Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλό Οκτώβρη να έχουμε. Και λέω Οκτώβρη για να μην ξεχνιόμαστε, καθώς οι θερμοκρασίες θυμίζουν καλοκαίρι και το μυαλό μας συνεχίζει να βρίσκεται στις παραλίες.

Η καθημερινότητα και τα σχολεία όμως μας προσγειώνουν στην πραγματικότητα, οπότε και καταλαβαίνουμε πως βρισκόμαστε στην καθημερινή μας ρουτίνα. Βέβαια η ρουτίνα αυτή έχει κάποιες αλλαγές γιατί όπως και να το κάνουμε υπάρχει και ο προβληματισμός με τον Covid-19 που όμως τείνει να μας γίνει συνήθεια.

Ημερολογιακά έχουμε 5 Οκτωβρίυ ή... 66 Αυγούστου;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άνοδος στις πωλήσεις…

Ακολουθώντας λοιπόν τις οδηγίες των ειδικών και επιστημόνων συνεχίζουμε τη ζωή μας και προσέχουμε για να έχουμε. Αυτό αποτυπώνεται και στην κίνηση που έχουν οι αντιπροσωπείες που είδαν τις πωλήσεις των Η αγορά δείχνει να κρατάει παρά τα προβλήματα που δημιουργεί ο Covid-19καινούργιων αυτοκινήτων να αυξάνονται και μάλιστα σε ποσοστό σχεδόν 20% συγκριτικά με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Νότα αισιοδοξίας αλλά και κόντρα σε όσα βιώνουμε τους τελευταίους μήνες.

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως έχουμε περάσει και δέκα χρόνια κρίσης, οπότε όλο αυτό μας φαίνεται παιχνιδάκι και μία καλή προετοιμασία για να… γκαζώσουμε τους επόμενους μήνες. Και να είστε πάρα πολύ σίγουροι πως θα συμβεί αυτό και θα βγει κερδισμένος όποιος ήδη έχει προετοιμάσει το έδαφος και έχει συμπεριφερθεί σωστά στους συνεργάτες του…

Δεν θα σας κουράσω άλλο γιατί όπως θα δείτε η θεματολογία ΚΑΙ σήμερα είναι πολύ καλή, ψαγμένη, αξιόλογη και σε ορισμένες περιπτώσεις μας δίνει κουράγιο πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο!

Πού θα στείλετε τα νέα

Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!
 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

 

Πολύ μεγάλη επαγγελματική επιτυχία (σε προσωπικό αλλά και εθνικό επίπεδο) του Δημήτρη Ψυλλάκη ο οποίος αναλαμβάνει από την 1η Ιανουαρίου 2021 τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στην Mercedes Benz USA. Ο Έλληνας μάνατζερ που ξεκίνησε από την Mercedes Benz Hellas το 1992 έχει περάσει και από τη θέση του CEO και Βραζιλία και Κορέα.

 

Ο Δημήτρης Ψυλλάκης

———————————————————————————————

Μπορεί να ζούμε στην εποχή του Covid-19, αλλά όπως αποδεικνύεται η αγορά αυτοκινήτου προσπαθεί και κρατιέται στα πόδια της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του Σεπτεμβρίου, όπου ταξινομήθηκαν 7.170 νέα αυτοκίνητα όταν την αντίστοιχη περυσινή περίοδο οι πωλήσεις ήταν στις 5.982 μονάδες. Η ποσοστιαία αύξηση άγγιξε το 19,86%. Οι μάρκες Toyota, Peugeot και VW ήταν οι τρεις κορυφαίες σε πωλήσεις.
Πωλήσεις ανά μάρκα
1.    Toyota 889
2.    Peugeot 698
3.    VW 571
4.    Opel 516
5.    Hyundai 441
6.    Mercedes 435
7.    Suzuki 416
8.    Nissan 378
9.    Citroen 322
10.    Renault 321
11.    Ford 280
12.    Skoda 279
13.    BMW 261
14.    Fiat 231
15.    Dacia 202
16.    KIA 196
17.    Audi 166
18.    SEAT 139
19.    MINI 113
20.    Volvo 85
21.    Jeep 70
22.    Mitsubishi 36  
23.    Honda 31
24.    Mazda 29
25.    Land Rover 21
26.    Alfa Romeo 10
27.    Porsche 7
28.    Jaguar 6
29.    Smart 6
30.    Lexus 6
31.    Tesla 5
32.    Lamborghini 1
33.    Abarth 1
34.    Subaru 1
35.    Bentley 1

 

———————————————————————————————-

 

Νέο… χώρο ετοιμάζει στις εγκαταστάσεις της εισαγωγική εταιρεία αυτοκινήτων. Το γεγονός αυτό μας βάζει σε σκέψεις για ενδεχόμενη εξαγορά άλλης εταιρείας, κάτι που άλλωστε συζητιέται αρκετά στην πιάτσα τους τελευταίους μήνες. Όπως και να το κάνουμε σύντομα θα μάθουμε τι… παίζει!

 

———————————————————————————————-

 

Ο πολύ έμπειρος δημοσιογράφος Χρήστος Αποστολόπουλος είναι ο νέος αρθρογράφος του capital.gr στην ενότητα του αυτοκινήτου. Παράλληλα συνεχίζει τη συνεργασία του με τους 4 Τροχούς…

Ο Χρήστος Αποστολόπουλος

 

———————————————————————————————-

 

Μία μεγάλη αποστολή με 12 Έλληνες δημοσιογράφους πραγματοποίησε η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Honda στη Φρανκφούρτη. Οι συντάκτες είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν τα τρία εξηλεκτρισμένα μοντέλα της ιαπωνικής φίρμα, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο Honda e, το Jazz e:HEV και το Jazz Crosstar. Πολύ δυναμική παρουσία της μάρκας που δείχνει και τις διαθέσεις για την ελληνική αγορά…

Η διευθύντρια επικοινωνίας του Ομίλου Σαρακάκη συνόδεψε τους Έλληνες δημοσιογράφους στο εξωτερικό

 

———————————————————————————————-

Νέο ρεκόρ επί ελληνικού (τουλάχιστον) εδάφους πραγματοποιήσαμε με το ηλεκτρικό Peugeot 208. Αν και το εργοστάσιο δίνει αυτονομία 340 χιλιόμετρα, καταφέραμε να «γράψουμε» 370 στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης κάνοντας το πείραμα «μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε». Δείτε παρακάτω το σχετικό video και θα πάρετε τις απαντήσεις.

 

 

———————————————————————————————-

 

 

Και επίσημα πλέον η ελληνική RCH Automotive έκανε γνωστό πως σχεδιάζει την παραγωγή μικρών ηλεκτρικών οχημάτων αλλά και ηλεκτρικά που θα βασίζονται στα ήδη υπάρχοντα μοντέλα της.

Η RCH Automotive ετοιμάζει νέα μοντέλα που θα είναι ηλεκτρικά

 

———————————————————————————————-

 

Ο δημιουργός του πρώτου ελληνικού hyper car με την ονομασία CHAOS, Σπύρος Πανόπουλος έγινε πρόσφατα μπαμπάς και το πρώτο δώρο που έκανε στην κόρη του ήταν ένα καροτσάκι από…. ανθρακονήματα που φέρει την υπογραφή της Spyros Panopoulos Automotive.

Ο Σπύρος Πανόπουλος με την κόρη του και το νέο του... δημιούργημα (αριστερά, ένα καρότσι από ανθρακονήματα)

 

———————————————————————————————-

Ο Βαγγέλης Αρβανιτάκης εργάζεται ως αεροδυναμιστής στην ομάδα της Alfa Romeo στη Formula 1. Ο ίδιος μας παραχώρησε μία αποκλειστική πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη όπου μιλά για τη ζωή του αλλά και το πώς κατάφερε να φτάσει τόσο ψηλά.

 

 

———————————————————————————————-

 

Συνεχίζει τις διακρίσεις η ελληνική εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων MINI.

O Επικεφαλής της MINI στην Ελλάδα Μάνος Δρακωτός και η Head of MINI Marketing Δήμητρα Μπίκου

 

———————————————————————————————-

Ο Γιώργος Βαρίνος έχει αναλάβει από την 1η Οκτώβριου το τιμόνι του νέου site mensnews.gr. Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα αφιερώνει πολύ χώρο σε θέματα αυτοκινήτου, μοτοσικλέτας, σκαφών, gadgets κ.ά. Να σημειώσουμε πως ο Γιώργος Βαρίνος συνεχίζει και ως υπεύθυνος του ψηφιακού περιοδικού InMotion by Gazzetta και έχει την επιμέλεια της στήλης Auto-Moto στην εφημερίδα Κόκκινος Πρωταθλητής.

 

———————————————————————————————-

 

Τη στήλη του αυτοκινήτου στο liberal.gr έχει αναλάβει από την 1η Οκτωβρίου ο Νίκος Λουπάκης ο οποίος συνεχίζει να αρθρογραφεί στο tvxs.gr ενώ διατηρεί και τη δική του ιστοσελίδα stotimoni.gr

Ο Νίκος Λουπάκης

 

———————————————————————————————-

Νέα στρατηγική έχει χαράξει τον τελευταίο καιρό η εισαγωγική εταιρεία Volvo που στοχεύει πολύ στην εξυπηρέτηση του πελάτη…

 

 ———————————————————————————————-

 

Το insurancemarket.gr ανακοίνωσε τη συνεργασία του με την Μαρία Χαραλαμπάκη η οποία αναλαμβάνει χρέη HR Business Partner.

Η Μαρία Χαραλαμπάκη

 

———————————————————————————————-

 

Από την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου βρίσκεται στον διαδικτυακό αέρα το νέο Gocar  Magazine Νο82. Στο συγκεκριμένο υπάρχει μεγάλο αφιέρωμα στα υβριδικά μοντέλα της αγοράς…

 

———————————————————————————————-

Άξιο απορίας παραμένει και συζητιέται έντονα στην… πιάτσα, πώς είναι δυνατόν να πληρώνεις στο Facebook για να διαφημίσεις το κατά τα άλλα δημοφιλές Μέσο, αλλά να μην παίρνεις ούτε ένα… like!

 

———————————————————————————————-

Συνεχίζει να μας ενημερώνει και να μας ψυχαγωγεί με το δικό του ξεχωριστό τρόπο για τη Formula 1 και όλα όσα συμβαίνουν ο Πάνος Σειτανίδης. Ο γνωστός δημοσιογράφος έχει δημιουργήσει ένα δικό του τρόπο παρουσίασης που και να μη σου αρέσει το άθλημα κάθεσαι και μαθαίνεις τι συμβαίνει εκεί. Ta video που φτιάχνει τα βρίσκεις σε όλα (σχεδόν) τα social media πληκτρολογώντας το όνομά του!

Ο Πάνος Σειτανίδης

 

———————————————————————————————-

 

Ακόμα και σε… ταξί κυκλοφορεί το δημοφιλές Peugeot 3008 που συνεχίζει να σπάει τα κοντέρ στην κατηγορία των SUV.

SUV... ταξί!

 

———————————————————————————————-

 

Πενήντα χρόνια στα… μανταλάκια γιορτάζουν οι 4 Τροχοί και το τεύχος Οκτωβρίου που κυκλοφορεί μαζί με τον τεύχος Νο1 έχει γίνει ήδη ανάρπαστο.  

 

———————————————————————————————-

 

Σε αναζήτηση συντάκτη βρίσκεται το gocar.gr

 

———————————————————————————————-

 

Η εταιρεία METRO σε συνεργασία με την ENERES CPM προχωρούν στη δημιουργία του πανελλαδικού δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων «Charge Plus». Το δίκτυο θα αποτελείται από 320 φορτιστές σε 160 καταστήματα My market και METRO Cash & Carry σε όλη την Ελλάδα.

Από αριστερά: Θωμάς Φιλίππου CEO ENERES CPM, Σταύρος Αναγνωστάτος Διευθυντής Ενέργειας, Περιβάλλοντος & Εγκαταστάσεων METRO AEBE, Δημήτριος Ζάρρας Εμπορικός Διευθυντής CEO ENERES CPM

 

———————————————————————————————-

 

Η Sixt, που δραστηριοποιείται στις υπηρεσίες βραχυχρόνιων και μακροχρόνιων μισθώσεων στηρίζει ως χορηγός την σχολή ασφαλούς οδήγησης ‘’Riding School – Θανάσης Χούντρας’’ με την παροχή δύο οχημάτων για την κάλυψη των αναγκών του.

Τα δύο Renault Clio που παρέδωσε η Sixt

 

———————————————————————————————-

 

Σε νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις που βρίσκονται στo Μαρούσι μετακόμισε… σήμερα ο όμιλος  Μοτοδυναμική (Yamaha, Porsche, SIXT κ.λπ.). Πρόκειται για χώρους που ακολουθούν συγκεκριμένα πρότυπα και στάνταρτ που ανεβάζουν το επίπεδο, όχι μόνο της συγκεκριμένης εταιρείας αλλά και ολόκληρου του κλάδου…

Άλλο επίπεδο...

 

———————————————————————————————-

Σε ψηφιακές αποκαλύψεις νέων μοντέλων θα προχωρήσει η Kawasaki. Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου στις 16:00 ώρα Ελλάδας και τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020 στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

 

———————————————————————————————-

Πολύ γνωστή εταιρεία μοτοσικλετών αναμένεται να αλλάξει χέρια και να πάει στο ρόστερ μεγάλης εισαγωγικής εταιρείας εισηγμένης στο Χρηματιστήριο.

 

———————————————————————————————

———————————————————————————————-

 

  • Ταξίδια
  • Παρουσιάσεις
  • Εκδηλώσεις 

 

Δεν θα πραγματοποιηθούν λόγω Covid-19

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ
 alexa.com**
 

Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 5
2. www.lifo.gr 6
3. www.zougla.gr 9
4. www.protothema.gr 10
5. www.iefimerida.gr 16
6. www.newsit.gr 19
7. www.gazzetta.gr 20
8. www.tanea.gr 28
9. www.kathimerini.gr 31
10. www.sport24.gr 34
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.autogreeknews.gr 59
2. www.newsauto.gr 63
3. www.autotriti.gr 172
4. www.gocar.gr 188
5. www.traction.gr 380
6. www.drive.gr 435
7. www.4troxoi.gr 476
8. www.caranddriver.gr 527
9. www.autoagora.gr 611
10. www.autoblog.gr 633
*TOP10 στην Ελλάδα
 
Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 30
2. www.ix.gr 5.738
3. www.carwall.gr 11.038
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 5/10/2020 (10:00)

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ YOUTUBE

1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 91.900
2. Trcoff: 27.700  
3. Drive magazine: 19.800
4. Tractiongr: 11.700
5. Carotogr: 10.500
6. CarGuysGr: 3.310
7. Gocar: 3.090
8. 4Τροχοί: 2.720
9. Newsauto: 2.240
10. Εκπομπή Οδηγώντας: 2.130
11. Ariadni Gerasimidou: 2.130
12. Επί Τροχών TV: 1.230
13. Auto Τρίτη: 1.230
14. Πάνος Σειτανίδης: 939
15. Γιώργος Σαργιαννίδης: 796
16. Auto Greek News: 376
*μέτρηση στις 5/10/2020 (10:00)

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης