένους αντιπροσώπους τα δικά της προϊόντα.

Τα ποδήλατα της BMW είναι διαθέσιμα σε επιλεγμένους αντιπροσώπους...

 

———————————————————————————————

 

Στο Μαρούσι μετακόμισαν οι διοικητικές υπηρεσίες της Porsche και σε πολύ σύγχρονες εγκαταστάσεις του Ομίλου Μοτοδυναμική.

 

———————————————————————————————

 

Νέες εγκαταστάσεις για την εταιρεία SIXT η οποία μετακόμισε από την λεωφόρο Αθηνών (κτήριο της Renault) στο Μαρούσι.

 

———————————————————————————————

 

Με άνοδο 20% κινήθηκε η αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων τον Σεπτέμβριο συγκριτικά με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Χαρακτηριστικές και οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΑΑ Γιώργου Βασιλάκη στο «Κ» της Καθημερινής ο οποίος τόνισε ότι η αγορά αυτοκινήτου βρίσκεται σε σταθερή τροχιά ανάκαμψης και πως είναι ανεπηρέαστη από την πανδημία».

Ο Γιώργος Βασιλάκης (πηγή φωτογραφίας: Καθημερίνη)

 

———————————————————————————————

 

Τις ακροαματικότητες των ραδιοφωνικών σταθμών για το τελευταίο δίμηνο έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών. Παρακάτω μπορείτε να δείτε πώς πήγε κάθε σταθμός.

 

———————————————————————————————

 

Η εικόνα αυτη με ηλεκτρικό πατίνι στην αριστερή πλευρά του δρόμου είναι άκρως επικίνδυνη για όλους Δυστυχώς τη βλέπουμε όλο και πιο συχνά και κανείς δε δείχνει να ενδιαφέρεται…

Ούτε καν στη δεξιά πλευρά...

 

———————————————————————————————

 

Τρεις παίκτες της ομάδας ποδοσφαίρου του ΟΣΦΠ, βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα στις εγκαταστάσεις της εισαγωγικής εταιρείας των αυτοκινήτων Renault για να γιορτάσουν τα 30 χρόνια του Clio. Να σημειώσουμε πως η γαλλική εταιρεία είναι χορηγός (στην Ελλάδα) της ομάδας του Πειραιά.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού λιγο πριν το test drive με το Renault Clio

 

———————————————————————————————

 

Peugeot 308 και Isuzu D-Max προστέθηκαν πρόσφατα στο στόλο της ΕΥΔΑΠ προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν.

———————————————————————————————

 

Με το ηλεκτρικό Peugeot e-208 (στην έκδοση GT) της Peugeot – Κούτλας καταφέραμε πριν από λίγες ημέρες να πετύχουμε το ρεκόρ αυτονομίας οδηγώντας στην εθνική οδό. Συγκεκριμένα καταφέραμε με ταχύτητες 95-100χλμ./ώρα και με χρήση κλίματος (με εξαίρεση τα τελευταία χλμ.) να καλύψουμε απόσταση 370 χιλιόμετρα, και να φτάσουμε από την Αθήνα μέχρι τα… Τέμπη! Να σημειώσουμε πως το ίδιο το εργοστάσιο δίνει αυτονομία 340 χιλιόμετρα.

Το Peugeot e-208 GT

 

———————————————————————————————

Εκπτώσεις τρέχει η Nissan Χαλκιάς που ξεκινούν από τα 500 και φτάνουν έως τα 1.500 ευρώ. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του συγκεκριμένου αντιπροσώπου.

Η αντιπροσωπεία της Nissan Χαλκιάς στη λεωφόρο Συγγρού

 

———————————————————————————————

 

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου κυκλοφόρησε το τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού CAR.

 

———————————————————————————————

 

O υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης συνεχίζει και δείχνει ενδιαφέρον για τους αγωνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Αυτή τη φορά βρέθηκε στην Κρήτη όπου το Σαββατοκύριακο διεξήχθη αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ασφάλτου.

Παρών και σε αγωνα της Κρήτης ο υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης

 

———————————————————————————————

 

Πρεμιέρα κάνει το «Πάνω από τα Όρια» της φετινής τηλεοπτικής περιόδου, καθώς ο Στράτος Φωτεινέλης φιλοξενεί τον Πρόεδρο της ΕΠΑ, Τάκη Κουτσίκο ο οποίος ανοίγει τον «ασκό του Αιόλου» αναφερόμενος στα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο ελληνικό motorsport. Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Attica TV το Σάββατο στις 18:00 και σε επανάληψη την Κυριακή στις 10:00.

Τάκης Κουτσίκος (δεξιά) και Στράτος Φωτεινέλης

 

———————————————————————————————

Αναπληρωματικός αγώνας στο αγωνιστικό ημερολόγιο του  WRC για το 2021 ανακοινώθηκε πως θα είναι το Ράλι Ακρόπολις…

Λέτε να γίνει κανένα θαύμα;

 

———————————————————————————————

 

Με προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή λειτουργεί πλέον η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, καθώς τον τελευταίο καιρό συμβαίνουν πολλά και οι κόντρες δεν έχουν τέλος. Έπειτα από την ψηφοφορία των 9 παρόντων μελών, η Επιτροπή έχει ως εξής:

Κοπανάκης Γεώργιος  – Πρόεδρος
Μπασιούκας Βασίλειος – Γραμματέας
Πολυχρονόπουλος Ιωάννης – Ταμίας
Χουρδάκης Παύλος – Μέλος
Νίκου Δημήτριος – Μέλος
Πλούμη Ευαγγελία – Μέλος
Βαρδιάμπαση Αικατερίνη – Μέλος
Σφακιανάκης Γεώργιος – Μέλος
Τσακίρης Νικόλαος – Μέλος
Μόσχος Ιωάννης – Μέλος

———————————————————————————————

 

Μέσω διαδικτύου πραγματοποιήθηκε η ψηφιακή αποκάλυψη των νέων Kawasaki Versys 1000 S & 1000 SE.

 

———————————————————————————————

———————————————————————————————-

 

  • Ταξίδια
  • Παρουσιάσεις
  • Εκδηλώσεις 

 

Δεν θα πραγματοποιηθούν λόγω Covid-19

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ
 alexa.com**
 

Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 5
2. www.lifo.gr 6
3. www.protothema.gr 9
4. www.zougla.gr 10
5. www.iefimerida.gr 15
6. www.newsit.gr 19
7. www.gazzetta.gr 20
8. www.tanea.gr 27
9. www.kathimerini.gr 32
10. www.newsbeast.gr 33
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.autogreeknews.gr 61
2. www.newsauto.gr 63
3. www.autotriti.gr 174
4. www.gocar.gr 185
5. www.drive.gr 398
6. www.traction.gr 433
7. www.caranddriver.gr 487
8. www.4troxoi.gr 488
9. www.autoagora.gr 503
10. www.autoblog.gr 617
*TOP10 στην Ελλάδα
 
Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 30
2. www.ix.gr 6.403
3. www.carwall.gr 10.802
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 12/10/2020 (13:00)

 

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ YOUTUBE

1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 92.500
2. Trcoff: 28.100  
3. Drive magazine: 19.800
4. Tractiongr: 11.900
5. Carotogr: 10.500
6. CarGuysGr: 3.360
7. Gocar: 3.130
8. 4Τροχοί: 2.730
9. Newsauto: 2.250
10. Εκπομπή Οδηγώντας: 2.180
11. Ariadni Gerasimidou: 2.130
12. Auto Τρίτη: 1.240
13. Επί Τροχών TV: 1.230
14. Πάνος Σειτανίδης: 939
15. Γιώργος Σαργιαννίδης: 799
16. Auto Greek News: 376
*μέτρηση στις 12/10/2020 (13:00)

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης