Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα, καλή εβδομάδα, Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους. Ένα διαφορετικό και πρωτόγνωρο Πάσχα ζήσαμε όλοι μας φέτος και ακόμα προσπαθούμε να το… συνειδητοποιήσουμε.   

Για πρώτη φορά δεν πήγαμε εκκλησία, ψήσαμε το αρνί στο φούρνο και δεν αγκαλιάσαμε αγαπημένα μας πρόσωπα! Ποιος θα μας το έλεγε ότι θα το ζήσουμε και αυτό πριν από λίγες εβδομάδες και δεν θα γελούσαμε.

Για πρώτη φορά σουβλίσαμε το αρνί στο.. διαμέρισμα και χωρίς τα αγαπημένα μας πρόσωπα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στήριξαν όλοι

Τελικά όμως, ποτέ μη λες ποτέ γιατί όλα μπορούν να συμβούν. Υγεία να έχουμε, καλή διάθεση και να είμαστε Για να δουμε πώς και πόσο θα καλύψουμε τη χασούρα…έτοιμοι να στηρίξουμε – βοηθήσουμε τον συνάνθρωπό μας. Στην πράξη πάντως αποδείχτηκε πως οι Έλληνες διαθέτουμε και τα τρία καθώς στη δύσκολη στιγμή βοήθησαν όλοι, ανεξαρτήτως κοινωνικής και οικονομικής τάξης…  

Στα δικά μας τώρα η αγορά ακολουθεί μία λογική μεγάλη πτώση. Είναι σίγουρο πως οι πωλήσεις στο σύνολο της χρονιάς θα πέσουν σημαντικά, ωστόσο το ερωτηματικό παραμένει για την κατάσταση που θα βρίσκεται μετά την πανδημία. Το ζητούμενο είναι πόσο μπορούμε να καλύψουμε τη… χασούρα με την κύρια προϋπόθεση να διατηρηθούν ΟΛΕΣ οι θέσει εργασίας στον κλάδο, που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει πληγεί σημαντικά την δεκαετή περίοδο της οικονομικής κρίσης…

Σήμερα πάντως και βλέποντας τον αριθμό Νο240 για τα Νέα της Πιάτσας μου θύμισε κάτι σε… τελική ταχύτητα! Πόσο μας έχει λήψει, μαζί και η αγαπημένη μας autobahn!

Ακόμα και το λιμάνι του Πειραιά είναι γεμάτο, όχι μόνο με πλοία αλλά και με αυτοκίνητα

Συνεχίζουμε να ενημερώνουμε

Πριν αρχίσετε το διάβασμα να θυμίσω πως στο zougla.gr συνεχίζουμε να κάνουμε δημοσιογραφία και να Όταν έχεις Αρχές κάνεις κάτι καλύτερα…ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Ο καθένας στον τομέα του, για τους αναγνώστες  και μόνο. Να τονίσω επίσης πως οι Αρχές μας όταν αναζητούμε, γράφουμε, αποτυπώνουμε τη θεματολογία, είναι συγκεκριμένες:

Όχι αντιγραφές, Αποκλειστικά θέματα, Άφθονη τρέλα – αγάπη, Πολύ ένταση και Συμμετοχή σε αυτά που κάνουμε.

 

Εκατοντάδες ρεπορτάζ, μοναδικά θέματα, εκατομμύρια θεάσεις σε ένα video του ενός λεπτού (created by Αρης Μακρής)

 

Πού θα στείλετε τα νέα

Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!
 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

Η Ατάκα της Εβδομάδας

 

#ΝαΕχουμεΥγεία

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

To… ποίημα της εβδομάδας*

Η πιάτσα Πάσχα κάνει…
και όταν φύγει ο κορονοϊός,
θα τρέχει και δεν θα προφτάνει…
*από αναγνώστη

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

Τα στοιχεία στον κλάδο του αυτοκινήτου μέχρι τις 14 Απριλίου δείχνουν πως η αγορά έχει ήδη πέσει σε μεγάλο ποσοστό. Συγκεκριμένα οι ταξινομήσεις είχαν φτάσει τις 1.101 μονάδες όταν τον αντίστοιχο περυσινό διάστημα – μέχρι αυτήν την περίοδο – ήταν στις 3.882 μονάδες. Να θυμίσουμε πως ο περυσινός Απρίλιος είχε «κλείσει» στα 12.403 αυτοκίνητα, οπότε αντιλαμβάνεστε και το μέγεθος της πτώσης που θα δούμε στο τέλος του μήνα.

———————————————————————————————-

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις ταξινομήσεις ανά εταιρεία στην Ελλάδα έως και τις 14 Απριλίου 2020.

Toyota 131
Peugeot 126
Hyundai 97
Audi 86
BMW 69
Opel 67
VW 60
Renault 55
Nissan 49
Suzuki 45
Skoda 41
Mercedes 41
Citroen 35
MINI 31
Ford 28
Volvo 28
Fiat 27
Dacia 17
KIA 14
Jeep 13
SEAT 8
Mitsubishi 8
Alfa Romeo 6
Honda 6
Land Rover 4
Lexus 4
Porsche 4
Mazda 1

———————————————————————————————-

Διαδικτυακά και για προσκεκλημένους δημοσιογράφους θα παρουσιάσει η MINI το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο Cooper SE. Όσοι παρακολουθήσουν την παρουσίαση θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τους Michael Krauss και Hermann Spranger και φυσικά να τους θέσουν live ερωτήσεις. H ζωντανή παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (16:00-16:45).

Το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper SE

 

———————————————————————————————-

 

Κάποια πράγματα μόνο τυχαία δεν είναι και αυτό αποτυπώνεται στο πως αντιμετωπίζουν ορισμένες εταιρείες ξαφνικές καταστάσεις, οργανωμένα και με σχέδιο. Τρανταχτό παράδειγμα αυτό της Ford που ενεργοποίησε με την έναρξη της πανδημίας το σχέδιο Διατήρησης Επιχειρησιακής Συνέχειας (Business Continuity Plan). Οι άνθρωποι της ελληνικής εταιρείας ακολούθησαν μία σειρά βημάτων που έπρεπε να ληφθούν και θα εμπόδιζαν την εταιρία να ασκεί τις δραστηριότητές της προκειμένου να εξυπηρετεί τους πελάτες της. Το σχέδιο BCP της Ford, περιγράφει συγκεκριμένα βήματα με σκοπό την ελαχιστοποίηση της διακοπή της λειτουργίας της εταιρίας, κάτι που διαπίστωσαν όσοι εμπλέκονται στον κλάδο του αυτοκινήτου και φυσικά οι πελάτες της μάρκας. Σε ξεχωριστό άρθρο θα αναλύσουμε το σκεπτικό και τις κινήσεις του σχεδίου BVP της Ford.

 

———————————————————————————————-

 

Καθήκοντα Service Manager στη Volvo Car Hellas ανέλαβε ο Μίλτος Χατζηχαραλάμπους ο οποίος εργάζεται στην εταιρεία τα τελευταία 18 χρόνια, αρχικά ως υπεύθυνος ανταλλακτικών και εγγυήσεων και στη συνέχεια ως Customer Service Area Manager και ως Sales Area Manager. Έχει συμβάλει ιδιαίτερα στην πιστοποίηση των συνεργείων του δικτύου ως Volvo Personal Service, καθώς και στη βράβευση επί δύο συνεχόμενα έτη των συνηγόρων του πελάτη από την Ελλάδα, μεταξύ των κορυφαίων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Μίλτος Χατζηχαραλάμπους

 

———————————————————————————————-

Η Hyundai μας θυμίζει πώς για να σκεφτόμαστε και να ονειρευόμαστε το αύριο θα πρέπει να τηρούμε τα απλά που μας προτείνουν οι ειδικοί. Δείτε παρακάτω το video που έφτιαξε η ελληνική εισαγωγική εταιρεία και θα καταλάβετε:

 

———————————————————————————————-

 

Στην Ελλάδα βρίσκεται το ανανεωμένο Suzuki Ignis το οποίο έχει εξωτερικές αλλαγές και κυρίως αλλαγές στον κινητήρα. Το.. βρήκαμε στις εγκαταστάσεις – logistics της εισαγωγικής εταιρείας, οι οποίες λόγω του κορονοϊού, «φιλοξενούν» αυτή τη χρονική στιγμή χιλιάδες καινούργια αυτοκίνητα. Δείτε παρακάτω το σχετικό video:  

 

———————————————————————————————-

 

Και με τη βούλα άλλαξε χέρια η επίσημη αντιπροσωπεία των Legend Cars στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα πέρασε από τον Γιώργο Παμαμιχάλη (γνωστός από τις φόρμουλες Gloria και τα Maranello καρτ) και την Fortune Motorsport στον Δήμο Αρχοντούλη και την ομάδα Fanny Flutters Racing Team. Η πρόσφατη επίσκεψη του Δήμου Αρχοντούλη στην «μαμά» εταιρεία στην Αμερική, η πρόσκληση στον παγκόσμιο πρωταθλητή (τον Jordan O’Brien) να τρέξει στην Ελλάδα αλλά και σειρά εκδηλώσεων εντός συνόρων, αποδείχτηκαν σημαντικές κινήσεις για να αλλάξει σελίδα η Legend Cars στη χώρα μας. Να σημειώσουμε πως η Fanny Flutters Racing Team διατηρεί στενή συνεργασία με την Legend Cars Italia ενώ θα εκπροσωπεί την αμερικάνικη εταιρεία, σε Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία.

Ο Δήμος Αρχοντούλης είναι πλέον ο επίσημος αντιπρόσωπος των Legend Cars στην Ελλάδα...

 

———————————————————————————————-

 

Μία σειρά από φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη έδωσε στη δημοσιότητα η Skoda. Οι συγκεκριμένες προέρχονται από το press kit της δημοσιογραφικής παρουσίασης που ήταν να πραγματοποιηθεί στην Κρήτη αλλά ακυρώθηκε εξαιτίας του COVID-19.

H νέα Skoda Octavia

 

———————————————————————————————-

 

H εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Renault – Dacia (ΤΕΟΡΕΝ ΜΟΤΟΡΣ Α.Ε.) υποστηρίζει τις κοινωνικές δράσεις για την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων που πλήττονται από τον κορωνοϊό. Συγκεκριμένα ενίσχυσε την υπηρεσία «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου Περιστερίου, παραχωρώντας ένα Renault Clio και ένα Dacia Dokker, με σκοπό να διευκολύνει τις μετακινήσεις του προσωπικού που στελεχώνει το πρόγραμμα.

H Renault στηρίζει όσους χρειάζονται βοήθεια λόγω του κορονοϊού..

 

———————————————————————————————-

 

Η Mercedes-Benz Hellas παραχώρησε στο ΕΚΑΒ τρία ελαφρά επαγγελματικά οχήματα (ένα Citan και δύο Sprinter) για την κάλυψη αναγκών όσον αφορά στη μεταφορά και διανομή υγειονομικού υλικού & ιατρικού εξοπλισμού το προσεχές διάστημα λόγω κάλυψης μεγάλων αναγκών εξαιτίας του κορονοϊού.

Ta Mercedes Citan και Sprinter

 

———————————————————————————————-

 

Ένα ξεχωριστό video για να πει με το δικό της τρόπο «Ευχαριστώ» σε όσους βοηθούν στην καταπολέμηση της πανδημίας έφτιαξε η VW στην Ελλάδα. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω:

———————————————————————————————-

Λόγω του κορονοϊού η τηλεοπτική εκπομπή Traction που μεταδίδεται από το STAR Channel έχει σταματήσει. Αναμένεται να επιστρέψει και πάλι στους τηλεοπτικούς δέκτες μετά την άρση απαγόρευσης της κυκλοφορίας και των περιοριστικών μέτρων.

 

———————————————————————————————-

 

Εκτός προγράμματος παραμένει και η τηλεοπτική εκπομπή αυτοκινήτου Autohub του Βαγγέλη Κιούση στο Mega, εξαιτίας του κορονοϊού. Να θυμίσουμε πως η συγκεκριμένη ήταν καινούργια, είχε ξεκινήσει στις 29 Φεβρουαρίου και είχαν μεταδοθεί τρία επεισόδια.

O Βαγγέλης Κιούσης

 

———————————————————————————————-

 

Κανονικά συνεχίζει τη ραδιοφωνική του εκπομπή στο Κανάλι 1 (90,4 fm) του Πειραιά ο Στράτος Φωτεινέλης. Συγκεκριμένα το “Autosprint Live” μεταδίδεται κάθε Τετάρτη από τις 18:00 έως τις 19:00.

 

———————————————————————————————-

 

Συνεχίζει δυναμικά το ρεπορτάζ στο δρόμο και για όσους χρησιμοποιούν αυτοκίνητο ο ρεπόρτερ του STAR Channel, Βαγγέλης Γκούμας

 

 

———————————————————————————————-

 

Κανονικά συνεχίζει να κυκλοφορεί το έντυπο περιοδικό Traction το οποίο είναι διαθέσιμο δωρεάν στα πρατήρια της Shell. Να σημειώσουμε πως εκτός από την έντυπη μορφή υπάρχει και η δυνατότητα να το ξεφυλλίσει κάθε ενδιαφερόμενος και ηλεκτρονικά.

 

———————————————————————————————-

Η εταιρεία πετρελαιοειδών ΕΤΕΚΑ Α.Ε., προχώρησε σε κατάθεση χρηματικού ποσού στον ειδικό λογαριασμό του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (Ι.Φ.Ε.Τ  ΑΕ) , για την αντιμετώπιση του CoVid-19.

 

———————————————————————————————-

Με επαναλήψεις συνεχίζει αυτή την εβδομάδα η τηλεοπτική εκπομπή «Πάνω από τα Όρια», που παρουσιάζει ο Στράτος Φωτεινέλης. Αυτή τη φορά μας θυμίζει τον Αντώνη Χατζημιχάλη που είχε μιλήσει έξω από τα δόντια για όσα έγιναν τους προηγούμενες μήνες στην Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου αθλητισμού Ελλάδος. Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Attica TV το Σάββατο στις 18:00 και την στις 10:00.

Ο Στράτος Φωτεινέλης

 

———————————————————————————————-

 

Στο κλίμα των ημερών «ΜένουμεΣπίτι η νέα εκπομπή του Γιάννου Κατσιμπάρου «Moto & Bike TV». Μπορείτε να την παρακολουθήσετε παρακάτω:

 

———————————————————————————————-

 

Οι ταξινομήσεις καινούργιων μοτοσικλετών στην Ελλάδα μέχρι και την Τετάρτη 14 Απριλίου 2020.

Yamaha 98
Piaggio 80
SYM 77
Daytona 43
Honda 37
Kymco 26
Vespa 7
Kawasaki 6
Benelli 5
KTM  5
Ducati 3
KeeWay 3
BMW 2
Harley Davidson 2
Husqvarna 2
ZongShen Industrial 2
Peugeot 2
RA Engineering 2
Asus 1
Hesan Gouji Nanlian 1
Moto Guzzi 1
Gemini 1
Chongqing Loncin 1
CF Moto 1
Brixton 1
Bombardier 1
Suzuki 1
Hong Kong Ruipeng 1

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

 

  • Ταξίδια
  • Παρουσιάσεις
  • Εκδηλώσεις 

 

23 Απριλίου
MINI Cooper SE μέσω Διαδικτύου

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ
 alexa.com**
 

Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 4
2. www.lifo.gr 6
3. www.zougla.gr 9
4. www.tanea.gr 19
5. www.protothema.gr 21
6. www.iefimerida.gr 27
7. www.newsit.gr 28
8. www.tovima.gr 30
9. www.newsbomb.gr 35
10. www.cnn.gr 39
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 90
2. www.autogreeknews.gr 203
3. www.autotriti.gr 223
4. www.traction.gr 236
5. www.gocar.gr 284
6. www.autoagora.gr 500
7. www.drive.gr 527
8. www.4troxoi.gr 760
9. www.caranddriver.gr 765
10. www.autoblog.gr 795
*TOP10 στην Ελλάδα
 
Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 65
2. www.ix.gr 6.531
3. www.carwall.gr 18.124
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 20/4/2020 (15:00)

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ YOUTUBE

1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 77.500
2. Trcoff: 20.200
3. Drive magazine: 18.100
4. Carotogr: 9.790
5. Tractiongr: 6.340
6. 4Τροχοί: 2.460
7. CarGuysGr: 2.300
8. Gocar: 2.260
9. Newsauto: 2.050
10. Ariadni Gerasimidou: 1.910
11. Εκπομπή Οδηγώντας: 1.400
12. Επί Τροχών TV: 1.170
13. Auto Τρίτη: 1.060
14. Πάνος Σειτανίδης: 866
15. Γιώργος Σαργιαννίδης: 598
16. Auto Greek News: 340
*μέτρηση στις 20/4/2020 (15:00)

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ ΕΚΠΟΜΠΩΝ

Traction και Autohub δεν μεταδόθηκαν λόγω κορονοϊού…

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης