Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα. Εύχομαι σε όλες και όλους καλή εβδομάδα. Μία εβδομάδα που θυμίζει λίγο… άνοιξη, με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν ακόμα και τους 20 βαθμούς Κελσίου και να μας προβληματίζουν για Τι θα γίνει; Θα έρθει επιτέλους ο χειμώνας;το αν θα κάνουμε Χριστούγεννα με κρύο. Το σίγουρο είναι πως ο καιρός… τρελάθηκε και ευχόμαστε να γίνει πιο φυσιολογικός για την εποχή. Και λίγο χιόνι δεν βλάπτει. 

Στα δικά μας τώρα, βλέπουμε αρκετές αλλαγές στον χώρο αλλά εκεί που θα επικεντρωθούμε είναι στις επενδύσεις αλλά και σε εκδηλώσεις που κάνουν οι εταιρείες για τα νέα τους μοντέλα. Οι καιροί που ο κόσμος πήγαινε στις αντιπροσωπείες για να θαυμάσει τα νέα αυτοκίνητα έχει μείνει στο παρελθόν και πλέον αν δεν… τσιγκλήσεις τον κόσμο ίσως να μην κάνει καν την κίνηση να ενδιαφερθεί.

Κοντέρ από το... κολάσιμο Renault Megane RS. Τυχαία τα χιλιόμετρα που αναγράφονται στον χιλιομετρητή;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Η αγορά ανεβαίνει

Το σίγουρο είναι πως η ανοδική πορεία της αγοράς συνδυάζεται με τα νέα μοντέλα και τις νέες τεχνολογίες Προσοχή στα κινητά τηλέφωνα όταν οδηγούμεπου κρατούν σε εγρήγορση την αγορά η οποία κερδίζει σιγά – σιγά έδαφος. Το σίγουρο είναι πως τα καινούργια αυτοκίνητα προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια και αυτό θα πρέπει να το έχουμε καλά στο μυαλό μας.

Από την άλλη δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η ασφάλεια που προσφέρουν τα σύγχρονα αυτοκίνητα πάνε στο… βρόντο γιατί δυστυχώς την ώρα της οδήγησης κάνουμε πράγματα που δεν θα έπρεπε όπως για παράδειγμα να μιλάμε στο κινητό μας τηλέφωνο.

Τα Νέα της Πιάτσας πετάνε μαζί και o Γιούρκας Σειταρίδης που συμμετείχε σε αγώνα των Dirt Games!

 

Πού θα στείλετε τα νέα

Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!
 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

Η Ατάκα της Εβδομάδας

 

Ό,τι δηλώσεις είσαι…

———————————————————————————————-

Σημαντικές προτάσεις έκανε ο πρόεδρος του ΣΕΑΑ Γιώργος Βασιλάκης στο 3ο Auto Forum. Συγκεκριμένα πρότεινε την μείωση του τέλους ταξινόμησης στα «καθαρά» αυτοκίνητα, τη μείωση του φόρου και στα εταιρικά αυτοκίνητα κόστους άνω των 40.000 ευρώ, την κατάργηση των τεκμηρίων, την επιβολή ελέγχων λειτουργίας των ΚΤΕΟ, την εφαρμογή ηλεκτρονικού μητρώου οχημάτων, όπως και την αυτοματοποίηση των ελέγχων κυκλοφορίας στα κέντρα των πόλεων.

Ο πρόεδρος του ΣΕΑΑ Γιώργος Βασιλάκης

 

———————————————————————————————-

Μία συνέντευξη που σίγουρα μας κάνει όλους να νοιώθουμε υπερήφανοι παραχώρησε ο Έλληνας σχεδιαστής της Alfa Romeo, Αλέξανδρος Λιώκης. Όπως θα δείτε και στο παρακάτω Video, μίλησε για τα παιδικά του χρόνια, τα όνειρά του, τον τρόπο που έγινε μέλος της ιταλικής οικογένειας ενώ δεν παρέλειψε να ζωγραφίσει σε χρόνο ντε-τε και την Tonale, την πρώτη Alfa Romeo που θα μπαίνει στην πρίζα και θα έχει την υπογραφή του.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του Αλέξανδρου Λιώκη

 

———————————————————————————————-

 

Δυναμική παρουσία της Porsche στο Golden Hall με μία πολύ ξεχωριστή αντιπροσωπεία που όμοιά της δεν υπάρχει στην κεντρική – νοτιοανατολική Ευρώπη. Νέες ιδέες αρκετά προχωρημένες που όμως μας έχουν συνηθίσει οι άνθρωποι της Μοτοδυναμικής…

Η Porsche στο Golden Hall

 

———————————————————————————————-

 

To Peugeot 208 αναδείχτηκε Ελληνικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς για το 2020. Ακολούθησαν τα Kia XCeed και το Renault Clio. Δείτε παρακάτω τη λίστα με το TOP10 και τη βαθμολογία που πήρε το κάθε μοντέλο.

1. Peugeot 208 412
2. Kia XCeed 326
3. Renault Clio 329
4. VW T-Cross 222
5. Citroen C5 Aircross 216
6. Skoda Scala 216
7. DS3 Crossback 208
8. Mazda 3 179
9. Audi A1 177
10. Suzuki Jimny 145

Αριστερά το Peugeot 208 και οι (από δεξιά): Γιάννης Συγγελίδης, Πέτρος Πιπερίδης, Μάνος Εμμανουήλ, Κορίνα Βαλυράκη, Γιώργος Ρέτζιος και Γιώργος Συγγελίδης

 

———————————————————————————————

Με την βοήθεια του ίδιου του εργοστασίου (και της Interpol) βρέθηκε πρόσφατα κλεμμένο αυτοκίνητο. Μία κίνηση που ανοίγει το δρόμο σε πολλούς να βρουν το χαμένο τους όχημα ακολουθώντας τις σωστές κινήσεις. Για το πολύ σοβαρό αυτό θέμα θα επανέλθουμε με αναλυτικό ρεπορτάζ.

Με τη βοήθεια της Interpol και της BMW AG βρέθηκε το συγκεκριμένο συλλεκτικό BMW M4

———————————————————————————————-

Επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από μακροχρόνια παραμονή της στο εξωτερικό και σε σημαντικές θέσεις σε εταιρείες αυτοκινήτου, η Μάρθα Γεωργιλά. Ξεκινά και πάλι στις 7 Ιανουαρίου σε όμιλο που εκπροσωπεί βαριά μηχανήματα αλλά και μάρκες ελαστικών. Αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση…

H Μάρθα Γεωργιλά

 

———————————————————————————————-

Στη λίστα των ανθρώπων που η ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού τους παρείχε κινητό τηλέφωνο είναι και το όνομα του προέδρου της ΕΣΣΑΜ, Νίκου Τσάδαρη.  Συγκεκριμένα εμφανίζεται να του πληρώνει το τηλέφωνο η ομοσπονδία χωρίς ο ίδιος να έχει σχέση με αυτήν. Την ίδια ώρα δεν υπάρχουν παραστατικά που να αποδεικνύει ότι ο ίδιος πλήρωνε τους λογαριασμούς του…

Ο Νίκος Τσάδαρης

 

———————————————————————————————-

Νέα κίνηση από τον όμιλο Σαρακάκη που μέσω του γραφείου Τύπου και θέλοντας να αξιοποιήσει περισσότερα τα θέματα που αφορούν σε Honda, Mitsubishi κ.λπ. θα δημοσιεύει στα δικά του social media επιλεγμένα δημοσιεύματα…

———————————————————————————————-

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Mercedes – Benz αποκάλυψε ένα νέο μοντέλο και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο λόγος για τη νέα GLA την οποία παρακολούθησαν και χιλιάδες θεατές από την Ελλάδα…

———————————————————————————————-
Αρκετές εταιρείες είχαν σκεφτεί να δώσουν το παρών στην Αράχωβα με τετρακίνητα μοντέλα αλλά… τελικά και όπως φαίνεται δεν θα δούμε καμία λόγω καλών καιρικών συνθηκών!

———————————————————————————————-

Τα 35 χρόνια συνεργασίας με τον όμιλο Συγγελίδη συμπλήρωσε η οικογένεια Γιαννίρη.

Ο διευθυντης πωλήσειων της Peugeot Γιώργος Ρέτζιος (αριστερά) με τον επιχειρηματία Παντελή Γιαννίρη

———————————————————————————————-

Το καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικο πάρτι διοργανώνει σήμερα η Suzuki στην Αθήνα.

———————————————————————————————-

Την τιμητική τους έχουν αυτή την εβδομάδα οι δημοσιογράφοι της Βορείου Ελλάδας καθώς θα συναντηθούν με ανθρώπους της Fiat (Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου) κα με στελέχη της Nissan την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου.

———————————————————————————————-

Η εταιρεία Νικ. Ι. Θεοχαράκης βραβεύτηκε με το Excellence in Sales Award για το 2019 στο πρόσφατο  Πανευρωπαϊκό Συνέδριο της Suzuki Motor Co. που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του ναυτικού σαλονιού του METS, στο Άμστερνταμ. Να θυμίσουμε πως η  Νικ. Ι. Θεοχαράκης είναι και αποκλειστικός αντιπρόσωπος των εξωλέμβιων Suzuki Marine.

———————————————————————————————-

Τη μεγάλη έκπληξη στο τριήμερο Open Weekend έκανε η αντιπροσωπεία Peugeot – Κούτλας που… φιλοξένησε το λιοντάρι της Peugeot προκαλώντας τον θαυμασμό όλων! Τυχεροί και όσοι βρέθηκαν στην Πειραιώς 37 στο Μοσχάτο και απόλαυσαν τον Στέλιο Διονυσίου να τραγουδά!

Η οικογένεια Κούτλα με τους συνεργάτες και το... λιοντάρι της Peugeot

 

———————————————————————————————-

To καθιερωμένο ετήσιο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι διοργάνωσε την περασμένη εβδομάδα το BMW Group.

Από την καθιερωμένη συνάντηση στελεχών του BMW Group με δημοσιογράφους

———————————————————————————————-

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι στους δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης έκανε η Volvo την περασμένη εβδομάδα.

 

———————————————————————————————-

Στα γραφεία της, όπως κάθε χρόνο, θα προσκαλέσει τους δημοσιογράφους η Volvo την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου.

———————————————————————————————-

Τριήμερη γιορτή για όλες τις αντιπροσωπείες της μάρκας Peugeot ήταν αυτή του χρονικού διαστήματος 13-15 Δεκεμβρίου. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το νέο 208 αλλά και να δούνε από κοντά τη νέα γενιά του 2008, που ήδη βρίσκεται στην Ελλάδα. Να σημειώσουμε και την κίνηση της εισαγωγικής εταιρείας να έχει δικό της συνεργάτη σε κάθε σε κάθε αντιπροσωπεία της Ελλάδας.

To νέο Peugeot 2008 πήγε να δει από κοντά και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. Στιε φωτό η οικογένεια Γιαννίρη

———————————————————————————————-

Πολύ ξεχωριστή χρονιά το 2020 για το περιοδικό 4Τροχοί καθώς θα είναι η χρονιά των 50 ετών που κυκλοφορούν στο περίπτερο. Όπως φαίνεται θα υπάρξουν, όχι μόνο εκπλήξεις αλλά και θεματολογία από άλλη… ήπειρο!

Τέτοιες εικόνες θα απολαύσουμε στους 4Τροχούς Ιανουαρίου!

———————————————————————————————-

Δυναμικό παρών στο εμπορικό κέντρο Avenue στο Μαρούσι δίνουν Renault και Dacia μέσω της εταιρείας Automotivo, που πρόσφατα εντάχθηκε στο δυναμικό του δικτύου εξουσιοδοτημένων διανομέων και επισκευαστών.

Renault και Dacia ποζάρουν στους χώρους του Avenue

———————————————————————————————-

Την περασμένη εβδομάδα έπεσαν οι υπογραφές και το πρώτο κατάστημα Mazda στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του σε περίπου 1-2 μήνες στην οδό Μοναστηρίου. Η πολύ δραστήρια οικογένεια Γιαννίρη θα τρέξει το project.

———————————————————————————————-

Συνεργασία με την ΑΚΤΟ ξεκίνησε η Michelin θέλοντας να αναδείξει το σημαντικό ρόλο των ελαστικών στην οδική ασφάλεια. Συγκεκριμένα θα τρέξει έναν διαγωνισμό που θα είναι μέρος της διδακτέας ύλης των σπουδαστών οι οποίοι καλούνται να σχεδιάσουν μία αφίσα με θέμα την οδική ασφάλεια. Μάλιστα το πρώτο βραβείο αφίσας θα αποτελέσει τη βάση της ενημερωτικής καμπάνιας της Michelin για το 2020.

Ξεκίνησεη συνεργασία της ΑΚΤΟ με τη Michelin

 

———————————————————————————————-

Η συλλεκτική έντυπη έκδοση «50 Προσωπικότητες της Αυτοκίνησης» κυκλοφορεί από το περιοδικό 4Τροχοί.

———————————————————————————————-

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του autogreeknews με εξώφυλλο το νέο Renault Clio και το Nissan X-Trail με το νέο κινητήρα των 1.33 λίτρων.

———————————————————————————————-

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου μεταδόθηκε από το STAR Channel το τελευταίο επεισόδιο του τηλεοπτικού Traction το οποίο παρουσιάζει ο Κώστας Στεφανής με τους συνεργάτες του. Όσοι δεν την προλάβατε μπορείτε να την παρακολουθήσετε παρακάτω:

———————————————————————————————-

Ο Αντώνης Χατζημιχάλης, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της ΟΜΑΕ και στέλεχος με μεγάλη εμπειρία από τους ελληνικούς αγώνες είναι καλεσμένος αυτής της εβδομάδας στην εκπομπή Πάνω από τα Όρια του Στράτου Φωτεινέλη. Μαζί θα μιλήσουν για τις τελευταίες σημαντικές εξελίξεις στο χώρο του ελληνικού motorsport. Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Attica TV το Σάββατο στις 18:00.

Ο Αντώνης Χατζημιχάλης θα είναι αυτή την εβδομάδα καλεσμένος του Στράτου Φωτεινέλη

———————————————————————————————-

Το Zulap crew διοργανώνει την ελληνική πρεμιέρα της ταινίας “Fast And Left – Flat Track Film”, την ερχόμενη Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Χυτήριο στην Ιερά Οδό στο κέντρο της Αθήνας. Η συγκεκριμένη ταινία του Evan H. Senn έχει ήδη κερδίσει το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ μικρού μήκους στο “Motorcycle Film Festival” του Τορόντο και θα παιχτεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα λίγες μέρες πριν κυκλοφορήσει για το ευρύ κοινό τον Ιανουάριο του 2020.

Πλάνο από την τανεία "Fast And Left – Flat Track Film"

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

 

 

  • Ταξίδια
  • Παρουσιάσεις
  • Εκδηλώσεις 

 

14 Ιανουαρίου
Nissan Juke στην Βοιωτία

21 Ιανουαρίου
Subaru Forester & XV e-Boxer στην Αττική

2-3 Φεβρουαρίου
Honda – e στην Ισπανία

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ
 alexa.com**
 

Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.lifo.gr 5
2. www.in.gr 7
3. www.zougla.gr 9
4. www.protothema.gr 16
5. www.gazzetta.gr 19
6. www.newsit.gr 24
7. www.sport24.gr 25
8. www.iefimerida.gr 26
9. www.newsbeast.gr 30
10. www.sdna.gr 34
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 89
2. www.autogreeknews.gr 150
3. www.autotriti.gr 171
4. www.gocar.gr 252
5. www.autoagora.gr 346
6. www.traction.gr 365
7. www.drive.gr 425
8. www.4troxoi.gr 553
9. www.autoblog.gr 705
10. www.caroto.gr 714
11. www.caranddriver.gr 768
*όσα βρίσκονται κάτω από τη θέση 1.000 στην Ελλάδα
 
Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 32
2. www.ix.gr 2.440
3. www.carwall.gr 7.081
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 16/12/2019 (18:00)

 

———————————————————————————————-

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ποιος είναι ο μ@λ@κ@ς της ημέρας;

Εικόνα χωρίς σχόλια...

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης