Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή Μεγάλη Εβδομάδα να έχουμε. Πότε έφτασε το Πάσχα, νομίζω πως ελάχιστοι το έχουν καταλάβει με όλα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό.     

Ο χρόνος άλλωστε έχει «παγώσει», οι εκκλησίες είναι «κλειστές» για τους πιστούς και απλά αυτό που μας μένει είναι η εικόνα και η ενημέρωση για να καταλάβουμε, ποια περίοδο του έτους διανύουμε.

Τα Νέα της Πιάτσας παρακολουθούν τις εξελίξεις και σε ενημερώνουν κάθε Δευτέρα για τα πάντα που αφορούν τον κλάδο του αυτοκινήτου...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο δυνατοί και ορεξάτοι

Ποιος να μας το έλεγε πριν από 3-4 μήνες ότι θα ζούσαμε τέτοιες καταστάσεις. Φαντάζει απίστευτο, φαντάζει Έχουμε πόλεμο αλλά διαφορετικής μορφής…βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας αλλά το έχουμε καταλάβει πως είναι πραγματικότητα. «Μπόρα» είναι και μάλιστα μεγάλη αλλά θα περάσει. Θα βγούμε πιο δυνατοί και πιο ορεξάτοι από πριν. Να είσαστε σίγουροι!

Η αγορά των αυτοκινήτων έχει μείνει στάσιμη και πλέον βρισκόμαστε στα πιο χαμηλά επίπεδα των τελευταίων δεκαετιών. Ωστόσο, η  πτώση στις πωλήσεις είναι απολύτως φυσιολογική με όσα συμβαίνουν όμως το γρανάζι της αγοράς θα ξεκινήσει και πάλι. Λίγο υπομονή να έχουμε και όσο περιμένουμε, υπάρχει χρόνος για να προγραμματίσουμε και να γεννήσουμε νέες ιδέες για το αύριο!  

Όσοι πάντως ΔΕΝ το έχετε καταλάβει βρισκόμαστε σε… πόλεμο διαφορετικής μορφής, από αυτόν που ξέρουμε και γίνεται με όπλα.   

Θα έρθει σύντομα η "άνοιξη"...

Μπράβο σε όσους στηρίζουν…

Προσωπικά αυτό που κρατάω είναι οι κινήσεις εταιρειών που σχετίζονται με τα αυτοκίνητα και βοηθούν με το Μπορεί να εχει πέσει η δουλειά στο αυτοκίνητο αλλά πολλοί επιχειρηματίες βοηθούν με τον τρόπο τους…δικό τους τρόπο την εξάπλωση του COVID-19. Δωρεές, χρήματα και κάθε είδους βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη σε όσους έχουν ανάγκη. Κινήσεις που δείχνουν με πράξεις και όχι με λόγια πως όταν υπάρχει πρόβλημα, κάποιοι συνάνθρωποί μας βρίσκονται εκεί γιατί ο πρωταρχικός στόχος δεν είναι μόνο το χρήμα, αλλά η ανθρώπινη ζωή! ΜΠΡΑΒΟ σε όλους…

Πριν αρχίσετε το διάβασμα να αναφερθώ και στην απώλεια του Sir Stirling Moss σε ηλικία 90 ετών στις 12 Απριλίου 2020. Ένας κορυφαίος οδηγός αγώνων που έγραψε τεράστια ιστορία στο παγκόσμιο motorsport, με 529 συμμετοχών και 212 νίκες…

 

Και επειδή ξέρετε πως μας αρέσει το χιούμορ και προσπαθούμε να ξεχνάμε την σημερινή κατάσταση που βιώνουμε φτιάξαμε και το κατάλληλο video «Μένουμε Σπίτι», το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Πού θα στείλετε τα νέα

Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!
 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

Η Ατάκα της Εβδομάδας

 

Το καλοκαίρι είναι κοντά!

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

Την άποψή τους για την επόμενη μέρα μετά την πανδημία του κορονοϊού εξέφρασαν 14 δημοσιογράφοι, από Μέσα που καλύπτουν όλη την επικράτεια. Συγκεκριμένα μίλησαν οι (αλφαβητικά):

  • Άρης Γαλανόπουλος: Εφημερίδα Καθημερινή, ΣΚΑΙ 100.3
  • Βαγγέλης Γκούμας: STAR Channel, star.gr
  • Γιάννης Λημναίος: gocar.gr
  • Νίκος Λιβανός: Εφημερίδα «Τα Νέα», autoNEA
  • Στέργιος Μανώλης: motorsite.gr
  • Βαγγέλης Παμπούκης: Περιοδικό «AutoMoto» Βορείου Ελλάδος, automoto.com.gr
  • Λουκάς Παπαλάμπρος: zougla.gr
  • Πέτρος Πιτσίνης: gazzetta.gr, insider.gr, reader.gr, περιοδικό inMotion
  • Πάρις Ποντίκας: Πρώτο Πρόγραμμα, ΈΡΑ Σπορ
  • Σπύρος Ρέκκας: Εφημερίδα Realnews, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Galaxy 92, Euro2day
  • Κώστας Στεφανής: Εκπομπή Traction (STAR Channel), traction.gr, traction magazine
  • Τάκης Τρακουσέλλης: Περιοδικό CAR, newsauto.gr, εφημερίδα Πρώτο Θέμα, protothema.gr, Θέμα Radio
  • Κώστας Φούζας: newsauto.gr
  • Στράτης Χατζηπαναγιώτου: 4Τροχοί, 4troxoi.gr

Διαβάστε το σχετικό άρθρο πατώντας ΕΔΩ
 

Η άποψη για το πως βλέπουν οι δημοσιογράφοι του χώρου την επόμενη ημέρα έχει ιδιαίτερη βαρύτητα...

———————————————————————————————-

Μπορεί σχεδόν τα πάντα στον πλανήτη να έχουν «παγώσει», ωστόσο πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες σχεδιάζουν και επεξεργάζονται την επόμενη μέρα. Μεταξύ αυτών και η SEAT, η οποία προγραμματίζει, πανευρωπαϊκή παρουσίαση του ATECA Facelift και του Tarraco FR. Η συγκεκριμένη θα πραγματοποιηθεί τέλη Ιουλίου στο Μπιλμπάο αν και εφόσον όλα πάνε καλά με τον COVID-19…

———————————————————————————————-

Τη θέση Marketing Communications Expert στην BMW Hellas έχει αναλάβει εδώ και λίγες εβδομάδες ο Γεράσιμος Σαξιωνής. Να θυμίσουμε ότι, πρόσφατα είχε αποχωρήσει από την συγκεκριμένη θέση η Κυριακή Μπασιά η οποία μετακόμισε στη «Μοτοδυναμική».

O Γεράσιμος Σαξιώνης

———————————————————————————————-

Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου σημείωσε η κατηγορία B-SUV και συγκεκριμένα σε ποσοστό +6,3%, φτάνοντας το 18% από 11,7%. Αντίστοιχα τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσε η κατηγορία Α που άγγιξε το -2,5%, φτάνοντας το 10,30% (από 12,80%).

H κατηγορία B-SUV κερδίει συνεχώς έδαφος. Στη φωτό πάνω, Peugeot 2008 και Suzuki Vitara και κάτω: Ford Puma και Hyundai KONA

———————————————————————————————-

Πολύ μεγάλο ερωτηματικό παραμένει η έκδοση των περιοδικών αυτοκινήτου για τον επόμενο μήνα, καθώς ακούγονται πολλά για αναστολή των εκδόσεών τους μέχρι νεωτέρας, όπως έχει πράξει εδώ και δύο εβδομάδες το περιοδικό «AutoΤρίτη». Από την κίνησή τους θα φανεί η δυναμική που έχουν σε όλα τα επίπεδα αλλά και το πόσο σημαντικό είναι να διατηρούν την επαφή με τους αναγνώστες τους ιδίως τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

———————————————————————————————-

Σύμφωνα με το newsauto.gr, την Πέμπτη 9 Απριλίου χάκερς χτύπησαν την ιστοσελίδα με σκοπό να «πέσει». Το newsauto.gr απευθύνθηκε στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος αλλά και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να βρει λύση και ο ένοχος βρέθηκε ο οποίος αποκάλυψε το όνομα αυτού που τον πλήρωσε, για να προχωρήσει στη συγκεκριμένη πράξη. Μετά από αυτές τις εξελίξεις αναμένουμε να μάθουμε και το όνομα!

H εικόνα που είδαν οι συντάκτες του newsauto...

———————————————————————————————-

Εξαιτίας του COVID-19 το τηλεοπτικό TractioN το οποίο μεταδίδεται από το STAR Channel παραμένει σπίτι. Όσοι θέλετε και δεν κάνετε χωρίς… traction υπάρχει το traction.gr αλλά και το κανάλι στο YouTube (tractiongr).

Το Traction θα επιστρέψει όταν θα επιστρέψουμε και στην καθημερινότητα...

———————————————————————————————-

Πίσω στο χρόνο μας ταξίδεψε ο Πάρις Ποντίκας μέσα από την εκπομπή του στο Πρώτο Πρόγραμμα το Σαββατοκύριακο 11-12 Απριλίου. Το.. ταξίδι έγινε με ταινίες και σειρές που έχουν μεταδοθεί από την κρατική τηλεόραση και στις οποίες πρωταγωνίστησαν αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες…

———————————————————————————————-

Κανονικά στον ΣΚΑΙ 100.3 συνεχίζει την ενημέρωση για το αυτοκίνητο και μάλιστα στο κλίμα της εποχής, ο Άρης Γαλανόπουλος.

———————————————————————————————-
Την Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου, από τις 17.00-18.00 ο Σπύρος Ρέκκας συνεχίζει να μας ενημερώνει με την Εκπομπή Αυτοκινήτου που μεταδίδεται από τον Galaxy 92. Αυτή την εβδομάδα η θεματολογία του έχει ως εξής:

  • Αγορά αυτοκινήτου on line.
  • Ποιες εταιρείες δίνουν την δυνατότητα στον υποψήφιο αγοραστή να κάνει Test Drive ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ
  • Να αγοράσω τώρα αυτοκίνητο ή να περιμένω να περάσει η πανδημία;
  • Οι τελευταίες εξελίξεις από την μάχη κατά του κορονοϊού.

———————————————————————————————-

Σε επέκταση της εγγύησης των αυτοκινήτων προχώρησαν οι Hyundai και KIA και αυτό εξαιτίας της κατάστασης που βιώνουμε με τον COVID-19.

———————————————————————————————-

Εκτός προγράμματος λόγω του κορονοϊού παραμένει η εκπομπή αυτοκινήτου Autohub την οποία παρουσιάζει ο Βαγγέλης Κιούσης στο Mega Channel.

———————————————————————————————-

Η ομάδα του POWER, έτρεξε, έψαξε, φωτογράφησε και ετοίμασε το τεύχος Νο50, το οποίο κυκλοφορεί τόσο σε όλα τα σημεία πώλησης  περιοδικού τύπου πανελλαδικά, όσο και  ηλεκτρονικά…

———————————————————————————————-

Πεντακόσιες ιατρικές μάσκες παρέδωσε για λογαριασμό της εταιρείας Automotive A.E.B.E. (Renault – Dacia) ο γενικός διευθυντής της εταιρίας Σπύρος Σάκκας, στον πρόεδρο των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, Γιώργο Μαθιόπουλο και τον αντιπρόεδρο Θεοφάνη Τσιατσιάνη. Οι συγκεκριμένες μάσκες κατασκευάστηκαν από ελληνική βιοτεχνία, μπορούν να πλυθούν και να επαναχρησιμοποιηθούν.

Στην Automotivo παραδόθηκαν οι μάσκες...

———————————————————————————————-

Ο εξουσιοδοτημένος διανομέας & επισκευαστής της Mercedes-Benz Α. Ισμαήλος Α.Ε., σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή Ορεστιάδας και τον Δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη, προχώρησε στην υλοποίηση του συνεργατικού σχηματισμού Time to Act, που σκοπό έχει να συνδράμει στην προστασία των κατοίκων του Βορείου Έβρου από την νόσο Covid-19.

Η εταιρεία Mercedes - Ισμαήλος στηρίζει με τον τρόπο της...

———————————————————————————————-

Η Avis σε συνεργασία με την Κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.), διαθέτει 250 οχήματα με σκοπό να συμβάλλει στη λειτουργία των κινητών ομάδων υγείας, οι οποίες θα λειτουργούν σε 24ωρη βάση διενεργώντας κατ’ οίκον επισκέψεις, με σκοπό να παρέχουν νοσηλεία και να λαμβάνουν δείγματα από πιθανά κρούσματα.

———————————————————————————————-

Η εταιρεία Αρζουμανίδης Α.Ε.Β.Τ.Ε. η οποία δραστηριοποιείται 45 χρόνια στο χώρο του αυτοκινήτου και έχει έδρα στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής κατέβαλε το Δώρο Πάσχα, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, σε όλο το προσωπικό της για λόγους ψυχολογικής τόνωσης. Η κίνηση αυτή έγινε ανεξάρτητα από το εάν έχει ενταχθεί ή όχι στην αναστολή σύμβασης εργασίας και άσχετα από το χρονικό όριο της καταβολής του.

Η εταιρεία Αρζουμανίδης Α.Ε.Β.Τ.Ε.

———————————————————————————————-

Στον υφυπουργό υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη παραδόθηκαν στις 10 Απριλίου από την Shandong Wuzheng Group μέσω της θυγατρικής της εταιρείας Wuzheng Europe που εδρεύει στην Ελλάδα, 100.000 ιατρικές προστατευτικές μάσκες προσώπου μιας χρήσης, 1.000 προστατευτικά γυαλιά ματιών και 10.000 ειδικά προστατευτικών μασκών N95.

Η εταιρεία Wuzheng Europe στηρίζει το έργο των υγειονομικών αρχών...

———————————————————————————————-

Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού η Yamaha αποφάσισε να επεκτείνει κατά τρεις μήνες την εργοστασιακή εγγύηση με ημερομηνία λήξης από την 1η Μαρτίου 2020 έως και την 31η Μαΐου 2020 σε όλα τα δίκυκλα, ATVs και προϊόντα Marine.

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

 

  • Ταξίδια
  • Παρουσιάσεις
  • Εκδηλώσεις 

 

Όλες οι προγραμματισμένες δημοσιογραφικές εκδηλώσεις αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών έχουν αναβληθεί – ακυρωθεί…

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ
 alexa.com**
 

Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 4
2. www.lifo.gr 5
3. www.zougla.gr 9
4. www.tanea.gr 18
5. www.protothema.gr 21
6. www.iefimerida.gr 23
7. www.newsit.gr 28
8. www.tovima.gr 29
9. www.newsbomb.gr 36
10. www.gazzetta.gr 39
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 98
2. www.autogreeknews.gr 203
3. www.autotriti.gr 224
4. www.traction.gr 230
5. www.gocar.gr 275
6. www.autoagora.gr 468
7. www.drive.gr 519
8. www.autoblog.gr 727
9. www.4troxoi.gr 728
10. www.caranddriver.gr 744
*TOP10 στην Ελλάδα
 
Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 68
2. www.ix.gr 6.266
3. www.carwall.gr 14.830
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 13/4/2020 (18:00)

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ YOUTUBE

1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 77.200
2. Trcoff: 20.100
3. Drive magazine: 18.000
4. Carotogr: 9.790
5. Tractiongr: 6.280
6. 4Τροχοί: 2.450
7. CarGuysGr: 2.290
8. Gocar: 2.230
9. Newsauto: 2.030
10. Ariadni Gerasimidou: 1.900
11. Εκπομπή Οδηγώντας: 1.370
12. Επί Τροχών TV: 1.160
13. Auto Τρίτη: 1.050
14. Πάνος Σειτανίδης: 866
15. Γιώργος Σαργιαννίδης: 575
16. Auto Greek News: 340
*μέτρηση στις 13/4/2020 (18:00)

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ ΕΚΠΟΜΠΩΝ

Traction και Autohub δεν μεταδόθηκαν λόγω κορονοϊού…

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης