Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Όσοι δεν το έχετε καταλάβει ακόμα η σημερινή Μαύρη… Δευτέρα η αλλιώς Blue MondayΔευτέρα είναι η λεγόμενη… Blue Monday, δηλαδή η πιο καταθλιπτική Δευτέρα του έτους ή ακόμα και η πιο καταθλιπτική ημέρα του χρόνου. 

Και θα λέγαμε πως δεν έχουν και άδικο, με τόσο… μαυρίλα που υπάρχει σήμερα. Ούτε ίχνος ήλιου, ούτε ίχνος καλής θερμοκρασίας! Απλά θα περιμένουμε να περάσει ή απλά να την προσπεράσουμε με καλή διάθεση.

Και λίγο χιούμορ στη ζωή μας δεν βλάπτει (μου το έστειλαν και το δημοσιεύω)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πήξαμε στις… πρωτιές

Το έχω σχολιάσει πολλές φορές αλλά πραγματικά σε αυτό το χώρο το μόνο που ενδιαφέρει είναι οι… πρωτιές Δδημοσιογραφικέςπρωτιές ψάχνουμε. Όχι εμείς αλλά οι αναγνώστες!και οι βραβεύσεις. Και δεν λέω ποιος είναι πρώτος σε απήχηση αλλά ποιος νομίζει πως είναι πρώτος γιατί απλά του αρέσει να το φωνάζει και να το λέει.

Αυτό βέβαια σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με την ενημέρωση και την είδηση αλλά μόνο με τα… κλικ. Δεν θα αφήσω στην… απ’ έξω τις βραβεύσεις που πολλές φορές δεν είναι ουσίας αλλά απλά για να μείνει ευχαριστημένη η άλλη πλευρά, μπας και δώσει το… κατιτίς παραπάνω!  

Χιονισμένα.. γκάζια (στη φωτό η... Bugatti)

Ανάκαμψη και επενδύσεις

Αφήνω τα παραπάνω στην άκρη και πάω στο κομμάτι της αγοράς που δείχνει και φέτος σημάδια ανάκαμψης Η πώληση γίνεται με την προσοχή που θα δώσεις στον πελάτη…και μάλιστα από τις πρώτες κιόλας ημέρες.

Σημαντικό στοιχείο, οι επενδύσεις που δεν πρέπει να παραβλέψουμε καθώς δείχνουν πως κάτι κινείται ενώ με αυτόν τον τρόπο δημιουργούνται και επιπλέον θέσεις εργασίες. Για φέτος πάντως σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι επενδύσεις που θα αφορούν στα ηλεκτρικά οχήματα αλλά και στα νέα μοντέλα που έρχονται κατά… δεκάδες!

Εδώ να τονίσουμε και το μεγάλο πρόβλημα της επιλογής καινούργιου αυτοκινήτου για αγορά καθώς οι προτάσεις είναι και πολλές και καλές. Με λίγα λόγια είναι πολύ δυνατή η σπαζοκεφαλιά, οπότε παίζει σημαντικό ρόλο η αντιμετώπιση προς τον πελάτη και τι παροχές θα τους δώσεις…

Φέτος θα δουμε πολλές... άσπρες ημέρες

Πού θα στείλετε τα νέα

Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

 

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!
 

 

Πειράματα με το Citroen C3 για θέμα που ΔΕΝ έχετε ξαναδει στην Ελλάδα! Έρχεται σύντομα σε video...

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

Η Ατάκα της Εβδομάδας

 

Ρε, σεις. Να είστε ο εαυτός σας!

———————————————————————————————-

Την περασμένη εβδομάδα μας άφησε άλλο ένα μέλος της αυτοκινητιστικής οικογένειας. Ο φωτογράφος Βαγγέλης Ασπρόμουγγος έδωσε τη δική του μάχη τα τελευταία χρόνια με τον καρκίνο αλλά δεν τα κατάφερε. Έφυγε από τη ζωή στα 41 του χρόνια…

Πάντα χαμογελαστός ο Βαγγέλης Ασπρόμουγγος. Έτσι θα τον θυμόμαστε... (πηγή φωτό: 4Τροχοί)

 

———————————————————————————————-

To YouTube είναι το πιο δυνατό οπτικοακουστικό Μέσο στον κόσμο καθώς βρίσκεται στη θέση Νο2 μετά τη Google. Στην ίδια θέση βρίσκεται και στην Ελλάδα έχοντας εκτοπίσει σημαντικά ακόμα και το Facebook. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα Ελληνικά κανάλια που υπάρχουν στο YouTube με θεματολογία το αυτοκίνητο και δίπλα τους συνδρομητές που έχει το καθένα.

Κανάλια αυτοκινήτου YouTube Ελλάδα*

Βασίλης Σαρημπαλίδης: 66.900
Drive: 16.500
Trcoff: 16.300
Traction: 5.540
Caroto: 4.490
4 Τροχοί: 2.350
CarGuysGr: 2.130
Newsauto: 1.960
Gocar: 1.910
Αριάδνη Γερασιμίδου: 1.790
Auto Τρίτη: 983
Πάνος Σειτανίδης: 864
Γιώργος Σαργιαννίδης: 507
Auto Greek News: 313
Car & Driver: 143

*μέτρηση στις 20/1/2020 (12:00μ.μ)

 

 

———————————————————————————————-

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020 η Κυβέρνηση θα ανακοινώσει τα κίνητρα που θα υπάρξουν για τα ηλεκτρικά οχήματα. Αυτά θα αφορούν στην αγορά (μείωση φόρου, επιδότηση κ.λπ.) αλλά και στη χρήση (δωρεάν στάθμευση κ.λπ). Τα παραπάνω έκανε γνωστά η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του  ΥΠΕΝ, Αλεξάνδρα Σδούκου, σε ομιλία της στο συνέδριο Electromobility 2020.

H Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του  ΥΠΕΝ Αλεξάνδρα Σδούκου

———————————————————————————————-

Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου διοργανώνει η Opel συνάντηση με δημοσιογράφους και σίγουρα θα έχει ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον καθώς θα γίνουν γνωστά αρκετά πράγματα που αφορούν το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Να σημειώσουμε πως η Opel έχει περάσει στα χέρια του ομίλου Συγγελίδη.

———————————————————————————————-

Αρκετοί αναρωτιούνται γιατί η Tesla δεν έχει ακόμα επίσημη αντιπροσωπεία στην Ελλάδα. Το κόστος της επένδυσης αλλά και η υποστήριξη των προϊόντων είναι τέτοια που δεν συμφέρει (προς το παρόν) κάποιον επιχειρηματία να επενδύσει για να βγάλει χρήματα. Εκτός και αν το κάνει για δικούς του λόγους…

———————————————————————————————-

Τα πρώτα Ford Puma ήδη βρίσκονται στην Ελλάδα και σε λίγες ημέρες θα υπάρχουν και στις αντιπροσωπείες της μάρκας σε όλη τη χώρα.

Τα πρώτα Ford Puma που έχουν έρθει στη χώρα μας

 

———————————————————————————————-

Η πιο δημοφιλής κατηγορία καινούργιων αυτοκινήτων στην Ελλάδα (για το 2019) ήταν  η C-SUV με ποσοστό που άγγιξε το 23,9%. Ακολούθησε η κατηγορία Β με 21,70% και η B-SUV με 18,50%.

———————————————————————————————-

Εμπρηστική επίθεση από αγνώστους στις 2 τα ξημερώματα της Δευτέρας 20 Ιανουαρίου στην Mercedes – Ισμαήλος στην λεωφόρο Βουλιαγμένης 156 στη Γλυφάδα. Το αποτέλεσμα ήτα να καταστραφούν τρία αυτοκίνητα.

Εμπρηστική επίθεση δέχτηκε η Mervcedes Ισμαήλος στη περιοχή της Γλυφάδας

———————————————————————————————-

Ο Ιάσονας Δημητρακόπουλος αναλαμβάνει καθήκοντα Chief Technology Officer στην εταιρεία παροχής ψηφιακών ασφαλιστικών υπηρεσιών Insurancemarket.gr

Ο Ιάσονας Δημητρακόπουλος

———————————————————————————————-

Φέτος θα ολοκληρωθεί η πιστοποίηση για όλες τις αντιπροσωπείες της Volvo Cars στην Ελλάδα σύμφωνα μα τα καινούργια πρότυπα της μάρκας και θα αφορά τόσο σε εκθέσεις όσο και σε συνεργεία.

———————————————————————————————-

Παντός καιρού, ώρας και ημέρας ο.. μετρ της Nissan (στο κομμάτι του υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων) Γιάννης Μεθενίτης μιλά για τα μοντέλα της μάρκας που εκπροσωπεί.

Ο Γιάννης Μεθενίτης (δεξιά) μιλά ζωντανά στην ΕΡΑ Σπορ και στον Πάρι Ποντίκα

 

———————————————————————————————-

Ρεκόρ δεκαετίας έκανε το 2019 η Peugeot στην Ελλάδα καθώς βρέθηκε στη δεύτερη θέση των πωλήσεων με 9.829 ταξινομήσεις. Η αύξηση ήταν πολύ μεγάλη που έφτασε σε ποσοστό το 17,4%.

———————————————————————————————-

Προς τα μέσα Φεβρουαρίου υπολογίζεται η δημοσιογραφική παρουσίαση του νέου Ford Puma στην Ελλάδα. Στο εξωτερικό η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί 21-22 Ιανουαρίου στη Μάλαγα.

———————————————————————————————-

Η Ελληνική Αστυνομία παρέλαβε 120 περιπολικά Nissan Qashqai 1.7 diesel 4×4 150Hp. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχε υπογράψει με την εταιρεία Νικ. Ι. Θεοχαράκης έπειτα από σχετική σύμβαση που προέκυψε μετά από δημόσιο διαγωνισμό ανοιχτής διαδικασίας και διεθνούς συμμετοχής. Να σημειώσουμε πως η αγορά συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους.

Το Nissan Qashqai σε περιπολικό...

———————————————————————————————-

Νέο project με θέμα την οδική ασφάλεια ετοιμάζει πολύ σύντομα η Αριάδνη Γερασιμίδου με τη δημιουργία εβδομαδιαίων video. Η συνεργασία της αφορά με τρεις εταιρείες…

Ετοιμάζεται για κάτι καινούργιο η Αριάδνη Γερασιμίδου

———————————————————————————————-

Δύο οχήματα παρέδωσε στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) η Volkswagen. Συγκεκριμένα ένα ηλεκτρικό e-up! και ένα Caddy Kombi TGI, που λειτουργεί με φυσικό αέριο. Να σημειώσουμε πως το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων φροντίζει σε καθημερινή βάση ένα σημαντικό αριθμό πολιτών σε θέματα σίτισης, στέγασης, προληπτικής ιατρικής και περίθαλψης.

Το ηλεκτρικό e-up! και το Caddy Kombi TGI (φυσικό αέριο) που παρέδωσε η VW στην Κ.Υ.Α.Δ.Α.

———————————————————————————————-

Το 2019 είχε θετικό πρόσημο σε όλες τις κατηγορίες των οχημάτων. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΣΕΑΑ και συγκριτικά με το 2018, οι πωλήσεις επιβατικών αυξήθηκαν κατά 10,30%, τα καινούργια φορτηγά (ελαφρά και βαρέα) κατά 15,8%, τα λεωφορεία κατά 38,40% και τα δίκυκλα 14,50%.

———————————————————————————————-

Σε τρία γκρουπ πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα η δημοσιογραφική παρουσίαση της νέας γενιάς του Nissan Juke.

Οι δημοσιογράφοι αυτοκινήτου έξω από τις εγκαταστάσεις της Nissan Νικ. Ι Θεοχαράκης στη Λεωφόρο Αθηνών λίγο πριν ξεκινήσουν το test drive με τη νέα γενιά του Nissan Juke

———————————————————————————————-

Τα δικά του βραβεία Best Car δίνει το περιοδικό Auto Τρίτη σε μία εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 19:00 στα γραφεία του. Την εκδήλωση θα την καλύψει και ζωντανά μέσω live streaming.

———————————————————————————————-

Χορηγός στην ομάδα μπάσκετ του Περιστερίου μπήκε η εταιρεία λιπαντικών Bardahl, η οποία στο τελευταίο παιχνίδι έφερε και γούρι καθώς κέρδισε τον Πανιώνιο με σκορ 61-48.

Η εταιρεία λιπαντικών Bardahl θα βρίσκεται δίπλα στην ΚΑΕ Περιστερίου

———————————————————————————————-

Μέγας χορηγός της εκδήλωσης για το περιβάλλον, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ηλεκτροκίνηση, που διεξήχθη 18-20 Ιανουαρίου στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι ήταν η εταιρεία Kosmocar.

———————————————————————————————-

Κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής παρουσίασης του νέου Juke που πραγματοποιήθηκε στη Λιβαδειά, ο αντιπρόσωπος της Nissan στη Λιβαδειά «Αφοί Γεωργόπουλοι Α.Ε.» έστειλε και… τούρτα για καλή χρονιά!

Ήταν και... νόστιμη

———————————————————————————————-

Δώδεκα επεισόδια με εικόνες από χώρες της Αφρικής θα μεταδοθούν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Θα τα παρουσιάσει ο Βασίλης Μεσσήνης ο οποίος θα ταξιδέψει με ένα Toyota Land Cruiser.

Ο Βασίλης Μεσσήνης ταξιδεύει σε χώρες της Αφρικής...

———————————————————————————————-

Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στις 17:30 θα κόψουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα στην Peugeot Κούτλας.

———————————————————————————————-

Τα μέλη του Greek Renault Club θα κόψουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου. Σημείο συνάντησης το Ocan Cafe στη Νέα Πέραμο και συγκεκριμένα στις 11:00 π.μ.

———————————————————————————————-

Συνεχίζουν το ταξίδι τους στους δρόμους του κόσμου οι Άκης Τεμπερίδης, Βούλα Νέτου και η μικρή τους κόρη! Στο σχεδιάγραμμα παρακάτω θα δείτε τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν τον επόμενο μήνα.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι Έλληνες ταξιδευτές

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

 

 

  • Ταξίδια
  • Παρουσιάσεις
  • Εκδηλώσεις 

 

21-24 Ιανουαρίου
Subaru Forester & XV e-Boxer στην Αττική (μονοήμερα)

21-22 Ιανουαρίου
Ford Puma στη Μάλαγα

23-24 Ιανυαρίου
Smart EQ στη Ισπανία

28-29 Ιανουαρίου
SEAT Leon στην Ισπανία

30 Ιανουαρίου
Mazda 2 στην Αθήνα (Πανευρωπαϊκή παρουσίαση)

30-31 Ιανουαρίου
Opel Grandland στην Ελβετία

2-3 Φεβρουαρίου
Honda – e στην Ισπανία

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ
 alexa.com**
 

Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.lifo.gr 5
2. www.in.gr 6
3. www.zougla.gr 9
4. www.protothema.gr 16
5. www.gazzetta.gr 22
6. www.iefimerida.gr 26
7. www.sport24.gr 27
8. www.newsit.gr 30
9. www.newsbeast.gr 35
10. www.tanea.gr 40
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 91
2. www.autogreeknews.gr 128
3. www.traction.gr 167
4. www.gocar.gr 217
5. www.autotriti.gr 261
6. www.drive.gr 417
7. www.autoagora.gr 419
8. www.4troxoi.gr 511
9. www.autoblog.gr 675
10. www.caranddriver.gr 748
11. www.caroto.gr 830
*όσα βρίσκονται κάτω από τη θέση 1.000 στην Ελλάδα
 
Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων

1.www.car.gr 33
2. www.ix.gr 3.251
3. www.carwall.gr 9.128
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 20/1/2020 (13:00)

 

———————————————————————————————-

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης