Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Η ρουτίνα έχει αρχίσει να επιστρέφει σιγά – σιγά στην καθημερινότητά μας και ήδη έχουμε αρχίσει να ζούμε με τον COVID-19, τις μάσκες και όλα όσα χρειάζεται να κάνουμε και προτείνουν οι ειδικοί για την προστασία μας.

Σαφώς και υπάρχει ένας προβληματισμός αλλά αν αναλογιστούμε τον τρόπο που αντιμετωπίζαμε την κατάσταση πριν από μερικούς μήνες και τον τρόπο που το κάνουμε σήμερα, θα καταλάβουμε πως όλα τελικά είναι μία συνήθεια.

Τελικά το καλοκαίρι έφυγε ή μήπως βρισκόμαστε στις... 59 Αυγούστου; (στη φωτογραφία το Nissan Navara N-Guard)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπάρχει λίγη… γκρίνια

Μία συνήθεια προστασίας του κοινωνικού συνόλου που αν συνεχιστεί με το σωστό τρόπο θα καταφέρουμε να Η αγορά δεν μπορεί να πέσει παρακάτω και πολύ σύντομα θα ανακάμψει…ξεπεράσουμε και αυτόν τον κυκεώνα, κάτι που καταφέραμε να κάνουμε τα τελευταία δέκα χρόνια οικονομικής κρίσης και κατάρρευσης της αγορά το αυτοκινήτου. Στην αγορά μπορεί να υπάρχει λίγη… γκρίνια και προβληματισμός αλλά στο ρεζουμέ οι λιανικές πωλήσεις δείχνουν πως ο κόσμος θέλει να αγοράσει αυτοκίνητο από ανάγκη αλλά και γιατί το θέλει.

Έχει κάνει τα κουμάντα του, ξέρει τι τον περιμένει και αποφασίζει και αυτός είναι ο λόγος που δεν θα δούμε τρομερές μειώσεις εφεξής. Σύντομα δε και μετά από μερικούς μήνες που θα αλλάξει η κατάσταση με την εμφάνιση του εμβολίου, η ψυχολογία θα αλλάξει και τότε να δούμε ποια θα είναι η άνοδος και αν θα υπάρχει γκρίνια…

Όσοι έχετε SUV να τα χαίρεστε στο φυσικό τους περιβάλλον! (στη φωτογραφία το Mitsubishi Outlander PHEV που συνδυάζει κινητήρα βενζίνης και ηλεκτροκινητήρα)

Δεν είναι μόνο το κέρδος…

Πάντως πολλοί είναι αυτοί που κάνουν προγραμματισμό για το αύριο, ακόμα και για το μεθαύριο γιατί ξέρουν Οι θέσεις εργασίας πρέπει να διατηρηθούν…τι… καλό θα συναντήσουν και πόσο θα αυξήσουν τις πωλήσεις τους, σύντομα. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίες και να υπάρξει θέληση και όραμα για ένα καλύτερο αύριο, από εργαζόμενους και επιχειρηματίες. Σε τέτοιες περιόδους πάντως φαίνεται ποιος μπορεί να διαχειριστεί καταστάσεις και ποιος έχει στόχο και σκοπό αποκλειστικά και μόνο το κέρδος.

Το σίγουρο είναι πως τα αυτοκίνητα και τα νέα μοντέλα κάνουν συνεχώς την εμφάνισή τους, τα ηλεκτρικά έχουν αρχίσει να παίζουν το ρόλο τους και το κοινό ανταποκρίνεται. Άρα πάμε μπροστά και δεν κοιτάμε πίσω…

Θα μπορούσαμε να τον αποκαλέσουμε και τον.. ηλίθιο της εβδομάδας. Δεν εξηγείται διαφορετικά ο λόγος που έχει παρκάρει σε σημείο που κινούνται ΑμεΑ...

Πού θα στείλετε τα νέα

Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!
 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

Αποχώρησε από την Toyota Hellas η διευθύντρια marketing Ελεάννα Βήτα. Όπως μαθαίνουμε και μέχρι τέλη του έτους θα μάθουμε πού θα είναι το νέο της επαγγελματικό βήμα.

Η Ελεάννα Βήτα αποχώρησε από την Toyota Hellas

 

———————————————————————————————-

 

Επειδή έχουν γραφτεί πολλά και… διάφορα σχετικά με την έξοδο που είχαμε σε γύρισμα με μία σπάνια McLaren, να ξεκαθαρίσουμε πως η δοκιμή έγινε σε αεροδιάδρομο (κλειστό χώρο δηλαδή!) και η αιτία του ατυχήματος ήταν η αποκόλληση του πίσω αριστερού ελαστικού με σχεδόν 300 χλμ./ώρα. Όπως μπορείτε να δείτε η ζημιά (καθώς δεν υπήρξαν καν… γρατζουνιά) επικεντρώθηκε στη ζημιά που έπαθαν τα ανθρακονήματα…

H ζημιά στην McLaren από την έξοδο που είχαμε στο αεροδρόμιο του Τατοίου όταν έγινε αποκόλληση ελαστικού (στη φωτογραφία έχει τοποθετηθεί άλλο ελαστικό για την μεταφορά του οχήματος)

 

———————————————————————————————-

 

Αλλαγές θα υπάρξουν σύντομα (και μέσα στον Οκτώβριο) σε εισαγωγική εταιρεία αυτοκινήτων. Όπως μαθαίνουμε θα φύγει αρκετός κόσμος ενώ θα υπάρξουν και εσωτερικές μετακινήσεις.  

 

———————————————————————————————-

 

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η έκθεση αυτοκινήτου της Αθήνας «Αυτοκίνηση» που ήταν προγραμματισμένη για τον Οκτώβριο εξαιτίας των μέτρων κατά του COVID-19.

 

Φέτος δεν θα έχουμε έκθεση αυτοκινήτου λόγω COVID-19

 

———————————————————————————————-

 

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης έχει πάρει… σβάρνα του αγώνες και μάλιστα παίρνει και προσωπική γεύση για το τι σημαίνουν! Πολύ σημαντικό να έχεις την εμπειρία προκειμένου να έχεις και άποψη.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού έκανε... δοκιμές με την αγωνιστική Skoda Fabia του Δαβίδ Μεριάνου

 

———————————————————————————————-

 

Καταγγελία στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και στην Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος Ηθικής και Δεοντολογίας κατέθεσε ο αθλήτρια (οδηγός αγώνων) Παναγιώτα Δελαγραμμάτικα κατά του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για παραβάσεις των αρχών του Φιλάθλου πνεύματος.

Η Παναγιώτα Δελαγραμμάτικα

 

———————————————————————————————-

 

Το Peugeot e-208 παραμένει το πρώτο σε πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στην Ελλάδα το 2020.

Το ηλεκτρικό Peugeot 208

 

———————————————————————————————-

 

Στην Ελλάδα βρίσκονται Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο και όπως μαθαίνουμε οδηγούν Land Rover Defender και Jaguar F-Pace αντίστοιχα, καθώς τους τα παραχώρησε η εισαγωγική εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος.

Οι Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο

 

———————————————————————————————-

 

Έναν εντυπωσιακό χώρο 640 τ.μ. έχει στη διάθεσή της η Ford στο The Mall Athens, όπου εκεί στεγάζει όλα τα τελευταία μοντέλα της. Ο διαδραστικός χώρος έχει… ξεφύγει από την πεπατημένη και μας δείχνει μία άλλη εικόνα της αυτοκίνησης του μέλλοντος.

Η Ford έχει ξεφύγει και το δείχνει...

 

———————————————————————————————-

 

Στις 11 Οκτωβρίου «Κ» της Καθημερινής, ένα τεύχος γεμάτο αυτοκίνητο με τους πρωταγωνιστές της αγορά, τα νέα μοντέλα και τις νέες τεχνολογίες. Την επιμέλεια έχει ο Άρης Γαλανόπουλος.

 

———————————————————————————————-

Αρκετά μηνύματα λάβαμε σχετικά με την εταιρεία Tesla και έπειτα από την ανάρτηση του Γιάννη Λημναίου στο gocar.gr. Τα περισσότερα επικεντρώθηκαν στο γεγονός ότι η εταιρεία είναι απρόσωπη και θυμίζει τηλεφωνικό κέντρο που μιλάς με τηλεφωνητή και όχι με εκπρόσωπο εταιρείας…

Ο Γιάννης Λημναίος

 

———————————————————————————————-

 

Στην έκθεση Milano Autoclassica (25-27 Σεπτεμβρίου) με τον Ιταλό αντιπρόσωπο συμμετείχε η ελληνική RCH Automotive εκθέτοντας δύο RCH 356.

Και τα δύο RCH 356 έχουν φτιαχτεί στην Ελλάδα (Κατερίνη)

 

———————————————————————————————-

Τα υγειονομικά μέτρα ασφαλείας πρέπει να τηρούνται και αυτό φαίνεται από την φωτογραφία όπου απεικονίζεται ραδιοφωνική συνέντευξη σε εκπομπή του Πάρι Ποντίκα η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξωτερικό χώρο με μάσκες.

Συνέντευξη για το Πρώτο Πρόγραμμα με μάσκες. Από αριστερά: Πάρις Ποντίκας, Κώστας Διαμαντής,Βαγγέλης Γκούμας και Νίκος Σάλτας

 

———————————————————————————————-

 

Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση σε δημοσιογράφους αλλά για λίγο και σε δύο μόνο γκρουπ έκανε ο νέος πρόεδρος του BMW Group Andreas Sieben.

Ο Andreas Sieben

 

———————————————————————————————-

 

Παρουσιάσεις με πέντε δημοσιογράφους (ανά γκρουπ) πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα η ενημέρωση για το ανανεωμένο MINI Countryman. Αυτή ήταν και η δεύτερη δημοσιογραφική παρουσίαση στην μετά-Covid19 εποχή (είχε προηγηθεί και για το Audi A3).

O επικεφαλής της MINI Μάνος Δρακωτός κατά τη  διάρκεια της δημοσιογραφικής παρουσίασης του ανανεωμένου Countryman

 

———————————————————————————————-

Μπηχτή του Στράτη Χατζηπαναγιώτου και εκπρόσωπο γραφείου Τύπου εισαγωγικής εταιρείας…

———————————————————————————————-

 

Ο Κυριάκος Παρασίδης μας ενημερώνει κάθε Σάββατο 11:00-12:00 μέσα από τη συχνότητα του ΑΠΕ (Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων) για όλα τα αυτοκινητιστικά δρώμενα.

Ο Κυριάκος Παρασίδης

 

———————————————————————————————-

 

Η Mercedes Benz Ελλάς συνεργάζεται με την εταιρεία Elpedison και προσφέρει δωρεάν… ρεύμα σε όσους αποκτήσουν είτε αμιγώς ηλεκτρικό όχημα είτε Plug in hybrid.

Ακόμα και δωρέαν ρεύμα μπορούν να έχουν όσοι αποκτήσπυν ηλεκτρικό Mercedes ή Smart

 

———————————————————————————————-

 

Το πρώτο τηλεοπτικό Traction που μετέδωσε το MEGA ανέβασε ο Κώστας Στεφανής στο διαδίκτυο! Όπως μπορείτε να δείτε και παρακάτω, το συγκεκριμένο επεισόδιο βγήκε το 1998 όπου καλεσμένος ήταν ο Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης.

 

———————————————————————————————-

 

Επιστρέφουν στον τηλεοπτικό αέρα οι εκπομπές του Στράτου Φωτεινέλη και συγκεκριμένα το Σαββατοκύριακο 10-11 Οκτωβρίου. Θα μεταδίδονται στο Attica TV, στο Star Κεντρικής Ελλάδος και στο δίκτυο καναλιών της Hellas Net.

Ο Στράτος Φωτεινέλης

 

———————————————————————————————-

 

Την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου η CUPRA θα μεταδώσει ζωντανά μέσω live streaming, από τα κεντρικά γραφεία του CUPRA Garage στο Martorell, διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα “CUPRA Formentor Start of Production”.

 

———————————————————————————————-

Σφαγή… γίνεται στην Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος καθώς οι μεν τρώγονται με τους δε. Αυτό που γίνεται δεν έχει προηγούμενο και το σίγουρο είναι πως όχι μόνο δεν υπάρχει όραμα για να διεξαχθούν σωστοί αγώνες αλλά το μόνο που νοιάζει είναι οι καρέκλες. Άλλωστε αυτό έχει δείξει η ιστορία των αγώνων τα τελευταία χρόνια…

 

———————————————————————————————-

 

Την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου μετακομίζει στο Μαρούσι και στις νέες της εγκαταστάσεις η εταιρεία Μοτοδυναμική.

Τα γραφεία όπου στεγάζονται σήμερα οι διοικητικές υπηρεσίες της Μοτοδυναμικής (Yamaha, Porsche κλπ.) αλλάζουν έδρα...

 

———————————————————————————————

———————————————————————————————-

 

  • Ταξίδια
  • Παρουσιάσεις
  • Εκδηλώσεις 

 

30/9-1 Οκτωβρίου
Honda electric στο εξωτερικό…

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ
 alexa.com**
 

Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 5
2. www.lifo.gr 6
3. www.zougla.gr 9
4. www.protothema.gr 11
5. www.iefimerida.gr 15
6. www.newsit.gr 18
7. www.gazzetta.gr 22
8. www.tanea.gr 27
9. www.kathimerini.gr 31
10. www.sport24.gr 35
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 57
2. www.autogreeknews.gr 61
3. www.autotriti.gr 174
4. www.gocar.gr 182
5. www.traction.gr 328
6. www.drive.gr 432
7. www.4troxoi.gr 442
8. www.caranddriver.gr 554
9. www.autoblog.gr 640
10. www.autoagora.gr 655
*TOP10 στην Ελλάδα
 
Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 30
2. www.ix.gr 5.480
3. www.carwall.gr 12.519
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 28/9/2020 (16:00)

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ YOUTUBE

1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 91.100
2. Trcoff: 27.100  
3. Drive magazine: 19.700
4. Tractiongr: 11.500
5. Carotogr: 10.400
6. CarGuysGr: 3.260
7. Gocar: 3.060
8. 4Τροχοί: 2.710
9. Newsauto: 2.240
10. Εκπομπή Οδηγώντας: 2.110
11. Ariadni Gerasimidou: 2.100
12. Επί Τροχών TV: 1.230
13. Auto Τρίτη: 1.220
14. Πάνος Σειτανίδης: 938
15. Γιώργος Σαργιαννίδης: 795
16. Auto Greek News: 375
*μέτρηση στις 28/9/2020 (16:00)

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης